Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber


Krishti i Mërzitur Për Botë
, nga Michael D. O'Brien

 

 

Ndihem fort i detyruar ta ribotoj këtë shkrim sonte këtu. Ne po jetojmë në një moment të pasigurt, qetësinë para Stuhisë, kur shumë tundohen të flenë. Por ne duhet të qëndrojmë vigjilentë, domethënë, sytë tanë të përqendruar në ndërtimin e Mbretërisë së Krishtit në zemrat tona dhe pastaj në botën përreth nesh. Në këtë mënyrë, ne do të jetojmë në kujdesin dhe hirin e vazhdueshëm të Atit, mbrojtjen dhe vajosjen e Tij. Ne do të jetojmë në Arkë dhe duhet të jemi aty tani, sepse së shpejti do të fillojë të bjerë shi drejtësia mbi një botë të thyer dhe të thatë dhe të etur për Perëndinë. Botuar për herë të parë më 30 prill 2011.

 

KRISHTI RSHTIS NGJITUR, ALLELUIA!

 

ME TË VËRTETË Ai është ringjallur, aleluja! Unë po ju shkruaj sot nga San Francisco, SHBA në prag dhe Vigjiljen e Mëshirës Hyjnore dhe Lumturimin e Gjon Palit II. Në shtëpinë ku po qëndroj, tingujt e shërbimit të lutjes që po zhvillohen në Romë, ku po luten misteret e Shkëlqimit, po derdhen në dhomë me butësinë e një burimi rrjedhës dhe forcën e një ujëvare. Dikush nuk mund të ndihmojë por të mbingarkohet me fruta të Ringjalljes aq të dukshme sa Kisha Universale lutet në një zë përpara se të bekohet pasardhësi i Shën Pjetrit. pushtet të Kishës - fuqia e Jezusit - është e pranishme, si në dëshminë e dukshme të kësaj ngjarjeje, ashtu edhe në praninë e bashkimit të Shenjtorëve. Fryma e Shenjtë po rri pezull

Aty ku po qëndroj, dhoma e përparme ka një mur të veshur me ikona dhe statuja: Shën Pio, Zemra e Shenjtë, Zoja e Fatimës dhe Guadalupe, Shën Tereza de Liseux. të gjithë ata janë njollosur me lot vaji ose gjak që u kanë rënë nga sytë gjatë muajve të fundit. Drejtori shpirtëror i çiftit që jeton këtu është Fr. Seraphim Michalenko, zëvendës-postulator i procesit të shenjtërimit të Shën Faustinës. Një fotografi e tij kur takohet me Gjon Palin II ulet në këmbët e një prej statujave. Një paqe e prekshme dhe prezencë e Nënës së Bekuar duket se përshkon dhomën

Dhe kështu, është në mes të këtyre dy botëve që unë ju shkruaj. Nga njëra anë, shoh lot gëzimi që bie nga fytyrat e atyre që luten në Romë; nga ana tjetër, lotët e pikëllimit bien nga sytë e Zotit dhe Zojës në këtë shtëpi. Dhe kështu unë pyes edhe një herë: "Jezus, çfarë dëshiron t'i them popullit tënd?" Dhe unë i ndiej në zemrën time fjalët,

Tregojuni fëmijëve të mi se i dua. Se unë jam vetë Mëshira. Dhe Mëshira i thërret fëmijët e Mi të zgjohen. 

 

Dremitje

Nuk mund të mos mendoj për një vigjilencë tjetër, për atë për të cilën foli Jezusi në Mateun 25.

Atëherë mbretëria e qiejve do të jetë si dhjetë virgjëresha që morën llambat e tyre dhe dolën për të takuar dhëndrin… Budallenjtë, kur morën llambat e tyre, nuk sollën me vete vaj, por të mençurit sollën enë vaji me llambat e tyre. Meqenëse dhëndri u vonua shumë, të gjithë u përgjumën dhe ranë në gjumë. (Mat 25: 1, 5)

Ndërsa Papa Benedikti sapo u lut nga Roma, ne presim me Marinë (për) "agimin e një epoke të re" dhe ardhjen përfundimtare të Birit të saj, Jezu Krishtit. Ne presim për ardhjen e Dhëndrit i cili është "vonuar shumë". Nearshtë afër mesnatës dhe bota është errësuar.

Në ditët tona, kur në zona të gjëra të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant, përparësia kryesore është ta bësh Zotin të pranishëm në këtë botë dhe t'u tregosh burrave dhe grave rrugën drejt Zotit. Jo vetëm ndonjë zot, por Zoti që foli në Sinai; për atë Zot fytyrën e të cilit ne e njohim në një dashuri që shtyn "deri në fund" (krh. Gjn 13:1)- në Jezu Krishtin, i kryqëzuar dhe i ringjallur. Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese.-Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Shumë shpirtra janë bërë të përgjumur dhe kanë rënë në gjumë, veçanërisht brenda Kishës. Për disa, vaji i "llambave" të tyre ka mbaruar. Këtë letër e mora kohët e fundit nga një misionar kanadez shumë i lutur dhe i përulur:

Në lutje, po pyesja pse njerëzit duket se po vazhdojnë jetën sikur asgjë nuk është në rregull. Edhe njerëzit që po ndjekin Zotin duket se nuk ndiejnë probleme me të ardhmen përpara. Ndoshta po e teproj me atë që ndiej se po bie (shembja e shoqërisë)… Pastaj vijnë fjalët e Shkrimit të Shenjtë: 'ata po hanin dhe pinin, martoheshin, etj ... kur erdhi përmbytja e madhe.'E kuptoj, ky Shkrim ka marrë kuptim të ri për mua. Por pse disa njerëz që ndjekin Jezusin duket se nuk po ndiejnë asgjë? Mos vallë rolet e disa njerëzve janë më 'roje ose profetë' që thirren të paralajmërojnë? Zoti vazhdon të më japë këto vështrime të vogla të asaj që do të vijë sa herë që filloj të dyshoj. Ndoshta mbase nuk jam cmendur ?? —17 Prill 2011

I cmendur? Jo. Një budalla për Krishtin? Me siguri. Sepse t'i rezistosh valës së fuqishme të së keqes në botë është kundër-kulturore. Të ballafaqohesh dhe të sfidosh status quo-në do të thotë të bëhesh një "shenjë e kontradiktës". Të njohësh "shenjat e kohës" dhe të flasësh hapur për rreziqet me të cilat përballemi jo vetëm si Kisha, por për njerëzimin si një e tërë konsiderohet "e paekuilibruar". E vërteta është se ekziston një hendek në rritje midis realitetit të asaj që po ndodh nëpër botë dhe asaj që shumë perceptoj të ndodhin. Kjo letër erdhi disa ditë më parë nga një prift në Ontario, Kanada:

Sigurisht që po jetojmë në kohë të çuditshme dhe lehtë mund të kuptohet rritja e shpejtë e sekularizmit, veçanërisht brenda Kishës në lidhje me qëndrimet që lidhen me praktikën e besimit, Eukaristinë dhe jetën sakramentale. Shumë e mbushin jetën e tyre me gjithçka, përveç Zotit dhe nuk është aq shumë sa që ata nuk besojnë më në Zot, por ata në fakt e kanë mbushur me baltë Perëndinë. —Pr. C.

Pse duket se kaq pak duket se i kapin vërtet parametrat e krizave morale, shpirtërore, ekonomike, sociale dhe politike që janë këtu dhe që vijnë? A është kaq shumë nuk dua te shoh? Or nuk mund të Shiko?

Siç thashë natën e kaluar në fjalën time të parë në një kishë lokale këtu, pak e kuptojnë se ne po jetojmë në një "koha e mëshirës " sipas zbulesës së Zotit tonë për Shën Faustinën. Kjo do të thotë, pak e kuptojnë këtë kjo kohë do të mbarojë, dhe kjo ndoshta, ne jemi më afër "mesnatës" sesa shumë e kuptojnë. [1]shih Aktgjykimet e fundit

… Unë jam duke e zgjatur kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]… Foli botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le të kërkojnë ndihmën e mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që shpërtheu për ta .. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, Jezusi tek Shën Faustina, n. 1160, 848

"Ndërsa ka ende kohë… ”, kjo do të thotë, ndërsa shpirtrat janë akoma të zgjuar dhe duke dëgjuar. Në këtë drejtim, fjalët e Papa Benediktit gjatë Javës së Shenjtë janë në vetvete një "shenjë e kohërave":

Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes."… Një gjendje e tillë çon në"a pashpresë e caktuar e shpirtit ndaj fuqisë së së keqes.”Papa ishte i etur të theksojë që qortimi i Krishtit ndaj apostujve të tij të përgjumur -“ qëndroni zgjuar dhe rrini zgjuar ”- vlen për të gjithë historinë e Kishës. Mesazhi i Jezusit, tha Papa, është një “mesazh i përhershëm për të gjitha kohërat sepse 'përgjumja e dishepujve nuk është problem i atij momenti, përkundrazi i gjithë historisë,' përgjumja 'është e jona, e atyre prej nesh që nuk duam të shohim forcën e plotë të së keqes dhe nuk duan të hyjnë në Pasionin e tij" —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 prill 2011, Audienca e Përgjithshme

 

FATKEQSIA E ZEMRS

Ndërsa grimcat e rrezatimit nga Japonia vazhdojnë të bien; si revolucione të përgjakshme vazhdoni të endeni në Lindje; si Kina ngrihet ndaj epërsisë botërore; si nje kriza globale e ushqimit vazhdon të përshkallëzohet; ndërsa stuhitë dhe tërmetet e pashembullt vazhdojnë të tronditin botën edhe keto "Shenjat e kohës" duket se janë zgjuar relativisht pak. Arsyet, siç përshkruhen nga Ati i Shenjtë më lart, janë në thelb sepse zemrat kanë rënë në gjumë - shumë thjesht nuk duan të shohin, dhe kështu, nuk mund të shohin. Kjo është më e dukshme në zemrat që vazhdojnë të jetojnë një jetë me mëkat.

Kushtojini vëmendje këtij, njerëz budallenj dhe pa kuptim që kanë sy dhe nuk shohin, që kanë veshë dhe nuk dëgjojnë ... zemra e këtij populli është kokëfortë dhe rebele; ata kthehen dhe ikin (Jer 5:21, 23; krh. Mk 8:18)

Edhe pse kjo "përgjumje" ka ndodhur gjatë 'gjithë historisë së Kishës', koha jonë mbart një paralajmërim unik:

Mëkati i shekullit është humbja e ndjenjës së mëkatit. —POPI PIUS XII, Radio Adresa në Kongresin Katektik të Shteteve të Bashkuara të mbajtur në Boston; 26 Tetor, 1946: AAS Discorsi e Radiomessaggi, VIII (1946), 288

Ashtu si një katarakt që mblidhet mbi sy duke bërë gjithçka "të mjegullt", mëkati i papenduar ndërtohet mbi zemër duke parandaluar që sytë e shpirtit të shohin qartë. I bekuar John Henry Newman ishte një shpirt që pa qartë dhe na ofron një vizion profetik të kohërave tona:

Unë e di se të gjitha kohërat janë të rrezikshme dhe se në çdo kohë mendjet serioze dhe të shqetësuara, të gjalla për nder të Zotit dhe nevojave të njeriut, janë të përshtatshme për të konsideruar asnjë kohë kaq të rrezikshme sa të tyre. Në çdo kohë, armiku i shpirtrave sulmon me tërbim Kishën, e cila është Nëna e tyre e vërtetë dhe të paktën kërcënon dhe frikëson kur nuk arrin të bëjë keq. Dhe të gjitha kohërat kanë sprovat e tyre të veçanta të cilat të tjerët nuk i kanë. Dhe deri më tani do të pranoj se kishte disa rreziqe specifike për të krishterët në kohë të caktuara, të cilat nuk ekzistojnë në këtë kohë. Pa dyshim, por ende duke e pranuar këtë, ende mendoj se ... jona ka një errësirë ​​të ndryshme në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj plage të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të keqe të kohërave të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. - I bekuar John Henry Cardinal Newman (1801-1890 Pas Krishtit), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

Si do të dukej një "imazh tipik i kohëve të fundit"?

… Do të ketë kohë të tmerrshme në ditët e fundit. Njerëzit do të jenë egoistë dhe dashamirës të parave, krenarë, mendjemëdhenj, abuzivë, të pabindur ndaj prindërve të tyre, mosmirënjohës, jofetarë, të pashpirt, të paqëndrueshëm, shpifës, të pahijshëm, brutal, duke urrejtur atë që është e mirë, tradhtarë, të pamatur, mendjemadh, dashamirës të kënaqësisë sesa dashamirët e Zotit, pasi ata bëjnë një shtirje të fesë, por mohojnë fuqinë e saj. (2 Tim 3: 1-5)

Jezusi e përmblodhi atë si të tillë:

… Për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mat 24:12)

Kjo do të thotë, shpirtrat do të kenë rënë i vdekur në gjumë.

Dhe kështu, edhe përkundër vullnetit tonë, në mendje ngrihet mendimi se tani po afrohen ato ditë për të cilat Zoti ynë profetizoi: "Dhe sepse paudhësia është e tepërt, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet" (Mat. 24:12). OPPOPE PIUS XI, Miserentissimus Shpëtimtar, Enciklikë mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, n. 17 

Dhe atje ku dashuria është ftohur, ku e vërteta është zhdukur si një flakë që vdes në kohën tonë, "e ardhmja e botës është në rrezik":

Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Kush dëshiron ta eleminojë dashurinë, po përgatitet ta eleminojë njeriun si të tillë. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est (Zoti është Dashuri), n 28b

 

Mbrëmja e mëshirës hyjnore

Dhe kështu, kemi mbërritur në vigjiljen e së Dielës së Mëshirës Hyjnore. Jezusi tha se kjo festë e mëshirës së Tij do të ishte për disa “shpresa e fundit e shpëtimit” (shih Shpresa e fundit e shpëtimit). Arsyeja është sepse brezi ynë, i shënuar në shekullin e kaluar nga dy luftëra botërore dhe në prag të një të treti, është forcuar aq shumë nga mëkati, saqë për disa, e vetmja rrugë e mundshme dhe shpresa e shpëtimit është të bësh një të thjeshtë dhe të ndershme apel për mëshirën e Zotit: «Jezus, kam besim te ti. ” Në një koment mbi fjalët që Jezusi i kishte thënë asaj, Shën Faustina na jep tani, në këtë orë të vonë në botë, qartësi mahnitëse ndaj paralajmërimeve të Papës Benedikti dhe ftesës së Jezusit për të besim në Të:

E gjithë hiri rrjedh nga mëshira, dhe ora e fundit me bollëk me mëshirë për ne. Askush të mos dyshojë në lidhje me mirësinë e Zotit; edhe sikur mëkatet e një personi të ishin të errëta si nata, mëshira e Zotit është më e fortë se mjerimi ynë. Vetëm një gjë është e domosdoshme: që mëkatari ta vërë hapur derën e zemrës së tij, qoftë edhe aq pak, për të lënë një rreze të hirit të mëshirshëm të Zotit dhe atëherë Zoti do të bëjë pjesën tjetër. Por i varfër është shpirti që i ka mbyllur derën mëshirës së Zotit, edhe në orën e fundit. Ishin pikërisht shpirtra të tillë që e zhytën Jezusin në hidhërim vdekjeprurës në Kopshtin e Ullinjve; me të vërtetë, ishte nga Zemra e Tij Më e Mëshirshëm që mëshira hyjnore shpërtheu. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, Jezusi tek Shën Faustina, n. 1507

Këta shpirtra që i sollën Jezusit një trishtim të tillë janë edhe shpirtrat që kanë rënë në gjumë. Le të lutemi me gjithë forcën që mund të mbledhim që ata ta ndiejnë Zotin duke i tundur, në të vërtetë, duke i zgjuar ndërsa kjo kohë e mëshirës po mbaron:

"Mos ki frikë! Hapni, në të vërtetë, hapni dyert e gjera për Krishtin! " Hapni zemrat tuaja, jetën tuaj, dyshimet tuaja, vështirësitë tuaja, gëzimet tuaja dhe dashuritë tuaja për fuqinë e tij shpëtuese, dhe lëreni të hyjë në zemrat tuaja. —BLETUAR JOHN PAUL II, Kremtimi i Jubileut të Madh, Shën John Latern; fjalët në citate nga fjalimi i parë i Gjon Palit II në 22 tetor 1978

Mund të jemi ne që përpiqemi t'i mbajmë "llambat tona me vaj" [2]krh. Mat 25:4 pyesni, me besim të pritshëm, që "oqeani i hireve" që Jezusi premton të derdhet në Mëshirën Hyjnore të Dielën me të vërtetë do të mbushë zemrat tona, do t'i shërojë ato dhe do të na mbajë zgjuar ndërsa goditjet e para të mesnatës i afrohen një bote që dremit.

Kërcënimi i gjykimit gjithashtu na shqetëson neve, Kisha në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi… Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë… "Nëse nuk pendoheni, unë do të vij te ju dhe do të heq shandanin tuaj nga vendi i saj." Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmo të pendohemi!" - Papa Benedikti XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë.

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Lutuni me muzikën e Markut! Shko te:

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Aktgjykimet e fundit
2 krh. Mat 25:4
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , .