Ai dëshiron të na prekë

jt2_FotorArtist i panjohur

 

ON natën e parë të misioneve të mia në Luiziana këtë vjeshtë të kaluar, një grua më afroi më pas, me sytë hapur, me gojën e saj.

"E pashë atë", pëshpëriti ajo në heshtje. "Unë pashë Nënën e Bekuar".

Ajo më mori duart, dhe me lot në sy, tha butë, "Faleminderit që e ftove." Në të vërtetë, në fillim të asaj mbrëmjeje, unë e kisha ftuar Nënën e Bekuar të ishte e pranishme me ne, për të na mësuar dhe udhëhequr si Nëna e mirë që është. Ndërsa isha duke folur atë mbrëmje, gruaja tha se ajo kishte hapur sytë dhe Zoja ishte ulur aty pranë saj me një rrobë blu. Tani, e heshtur, gruaja vazhdonte të përsëriste, "Unë e pashë atë ... Unë e pashë atë… faleminderit." 

Disa minuta më vonë, pasi kjo grua ishte larguar, një burrë tjetër më afroi, një mistik të cilin unë e njoh personalisht për disa vjet. Që kur ai përjetoi një konvertim rrënjësor, ai ka qenë i talentuar për të parë Zotin Tonë dhe shenjtorët në shumë raste. Ai më tha: "Nëna jonë ishte këtu." Unë buzëqesha dhe thashë: "Ku?" Ai tregoi shenjtëroren. "Ajo ishte gjunjëzuar në altar përpara Birit të saj gjatë Adhurimit." Po, çfarë do të priste të bënte Zoja. 

Dymbëdhjetë mbrëmje më vonë, në misionin e fundit, po përfundoja kontrollin e zërit ndërsa njerëzit u paraqitën për Rrëfim dhe lutje. Kur mbarova, fillova të bëj rrugën time prapa. Por papritmas, kjo dëshirë e madhe më pushtoi për të lëvizur në mes të njerëzve, për t'i përshëndetur ata dhe prek ata Dhe kështu bëra. Isha i mbingarkuar me aq shumë dashuri për ta ... ata dukeshin të lodhur, të frikësuar, qengja të vegjël që kishin nevojë për udhëzim. Dhe thjesht kisha nevojë t'i prekja dhe t'i bëja të ditur se ishin të dashur. 

Ishte një mbrëmje e fuqishme. Më pas, ndërsa ishim duke bërë gati gjërat, pashë përsëri mikun tim, mistikun. E godita në shpatull. "Pra, a u shfaq Zoja përsëri sonte?" Ai tundi kokën dhe tha: "Jo, nuk e pashë. Por unë pashë Jezusin."Unë buzëqesha dhe thashë:" Ku? " 

"Oh, Ai thjesht po ecte mes njerëzve dhe po i prekte ata."

 

PËR TË PREKUR…

Disa mendime vijnë në mendje. E para është që Jezusi dëshiron të përdorë ti dhe unë të jenë duart dhe këmbët e Tij, sytë, veshët dhe buzët e Tij. A nuk jemi ne “trupi i Krishtit”? Atëherë pse do të mendonim ndryshe? Në Biblën e Re Amerikane, mbarimi më i shkurtër i Ungjillit të Markut thotë:

Wards Më pas vetë Jezusi, përmes tyre, dërgoi nga lindja në perëndim shpalljen e shenjtë dhe të paprishshme të shpëtimit të përjetshëm. (Ch. 16: 20…)

Sidoqoftë, mendoj se ekziston një keqkuptim midis shumë katolikëve që Jezusi vetëm "prek" përmes duke prekur_Fotorrinpriftëria sakramentale ose ato me karizëm të mrekullive, shërimeve dhe të ngjashme. Por në të vërtetë, çdo i krishteri i pagëzuar ka fuqinë, dinjitetin dhe thirrje të bëhen instrumente të jetës Hyjnore brenda tyre. Kjo është Fjala e Zotit:

Kush beson dhe pagëzohet do të shpëtohet… ata do të vënë duart mbi të sëmurët dhe do të shërohen. (Marku 16:18)

Sëmundja më e madhe sot është ajo e zemër. Asnjëherë më parë bota nuk ka qenë kaq "e lidhur", e megjithatë, kaq e ndarë; aq "në kontakt" dhe megjithatë i paprekur. 

Përdorimi i zgjeruar i komunikimeve elektronike në disa raste ka rezultuar në mënyrë paradoksale në izolim më të madh  —POPA BENEDICT XVI, fjalim në Kishën e Shën Jozefit, 8 Prill 2008, Yorkville, New York; Agjencia Katolike e Lajmeve

Kështu, një aspekt tjetër i Kundërrevolucioni ne jemi thirrur në është nevoja për të dalë nga kjo Shkretëtirë Teknologjike dhe të bëhet një oaz i pranisë së Krishtit për të tjerët. Ne duhet të bëhemi vigjilent ndaj shëruese_fotori"Vajosja" e Frymës së Shenjtë - një ndjeshmëri që vetëm lutja mund ta ushqejë - dhe pastaj lëviz në atë hir siç e bën Zoti. Dhe ky "prekje" shëruese mund të marrë forma të ndryshme: thjesht të jesh prezent tek tjetri, të dëgjosh një tjetër, të pranosh praninë e një tjetri, një buzëqeshje, një veprim të vogël mirësie ose shërbimi dhe kur momenti është i duhur, ndarja e të vërtetave të Ungjillin.  

Kisha do të duhet të iniciojë të gjithë - priftërinjtë, fetarët dhe laikët - në këtë "art shoqërimi" i cili na mëson të heqim sandalet tona para tokës së shenjtë të tjetrit (shih. Ex 3: 5). Ritmi i kësaj shoqërimi duhet të jetë i qëndrueshëm dhe qetësues, duke pasqyruar afërsinë dhe vështrimin tonë të dhembshur, i cili gjithashtu shëron, çliron dhe inkurajon rritjen në jetën e krishterë. -Papa FRANCIS, Evangelii Gaudiumn 169

Dhe Ati i Shenjtë shton se kjo nuk ka të bëjë thjesht me ta bërë veten ose të tjerët të ndihen mirë. Përkundrazi, 

Megjithëse tingëllon e qartë, shoqërimi shpirtëror duhet t'i çojë të tjerët gjithnjë e më pranë Zotit, tek i cili arrijmë lirinë e vërtetë. Disa njerëz mendojnë se janë të lirë nëse mund ta shmangin Zotin; ata nuk arrijnë të shohin se ata mbeten jetimë ekzistencialisht, të pafuqishëm, të pastrehë. Ata pushojnë së qeni pelegrinë dhe bëhen lëvizës, duke fluturuar rreth vetes dhe duke mos arritur kurrë më askund. Të shoqërohesh do të ishte joproduktive nëse bëhet një lloj terapie që mbështet vetë-thithjen e tyre dhe pushon së qeni një pelegrinazh me Krishtin tek Ati. -Evangelii Gaudiumn 170

 

… DHE T BE PREHET

Mendimi i dytë që vjen në mendje është se Jezusi erdhi në tokë në mish pikërisht për të na prekur! Ai nuk kaloi pezull në një re, duke njoftuar se Mbretëria e Zotit është afër. Ai nuk qëndroi larg, i fshehur në cepat e Tempullit. Përkundrazi, Jezusi, Perëndia-njeri, u bë si ne që të mund ta prekim. Dhe Holdjesus_Fotorkështu, barinjtë me erë të keq e mbanin trupin e tij të mitur. Maria e ushqeu atë. Jozefi e hutoi poshtë mjekrës. Profeti Simeon e rrëmbeu në krahë. Fëmijët u ngjitën në prehrin e Tij.
Apostulli Gjon pushoi në gjoksin e Tij. Ushtarët Romakë i mbajtën duart dhe këmbët, duke i fiksuar në një Kryq. Dhe Thomas u shtri në krahun e tij dhe preku plagët e Tij. Po, ky ishte i gjithë plani që nga fillimi -se unë dhe ti mund të prekim plagët e Tij, sepse tek ata gjendet dashuria e pakushtëzuar, mëshira dhe shpëtimi i pakalueshëm. 

Por ai u shpua për mëkatet tona, u shtyp për paudhësinë tonë. Ai mbajti dënimin që na bën të plotë, nga plagët e tij ne u shëruam. (Isaia 53: 5)

Ne prekim plagët e Krishtit përmes besimPërmes besimit se Ai më do dhe nuk do të më braktisë kurrë, pavarësisht nga mëkatet e mia më të këqija. Dhe, çdo ditë në Eukaristinë e Shenjtë, Ai shtrihet dhe na prek përsëri, fizikisht, nga afër, në mënyrë të prekshme. Atje, në atë Mikpritës të vogël, është prekja e Një që të ka dashur deri në fund.  

Në mbyllje, unë dua të citoj mikun tim të zjarrtë, Daniel O'Connor, një burrë dhe baba i ri që ka frymën revolucionare të Shën Maximilian Kolbe… ai prift, prekja e të cilit shëroi kaq shumë në kampin e përqendrimit të Auschwitz. Jezusi premtoi se Ai do të “hap gjerë dyert e Mëshirës”Përpara se të hapet dera e Drejtësisë. Inshtë në atë pritje që Daniel profetizon:

Më quaj të çmendur, por unë vërtet e besoj këtë thjesht duke ecur nëpër rrugë në lutje tani mund të arrijë atë që dikur merrej një Procesion Eukaristik për të arritur. Unë vërtet besoj se, nëse jetoni në Vullnetin Hyjnor dhe dëshironi të shpallni Mëshirën Hyjnore, duke thënë "Zoti ju bekoftë" dikush mund të arrijë atë që u desh një predikim i gjatë të përmbushej. Unë me të vërtetë besoj se dorëzimi i dikujt a kartelë e thjeshtë e Mëshirës Hyjnore (ose edhe thjesht vendosja diku) mund të bëjë në një shpirt atë që kërkonte dikur ta bindte atë për të lexuar një libër të gjatë. Unë me të vërtetë besoj se, edhe nëse përpjekjet tona na duken aq të papërshtatshme, të mjerueshme dhe të pakta, sa megjithatë përmes lutjes sonë në Vullnetin Hyjnor, ne mund të jemi ndërmjetësuesit dhe misionarët më të mëdhenj në histori. A duhet të ndalemi në minimum? Sigurisht që jo. Por le të besojmë se edhe këto veprime të vogla nga ana jonë me të vërtetë mund të jenë dhe do të shumëfishohen një mijë herë, dhe le të besojë që të përcaktojë shkallën e frymëzimit tonë për të qenë besnik dhe të vëmendshëm ndaj një ftese kaq të madhe. Veryshtë shumë e lehtë për ne të themi “Dekret" Le ta themi këtë [Vitin e Mëshirës]. -Nga "Dhe keshtu fillon", 8 dhjetor 2015; dsdoconnor.com

 A do të jesh prekja e Tij?

 

Unë jam kryqëzuar me Krishtin; megjithatë unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua kind mirësia juaj duhet të njihet nga të gjithë. (Gal 2: 19-20; Fil 4: 5)

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Ajo do të të mbajë dorën

Pra, edhe ju e patë atë?

Hapja Dyert e Mëshirës

 

Fotoja e Marisë që mban Jezusin është "Be Unto Me" nga Liz Lemon Swindle

 

Ju bekoj, dhe faleminderit.

 Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word këtë Ardhje,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.