Përgatitjet shëruese

KETU janë disa gjëra për të kaluar përpara se të fillojmë këtë tërheqje (i cili do të fillojë të dielën, më 14 maj 2023 dhe do të përfundojë të dielën e Rrëshajëve, më 28 maj) — gjëra të tilla si ku mund të gjeni banjat, orët e ngrënies, etj. Mirë, po bëj shaka. Ky është një tërheqje në internet. Do ta lë në dorën tënde të gjesh tualetet dhe të planifikosh vaktet e tua. Por ka disa gjëra që janë vendimtare nëse kjo do të jetë një kohë e bekuar për ju.

Vetëm një shënim personal…. Kjo tërheqje po hyn me të vërtetë në "fjalën tani". Kjo do të thotë, unë në fakt nuk kam një plan. Gjithçka që po ju shkruaj është e vërtetë në këtë moment, duke përfshirë këtë shkrim. Dhe mendoj se është në rregull, sepse është thelbësore që unë thjesht të largohem nga rruga - që të "ulem që Ai të rritet". Është një moment besimi dhe besimi edhe për mua! Kujtoni çfarë u tha Jezusi "katër njerëzve" që sollën të paralizuarin:

Kur Jezusi pa e tyre besimi, i tha të paralizuarit: "Fëmijë, mëkatet e tua të janë falur... Unë të them, çohu, merr vigun tënd dhe shko në shtëpi". (krh. Marku 2:1-12)

Kjo do të thotë, unë po ju sjell para Zotit brenda besim se Ai do t'ju shërojë. Dhe unë jam i detyruar ta bëj këtë sepse kam “shijuar dhe parë” se Zoti është i mirë.

Shtë e pamundur për ne të mos flasim për ato që kemi parë dhe dëgjuar. (Veprat 4:20)

Unë i kam përjetuar tre Personat e Trinisë së Shenjtë - praninë e tyre, të vërtetën e tyre, dashurinë e tyre shëruese, gjithëfuqinë e tyre dhe absolutisht asgjë nuk mund t'i ndalojë ata të të shërojnë - përveç teje.

Angazhim

Prandaj, ajo që nevojitet gjatë kësaj periudhe të tërheqjes është angazhim. Çdo ditë, angazhohuni të paktën të paktën një orë për të lexuar meditimin që do t'ju dërgoj (zakonisht një natë më parë, kështu që ta keni në mëngjes), lutuni me këngën që mund të përfshihet dhe më pas ndiqni çdo udhëzim. Shumë prej jush mund të përfundojnë duke shpenzuar edhe më shumë kohë se kaq kur Zoti fillon t'ju flasë, por si minimum, “Vëzhdo një orë” me Zotin.[1]krh. Marku 14:37

Egoizmi i shenjtë

Njoftoni familjen ose shokët tuaj të dhomës se po e bëni këtë tërheqje dhe se nuk do të jeni të disponueshëm gjatë asaj ore ose më shumë. Po ju jepet leja për një "egoizëm të shenjtë": ta bëni këtë kohën tuaj me Perëndinë dhe vetëm me Perëndinë.

Fikni të gjitha mediat sociale dhe hiqni pajisjet tuaja. Gjeni një vend të qetë ku nuk do të shqetësoheni, ku do të jeni rehat, ku mund të jeni vetëm me Zotin për t'ia hapur zemrën Atij. Mund të jetë përpara Sakramentit të Bekuar, dhomës së gjumit, vilës suaj… çfarëdo që të zgjidhni, bëni të ditur se nuk jeni të disponueshëm dhe shmangni çdo shpërqendrim të panevojshëm. Në fakt, ju rekomandoj që gjatë dy javëve të ardhshme të shmangni sa më shumë që të jetë e mundur "lajmet", Facebook, Twitter, ato transmetime të pafundme të mediave sociale, etj., në mënyrë që të dëgjoni më mirë Zotin gjatë kësaj kohe. Konsideroni atë një "detoksifikimi" nga interneti. Shkoni për shëtitje. Rizbuloni Perëndinë duke folur përmes natyrës (i cili është në të vërtetë një ungjill i pestë). Për më tepër, mendoni për këtë tërheqje si hyrje në "dhomën e sipërme" ndërsa përgatiteni për hiret e Rrëshajëve.

Dhe sigurisht, për shkak se kjo tërheqje nuk është në një qendër konferencash, por brenda kontekstit të detyrave të ditës suaj, zgjidhni një kohë kur detyrimet tuaja normale (si gatimi i ushqimit, shkuarja në punë, etj.) nuk do të bien fare qartë në konflikt.

Bëni hapësirën tuaj të shenjtë. Vendosni një kryq pranë jush, ndizni një qiri, vendosni një ikonë, bekoni hapësirën tuaj me ujë të shenjtë nëse keni, etj. Për dy javë, kjo do të jetë tokë e shenjtë. Duhet të jetë një hapësirë ​​ku mund të hyni në heshtje dhe mund të dëgjoni zërin e Zotit,[2]kf. 1 Mbretërve 19:12 cili is do të flas me zemrën tënde.

Më në fund, kjo është me të vërtetë juaj kohë me Zotin. Nuk është koha për të ndërmjetësuar për të tjerët, për të bërë shërbim për të tjerët, etj. Është koha që Zoti t'i shërbejë ju. Pra, të dielën, thjesht ofroni Atit të gjitha barrat e zemrës suaj, duke ia besuar Atij njerëzit tuaj të dashur dhe kujdeset tuaja.[3]krh. 1 Pjetrit 5: 7 Dhe pastaj le të shkojë…

Lëreni të shkojë… Lëreni Zotin

Nuk mbaj mend ndonjë shërim apo shumë mrekulli të kryera nga Jezusi, ku personat e përfshirë nuk ishin kryer në një farë mënyre; ku nuk u kushtoi atyre siklet i besimit. Mendoni për gruan hemorragjike që u zvarrit në duar dhe gjunjë vetëm për të prekur cepin e rrobës së Jezusit. Ose lypësi i verbër që bërtet në shesh: "Jezus, Biri i Davidit, ki mëshirë për mua!" Ose Apostujt u bllokuan në det në një stuhi të tmerrshme. Pra, kjo është koha për t'u bërë e vërtetë: të heqim dorë nga maskat dhe sharada e devotshmërisë që kemi vënë përpara të tjerëve. Të hapim zemrat tona ndaj Zotit dhe të lejojmë që të gjitha shëmtimet, thyerjet, mëkatet dhe plagët të dalin në dritë. Kjo është siklet i besimit, momenti i të qenit i pambrojtur, i papërpunuar dhe i zhveshur para Krijuesit tuaj - sikur të lëshoni ato gjethe fiku nën të cilat Adami dhe Eva u fshehën pas Rënies.[4]krh. Zan 3:7 Ah, ato gjethe fiku që, që atëherë, janë përpjekur të fshehin të vërtetën e nevojës sonë të plotë për dashurinë dhe hirin e Zotit, pa të cilat ne nuk mund të rikthehemi! Sa budallallëk që ne jemi të turpëruar ose i vendosim pengesa përpara Perëndisë, sikur Ai të mos e dijë tashmë thellësinë e thyerjes dhe mëkatit tonë. E vërteta do t'ju bëjë të lirë duke filluar me të vërtetën se kush jeni dhe kush nuk jeni.

Dhe kështu, kjo tërheqje kërkon jo vetëm tuajën angazhim por guxim. Gruas hemorragjike, Jezusi i tha: “Guxim, bijë! Besimi yt të ka shpëtuar.” [5]Matt 9: 22 I verbëri u këshillua, “Merr guxim; ngrihu, Ai po të thërret." [6]Mars 10:49 Dhe Apostujve, Jezusi iu lut: “Merr guxim, jam unë; mos ki frikë." [7]Matt 14: 27

Krasitja

Ekziston siklet për t'u bërë i pambrojtur… dhe më pas ka dhimbje për të parë të vërtetën. Të dyja këto janë të nevojshme në mënyrë që Ati Qiellor të fillojë rivendosjen tuaj.

Unë jam hardhia e vërtetë dhe Ati im është vreshtari. Ai heq nga unë çdo degë që nuk jep fryt dhe çdo degë që krasit e krasit që të japë më shumë fryt. (Gjoni 15:1-2)

Krasitja është e dhimbshme, madje edhe e dhunshme.

… Mbretëria e qiellit pëson dhunë dhe të dhunshmit po e marrin me forcë. (Mat 11:12)

Është një trajtim i degëve të pashëndetshme ose të ngordhura - ose ato plagë që dëmtojnë jetën tonë në Perëndinë dhe marrëdhëniet me të tjerët, ose ato mëkate që kërkojnë pendim. Mos i rezistoni kësaj krasitjeje të nevojshme, sepse është dashuri, gjithë dashuri:

Sepse Zoti e disiplinon atë që do dhe ndëshkon çdo bir që merr. (Hebrenjve 12: 6)

Dhe premtimi për të kaluar nëpër këtë krasitje është ajo që ne të gjithë dëshirojmë: paqen.

Për momentin e gjithë disiplina duket më e dhimbshme sesa e këndshme; më vonë ajo jep frytin paqësor të drejtësisë për ata që janë stërvitur prej saj. (Hebrenjve 12:11)

Sakrificat

Gjatë kësaj tërheqjeje, nëse është e mundur, merrni pjesë në Meshën e përditshme në Eukaristinë is Jezusi, Shëruesi i Madh (lexo Jezusi është këtu!). Megjithatë, mund të mos jetë e mundur për shumë prej jush, ndaj mos u shqetësoni nëse nuk mund të hani çdo ditë.

Sidoqoftë, ju rekomandoj fuqimisht që të shkoni në Rrëfim në një moment gjatë kësaj tërheqjeje, veçanërisht pasi të keni shkuar "në thellësi". Shumë prej jush me siguri do ta gjejnë veten duke vrapuar atje! Dhe kjo është e mrekullueshme. Sepse Zoti ju pret në këtë Sakrament për t'ju shëruar, çliruar dhe përtërirë. Nëse e ndjeni nevojën për të shkuar më shumë se një herë ndërsa gjërat dalin, atëherë ndiqni Frymën e Shenjtë.

Lëreni nënën e saj Ju

Nën kryq, Jezusi na dha Marinë pikërisht për të na bërë nënë:

Kur Jezusi pa nënën e tij dhe dishepullin e tij që ai e donte, i tha nënës së tij: “Grua, ja djali yt”. Pastaj ai i tha dishepullit: "Ja, nëna jote". Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19: 26-27)

Pra, pavarësisht se kush jeni, ftoni Nënën e Bekuar “në shtëpinë tuaj”, në hapësirën e shenjtë të këtij strehimi shërues. Ajo mund t'ju afrojë më shumë me Jezusin se kushdo tjetër në krijim, sepse ajo është nëna e Tij, por edhe e juaja.

Ju inkurajoj në një moment gjatë secilës prej këtyre ditëve të tërheqjes që të luteni Rruzaren (shih këtu). Kjo, gjithashtu, është një kohë e "egoizmit të shenjtë" ku ju mund t'i sillni plagët tuaja personale, nevojat dhe lutjet për shërimin tuaj te Zoja dhe përpara Perëndisë. Sepse ishte Nëna e Bekuar ajo që i tha Jezusit se dasmës i kishte mbaruar vera. Kështu që ju mund të shkoni tek ajo gjatë Rruzares duke thënë: "Unë jam jashtë verës së gëzimit, verës së paqes, verës së durimit, verës së pastërtisë, verës së vetëkontrollit" ose çfarëdo qoftë ajo. Dhe kjo Grua do t'i çojë kërkesat tuaja Birit të saj, i cili ka fuqinë të ndryshojë ujin e dobësisë suaj në Verën e Hirit.

Lëreni të fundoset

Ju mund të jeni shumë të emocionuar për të vërtetat që hasni në këtë tërheqje dhe do të jeni të etur t'i ndani ato me familjen ose miqtë. Sugjerimi im është që kalojnë nëpër proces në heshtjen e zemrës sate me Jezusin. Ju jeni duke kaluar nëpër një lloj operacioni shpirtëror dhe duhet të lejoni që kjo punë të marrë efektet e saj dhe që këto të vërteta të zhyten brenda. Unë do të flas pak më shumë për këtë në fund të takimit.

Së fundi, unë kam krijuar një kategori të re në shiritin anësor të quajtur SHËRIMI I SHËRIMIT. Aty do t'i gjeni të gjitha shkrimet për këtë tërheqje. Dhe sillni ditarin tuaj të lutjeve për të shkruar ose një fletore, diçka që do të përdorni gjatë gjithë kësaj tërheqjeje. Shihemi të dielën!

 

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Marku 14:37
2 kf. 1 Mbretërve 19:12
3 krh. 1 Pjetrit 5: 7
4 krh. Zan 3:7
5 Matt 9: 22
6 Mars 10:49
7 Matt 14: 27
Postuar ne BALLINA, SHËRIMI I SHËRIMIT dhe tagged .