Ferri i Liruar

 

 

KUR E shkrova këtë javë të kaluar, vendosa të ulem mbi të dhe të lutem edhe ca për shkak të natyrës shumë serioze të këtij shkrimi. Por gati çdo ditë që nga ajo kohë, unë kam marrë konfirmime të qarta se kjo është një fjalë të paralajmërimit për të gjithë ne.

Ka shumë lexues të rinj që vijnë në bord çdo ditë. Më lejoni ta rikujtoj shkurtimisht atëherë… Kur ky apostull shkrimi filloi rreth tetë vjet më parë, ndjeva që Zoti më kërkonte të “shikoja dhe të lutesha”. [1]Në WYD në Toronto në 2003, Papa Gjon Pali II gjithashtu na kërkoi të rinjve që të bëhemi «la rojet të mëngjesit që shpallin ardhjen e diellit kush është Krishti i Ngjallur! " OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, Dita XVII Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12) Duke ndjekur titujt, u duk se kishte një përshkallëzim të ngjarjeve botërore nga muaji. Pastaj filloi të bëhej nga java. Dhe tani, është përditshme. Exactlyshtë pikërisht ashtu siç ndjeva se Zoti po më tregonte se do të ndodhte (oh, sa do të dëshiroja në disa mënyra të isha gabim për këtë!)

Siç kam shpjeguar në Shtatë Vulat e Revolucionit, ajo për të cilën do të përgatiteshim ishte një Stuhi e Madhe, a shpirtëror uragan Dhe ndërsa do të ishim më pranë "syrit të stuhisë", ngjarjet do të ndodhnin shpejt, më ashpër, njëra mbi tjetrën - si erërat e një uragani afër qendrës. Natyra e këtyre erërave, ndjeva Zotin duke thënë, janë "dhimbjet e lindjes" që Jezusi përshkroi në Mateun 24 dhe që Gjoni i pa më hollësisht te Zbulesa 6. Këto "erëra", kuptova, do të ishin një përzierje e ligë e kryesisht kriza të bëra nga njeriu: katastrofa të qëllimshme dhe pasuese, viruse dhe përçarje të armatosura, uri të evitueshme, luftëra dhe revolucione.

Kur të mbjellin erën, ata do të korrin shakullinë. (Hos 8: 7)

Me një fjalë, vetë njeriu do ta bënte lëshoj Ferrin në tokë. Fjalë për fjalë. Ndërsa shikojmë ngjarjet botërore, mund të shohim se kjo është pikërisht ajo që po ndodh, se të gjitha vula e Zbulesës po hapen plotësisht njëra mbi tjetrën: luftërat po shpërthejnë në të gjithë botën (duke e çuar Papën të komentojë kohët e fundit se tashmë jemi në "Luftën III Botërore"), viruset vdekjeprurëse po përhapen me shpejtësi, kolapsi ekonomik është i afërt, persekutimi po kryhet i ndezur në një flakë të pamëshirshme dhe gjithnjë e më shumë incidente të sjelljeve të çuditshme dhe të papërmbajtura po ndodhin në të gjithë botën. Po, kur them se Ferri është lëshuar, po i referohem një çlirimi të shpirtrave të këqij.

 

THUA JO KOMPROMISE

Unë kam ndarë me lexuesit e mi atë "fjalë" në dukje profetike që kam marrë në 2005, për të cilën një peshkop Kanadez më kërkoi të shkruaja. Në atë kohë, dëgjova një zë në zemrën time duke thënë, "Unë e kam ngritur shtrënguesin." [2]shih Heqja e përmbajtjesr Dhe më pas në 2012, kuptimi që Zoti ishte largimin shtrënguesi.

Dimensioni shpirtëror i kësaj është shumë i qartë në 2 Thesalonikasve 2: që një kufizues po frenon paligjshmërinë, që sapo të hiqet, njëkohësisht i jep Satanit mbretërimi i lirë me ata që kanë refuzuar rrugën e Ungjillit.

Ardhja e një të paligjshmi nga veprimtaria e Satanit do të jetë me gjithë fuqinë, me shenja dhe mrekulli të shfaqura dhe me gjithë mashtrimin e lig për ata që do të vdesin, sepse ata nuk pranuan ta duan të vërtetën dhe kështu të shpëtohen. Prandaj Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim të fortë, për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme, në mënyrë që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan të vërtetës, por kishin kënaqësi në padrejtësi (2 Thesalonikasve 2: 9-12)

Vëllezër dhe motra, kam shkruar për këtë në Paralajmërime në erë, që të gjithë duhet të jemi shumë të kujdesshëm për hapjen e derës së mëkatit, madje edhe mëkatit të vogël. Diçka ka ndryshuar. "Margjina e gabimit", për të thënë kështu, është zhdukur. Ose dikush do të jetë për Zotin, ose kundër tij. Zgjedhja duhet të bëhet, linjat ndarëse janë duke u formuar. E vakët po zbulohet dhe ata do të pështyhen.

Ky ishte paralajmërimi në shfaqjet e miratuara të Zoja e Kibeho, se Ruanda po bëhej një paralajmërim Në botë. Pas vizioneve dhe parandjenjave të përsëritura nga shikuesit afrikanë se do të shpërthente një gjenocid - dhe ata u injoruan - ata që nuk po ecnin me hir ishin hapur ndaj një mashtrimi të tmerrshëm, shumë u pushtuan ndërsa ecnin për të hakuar dhe vrarë të tjerët me thikë dhe thika derisa mbi 800,000 njerëz kishin vdekur.

 

Zbrazja e erërave të ferrit

Kam dëgjuar në zemrën time një fjalë që përsëritet për muajt e fundit: kjo “Zorrët e ferrit janë zbrazur" Ne mund ta shohim këtë në manifestimet më të dukshme të, të themi, ISIS (Shteti Islamik), të cilët po torturojnë, prerja e kokave dhe vrasja e jomyslimanëve. Që nga ky mëngjes, a grua në Oklahoma tani i është prerë koka. Unë shpresoj se ju e perceptoni koha të këtij shkrimi sot.

Por kjo tashmë është paraprirë shumë herë nga prindërit që vrisnin fëmijët dhe nipërit e mbesat e tyre në vrasje-vetëvrasje dhe ngritjen e krimeve të tjera të dhunshme. Pastaj ka manifestime në rritje të shpërthimeve të çuditshme në publik, [3]shih Fuqia e një shpirti të pastër  Paralajmërime në erë magjepsje e shtuar e magjisë dhe mashtrimeve okulte, të zeza, dhe më pas format më pak të dukshme të paligjshmërisë të krijuara në terma juridikë dhe të imponuara ndaj publikut. Dhe le të mos e harrojmë numrin në rritje të klerikëve të rangut të lartë që duken të gatshëm të largohen nga Tradita e Shenjtë për qasje më të ashtuquajtura "baritore" ndaj çështjeve familjare.

Unë kam përmendur tashmë një prift që njoh në Misuri, i cili jo vetëm që ka dhuratën për të lexuar shpirtra, por ka parë engjëj, demonë dhe shpirtra nga purgatori që kur ishte fëmijë. Ai së fundmi më besoi se po sheh demonë tani ai nuk ka parë kurrë më parë. Ai i përshkroi ata si "antikë" dhe shumë të fuqishëm.

Pastaj është vajza e një lexuesi shumë të zgjuar që më shkroi kohët e fundit:

Vajza ime e madhe sheh shumë qenie të mira dhe të këqija [engjëj] në betejë. Ajo ka folur shumë herë rreth asaj se si është një luftë gjithëpërfshirëse dhe po bëhet gjithnjë e më e madhe dhe llojet e ndryshme të qenieve. Zoja iu shfaq asaj në një ëndërr vitin e kaluar si Zoja e Guadalupe. Ajo i tha asaj që demoni që vjen është më i madh dhe më i egër se të gjithë të tjerët. Se ajo nuk do ta angazhojë këtë demon dhe as nuk do ta dëgjojë atë. Do të përpiqej të pushtonte botën. Ky është një demon i frikë. Ishte një frikë që vajza ime tha se do të mbështeste të gjithë dhe gjithçka. Qëndrimi afër Sakramenteve dhe Jezusit dhe Marisë ka rëndësinë më të madhe.

Vëllezër dhe motra, ne duhet t'i marrim këto paralajmërime kolektive me shumë seriozitet. Ne jemi në luftë. Por në vend që të ndalemi më këtu në shpërthim i së keqes që po shohim - dmth intensifikimin e Stuhisë—Dua t'ju bëj disa sugjerime shumë konkrete se si të ruani zemrën tuaj dhe të familjeve tuaja duke përdorur përmbledhjen e kësaj vajze. Për pikën kryesore më lart është kjo: mos u habitni kur shihni shfaqje të tilla të së keqes që rriten në mënyrë eksponenciale në ditët dhe muajt përpara. Shtrënguesi është hequr dhe vetëm ata që e mbajnë kufizuesin mbi zemrat e tyre nga e keqja do të mbrohen.

Fjalët e Jezusit vijnë në mendje:

Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që kur të vijë ora e tyre të kujtoni se ju thashë. (Gjoni 16: 4)

 

VINI NER MBROJTJEN hyjnore

Përsëri, vajza shkroi: "Qëndrimi afër Sakramenteve dhe Jezusit dhe Marisë ka rëndësinë më të madhe".

Sakrificat

Kur është hera e fundit që keni shkuar në rrëfim? Sakramenti i Pajtimit jo vetëm që na heq mëkatet, por na heq të gjitha Satanai ka "të drejtë" që ne mund t'i kemi hequr dorë prej tij përmes mëkatit. Një ekzorcist më tha se shumë çlirim ndodhin në kontekstin e rrëfimit sakramental. Kjo, dhe zëri i akuzuesit hesht përpara fytyrës së mëshirës së Zotit, duke rivendosur kështu paqen e mendjes dhe shpirtit. Satani është një "Gënjeshtar dhe babai i gënjeshtrës". [4]krh. Gjoni 8:44 Kështu që kur sillni gënjeshtrat që keni jetuar në dritë, errësira shpërndahet.

Sakramenti i Eukaristisë is Jezusi Duke marrë Trupin dhe Gjakun e Tij, ne jemi ushqyer me "bukën e jetës" që është fillimi i "jetës së përjetshme". Duke marrë Eukaristinë denjësisht, ne mbushim ato vende bosh në shpirt që Satanai dëshiron të zërë. [5]krh. Mat 12: 43-45

 

Jezu

Më pëlqen sesi kjo vajzë tha "Sakramentet" "Jezusi" Sepse shumë marrin Eukaristinë, por nuk e marrin merrni Jezusin. Me këtë dua të them se ata i afrohen Sakramentit pa kuptuar se çfarë po marrin, sikur të rreshtoheshin për një donut falas. Hiret e Sakramentit atëherë kryesisht humbin. Përveç krizës në katekezë që ka ekzistuar për dekada, ajo ende është detyrë e secilit prej nesh di çfarë po bëjmë, dhe bëje me zemër.

Përgatitja për marrjen e përfitimeve dhe hireve të Eukaristisë është që tashmë të jetë në miqësi me Zotin. Nga ana tjetër, Shën Pali paralajmëroi qartë se marrja e Eukaristisë hap padenjësisht derën e fuqive të vdekjes.

Për këdo që ha dhe pi pa dalluar trupin, ha dhe pi gjykim mbi veten e tij. Kjo është arsyeja pse shumë nga ju janë të sëmurë dhe të dobët, dhe një numër i konsiderueshëm po vdesin. (1 Kor 11: 29-30)

Përgatitja për të marrë hiret e Sakramentit të Bekuar atëherë quhet lutja.

… Lutja është marrëdhënia e gjallë e fëmijëve të Zotit me Atin e tyre -Katekizmi i Kishës Katolike, n.2565

Sigurisht,

Kërkimi i faljes është parakusht për Liturgjinë Eukaristike dhe lutjen personale. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2631

Lutja nuk është një listë fjalësh për të thënë, por një zemër që dëgjon Fjalën. Itshtë çështje e thjesht lutjes nga zemra - duke i folur Zotit si një mik, duke e dëgjuar Atë duke ju folur në Shkrime, duke hedhur mbi të të gjitha shqetësimet tuaja dhe duke e lënë Atë t'ju dojë. Kjo është lutja.

Dhe me të vërtetë, ajo që jeni duke bërë është hapja e zemrës suaj ndaj Ai-kush-është-dashuri. Ky është antidoti për këtë "demon të frikës" që është lëshuar në botë:

Nuk ka frikë në dashuri, por dashuria e përsosur e largon frikën… (1 Gjonit 4:18)

Satani e di këtë, dhe kështu

...lutja është një betejë. Kundër kujt? Kundër vetvetes dhe kundër dredhive të tunduesit që bën gjithçka që mundet për ta larguar njeriun nga lutja, nga bashkimi me Zotin… “Beteja shpirtërore” e jetës së re të të krishterit është e pandashme nga beteja e lutjes. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2725

 

Mary

Unë kam shkruar shumë në lidhje me Nënën e Bekuar, rolin e saj në kohërat tona, në jetën tonë personale dhe jetën e Kishës. Vëllezër dhe motra, është koha të injoroni zërat e atyre që me kokëfortësi refuzojnë teologjinë e kësaj Nëne dhe thjesht të fillojnë me biznesin e lejimit të nënës së saj ju. Nëse Ati ishte në rregull duke ia besuar Jezusin asaj, Ai është në rregull që t’ia besojë edhe asaj.

Por, në kontekstin e këtij meditimi, le të rinovojmë angazhimin tonë sot tek Rruzar. Kryekzorcisti i Romës, Fr. Gabriele Amorth, tregon atë që një demon zbuloi nën bindje.

Një ditë një koleg i imi dëgjoi djallin të thoshte gjatë një ekzorcizmi: “Çdo përshëndetje Mari është si një goditje në kokën time. Nëse të krishterët do ta dinin se sa i fuqishëm ishte Rruzarja, do të ishte fundi im ”. Sekreti që e bën këtë lutje kaq efektive është se Rruzarja është edhe lutje edhe meditim. Ai i drejtohet Atit, Zojës së Bekuar dhe Trinisë së Shenjtë dhe është një meditim i përqendruar te Krishti. -Jehona e Marisë, Mbretëresha e Paqes, Botim Mars-Prill, 2003

Në të vërtetë, siç shkruajti Shën Gjon Pali në një letër apostolike:

Rruzarja, megjithëse në mënyrë të qartë Marian në karakter, është në zemër një lutje Kristocentrike gra Qendra e gravitetit në Hail Mary, mentesha si të thuash që bashkon dy pjesët e saj, është emri i Jezu. Precisely është pikërisht theksi që i është dhënë emrit të Jezusit dhe misterit të tij që është shenja e një recitimi kuptimplotë dhe të frytshëm të RruzaresMe —JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n. 1, 33

Satani e urren Rruzaren sepse, kur lutet me zemër, ai e konformon besimtarin gjithnjë e më shumë me shëmbëllimin e Krishtit. Padre Pio një herë tha,

Duajeni Madonën dhe lutuni rruzaren, sepse Rruza e saj është arma kundër të këqijave të botës sot.

 

MBYLLJE KARMETEVE

Më lart janë ato që unë do t'i quaja bazat e betejës. Por ne duhet të mbështesim edhe detajet, duke u bazuar në mençurinë e Kishës dhe përvojën e saj se si të mbyllim çarjet që Satani dhe miqtë e tij do të shfrytëzojnë nëse nuk i vulosim ato.

 

Mbyllja e çarjeve shpirtërore:

• Bëni shtëpinë tuaj të bekuar nga një prift.

• Lutuni së bashku çdo ditë si familje.

• Përdorni Ujë të Shenjtë për të bekuar fëmijët dhe bashkëshorten tuaj.

• Etërit: ju jeni kreu shpirtëror i shtëpisë tuaj. Përdorni autoritetin tuaj për të qortuar shpirtrat e këqij kur i shihni ata duke u përpjekur të hyjnë në familjen tuaj. (Lexo Një prift në shtëpinë time? Pjesë Unë dhe Pjesa II)

• Vishni sakramente të tilla si Scapular, medalja e Shën Benediktit, medalje Mrekulli, etj dhe i bekoni siç duhet.

• Varni në shtëpinë tuaj një fotografi të Zemrës së Shenjtë ose figurës së Mëshirës Hyjnore dhe shenjtëroni familjen tuaj te Zemra e Shenjtë e Jezusit (dhe Zoja).

• Sigurohuni që të rrëfeheni të gjithë mëkati në jetën tënde, veçanërisht mëkati i rëndë, duke bërë hapa konkretë për ta shmangur atë në të ardhmen.

• Shmangni “rastin e afërt të mëkatit” (lexo Rasti i Afërt).

 

Mbyllja e çarjeve fizike:

• Mos shikoni filma horror, të cilët janë një portal i së keqes (dhe përdorni diskrecion me filma të tjerë, gjithnjë e më shumë që janë të errët, të dhunshëm dhe epshorë).

• Shkëputuni nga ata që ju çojnë në mëkat.

Shmang mallkimin dhe negativitetin, për të cilin ish-satanistët thonë se tërheqin shpirtrat e këqij.

• Ki kujdes që shumë artistë muzikorë sot i kanë kushtuar "muzikën" e tyre Satanit - jo vetëm grupe të metaleve të rënda, por edhe artistë të estradës. A dëshironi vërtet të dëgjoni muzikë të frymëzuar ose të "bekuar" nga i ligu?

• Mbani kujdestarinë e syve tuaj. Pornografia ka implikime të fuqishme fizike dhe shpirtërore. Jezui tha «llamba e trupit është syri».

… Nëse syri juaj është i keq, i gjithë trupi juaj do të jetë në errësirë. Dhe nëse drita në ty është errësirë, sa e madhe do të jetë errësira. (Mat 6:23)

Por mos harroni:

Zoti nuk lodhet kurrë të na falë; ne jemi ata që lodhemi duke kërkuar mëshirën e tij. OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 3

 

Shkëlqej si Yjet!

Të gjitha ato që kam thënë supozojnë se bazat janë në vend. Përndryshe, ne mund të çohemi në një mendim të rremë sigurie se një kryqëzim na mbron sesa Krishtin; se një medalje është siguria jonë sesa Nëna jonë; se sakramentarët janë një formë e shpëtimit sesa Shpëtimtari ynë. Zoti i përdor këto mjete të vogla si instrumente të hirit të Tij, por ato nuk mund të zëvendësojnë domosdoshmërinë themelore të besim, "Pa të cilën është e pamundur t'i pëlqesh Perëndisë". [6]krh. Heb 11:6

Po, ka një fjalë tjetër që kam dëgjuar në zemrën time për disa javë tani: sa më e errët të bëhet, aq më të ndritshëm do të jenë yjet. Unë dhe ti do të jemi ata yje. Kjo Stuhi është një Mundësi të jesh i lehtë për të tjerët! Sa e lumtur isha, atëherë, kur lexova fjalët e Zojës sonë që thuhet se i dhanë Mirjanës dje nga faqja e shfaqjes ende nën hetimin e Vatikanit:

Të dashur fëmijë! Edhe sot ju bëj thirrje që të jeni gjithashtu si yjet, të cilët me dritën e tyre u japin dritë dhe bukuri të tjerëve, në mënyrë që ata të gëzohen. Fëmijë të vegjël, gjithashtu ju jeni shkëlqimi, bukuria, gëzimi dhe paqja - dhe veçanërisht lutja - për të gjithë ata që janë larg dashurisë sime dhe dashurisë së Birit tim Jezusit. Fëmijë të vegjël, dëshmoni besimin dhe lutjen tuaj në gëzim, në gëzimin e besimit që është në zemrat tuaja; dhe lutuni për paqe, e cila është një dhuratë e çmuar nga Zoti. Faleminderit që iu përgjigjët thirrjes sime. —25 shtator 2014, Medjugorje (A është autentike Medjugorje? Lexoni Në Medjugorje)

Ferri është lëshuar në tokë. Ata që nuk e njohin betejën rrezikojnë të mbingarkohen prej saj. Ata që duan të bëjnë kompromis dhe të luajnë me mëkatin sot po e fusin veten e tyre rrezik i madh. Nuk mund ta përsëris këtë sa duhet. Merrni seriozisht jetën tuaj shpirtërore - jo duke u bërë i zymtë dhe paranojak - por duke u bërë një fëmijë shpirtëror i cili beson çdo fjalë të Atit, i bindet çdo fjale të Atit dhe bën gjithçka për hir të Atit.

Një fëmijë i tillë e bën Satanain të pafuqishëm.

… Me gojën e foshnjave dhe foshnjave, ti ke themeluar një mbrojtje për shkak të armiqve të tu, për armikun dhe hakmarrjen. (Psalmi 8: 2)

Bëni gjithçka pa murmuritje dhe pyetje, që të jeni të patëmetë dhe të pafajshëm, fëmijë të Zotit pa të meta në mes të një brezi të shtrembër dhe të çoroditur, midis të cilëve shkëlqeni si drita në botë, ndërsa i përmbaheni fjalës së jetës. (Phil 2: 14-16)

 

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Në WYD në Toronto në 2003, Papa Gjon Pali II gjithashtu na kërkoi të rinjve që të bëhemi «la rojet të mëngjesit që shpallin ardhjen e diellit kush është Krishti i Ngjallur! " OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, Dita XVII Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)
2 shih Heqja e përmbajtjesr
3 shih Fuqia e një shpirti të pastër  Paralajmërime në erë
4 krh. Gjoni 8:44
5 krh. Mat 12: 43-45
6 krh. Heb 11:6
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , .