Ora e Shpëtimit

 

FESTA E ST. Mateu, apostulli dhe ungjillisti


ÇDO DITË, kuzhina supash, qoftë në çadra apo në ndërtesat e brendshme të qytetit, qoftë në Afrikë apo Nju Jork, hapen për të ofruar shpëtim të ngrënshëm: supë, bukë dhe ndonjëherë pak ëmbëlsirë.

Megjithatë, pak njerëz e kuptojnë se çdo ditë në 3pasdite, hapet një "kuzhinë supë hyjnore" nga e cila derdhen hire qiellore për të ushqyer të varfërit shpirtërisht në botën tonë.

Pra, shumë prej nesh kanë anëtarët e familjes që enden nëpër rrugët e brendshme të zemrave të tyre, të uritur, të lodhur dhe të ftohtë - duke ngrirë nga dimri i mëkatit. Në fakt, kjo përshkruan shumicën prej nesh. Por, atje is nje vend per te shkuar

Zoti, në Mëshirën e Tij, pasi ka parë varfërinë e jashtëzakonshme shpirtërore të kësaj epoke, na ka dhënë ndihmë çdo ditë, veçanërisht për një orë në 3pm (ora në të cilën Jezusi vdiq mbi Kryq), kur ne mund t'i afrohemi Atij për hire të jashtëzakonshme për veten dhe të dashurit tanë. Ne e bëjmë këtë me anë të Chaplet hyjnore mëshirë- një lutje e thjeshtë, por e fuqishme që i lutet Atit të vendosë lugën e supës së Mëshirës në buzët e një mëkatari.

Ky ishte premtimi i Zotit për Shën Faustinën, i cili mori këtë përkushtim shekullin e kaluar:

Oh, çfarë hiresh të mëdha do t'u dhuroj shpirtrave që thonë këtë kapelë: thellësitë e mëshirës Sime të butë trazohen për hir të atyre që thonë tempullin. Shkruaji këto fjalë, bija ime. Flisni botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. Ndërsa ka ende kohë, le t'i drejtohen fontit të mëshirës Sime; le të përfitojnë nga Gjaku dhe Uji që u ndez për ta.

 Në orën tre, lutju mëshirës Sime, veçanërisht për mëkatarët; dhe qoftë vetëm për një moment të shkurtër, zhytu në Pasionin Tim, veçanërisht në braktisjen Time në momentin e agonisë: Kjo është ora e mëshirës së madhe për të gjithë botën. Unë do t'ju lejoj të hyni në hidhërimin Tim të vdekshëm. Në këtë orë, unë nuk do t'i refuzoj asgjë shpirtit që më bën një kërkesë në bazë të Pasionit Tim.  -Ditari i Shën Faustinës, II (229) 848

A tingëllon mirë për të qenë e vërtetë? Ne mund ta kufizojmë Zotin, ose mund të fillojmë ta themi këtë lutje me besim, sa të papërshtatshëm ose të vështirë. Soshtë kaq domethënëse, sa që Papa Gjon Pali II e ndjeu përhapjen e këtij përkushtimi detyrën kryesore të papnatit të tij!

Që nga fillimi i shërbimit tim në Selinë e Shën Pjetrit në Romë, unë e konsideroj këtë mesazh [të Mëshirës Hyjnore] detyrën time të veçantë. Providenca ma ka caktuar në situatën aktuale të njeriut, Kishës dhe botës. Mund të thuhet se pikërisht kjo situatë ma caktoi atë mesazh si detyrën time para Zotit. —JPII, 22 nëntor 1981 në Faltore e Dashurisë së Mëshirshme në Collevalenza, Itali

Kuzhina e Supave të Mëshirës Hyjnore është e hapur çdo ditë në 3pasdite E hapur për të gjithë. Klikoni këtu për detaje, ose këtu të lutet Chaplet.

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, ARMT FAMILJARE.