Si e fshehni një pemë?

 

“SI fsheh një pemë? ” Mendova për një moment për pyetjen e drejtorit tim shpirtëror. "Në një pyll?" Në të vërtetë, ai vazhdoi të thoshte: "Po kështu, Satanai ka ngritur një zhurmë të zërave të rremë në mënyrë që të errësojë zërin e vërtetë të Zotit".

 

PYLLI I PREFTIMIT

Edhe një herë, kujtoj se si, pas dorëheqjes së Papës Benedikti XVI, shpirti im u trazua në lutje me paralajmërime të shpeshta nga Zoti se Kisha do të hynte në një periudhë "konfuzion i madh. ”

Ju keni hyrë në ditë të rrezikshme

Tani, dy vjet më vonë, unë shoh sa reale po bëhen ato fjalë për orë. Confsundon usioni. Whatshtë ajo që Plaku Lucia nga Fatima parashikoi si një "çorientim djallëzor" - një mjegull konfuzioni, pasigurie dhe paqartësie mbi besimin. Siç ishte para Pasionit të Jezusit kur Pilati pyeti: "Çfarë është e vërteta?", Ashtu si Kisha hyn në Pasionin e saj, Pema e së Vërtetës është humbur në një pyll relativizmi, subjektivizmi dhe mashtrimi të plotë.

Për më tepër, unë kam humbur numrin e letrave që kam marrë për ata që shqetësohen nga deklaratat në dukje të paqarta të Papa Françeskut; ata që shqetësohen nga zbulimi i pretenduar privat dhe parashikimet e dyshimta; dhe ata që verbohen plotësisht nga "eklipsi i vazhdueshëm i arsyes" në shoqërinë në përgjithësi, pasi e gabuara po bëhet e drejtë - dhe e drejta po bëhet i paligjshëm

Ashtu si erërat e një uragani mund të verbojnë, po ashtu, ky konfuzion është ndër erërat e para të Stuhi e Madhe që ka mbërritur. Po, dhjetë vjet më parë këtu në Luiziana, paralajmërova se duhet të përgatitemi për një Tsunami shpirtëror që po vjen; por këtë javë, unë po u them atyre që do ta dëgjojnë atë ka filluar. Nëse nuk keni lexuar Tsunami Shpirtëror, Unë ju inkurajoj ta lexoni tani para se të vazhdoni. Sepse gjithçka tjetër që po shkruaj këtu do ta bëjë atë shumë më kuptim ...

Si e fshehni zërin e Zotit? Duke ngritur një kakofoni të zërave konkurrues që errësojnë Zërin e së Vërtetës. Prandaj, pyetja tjetër është, si e dallon dikush zërin e Zotit midis korit të gënjeshtrave dhe gënjeshtrave që janë legjion sot? Përgjigja për këtë pyetje është e dyfishtë sepse përfshin të dyja a subjektiv dhe një objektiv përgjigjen.

 

Zëri OBJEKTIV I Zotit

Ndërsa kam shkruar mbi këtë temë në mënyrë shteruese, unë do ta mbaj këtë të thjeshtë: zërin e Zotit, mendja e Krishtit, shprehet përherë në Traditën Apostolike të Kishës Katolike dhe shprehet përmes Magjisteriumit: dmth. pasardhësit e Apostujve që janë në bashkësi me pasardhësin e Pjetrit, Papën. Sepse Jezusi u tha të Dymbëdhjetëve:

Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua. Kush të refuzon, më refuzon mua. Kush më refuzon, hedh poshtë atë që më ka dërguar. (Luka 10:16)

Po, është kaq e thjeshtë. Nëse zotëroni një Katekizmi i Kishës Katolike, ju keni në duar një përmbledhje të doktrinës së krishterë 2000 vjeçare, e cila mund të gjurmohet qartë në shekuj, përmes mësimeve papnore, këshillave, etërve të hershëm të Kishave dhe librave kanonikë të Biblës.

 

Aderimi i fëmijëve

Kur Uragani Katrina çau famullinë Zoja e Lourdes dhjetë ditë pasi kisha predikuar atje për ardhjen Tsunami shpirtëror (Shih Ora e Mërgimit), e vetmja gjë që kishte mbetur në këmbë në Kishë, në vend të altarit, ishte një statujë e Shën Thérèse de Liseux. Ishte sikur Zoti të thoshte se të vetmit që do t'i mbijetojnë mashtrimit të ardhshëm shpirtëror janë ata që bëhen "si fëmijë të vegjël" [1]krh. Mat 18:3 - ata me besim të një fëmije të vogël që i bindet me përulësi Fjalës së Zotit të mësuar dhe të ruajtur në Kishë.

Pas paralajmërimit të fuqishëm të Shën Palit për një braktisje të ardhshme dhe zbulimin e Antikrishtit, ai i jep antidotin për të mbajtur veten të mos rrëmbehet nga një Tsunami shpirtëror e mashtrimit:

… Ata që po zhduken… nuk e kanë pranuar dashurinë për të vërtetën që të mund të shpëtohen. Prandaj, Zoti po u dërgon atyre një fuqi mashtruese në mënyrë që ata të besojnë në gënjeshtër, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të dënohen Prandaj, vëllezër, qëndroni të patundur dhe mbajuni fort pas traditave që ju janë mësuar, ose me anë të një deklarate gojore ose me një letër tonën. (2 Thesalonikasve 2: 11-15)

Pra, kur Jezusi thotë: "Kushdo që i dëgjon këto fjalë të mia dhe vepron sipas tyre, do të jetë si një njeri i mençur që ndërtoi shtëpinë e tij mbi shkëmb", [2]Matt 7: 24 Ai po i referohet gjithashtu atyre që dëgjojnë apostolikun pasardhës.

… Peshkopët me anë të institucionit hyjnor kanë zënë vendin e apostujve si pastorë të Kishës, në mënyrë të tillë që kushdo që i dëgjon ata është duke dëgjuar Krishtin dhe kush i përbuz ata përbuz Krishtin dhe atë që ka dërguar Krishtin. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 862; krh. Veprat 1:20, 26; 2 Tim 2: 2; Heb 13:17

Këta shpirtra fëminorë, që i nënshtrohen me përulësi Zbulesës Publike të Krishtit në Traditën e Shenjtë dhe e jetojnë atë me besim, janë ata që e kanë ndërtuar jetën e tyre të vendosur mbi shkëmb.

Shiu ra, përmbytjet erdhën dhe erërat frynë dhe përplasën shtëpinë. Por nuk u shemb; ishte vendosur fort në shkëmb. (Mat 7:25)

Kjo eshte, Tsunami Shpirtëror do të nuk çoji larg.

 

EFEKTI I SLMUNDUR FRANCIS?

Tani, unë e di që shumë prej jush e kuptojnë këtë. Ende, ju jeni thellësisht të shqetësuar për Atin e Shenjtë dhe gjërat që ai ka thënë dhe vazhdon të thotë. Pa diskutim, Stili i të folurit dhe shprehja e lumtur e Papa Françeskut ka çuar në një furi të shtrembërimit mediatik falas për të gjithë. Ajo ka bërë që peshkopët dhe kardinalët ambiciozë të përcjellin axhenda të diskutueshme nëse jo të dyshimta. Dhe, fatkeqësisht, ka çuar në ngritjen e shikuesve të rremë dhe teologë të gabuar për të deklaruar plotësisht se Papa Françesku është "Profeti i Rremë" i Zbulesës. [3]krh. Zbul. 19:20; 20:10

Por ka tre pika kritike që duhen njohur këtu.

I. Pavarësisht nga personazhet e gabuar dhe për sonalitetet e Papa Romakëve gjatë shekujve, asnjë papë i zgjedhur në mënyrë të vlefshme nuk ka qenë heretik ose nuk ka shpallur herezi si doktrinë zyrtare (shih esenë e shkëlqyeshme për këtë çështje nga teologu Rev. Joseph Iannuzzi: A mundet Papa të jetë heretik?).

II Ati i Shenjtë është vetëm i pagabueshëm

… Kur, si pastor suprem dhe mësues i të gjithë besimtarëve - i cili konfirmon vëllezërit e tij në besim - ai shpall me një akt përfundimtar një doktrinë që i përket besimit ose moralit -Katekizmi i Kishës Katolike, n 891

III Nga besimtarët kërkohet që t'i binden Atit të Shenjtë dhe peshkopëve në bashkësi me të madje

… Kur, pa arritur në një përkufizim të pagabueshëm dhe pa shqiptuar në një "mënyrë përfundimtare", ata propozojnë gjatë ushtrimit të Magjisterit të zakonshëm një mësim që çon në kuptimin më të mirë të Zbulesës në çështjet e besimit dhe moralit. - Po aty. 892

Fjalët kryesore këtu janë "në çështjet e besimit dhe të moralit". Ndërsa teologu Fr. Tim Finigan tregon:

… Nëse shqetësoheni nga disa deklarata që Papa Françesku ka bërë në intervistat e tij të fundit, nuk është mosbesim ose mungesë e Romanita të mos pajtohet me detajet e disa prej intervistave të cilat u dhanë jashtë prangos. Natyrisht, nëse nuk pajtohemi me Atin e Shenjtë, ne e bëjmë atë me respektin dhe përulësinë më të thellë, të vetëdijshëm se mund të na duhet të korrigjohemi. Sidoqoftë, intervistat papnore nuk kërkojnë as pëlqimin e besimit që i jepet ish katedra deklaratat ose atë nënshtrim të brendshëm të mendjes dhe vullnetit që u jepet atyre deklaratave që janë pjesë e magjisteriut të tij jo të pagabueshëm, por autentik. —Tutor në Teologjinë e Sakramentit në Seminarin e Shën Gjonit, Wonersh; nga Hermeneutic of Community, "Assent and Papal Magisterium", 6 tetor 2013; http://the-hermeneutic-of-continuity.blogspot.co.uk

Sidoqoftë, jo të gjitha polemikat që lidhen me Papën sot janë vërejtje "jashtë manshetës". Ai ka hyrë me guxim në betejën politike dhe shkencore përmes vizitës së tij të fundit në Shtetet e Bashkuara dhe në enciklik, Laudato si '. Siç tha Kardinali Pell,

Ka shumë, shumë elemente interesante. Ka pjesë të tij që janë të bukura. Por Kisha nuk ka ndonjë ekspertizë të veçantë në shkencë Church Kisha nuk ka asnjë mandat nga Zoti për të shqiptuar mbi çështjet shkencore. Ne besojmë në autonominë e shkencës. —Sherbimi i lajmeve fetare, 17 korrik 2015; relgionnews.com

Ata që argumentojnë se - rreshtimi i Atit të Shenjtë me nisma të caktuara të Kombeve të Bashkuara dhe mbrojtësit e ngrohjes globale padashur fuqizon ata me një axhendë anti-njerëzore - mund të kenë një rast. Kështu, duhet të lutemi për Atin e Shenjtë, ndërsa në të njëjtën kohë ta kujtojmë atë we nuk janë Papa. Në atë përulësi, ne duhet të mendojmë pse Jezusi zgjodhi Judën… dhe atje, besoj, dikush mund të ndriçohet më shumë për sa i përket orës në të cilën ka mbërritur Kisha.

 

Zëri subjektiv i Zotit

Jezusi tha:

Delet e mia dëgjojnë zërin tim; Unë i njoh ata, dhe ata më ndjekin… Paqen që lë me ju; paqen time po jua jap. Jo siç ta jep bota. (Gjoni 10:27; 14:27)

Kjo është, ju do ta njihni zërin e Bariut nga paqe jep. Dhe mënyra e vetme për të mësuar të njohësh zërin e Tij dhe të marrësh këtë paqe është përmes lutja.

Shumë katolikë, kam frikë, janë në rrezik të madh sot sepse nuk luten. Ata dëgjojnë me vëmendje dhe shpesh zërat e konfuzionit, argëtimit, thashethemeve dhe banaleve, por mezi lënë kohë, nëse ka, për të dëgjuar zërin e Bariut të Mirë. Lutja duhet të bëhet për ju po aq e rëndësishme sa të hahet, dhe përfundimisht të marrësh frymë.

Jeta e lutjes është shprehi të jesh në praninë e Zotit tre herë të shenjtë dhe në bashkësi me të ... Ne nuk mund të lutemi "në çdo kohë" nëse nuk lutemi në kohë të caktuara, me vetëdije të gatshme. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2565, 2697

Prayershtë lutja ajo që na jep mençuri dhe përulësi dhe hirin për të qenë në gjendje të qëndrojmë në bindje ndaj Krishtit dhe Kishës së Tij. [4]krh. Gjoni 15:5 Lutja, në fakt, tërheq të gjitha hiret e nevojshme, jo vetëm për të duruar Stuhia e Madhe, por të gjitha stuhitë e vogla të jetës që hasim çdo ditë në përgatitje të jetës së përjetshme.

 

FJAL P ONR ZON E ZOTIT N RE ZBULIMIN PRIVAT

Unë rrëfej, unë simpatizoj me peshkopët sot dhe qasjen e tyre të kujdesshme, në mos paranojake të profecisë. Shumë shpesh, shpirtrat thjesht rrëmbehen nga ky shikues ose ai, duke iu bashkangjitur kësaj apo asaj zbulese private sikur të ishte vetë e pagabueshme. Mbani atë që është e mirë në profeci; le të të ndërtojë ajo që është në përputhje me Besimin. Por mos harroni se nuk ka asgjë që i mungon Sakramenteve dhe Fjalës së Zotit për ta sjellë atë në shenjtëri.

Akoma, përgjigjja është që të mos shkulet gjithë pylli në mënyrë që të lihet në këmbë vetëm pema e dogmës. Profecia ka një vend përfundimtar në jetën e Kishës.

Ndiqni dashuri, por përpiquni me padurim për dhuratat shpirtërore, mbi të gjitha që mund të profetizoni. (1 Kor 14: 1)

Në çdo epokë Kisha ka marrë karizmin e profecisë, e cila duhet të shqyrtohet, por jo të përçmohet. - Kardinal Ratzinger (BENEDICT XVI), Mesazhi i Fatimes, Koment Theologjik, www.vatican.va

Sidoqoftë, profecia nuk është të parashikosh të ardhmen, por më tepër të flasim "fjalën tani" që na ndihmon të jetojmë me drejtësi në momentin e tanishëm. Siç shkruajti Shën Gjoni:

Dëshmitari i Jezusit është fryma e profecisë. (Zbul. 19:10)

Kështu, profecia e mirëfilltë do t'ju çojë gjithmonë përsëri të jetoni më plotësisht mësimet e Traditës së Shenjtë. Do të zgjojë tek ju një dëshirë më të thellë për t’iu dorëzuar gjithnjë e më shumë Jezusit. Do të ringjallë hirin e vetëkënaqësisë, duke rindezur dashurinë dhe zellin për Perëndinë dhe të afërmin. Dhe në disa raste, kur përfshinë ngjarje në të ardhmen, do t'ju nxisë të jetoni më me maturi në momentin e tanishëm.

Kur parashikimet janë të bëra që nuk do të ndodhin, tundimi është për cinizëm, gjykime ekstreme dhe atë qëndrim që Shën Pali na bën thirrje për të shmangur: [5]shih Profecia Kuptohet si duhet

Mos e shuaj Shpirtin. Mos i përçmoni thëniet profetike. Testoni gjithçka; ruaj atë që është e mirë. Përmbahuni nga çdo lloj e keqe. (1 Sel. 5: 19-22)

"Fjala" përfundimtare e Zotit tashmë është dhënë përmes zbulesës së Jezu Krishtit. Pjesa tjetër thjesht tregon se si ta jetojmë më mirë tani.

Kështu, bindje Lutje janë kufijtë e shtegut të sigurt që të çon në mënyrë të sigurt për dhe nga Pema e së Vërtetës.

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Tsunami Shpirtëror

Konfuzioni i Madh

Antidoti i Madh

Viktimat e konfuzionit

Ai Papa Françesk!… Një histori e shkurtër

 

Faleminderit për mbështetjen e kësaj shërbese me kohë të plotë.

 

 

Marku do të luajë tingëllimin e mrekullueshëm
McGillivray kitarë akustike e bërë me dorë.

EBY_5003-199x300Shiko
mcgillivrayguitars.com

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mat 18:3
2 Matt 7: 24
3 krh. Zbul. 19:20; 20:10
4 krh. Gjoni 15:5
5 shih Profecia Kuptohet si duhet
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT.

Komentet janë të mbyllura.