Sa i Tmerrshëm është Ungjilli?

 

Botuar për herë të parë më 13 shtator 2006…

 

KJO Fjala më la përshtypje dje pasdite, një fjalë që shpërtheu nga pasion dhe pikëllim: 

Pse po më refuzoni, o populli im? Çfarë është kaq e tmerrshme për Ungjillin - Lajmin e Mirë - që ju sjell?

Unë erdha në botë për të falur mëkatet tuaja, që të mund të dëgjoni fjalët: "Mëkatet e tua të janë falur". Sa e tmerrshme është kjo?

Unë i kam dërguar apostujt e Mi mes jush për të predikuar lajmin e mirë. Cili është Lajmi i Mirë? Se unë kam vdekur për të hequr mëkatet tuaja, duke hapur për ju, Parajsë për gjithë përjetësinë. Si ju ofendon kjo, i dashuri im?

Unë ju kam lënë urdhërimin tim. Cili është ky urdhërim i tmerrshëm që ju kam vendosur? Cili është ky parim qendror i besimit tuaj, kjo aksiomë e Kishës, kjo barrë që unë kërkoj nga ju?

"Duaje të afërmin tënd si veten tënde."

A është kjo ligësi, populli im? A është kjo e keqe? A është kjo arsyeja pse më refuzoni Mua? A i kam imponuar kësaj bote diçka që do t'ia mbysë lirinë dhe do t'ia shkatërrojë dinjitetin?

A është përtej arsyes që ju kam urdhëruar të jepni jetën tuaj për njëri-tjetrin - që t'ju kërkoj të ushqeni të uriturit, të strehoni të varfërit, të vizitoni të sëmurët dhe të vetmuarit, t'u shërbeni të burgosurve! A e kam kërkuar këtë për përfitimin tuaj apo për dëmin tuaj? Është aty për ta parë të gjithë, asgjë nuk është e fshehur - është shkruar bardh e zi: Ungjilli i dashurisë. E megjithatë ju besoni gënjeshtrat!

Unë kam dërguar mes jush Kishën Time. E kam ndërtuar mbi gurin e sigurt të themelit të Dashurisë. Pse e refuzoni Kishën Time, e cila është Trupi Im? Çfarë thotë Kisha ime që të fyen kaq shumë shqisat tuaja? A është urdhëri për të mos vrarë? A besoni se vrasja është e mirë? A është për të mos kryer tradhti bashkëshortore? A është divorci i shëndetshëm dhe jetëdhënës? A është urdhër që të mos lakmosh pasurinë e fqinjit tënd? Apo e aprovoni lakminë që ka gërryer shoqërinë tuaj dhe ka lënë kaq shumë të uritur?

Çfarë është populli im i dashur që ju shpëton? Ju kënaqeni me çdo papastërti dhe korrni të korrat e thyerjes së zemrës, sëmundjes, depresionit dhe vetmisë. A nuk mund të shihni nga frytet tuaja se çfarë është e vërtetë dhe çfarë është e rreme apo çfarë është e vërteta dhe çfarë është e rreme? Gjykojeni një pemë nga frytet e saj. A nuk ju dhashë mendjen për të dalluar çfarë është e keqe dhe çfarë është e mirë?

Urdhërimet e mia sjellin jetë. O sa i verbër jeni! Sa zemër e vështirë! Ju shihni para syve tuaj frytin e anti-ungjillit të predikuar nga profetët e rremë të kundërshtarit. Rreth e rrotull është fryti i këtij ungjilli të rremë që ju përqafoni. Sa vdekje duhet të dëshmoni në lajmet tuaja? Sa vrasje të të palindurve, të moshuarve, të pafajshmëve, të pafuqishmëve, të varfërve, viktimave të luftës - sa gjak duhet të rrjedhë nëpër qytetërimet tuaja përpara se krenaria juaj të thyhet dhe të ktheheni tek Unë? Sa dhunë duhet të zotërojë rininë tuaj, sa varësi ndaj drogës, ndarje familjare, urrejtje, ndarje, debate dhe grindje të çdo lloji duhet të shijoni dhe shihni përpara se të njihni Ungjillin e vërtetë dhe të sprovuar të Fjalës Sime?  

Çfarë duhet të bëj? Kë të dërgoj? A do të besoni nëse do të dërgoja nënën time tek ju? A do të besoni nëse dielli do të rrotullohej, engjëjt do të shfaqeshin dhe shpirtrat e purgatorit do të bërtisnin me zëra që mund t'i dëgjoni? Çfarë i mbetet Qiellit për të bërë?

Kështu, unë po ju dërgoj një Stuhi. Unë po ju dërgoj një shakullinë, e cila do t'ju trazojë shqisat dhe do t'ju zgjojë shpirtrat. Kushtojini vëmendje! Vjen! Nuk do të vonojë. A nuk e llogaris Unë çdo shpirt që bie përgjithmonë në zjarret e Ferrit, të ndarë përjetësisht nga Unë? A nuk mendoni se unë qaj me lot, se po të ishte e mundur, do t'i mbytej vetë flakët? Sa kohë mund ta duroj shkatërrimin e të vegjëlve të Mi?

Populli im. Populli im! Sa e tmerrshme është që nuk do ta dëgjoni Ungjillin! Sa e tmerrshme është për këtë brez që nuk do të dëgjojë. Sa i tmerrshëm është vërtet Lajmi i Mirë – kur ai refuzohet – dhe si rrjedhim, shndërrohet nga parmendë në shpatë.

Njerëzit e mi ... kthehuni tek Unë!

 

Atëherë Zoti m'u përgjigj dhe tha:
Shkruani vizionin;
Bëjeni të qartë në tableta,
që ai që e lexon të vrapojë.
Sepse vegimi është dëshmitar për kohën e caktuar,
një dëshmi deri në fund; nuk do të zhgënjejë.
Nëse vonon, prisni atë,
me siguri do të vijë, nuk do të jetë vonë.
(Habakuku 3:2-3)

 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.