Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa V

 

TRUE liria është të jetosh çdo moment në realitetin më të plotë se kush je.

Dhe kush je ti? Kjo është pyetja e dhimbshme, e harkuar, që kryesisht i shmanget këtij brezi të tanishëm në një botë ku të moshuarit kanë gabuar në vend të përgjigjes, Kisha e ka hedhur poshtë dhe mediat e kanë injoruar atë. Por këtu është:

Ju jeni bërë në shëmbëlltyrën e Zotit.

Thisshtë ky realitet që tërheq të gjitha realitetet e tjera, përfshirë vetë ekzistencën e universit, të bukurisë, të dashurisë dhe madje edhe të Kishës, në fokus: gjithçka që Zoti ka bërë që nga "fillimi" është për të ndihmuar njerëzimin për të rizbuluar këtë realitet përfundimtar : ne jemi shpirtra të pavdekshëm të aftë të marrim, përmes hirit, hyjnoren.

Por pa këtë përgjigje të qartë sot, të errësuar siç është nga ajo që Papa Benedikti e quan një "Revolucion antropologjik", [1]shih Zemra e Revolucionit të Ri ne shohim frytet e këtij vakumi të dhimbshëm: eliminimin e ndryshimeve midis gjinive, ripërcaktimin e gjinisë, shpërbërjen e atësisë dhe amësisë, gjymtimin e trupave tanë përmes operacioneve, përmirësimeve, tatuazheve dhe bizhuterive, dhe tani - në logjikë sekuenca dhe përfundimi - humbja e plotë e vlerës së vetë jetës. Prandaj, aborti, vetëvrasja e asistuar, eutanazia dhe sterilizimet masive janë bërë "vlera" në shoqërinë bashkëkohore. Sepse me të vërtetë, nëse Zoti është dashuri, dhe ne jemi bërë sipas shëmbëlltyrës së Tij, atëherë në fund të fundit ne po flasim për një krizë dashurie autentike sot.

Kush dëshiron ta eleminojë dashurinë, po përgatitet ta eleminojë njeriun si të tillë. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est (Zoti është Dashuri), n 28b

Shën Gjon Pali II e përshkroi këtë krizë si në thelb një "komplot kundër jetës" që është "lëshuar". [2]shih Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 12 Dhe kështu, nuk është për t'u habitur të shohim se seksualiteti ynë njerëzor, "mashkull dhe femër", i cili është një pasqyrim i menjëhershëm i "imazhit të Zotit", është thelbësore për këtë krizë. Ju keni në Australi, për shembull, Komisionin për të Drejtat e Njeriut duke lëvizur për të mbrojtur rreth njëzet e tre përkufizime "gjinore" - dhe duke numëruar.

Në fillim kishte meshkuj dhe femra. Shpejt kishte homoseksualitet. Më vonë kishte lesbike, dhe shumë më vonë homoseksualë, biseksualë, transgjinorë dhe queer… Deri më sot (në kohën kur e lexoni këtë, the familja e seksualiteteve mund të jetë rritur dhe shumëzuar) këto janë: transgjinore, trans, transeksuale, interseksuale, androgjene, agjendë, komodë kryq, tërheq mbret, zvarrit mbretëreshë, lëng-gjinor, gjiniaqueer, intergender, neutrois, pansexual, pan-gjinore, gjinia e tretë, seksi i tretë, vajza motër dhe vëllai y —Nga “Papa Benedikti XVI ekspozon gënjeshtrën e thellë të filozofisë së lëvizjes së identitetit gjinor”, ​​29 dhjetor 2012, http://www.catholiconline.com/

Deri në këtë shkrim, Facebook tani u ofron përdoruesve disa Pesëdhjetë e gjashtë opsionet gjinore për të zgjedhur. [3]shih pllaka.com Në thelb, natyra e vetme e trupit dhe shpirtit të personit njerëzor po copëtohet, fjalë për fjalë, në copa. Dhe kjo është pikërisht sepse ne kemi humbur shikimin e origjinës sonë.

Shpirti, "fara e përjetësisë që mbajmë në vetvete, e pandryshueshme për thjesht materialin", mund ta ketë origjinën e saj vetëm te Zoti. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 33

Kriza në seksualitetin njerëzor në të cilën kemi arritur sot është në thelb a kriza e besimit.

Becomes bëhet e qartë se kur Zotit i mohohet, dinjiteti njerëzor gjithashtu zhduket. —POPA BENEDICT XVI, 21 dhjetor 2012

 

Beteja e moshave

Rrënja e pragut që kemi arritur sot, atë që Gjon Pali II e quajti "ballafaqimi përfundimtar midis Kishës dhe anti-kishës, Ungjillit dhe anti-ungjillit", [4]Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976 është në thelb a genjej, një gënjeshtër që lindi atë periudhë historike që ne e quajmë "Iluminizmi". Dhe gënjeshtra erdhi në formën e një sofistikimi të quajtur Deizmi kjo shkon diçka si kjo:

Zoti ishte Qenia Supreme që e projektoi universin dhe më pas e la atë në ligjet e veta. —Pr. Frank Chacon dhe Jim Burnham, Fillimi i Apologjisë 4, f. 12

Kjo gënjeshtër vuri në lëvizje një zinxhir të "izmeve" që do të ripërcaktonin botëkuptimin e njerëzimit -materializëm,  racionalizmi, Darvinizmi, utilitarizëm, shkencëtarizëm, marksizëm, komunizëm, ateizëm, etj.-një botë që, gjatë katër shekujve të ardhshëm, do ta shtynte ngadalë Zotin dhe ta vendoste njeriun në qendër të universit përmes shkencës, psikologjisë dhe përfundimisht teknologjisë. [5]shih Një grua dhe një dragua

Iluminizmi ishte një lëvizje gjithëpërfshirëse, e mirë-organizuar dhe e udhëhequr në mënyrë të shkëlqyeshme për të eleminuar Krishterimin nga shoqëria moderne. Filloi me Deizmin si besimin e tij fetar, por përfundimisht hodhi poshtë të gjitha nocionet transhendente të Zotit. Më në fund u bë një fe e "përparimit njerëzor" dhe "Hyjnesha e Arsyes". —Pr. Frank Chacon dhe Jim Burnham, Fillimi i Apologjisë Vëllimi 4: Si t'u përgjigjemi ateistëve dhe agjentëve të rinj, f.16

Në të vërtetë, sot ne kemi arritur kulmin e iluminizmit, dhe kjo do të thotë fjalë për fjalë rikrijoni njeriun në imazhin e tij duke divorcuar seksin e tij biologjik nga gjinia dhe duke bashkuar mishin e tij me mikro-teknologjinë. Ne jemi më tej në këtë eksperiment sesa shumë njerëz e kuptojnë.

Epoka e Re që po agon do të jetë e mbushur me njerëz nga qenie të përsosura, androgjene, të cilët janë plotësisht në komandë të ligjeve kozmike të natyrës. Në këtë skenar, krishterimi duhet të eliminohet dhe t'i japë vendin një feje globale dhe një rendi të ri botëror. -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 4, Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

 

IMAZHI I BISHT

Nëse gjykatat sot po bëjnë të mundur zbatimin e këtij revolucioni antropologjik të njeriut, kjo është vetëm për shkak se gjykata e "opinionit publik" tashmë ka hapur rrugën. Dhe me këtë, unë dua të them desensibilizimin e ngadaltë dhe të qëllimshëm të popullsisë përmes mesatare. Papa Pius XI parashikoi rreziqet që mund të sjellë teknologjia, veçanërisht shfaqjen e imazheve të parashikuara drita artificiale.

Tani të gjithë mund të kuptojnë lehtësisht se sa më e mrekullueshme është rritja e teknikës së kinemasë, aq më e rrezikshme është bërë për pengesat e moralit, për fenë dhe për vetë marrëdhëniet shoqërore… pasi prek jo vetëm individët, por të gjithë komunitetin. të njerëzimit. —POPA PIUS XI, Letër Enciklike Cura vigjilente, n 7, 8; 29 qershor 1936

Shën Pali shkroi se "Satanai maskara si një engjëll drite". [6]krh. 2 Kor 11:14 Në të vërtetë, emri i engjëllit të rënë ishte Lucifer, që do të thotë «bartës i dritës». Ekziston një lidhje midis origjinës teologjike të Satanit dhe zhvillimit dhe përhapjes, në këtë orë në botë, të teknologjisë që përdor drita artificiale, e cila po bëhet gjithnjë e më e nevojshme për të funksionuar në shoqëri. Çdo telefon inteligjent, çdo iPad, çdo kompjuter, etj përfshin përdorimin e kësaj drite.

Në shkollat ​​e gazetarisë në të gjithë Amerikën e Veriut, teoritë e filozofit të komunikimit, Marshall McLuhan, u mësuan gjerësisht - "mediumi është mesazhi" - duke qenë një nga deklaratat e tij më të famshme. Por mbase më i panjohur ishte fakti që McLuhan ishte një katolik i devotshëm, besimi i të cilit formoi filozofitë e tij. McLuhan, në fakt, kishte shqetësime të forta për drejtimin e teknologjisë - dhe kjo para moshës së kompjuterit. Ai vdiq një vit para se të dilte kompjuteri i parë personal në 1981.

Kur energjia elektrike lejon njëkohësinë e të gjithë informacionit për çdo qenie njerëzore, është momenti i Luciferit. Ai është inxhinieri më i madh elektrik. Duke folur teknikisht, epoka në të cilën jetojmë është sigurisht e favorshme për një Antikrisht. - Marshall McLuhan, Mesatare dhe Drita, n 209

Ç'lidhje ka kjo me seksualitetin njerëzor? Epo, çfarë ka qenë më e minuar, më e denigruar, më e ndikuar nga media sesa seksualiteti ynë? Një pamje e shtrembëruar e seksit është thurur tani, në një mënyrë apo në një tjetër, përmes pothuajse çdo reklame, çdo programi, çdo video muzikore, çdo film. Media është bërë një makinë e fuqishme propagandistike për të shpërbërë gjithnjë e më shumë dinjitetin dhe të vërtetën e seksualitetit tonë njerëzor dhe për të promovuar një falsifikim. [7]shih Falsifikimi që vjen Këngëtarja e muzikës pop dhe idhulli adoleshent, Miley Cyrus, është vetëm një nga shumë "postuesit" e kësaj makinerie:

Unë jam fjalë për fjalë i hapur për çdo gjë të vetme që është miratuese dhe nuk përfshin një kafshë dhe të gjithë janë në moshë. Çdo gjë që është e ligjshme, unë jam me të me poshtë. Po, jam me çdo të rritur - me këdo mbi moshën 18 vjeç që dëshiron të më dojë. Unë nuk kam lidhje me të qenit djalë apo vajzë, dhe nuk kam pse partneri im të ketë lidhje me djalë apo vajzë. —Miley Cyrus, 10 qershor 2015; theguardian.com

Dhe sigurisht, Miley ka imazhet për të shkuar me filozofinë e saj, e cila është me të vërtetë nën-linjë e kësaj epoke: për sa kohë që nuk është e paligjshme, vetëm Bëje. Problemi me atë botëkuptim është i dyfishtë: jo gjithçka që është e dëmshme është e paligjshme; së dyti, gjykatat tani po ripërcaktojnë atë që është konsideruar e paligjshme dhe në kundërshtim me ligjin natyror për mijëvjeçarët, pasi tani janë të ligjshme. Duke u fshehur pas të gjithave, duke projektuar imazhi i tij mbi njeriun në mënyrë të padukshme si të thuash përmes "dritës", është Princi i kjo botë, "inxhinieri më i madh elektrik".

Nuk ka nevojë të kesh frikë të thirrësh agjentin e parë të së keqes me emrin e tij: Të Keqin. Strategjia që ai përdori dhe vazhdon të përdorë është ajo e mos zbulimit të tij, në mënyrë që e keqja e implantuar prej tij që nga fillimi të mund të marrë zhvillimin e saj nga vetë njeriu, nga sistemet dhe nga marrëdhëniet midis individëve, nga klasat dhe kombet - ashtu si edhe të bëhet gjithnjë e më shumë një mëkat "strukturor", gjithnjë e më pak i identifikueshëm si mëkat "personal". Me fjalë të tjera, në mënyrë që njeriu të ndihet në një farë kuptimi të “çliruar” nga mëkati, por në të njëjtën kohë të zhytet gjithnjë e më thellë në të. -Papa JOHN PAUL II, Letër Apostolike, Dilecti Amici, Për të Rinjtë e Botës, n. 15

Kjo është, njerëzimi po bëhet skllavëruar me shpejtësi nga dhe për imazhin e bishës, dhe pak janë ata që e njohin atë, sepse ne kemi bindur veten se we janë "të ndriçuarit", kur në fakt arsyeja jonë është errësuar plotësisht. Në mënyrë domethënëse, dy herë në Shkrimin e Shenjtë, Shën Pali tregon se kjo errësim i arsyes njerëzore në fund të fundit shfaqet në papastërtia seksuale.

… Të errësuar në mirëkuptim, të tjetërsuar nga jeta e Zotit për shkak të injorancës së tyre, për shkak të ngurtësisë së zemrës së tyre, ata janë bërë të pashpirt dhe kanë eklipsi total i diellitiu dorëzuan ligështisë për të praktikuar çdo lloj papastërtie në tepricë… (Efes. 4: 18-19)

Dhe përsëri për Romakët, ai u shkruajti:

… Ata u bënë të kotë në arsyetimin e tyre dhe mendjet e tyre të pakuptimta u errësuan. Ndërsa pretendonin se ishin të mençur, ata u bënë budallenj dhe shkëmbyen lavdinë e Zotit të pavdekshëm për shëmbëlltyrën e një shëmbëlltyre të njeriut të vdekshëm… Prandaj, Zoti i dorëzoi në papastërti përmes epsheve të zemrave të tyre për degradimin e ndërsjellë të trupave të tyre. (Rom 1: 21-24)

Pse "arsyetimi i kotë" çon domosdoshmërisht në papastërti dhe në fund të fundit humbjen e lirisë njerëzore? Sepse seksualiteti ynë është i lidhur drejtpërdrejt me Zotin, në shëmbëlltyrën e të cilit jemi bërë.

… Në shëmbëlltyrën e Zotit i krijoi ata; ai i krijoi mashkull dhe femër. (Zan 1:27)

Fruti i agnosticizmit dhe ateizmit është përfundimisht humbja e identitetit tonë seksual sepse dikush nuk beson më se ne jemi krijuar nga Zoti "sipas shëmbëlltyrës së tij", dhe kjo nga ana tjetër çon në shkatërrimin e gjithçkaje që rrjedh nga seksualiteti ynë, domethënë martesa dhe familja.

Në luftën për familjen, vetë nocioni i qenies - i asaj që do të thotë të jesh njeri - po vihet në dyshim… Çështja e familjes… është pyetja se çfarë do të thotë të jesh burrë dhe çfarë është e nevojshme të bëj për të qenë burra të vërtetë  —POPA BENEDICT XVI, 21 dhjetor 2012

 

UDHTIMI

Vëllezër dhe motra, ajo për të cilën po flasim, këtu, në fund të kësaj epoke, është e ngjashme me shikimin e një rrënoje të trenit në lëvizje të ngadaltë. Mund të kemi një nga dy përgjigjet: të qëndrojmë në kodër dhe të shikojmë ajo shpaloset, ose vrapon deri në shina dhe fillon të ndihmojë të plagosurit. Ndoshta ka qenë një kohë kur mjaftonte të qëndronim thjesht në kodër dhe t'u bërtisnim udhëtarëve për rreziqet që kishin përpara. Por ne jetojmë në një kohë tjetër sot. Ka kaq shumë zhurmë, aq shumë shpejtësi në tren, sa zëri i së vërtetës është i vështirë për t'u dëgjuar. Ajo që nevojitet është e jona drejtojnë fejesa me të tjerët.

Konfuzioni gjinor është vetëm një nga makinat hekurudhore në këtë tren. Ka makina të varësive pornografike, [8]shih Gjuetia sëmundje seksualisht të transmetueshme, gjymtim, pabesi dhe abuzim seksual. Si mundemi, si bartës të dritës së Krishtit, ndihmoni të tjerët që vuajnë në kohën tonë?

Drita e Krishtit është si një flakë me dy dimensione. Flaka sjell dritë dhe ngrohtësi. Drita është vërteta. Ngrohtësia është bamirësi Së bashku, bamirësia në të vërtetë mund të tërheqë të tjerët te ne, tek mesazhi ynë dhe t'u vërë flakën zemrave të tyre.

Një lexues më shkroi së fundmi për djalin e saj me tërheqje të të njëjtit seks. Ajo papritmas zbuloi se Kisha, të cilën ajo e do, nuk është aq e gatshme për të udhëtuar me të sa mendonte:

Atje ku kemi qenë shumë të dobët pasi Kisha është në zonën e shoqërim, aftësia për të shoqëruar dhe për të qenë nga ana amtare e popullatës homoseksuale. Ne themi se jemi të dhembshur. Ne themi se ata duhet të trajtohen me dashuri dhe mirëkuptim. Ku eshte konkret shprehja e kesaj?

Për të qenë të sigurt, Papa Françesku mendon se kjo gjithashtu mungon shumë. Në një intervistë, ai tha: 

E shoh qartë se gjëja për të cilën Kisha ka më shumë nevojë sot është aftësia për të shëruar plagët dhe për të ngrohur zemrat e besimtarëve; ka nevoje per afersi, afërsia. —POPE FRANCIS, intervistë me AmericaMagazine.com, 30 shtator 2013

Ati i Shenjtë shtjelloi atë që donte të thoshte me “afërsi” në Nxitjen e tij Apostolike, Evangelii Gaudium, i cili është me të vërtetë një plan për ungjillizimin në botën post-moderne. Ideja që Kisha thjesht mund të ulet prapa portave të mbyllura dhe të bëjë shpallje është antitetike ndaj frymës së Ungjillit.

Një komunitet ungjillëzues përfshihet me fjalë dhe me veprime në jetën e përditshme të njerëzve; kalon distanca, është i gatshëm të zvogëlojë vetveten nëse është e nevojshme dhe përqafon jetën njerëzore, duke prekur mishin e vuajtur të Krishtit tek të tjerët. Ungjillëzuesit marrin kështu «erën e deleve» dhe delet janë të gatshme të dëgjojnë zërin e tyre. OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 24

Ne jemi duke u thirrur, si Jezusi, për të udhëtuar me të tjerët, për të "darkuar me tagrambledhësit dhe mëkatarët". Kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton që e vërteta duhet të hidhet poshtë ose të shtrembërohet në mënyrë që të duket më "tolerante". Përkundrazi, pa ngrohtësinë e bamirësisë, e vërteta rrezikon të bëhet një dritë sterile që spraps më shumë sesa tërheq shpirtrat drejt mesazh Dhe kështu, Papa Françesku po bën thirrje që Kisha të bëhet e guximshme, e guximshme dhe të udhëtojë pa frikë me të tjerët:

Edhe nëse jeta e një personi ka qenë një katastrofë, edhe nëse ajo shkatërrohet nga vese, droga ose ndonjë gjë tjetër - Zoti është në jetën e këtij personi. Ju mundeni, duhet të përpiqeni të kërkoni Zotin në çdo jetë njerëzore. Edhe pse jeta e një personi është një tokë e mbushur me thorns dhe barërat e këqija, ka gjithmonë një hapësirë ​​në të cilën fara e mirë mund të rritet. Ju duhet t'i besoni Zotit. —POPE FRANCIS, Revista America, shtator, 2013

Siç kam shkruar në Pjesa III, ne duhet të shohim përtej mëkateve të vëllezërve dhe motrave tona (përtej njollës në syrin e tyre) dhe të njohim imazhin e Tij në to në mënyrë që t'i ndihmojmë ata të gjejnë mëshirën e Krishtit në mënyrë që ata të bëjnë hapin tjetër, i cili është pendim- fillimi i lejimit të Zotit të rivendosë atë imazh. Zoti është i pranishëm në jetën e çdo personi, jo vetëm nga kujdesi i Tij për mirëqenien e tyre, por edhe sepse Ai është autori dhe burimi i jetës. Në atë kuptim, çdo qenie njerëzore e gjallë "ka Perëndinë" si "frymën e jetës" së tij ose të saj. Por kjo duhet të diferencohet nga të kesh hir.

Zoti është gjithnjë në shpirt, duke e dhënë atë, dhe përmes pranisë së tij duke ruajtur brenda tij, qenien e tij natyrore, megjithatë ai jo gjithmonë i komunikon asaj qenie të mbinatyrshme. Sepse kjo komunikohet vetëm nga dashuria dhe hiri, të cilin nuk e posedojnë të gjithë shpirtrat; dhe të gjithë ata që e posedojnë atë nuk e kanë në të njëjtën shkallë ... - Shën. Gjoni i Kryqit, Ngjitja e malit Karmel, Libri 2, Kapitulli 5

Zoti i komunikon vetveten kryesisht atyre, thotë Shën Gjoni, i cili përparon më larg në dashuri, domethënë atyre të të cilëve do të është më afër në përputhje me vullnetin e Zotit. Ky është thelbi i udhëtimit me të tjerët: për t'i ndihmuar ata të hyjnë në harmoninë dhe rendin e krijimit që Krijuesi ka krijuar në natyrat e tyre që është si shpirti, ashtu edhe trupi, shpirti dhe seksualiteti. Dhe kjo do të thotë një dhurim i vetvetes që kërkon durim, mëshirë dhe ndonjëherë vuajtje të mëdha, nëse jo martirizim.

 

E VRTETA DHE DASHURIA, Deri në fund

Dhe këtu, ne duhet të pranojmë se si të krishterë, me të vërtetë po përballemi me "përballjen përfundimtare". [9]shih Kuptimi i Përballjes Finale; krh. edhe librin, Përballja përfundimtare sepse zbatimi i shkrimit të shenjtëPraktikisht çdo ditë tani, gjykatat po përparojnë një anti-ungjill që po heq shpejt lirinë fetare. Kjo, dhe po vë në rrezik "të ardhmen e botës". [10]POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 Dhjetor 2010

Si pasojë, politikat që minojnë familjen kërcënojnë dinjitetin njerëzor dhe të ardhmen e vetë njerëzimit. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar trupit diplomatik, 19 janar 2012; Reuters

Në Ontario, Kanada javën e kaluar, një ligj u miratua i ngjashëm me atë në Kaliforni që e bën të paligjshme të këshillosh këdo nën moshën 18 vjeç me ndjenja të padëshiruara homoseksuale ose transgjinore. [11]krh. "'Tyrannical': Ontario ndalon terapinë për adoleshentët me tërheqje të padëshiruara homoseksuale", LifeSiteNews.com; 5 qershor 2015 Nuk është vetëm një shkelje e lirisë së fjalës dhe fesë, por ndoshta më tronditëse, shkatërrimi i të drejtave të atyre që kërkojnë këshillim. Dua të them, këtu kemi gjykatat që miratojnë ligje për të njohur dhjetra "identitete gjinore" dhe më pas, nga ana tjetër, duke ndaluar këdo që të kërkojë ndihmë që dëshiron të "ndryshojë" gjininë e tij. Po, siç tha Papa Benedikti, ne kemi hyrë në një "eklips të arsyes".

Sidoqoftë, ne nuk mund ta lejojmë skizofreninë e gjykatave ose të politikanëve tanë të na pengojnë të flasim të vërtetën në dashuri.

Ne duhet t'i bindemi Zotit më shumë sesa burrave. (Veprat 5:29)

Të krishterët duhet të përgatiten për persekutim, nëse jo për martirizim. Tashmë, të krishterët në të gjithë Botën Perëndimore po humbasin vendet e punës, bizneset dhe të drejtat personale për të respektuar ligjin moral moral. Përndjekja nuk po vjen më: është këtu.

Por kështu është skllavërimi i njerëzimit në mënyra që sapo kanë filluar të shfaqen në të gjitha aspektet e tyre tragjike. Dhe kështu, më shumë se kurrë, ne duhet të jemi profetë të lidhjes së brendshme midis seksualitetit njerëzor liri.

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 

3D për Markën

KETO nuk janë kohë normale. Pyete kalimtarin mesatar nëse "diçka e çuditshme" po ndodh në botë dhe përgjigja do të jetë pothuajse gjithmonë "po". Por çfarë?

Do të ketë një mijë përgjigje, shumë prej tyre janë konfliktuoze, disa spekulojnë, shpesh duke shtuar më shumë konfuzion në rritjen e frikës dhe dëshpërimit që fillojnë të kapin një planet që dridhet nga kolapsi ekonomik, terrorizmi dhe përmbysja e natyrës. A mund të ketë një përgjigje të qartë?

Mark Mallett shpalos një pamje mahnitëse të kohërave tona të ndërtuara jo mbi argumente të lehta ose profeci të dyshimta, por fjalët e qëndrueshme të Etërve të Kishës, Papëve modernë dhe shfaqjeve të aprovuara të Zojës së Bekuar. Rezultati përfundimtar është i qartë: po përballemi Përballja përfundimtare

Porosit tani në Mark's Store

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Zemra e Revolucionit të Ri
2 shih Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 12
3 shih pllaka.com
4 Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976
5 shih Një grua dhe një dragua
6 krh. 2 Kor 11:14
7 shih Falsifikimi që vjen
8 shih Gjuetia
9 shih Kuptimi i Përballjes Finale; krh. edhe librin, Përballja përfundimtare
10 POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 Dhjetor 2010
11 krh. "'Tyrannical': Ontario ndalon terapinë për adoleshentët me tërheqje të padëshiruara homoseksuale", LifeSiteNews.com; 5 qershor 2015
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT, Seksualiteti dhe liria njerëzore.

Komentet janë të mbyllura.