Imazhe që lëvizin zemrat

 

 

UNE KAM mori një përgjigje të madhe për dy meditimet e mia të fundit mbi të palindurit. Ekziston një ndjenjë e fortë nga pothuajse të gjithë ata që kanë shkruar se këto imazhe janë të nevojshme në betejën për t'i dhënë fund vrasjes së fëmijëve brenda mitrës. 

Këtu janë disa shembuj të shumë letrave prekëse dhe emocionuese që mora të cilat janë një dëshmi për fuqinë e të treguarit - dhe të treguarit e së vërtetës

 

Unë pothuajse ju dërgova me email dje për t'ju inkurajuar në lidhje me ato imazhe. E di që ishte e vështirë për ta bërë. Ishte e vështirë të shihej - dhe Unë punoj në një Qendër Shtatzënie të Krizave. Ajo foto më bëri të qaj. U lehtësova pak që më shqetësoi aq shumë. I lehtësuar për të ditur se unë ende mund të ndjehem pak dhe nuk është rutinë. Se nuk jam rritur i vetëkënaqur. Më theu zemrën, dhe fatkeqësisht ajo që demonstroi ajo foto është një realitet çdo ditë në vendin tonë. Dita brenda dhe dita jashtë. Kush flet për pa zë? Ju e bëtë. Faleminderit. Ajo fotografi më grisi në zemër dhe ku unë punoj, merremi me realitetin e kësaj gjatë gjithë ditës. Kur pashë për herë të parë atë foto dje, u desh një sekondë që sytë e mi të përqendroheshin dhe të shikonin se çfarë ishte në të vërtetë. Fillimisht ajo që pashë dukej si një palë duar që lanin gjak mbi një tas argjendi, si Pilati. Qesharake se si funksionojnë mendjet / sytë… “Nuk është problemi im…” Atëherë, problemi i kujt është? Kush flet për pa zë? Kush mbron të pambrojturit? Unë besoj se është At Frank Pavone ai që thotë, “Amerika nuk do ta refuzojë abortin, derisa Amerika të shohë abortin.”Faleminderit përsëri për ato fotografi, Mark. Vazhdoni luftën e mirë!

Unë kisha për të të shkruar dhe të falënderoj për shtypjen foto e duarve të vogëlushit. Kam bërë tre aborte. Unë kam lindur katolik dhe kam shkuar në shkollën e mesme katolike dhe në shkollën e mesme… Unë kam pasur kaq shumë shërim, por kur pashë ato duar të vogla [në foto], diçka e mrekullueshme ndodhi. Unë duhej t'i shtypja dhe i kam qarë dhe i kam puthur ... Faleminderit që i shtypët dhe ndoqët shembullin e Zotit.

Pajtohem me gjithë zemër me ju që duhet të publikoni këto imazhe. Unë jam një grua post-abortive, pasi kam bërë dy aborte, sepse më ra për gënjeshtër se ishte vetëm një copë indi, madje as një foshnjë akoma. Do të doja dikush të më kishte treguar këto fotografi para se të bëja "zgjedhjen" time. Unë kam qenë i përhumbur për vite me radhë për ato që u kam bërë foshnjave të mia. Mercyshtë vetëm mëshira dhe hiri i Zotit që më mban nga dëshpërimi. 

Këto letra janë të fuqishme sepse ato gjithashtu tregojnë një anë tjetër të historisë - se ka shpesh dy viktimat në abort, foshnja mami. Siç tha një shkrimtar, aborti nuk është një zgjedhje sepse skllavëron nënën ndaj fajit dhe turpit të tmerrshëm. 

Kur isha më i ri, unë piketa jashtë mullinjve të abortit në Boston. Unë pashë fytyrat e grave që dilnin nga klinikat pasi kishin kryer abortet - disa prej tyre qanin histerikisht, asnjëri prej tyre nuk ishte "i kënaqur" nga zgjedhja që sapo kishin bërë, të gjitha ishin të fituara nga faji, turpi ose konfuzioni. Sidoqoftë, prania jonë jashtë mullinjve, që mbante fotografi të ngjashme me ato që postuat dje, pa dyshim do të largonte një grua nga hyrja në mulli dhe do të shpëtonte foshnjën që ajo mbante.

 

Ç ISSHTJE ZGJEDHORE

Në Kanada dhe Shtetet e Bashkuara këtë vjeshtë, do të ketë zgjedhje federale. Politikanët tanë do të na tregojnë se gjërat më të rëndësishme që ata do të bëjnë është të forcojnë ekonominë, të përmirësojnë kujdesin shëndetësor dhe të forcojnë sigurinë kombëtare. Por është koha që ne votuesit u themi se cila është çështja e vërtetë: abort. Prandaj flisni gjuhën e tyre. Ju doni të forconi ekonominë? Ndaloni vrasjen e taksapaguesve të ardhshëm. Ju dëshironi të përmirësoni kujdesin shëndetësor? Ndaloni shpenzimin e dollarëve tatimorë për aborte dhe vendosni ato dollarë shtesë atje ku është e nevojshme. Ju dëshironi të forconi sigurinë kombëtare? Filloni duke mbrojtur jetën brenda kufijve tuaj.

Por një arsye shumë më e rëndësishme sesa thjesht "gjetja e më shumë dollarëve", është thjesht, ajo kjo është një qenie njerëzore po vrasim. Dhe në shumë aborte, ajo qenie njerëzore ndjen dhimbje të tmerrshme siç është ai ose ajo të copëtuar or djegur në bark. 

Tregojuni kandidatëve tuaj politikë se kjo është çështja dhe ajo për të cilën ju ose do t'i votoni ose jo. Jam shtangur kur dëgjoj katolikë që flasin për votimin e këtij apo atij kandidati për këtë apo atë arsye kur ai politikan mbështet zëri i abortit dhe formave të martesës jashtë kufijve të Zotit. Çfarë po mendojnë ata? Ku ka përparësi? Timeshtë koha të fillojmë të flasim me njëri-tjetrin dhe të sfidojmë njëri-tjetrin. Unë nuk mendoj se ky vend ose ky kontinent ose kjo botë mund të përballojë të kalojë nëpër një zgjedhje tjetër ku të palindurit nuk janë Çështja. Ka një holokaust të përgjakshëm në mesin tonë. Zoti na ndihmoftë nëse vazhdojmë ta injorojmë këtë. 

Faleminderit të gjithë atyre që shkruan, për guximin, bindjen dhe lutjet tuaja. Kërkojini Zotit t'ju tregojë se si të mbroni të palindurit dhe bëni pjesën tuaj për t'i dhënë fund këtij krimi kundër njerëzimit.  

Nëse ne i themi Zotit në këto zgjedhje të ardhshme që aborti qëndron pas ekonomisë, mbrojtjes dhe energjisë, ne do të rreshtohemi drejt zemërimit. Unë besoj fort se Amerika do të gjykohet nga ato që themi në këto zgjedhje. - një lexues nga Shtetet e Bashkuara 

LEXUESHME PARAQITJE 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.

Komentet janë të mbyllura.