A është Zoti i Heshtur?

 

 

 

I dashur Mark,

Zoti i fal SHBA-të. Normalisht do të filloja me Zotin Bekuar SHBA, por sot si mundet që ndokush prej nesh ta kërkojë atë që të bekojë atë që po ndodh këtu? Ne po jetojmë në një botë që po errësohet gjithnjë e më shumë. Drita e dashurisë po venitet dhe më duhen të gjitha forcat për ta mbajtur këtë flakë të vogël të ndezur në zemrën time. Por për Jezusin, unë e mbaj atë të ndezur akoma. I lutem Zotit Atit tonë që të më ndihmojë të kuptoj dhe të dalloj se çfarë po ndodh me botën tonë, por Ai papritmas është aq i heshtur. Unë shikoj te ata profetë të besuar të këtyre ditëve që besoj se flasin të vërtetën; ju, dhe të tjerët, blogët dhe shkrimet e të cilëve do t'i lexoja çdo ditë për forcë, mençuri dhe inkurajim. Por edhe ju të gjithë keni heshtur. Postimet që shfaqen çdo ditë, kthehen në javore dhe më pas çdo muaj, madje edhe në disa raste çdo vit. A ka ndaluar Zoti të flasë me të gjithë ne? A e ka kthyer Perëndia fytyrën e Tij të shenjtë nga ne? Mbi të gjitha, si mund të duronte shenjtëria e Tij e përsosur të shikonte mëkatin tonë?

KS 

 

I dashur lexues, nuk je i vetmi që ke ndier një "zhvendosje" në fushën shpirtërore. Mund të jem gabim, por besoj se koha e dhënies së "paralajmërimeve" po afrohet me të vërtetë. Sapo hunda e Titanikut filloi të anohej në ajër, ishte e qartë për çdo dyshues që kishte mbetur se ishte një anije që do të binte. Po ashtu, shenjat janë rreth nesh që bota jonë ka arritur një pikë kthese. Njerëzit mund ta shohin këtë, edhe ata që nuk janë veçanërisht "fetarë". Isshtë duke u bërë e tepërt për të paralajmëruar njerëzit që anija po fundoset kur ata tashmë po kërkojnë një varkë shpëtimi.

A na ka kthyer Zoti shpinën? A na ka braktisur Ai? Eshte ai i heshtur?

Jo.

A mundet një nënë të harrojë foshnjën e saj, të jetë pa butësi për fëmijën e barkut të saj? Edhe nëse ajo duhet të harrojë, unë kurrë nuk do të të harroj ty. Shihni, unë ju kam gdhendur në pëllëmbët e duarve (Isaia 49: 15-16)

Jezusi thotë,

Delet e mia dëgjojnë zërin tim; Unë i njoh ata dhe ata më ndjekin. Unë u jap atyre jetën e përjetshme dhe ata nuk do të humbasin kurrë. Askush nuk mund t’i heq nga dora ime. (Gjoni 10:27)

Kështu që ju e shihni, Zoti e ka gdhendur popullin e Tij në dorën e Tij, dhe askush nuk do t'i vjedhë nga Ai. Dhe ata do të degjo zerin e Tij. Por kjo tufë duhet të pastrohet në mënyrë që të hyjë më plotësisht në planin e Tij të shpëtimit për botën. Dhe kështu, si një Bari i Mirë, Ai tani po e çon popullin e Tij në shkretëtirë. Atje, në shkretëtirën e sprovave, tundimeve, dyshimeve, frikës, hidhërimeve, errësirës, ​​thatësisë dhe heshtjes në dukje, besimi i vërtetë sprovohet. Dhe nëse ne këmbëngulim, nëse nuk ikim nga kjo shkretëtirë, atëherë besimi ynë do të jetë pastruar. Atëherë mund të bëhemi a i shenjtë njerëz, shpirtra që bartin dritën e Krishtit në errësirën e kësaj bote; njerëz që u zbulojnë të tjerëve fytyrën e Jezusit, fytyrën e dashurisë, gëzimit dhe paqes - edhe kur anija po fundoset.

Ky nuk është mashtrues mistik. Isshtë realiteti i asaj që po bën Zoti sot dhe secili prej nesh duhet të zgjedhë personalisht tani, në anën e kujt do të jemi. Nëse do të ndjekim rrugën e gjerë apo të ngushtë. Dhe një drithërimë më kalon nëpër shpirt ndërsa shoh kaq shumë shpirtra duke ikur nga kjo shkretëtirë, duke braktisur besimin e tyre, duke hequr dorë. Me të drejtë mund të thuhet se jemi dëshmitarë të një braktisja masive nga besimi në të gjithë botën, por veçanërisht në kombet post-kristiane të Perëndimit. Prishja e shoqërisë dhe aspektet e vetë Kishës po përshpejtohen kaq shpejt, sa që me të vërtetë të lë pa frymë të shohësh shembjen e civilizimit në kohë reale.

 

APOSTOLATI IM

Që nga shkrimi i fundit këtu në fillim të qershorit, unë i kam hequr kohë për t'u lutur, për të reflektuar dhe për të bërë disa pyetje serioze në lidhje me apostolinë dhe jetën time familjare. Çfarë po kërkon Jezusi nga unë, veçanërisht kur jam duke marrë hua para vetëm për të ushqyer familjen time? Cfare po bej gabim Çfarë duhet të ndryshoj?

Këto kanë qenë pyetje të vështira dhe duket se për t'iu përgjigjur atyre, Zoti më ka çuar në zemrën e natës së shkretëtirës, ​​në shkretirat më të thella. Shpesh i kam kujtuar fjalët e Nënë Terezës:

Vendi i Zotit në shpirtin tim është i zbrazët. Nuk ka Zot në mua. Kur dhimbja e mallit është kaq e madhe - unë thjesht dëshiroj dhe dëshiroj shumë për Perëndinë ... dhe atëherë ndiej se Ai nuk më dëshiron - Ai nuk është atje - Zoti nuk më dëshiron mua. -Nënë Tereza, Eja me dritën time, Brian Kolodiejchuk, MC; fq. 2

Gjatë kësaj kohe, unë kam marrë letra çdo ditë nga lexuesit në të gjithë botën duke ofruar fjalë inkurajimi, mbështetjeje dhe si lexuesi më lart, duke menduar pse jam "zhdukur". Unë dua t'i them secilit prej jush se letrat tuaja ishin një mjegull e butë nga Jezusi që e bëri thatësinë e shkretëtirës pak më të durueshme. Unë gjithashtu dua të të falënderoj për kuptimin që më duhej këtë herë, siç shkrova në qershor, të lutesha dhe të reflektoja, të "largohesha" dhe të pushoja për ca kohë. Epo, nuk ka qenë aq e qetë, të them të drejtën! Kjo është koha e vitit kur kërkesat në fermë në sezonin e sanë janë rreth orës. Sidoqoftë, ulur në traktor i jep dikujt hirin të bëjë shumë mendime dhe lutje.

 

ÇFAR' PYET

Unë kam ardhur në një përfundim të vetëm në këtë kohë. Gjëja më e rëndësishme është që unë jam i bindur te Jezusi. Qoftë e nxehtë apo e ftohtë, me shi apo me diell, e këndshme apo e pakëndshme, unë jam thirrur t'i bindem vullnetit të Zotit në të gjithë gjërat. Jezusi tha diçka kaq të thjeshtë, sa që ndoshta na mungon lehtë:

Nëse më doni, do të respektoni urdhërimet e mia. (Gjoni 14:15)

Dashuria e Zotit është të mbash urdhërimet e Tij. Ne jetojmë në një botë sot që duket se na tundon dhe ngacmon në çdo hap të ditës. Por edhe në këtë, ne duhet të qëndrojmë besnikë. Sepse ne gjithashtu kemi mjete në duart tona që shumë të krishterë në të kaluarën nuk i kanë bërë: një bibël të shtypur aktuale, legjione librash, mësime shpirtërore në CD dhe video, radio dhe televizione 24 orë që transmetojnë frymëzim dhe të vërtetën, etj. Ne kemi armët të luftës në majat tona të gishtave, për të mos përmendur 2000 vjet teologji që është shpalosur në mënyrë të tillë që të kemi një kuptim më të thellë të Besimit tonë sesa edhe Apostujt. Më e rëndësishmja, ne kemi majën e përditshme dhe rrëfimin javor në majë të gishtave tonë. Ne kemi gjithçka që na nevojitet për të luftuar frymën e anti-Krishtit në kohën tonë, veçanërisht veçanërisht, Trinitetin e banuar.

Gjëja më e rëndësishme për ju dhe unë tani nuk është të kuptoni "kohët e fundit" ose të keni një zotërim të fortë të apologjisë ose madje të jeni të zënë në një shërbesë ... por të jeni besnikë ndaj Jezusit, tani, në këtë moment, kudo që të jeni. Besnik me gojën, sytë, duart, shqisat. me tërë trupin, shpirtin, shpirtin dhe forcën tuaj.

Në të vërtetë, shenjtëria përbëhet vetëm nga një gjë: besnikëria e plotë ndaj vullnetit të Zotit. Ju po kërkoni mënyra të fshehta të përkatësisë së Zotit, por ekziston vetëm një: të përdorni gjithçka që Ai ju ofron. Themeli i madh dhe i patundur i jetës shpirtërore është ofrimi i vetvetes ndaj Zotit dhe duke qenë subjekt i vullnetit të Tij në të gjitha gjërat. Zoti me të vërtetë na ndihmon sado që të ndiejmë se e kemi humbur mbështetjen e Tij. —Pr. Jean-Pierre de Caussade, Braktisja e Providencës Hyjnore

Javën e kaluar, fola me drejtorin tim shpirtëror. Ishte një kohë plot hir kur fantazmat e natës ikën dhe dora e Jezusit zgjati në humnerë dhe më tërhoqi në këmbë. Drejtori im tha: “Sot ka shumë zëra që po blasfemojnë Zotin. Ju do të jeni E tij zë që bërtet në shkretëtirë… ”

Ato fjalë pohuan në shpirtin tim atë që ndiej se kam lindur: të jem zëri i Tij, duke treguar Jezusin "dritën e botës" në errësirën në rritje.

Unë dhe gruaja ime e dashur Lea u lutëm së bashku. Ne kemi hedhur gjithçka në këmbët e Zotit. Ne do të vazhdojmë t'i përkushtohemi përhapjes së Ungjillit derisa të përdoret qindarka e fundit e kredisë. Po, tingëllon pa prishje, por ne nuk kemi shumë zgjedhje në këtë pikë - jo për një familje të përmasave tona. Ne kemi argëtuar duke shitur gjithçka, por pasuritë e paluajtshme janë aq të larta tani në Kanada, sa që opsionet për një familje madhësia jonë nuk janë asgjë (ne kemi kërkuar për muaj). Dhe kështu, ne do të qëndrojmë atje ku jemi derisa Zoti të na tregojë ndryshe.

Detyrat e mia në fermë janë ende mjaft intensive tani. Por kur të mbarojnë më vonë këtë verë, unë dëshiroj të vazhdoj të të shkruaj dhe ta kthej transmetimin tim në internet në më shumë rregullsi. Cfare do te them une Sigurisht, vetëm Zoti e di. Por kuptimi im i thellë tani është se Ai dëshiron të na inkurajojë dhe të na japë shpresë. Ai dëshiron që ne të përqendrohemi tek Ai, jo tek dallgët që përplasen kundër anijes. Sepse e shihni, shumë me të vërtetë e pranojnë që anija po fundoset dhe ata janë duke kërkuar për çdo varkë shpëtimi që mund të gjejnë. Ndjej që detyra ime më shumë se kurrë, është t'i tregoj la Varkë shpëtimi, i cili është Jezu Krishti.

Vërtetë, vëllezër dhe motra, dita po vjen - dhe në një farë mënyre tashmë është këtu - kur fjalët e Amosit do të përmbushen:

"Ja, ditët po vijnë," thotë Zoti, Zoti, "kur unë do të dërgoj një uri në vend; jo uria e bukës, as etja për ujë, por duke dëgjuar fjalët e Zotit. Ata do të enden nga deti në det dhe nga veriu në lindje; ata do të vrapojnë andej-këtej, për të kërkuar fjalën e Zotit, por nuk do ta gjejnë ". (Amosi 8: 11-12)

Por për ata që i përgjigjen Jezusit dhe lutjeve të Nënës së Tij në këtë kohë, ata do të bëjnë nuk duhet të kërkojnë. Sepse Fjala do të jetë in ata. Krishti do të banojë në to si një flaka e gjallë ndërsa bota përpëlitet në errësirë ​​të plotë. [1]lexoj Qiri i ndezur Prandaj mos kini frikë. Përkundrazi, në këtë kohë provash, jini besnikë, jini të bindur dhe lutuni me gjithë zemrën tuaj. Lutuni nga zemra. Lutuni kur është ftohtë. Lutuni kur të jetë tharë. Lutuni kur nuk doni të luteni. Dhe kur më pak e prisni, Ai do të vijë tek ju dhe do të thotë,

Shih, shiko, kurrë nuk ke qenë larg meje

Me këtë, unë dua të ndaj me ju një këngë nga albumi im i ri (i prekshëm) e quajtur "Shih, Shih". Unë lutem që do t'ju japë shpresë dhe guxim në këto kohë emocionuese dhe sfiduese. Faleminderit të gjithëve për mbështetjen tuaj të jashtëzakonshme, donacionet, dashurinë dhe lutjet tuaja. Si Lea dhe unë jemi bekuar thellë nga mirësia dhe prania juaj. 

Shërbëtori yt në Jezusin,
Shënoje

Klikoni në titullin më poshtë për të dëgjuar këngën:

 Shih, Shih

 

LIDHUR ME LIDHJE:

 

 


Mark tani është në Facebook dhe Twitter!

CicërojNa pëlqe neve në facebook

 

Shikoni faqen e re të markës Mark!

www.markmallett.com

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 lexoj Qiri i ndezur
Postuar ne BALLINA, NJE PERGJIGJE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , .