A po vjen vërtet Jezusi?

majesticloud.jpgFoto nga Janice Matuch

 

A shoku i lidhur me Kishën nëntokësore në Kinë më tregoi për këtë incident jo shumë kohë më parë:

Dy fshatarë malorë zbritën në një qytet kinez duke kërkuar një udhëheqëse specifike femër të Kishës nëntokësore atje. Ky burrë dhe grua e moshuar nuk ishin të krishterë. Por në një vizion, atyre iu dha emri i një gruaje që duhej të kërkonin dhe të jepnin një mesazh.

Kur gjetën këtë grua, çifti tha: “Një burrë me mjekër na u shfaq në qiell dhe tha që do të vinim t'ju tregojmë se 'Jezusi po kthehet'.

Ka histori si kjo që dalin nga e gjithë bota, shpesh vijnë nga fëmijë dhe marrësit më të papritur. Por po vjen edhe nga papët. 

Në Ditën Botërore të Rinisë në 2002 kur Gjon Pali II na thirri të rinjve që të bëhemi "roje", ai tha konkretisht:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet e mëngjesit që lajmërojnë ardhja e diellit kush është Krishti i Ngjallur! —POPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Ai nuk e konsideroi këtë një lajka të shkëlqyeshme, por e quajti atë një "detyrë marramendëse" që do të kërkonte "një zgjedhje radikale të besimit dhe jetës". [1]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9

Siç e dimë të gjithë, shenja të caktuara do t'i paraprijnë kthimit të Jezusit. Vetë Zoti ynë foli për luftërat dhe thashethemet për luftërat dhe një mori katastrofash natyrore ose të bëra nga njeriu, nga zia e bukës deri te plagët deri te tërmetet. Shën Pali tha se do të vijë një braktisje ose rebelim në të cilin shumë do të marrin të mirën për të keqen dhe të keqen për të mirën - me një fjalë, paligjshmeri, i ndjekur nga një antikrisht.

Dhe kështu është jashtëzakonisht domethënëse që papë të shumtë para dhe pas Gjon Palit II, nga Piu IX i fillimit të shekullit XVIII e deri tek Papa i Tanishëm, kanë përshkruar kohën në të cilën po jetojmë në terma apokaliptikë të qartë dhe të qartë (shih Pse nuk Bërtasin Papët?) Më të dukshmet janë referencat e qarta për "braktisjen" - një fjalë që shfaqet vetëm te 2 Selanikasve - dhe që i paraprin dhe shoqëron një antikrisht.

Kush mund të mos shohë që shoqëria është në kohën e tanishme, më shumë se në çdo epokë të kaluar, duke vuajtur nga një sëmundje e tmerrshme dhe e rrënjosur thellë, e cila, zhvillohet çdo ditë dhe hahet në eklipsesunqenia më e madhe, po e tërheq atë drejt shkatërrimit? Ju e kuptoni, vëllezër të nderuar, çfarë është kjo sëmundje -braktisje nga Zoti… mund të ekzistojë tashmë në botë "Biri i Prishjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Në ditët tona, ky mëkat është bërë aq i shpeshtë saqë duket se kanë ardhur ato kohëra të errëta të cilat ishin parathënë nga Shën Pali, në të cilën njerëzit, të verbuar nga gjykimi i drejtë i Zotit, duhet të merrnin gënjeshtrën për të vërtetën dhe duhet të besonin te "princi të kësaj bote ", i cili është gënjeshtar dhe babai i saj, si mësues i së vërtetës: “Zoti do t'u dërgojë atyre veprimin e gabimit, për të besuar gënjeshtrën (2 Thes. Ii., 10). —POPI PIUS XII, Divinum Illud Munus, n 10

braktisje, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. - Adresa në Përvjetorin e Gjashtëdhjetë të Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977

Në një aludim për "kafshën" te Zbulesa, e cila fiton kontrollin mbi të gjitha transaksionet monetare dhe i vret ata që nuk marrin pjesë në sistemin e saj, Papa Benedikti tha:

Ne mendojmë për fuqitë e mëdha të ditëve të sotme, për interesat financiare anonime që i kthejnë njerëzit në skllevër, të cilat nuk janë më gjëra njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë, me të cilat njerëzit torturohen dhe madje theren. Ata janë një fuqi shkatërruese, një fuqi që kërcënon botën. —BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor,
2010

Dhe në një interpretim të drejtpërdrejtë modern të "shenjës së bishës", Benedikti komentoi:

Apokalipsi flet për antagonistin e Zotit, bishën. Kjo kafshë nuk ka një emër, por një numër… Makineritë që janë ndërtuar imponojnë të njëjtin ligj. Sipas kësaj logjike, njeriu duhet të interpretohet nga a i numëruarkompjuter dhe kjo është e mundur vetëm nëse përkthehet në numra. Bisha është një numër dhe shndërrohet në numra. Megjithatë, Zoti ka një emër dhe thërret me emër. Ai është një person dhe e kërkon personin. RatKardinal Ratzinger, (POPE BENEDIKTI XVI) Palermo, 15 Mars 2000

Siç e kam cituar shpesh, Gjon Pali II përmblodhi të gjitha sa më sipër në 1976:

Tani po qëndrojmë përballë konfrontimit më të madh historik që njerëzimi ka përjetuar ndonjëherë. Tani jemi duke u përballur me konfrontimin përfundimtar midis Kishës dhe antikishës, midis Ungjillit dhe anti-ungjillit, midis Krishtit dhe antikrishtit. - Kongresi Eukaristik, për kremtimin dyqindvjeçar të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë, Filadelfia, PA, 1976; disa citime të këtij pasazhi përfshijnë fjalët "Krishti dhe Antikrishti" si më sipër. Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës, e raporton atë si më sipër; krh. Katolike Online

Tani, shumica e katolikëve janë mësuar të besojnë se beteja midis antikrishtit dhe Jezusit në thelb fillon në fund të botës. E megjithatë, deklarata të tjera, jo vetëm nga papët, por edhe zbulesa private e "aprovuar", sugjerojnë diçka për të kundërtën. Le të fillojmë me papët

 

GAHA E SHPRESS

Kthehuni përsëri te fjalët e Gjon Palit II në fillim, ku ai i thirri të rinjtë të ishin «roje» për të njoftuar «ardhjen e diellit që është Krishti i Ngjallur». Duke folur në një tjetër mbledhje rinore atë vit, ai përsëriti se ne do të ishim

… Roje që i shpallin botës një agim i ri shprese, vëllazërimi dhe paqja. —POPE JOHN PAUL II, Fjala drejtuar Lëvizjes Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

Qielli është përmbushja e shpresës, jo agimi i saj, dhe përse po i referohet Gjon Pali II? Më parë, ai po njoftonte se "përballja përfundimtare" ishte afër dhe "ardhja e ... Krishtit të Ngjallur". Çfarë ndodhi me pjesën e "fundit të botës" që na është thënë gjithmonë menjëherë pas kthimit të Jezuit?

agim2Le t'i drejtohemi përsëri Pius XII, një tjetër papë që ka profetizuar i pashmangshëm kthimi i Jezusit. Ai shkroi:

Por edhe kjo natë në botë tregon shenja të qarta të një agimi që do të vijë, e një dite të re që merr puthjen e një dielli të ri dhe më të shkëlqyeshëm ... Një ringjallje e re e Jezusit është e nevojshme: një ringjallje e vërtetë, e cila nuk pranon më zotëri të vdekja… Tek individët, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rifituar. Në familje, nata e indiferencës dhe e ftohtësisë duhet t'i japë vendin diellit të dashurisë. Në fabrika, në qytete, në kombe, në toka të keqkuptimit dhe urrejtjes nata duhet të ndritet pasi dita… dhe grindjet do të pushojnë dhe do të ketë paqe. Eja Zot Jezus… Dërgo engjëllin tënd, o Zot dhe bëje natën tonë të rritet si dita… Sa shpirtra dëshirojnë shpejtimin e ditës në të cilën Ti vetëm do të jetosh dhe do të mbretërosh në zemrat e tyre! Eja, Zot Jezus. Ka shumë shenja që tregojnë se kthimi juaj nuk është larg. —POPA PIUX XII, Adresa Urbi et Orbi,2 Mars 1957;  vatikan.va

Prit një minutë. Ai parashikon që ky shkatërrim "i natës së mëkatit të vdekshëm" do t'i japë vendin një dite të re në të fabrika, qytete, kombet. Mendoj se mund të jemi mjaft të sigurt se nuk ka fabrika në Parajsë. Pra, përsëri, këtu është një tjetër papë që zbaton këtë ardhje të Jezusit në një agim të ri në tokë - jo fundin e botës. A mund të jetë çelësi në fjalët e tij se Jezusi do të vijë të «mbretërojë në to Zemrat"?

Pius X, i cili mendoi se antikrishti mund të ndodhë tashmë të jetë në tokë, shkroi:

Oh! kur në çdo qytet dhe fshat respektohet me besnikëri ligji i Zotit, kur tregohet respekt për gjërat e shenjta, kur frekuentohen Sakramentet dhe përmbushen ordinancat e jetës së krishterë, sigurisht që nuk do të ketë më nevojë që ne të punojmë më tej shikoni të gjitha gjërat e restauruara në Krishtin… Dhe pastaj? Atëherë, më në fund, do të jetë e qartë për të gjithë se Kisha, siç është themeluar nga Krishti, duhet të gëzojë liri dhe pavarësi të plotë dhe të tërë nga të gjithë sundimin e huaj ... E gjithë kjo, Vëllezër të Nderuar, Ne besojmë dhe presim me një besim të palëkundur. —POPA PIUS X, E Supremi, Enciklikë "Për Rivendosjen e Gjithë Gjërave", n.14, 6-7

Epo, edhe kjo mund të duket në fillim të jetë një përshkrim i çuditshëm i kthimit të Jezuit, për të cilin disa eskatologë katolikë këmbëngulin se sjell fundin e botës dhe Gjykimin Përfundimtar. Por përshkrimi më sipër nuk i referohet as kësaj. Sepse Katekizmi mëson se Sakramentet “i përkasin kësaj epoke të tanishme”, jo Qiellit. [2]KKK, n 671 As "sundimet e tyre të huaja" nuk janë në Parajsë. Pra, përsëri, nëse Pius X besonte që antikrishti ishte në tokë, si mund të profetizonte gjithashtu në të njëjtën Enciklikë një "rivendosje" e rendit kohor?

Edhe dy papnorët tanë më të fundit flasin, jo për fundin e botës, por për një "epokë të re". Papa Françesku, i cili ka paralajmëruar se botërorja e kohës sonë is "Braktisje", [3]L botërorja është rrënja e së keqes dhe kjo mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” që ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPE FRANCIS nga një homel, Radio Vatikani, 18 nëntor 2013 ka krahasuar dy herë brezin tonë me një roman mbi antikrishtin, Zoti i Botës. Por Françesku gjithashtu tha, në një aludim të epokës së "paqes dhe drejtësisë", për të cilën flitej nga profeti Isaia[4]Isaia 11: 4 10-

The Pelegrinazhi i të gjithë Popullit të Zotit; dhe nga drita e saj edhe popujt e tjerë mund të ecin drejt Mbretërisë së drejtësisë, drejt Mbretërisë së fëmijë ushtar2paqen Çfarë dite e mrekullueshme do të jetë, kur armët do të shpërbëhen në mënyrë që të shndërrohen në instrumente pune! Dhe kjo është e mundur! Vëmë bast mbi shpresën, në shpresën e paqes dhe kjo do të jetë e mundur. —POPE FRANCIS, E Diela Angelus, 1 Dhjetor 2013; Agjencia Katolike e Lajmeve, 2 dhjetor 2013

Përsëri, Papa nuk i referohet Qiellit, por një kohe paqësore të përkohshme. Siç pohoi diku tjetër:

Njerëzimi ka nevojë për drejtësi, paqe, dashuri dhe do ta ketë atë vetëm duke u kthyer me gjithë zemër te Zoti, i cili është burimi. —POPE FRANCIS, në Sunday Angelus, Romë, 22 shkurt 2015; Zenit.org

Po kështu, Papa Benedikti nuk po parashikon as fundin. Në vend të kësaj, në Ditën Botërore të Rinisë, ai tha:

Të fuqizuar nga Shpirti dhe duke u mbështetur në vizionin e pasur të besimit, një brez i ri i të krishterëve po thirret të ndihmojë në ndërtimin e një bote në të cilën dhurata e Zotit e jetës është e mirëpritur, e respektuar dhe e dashur ... Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetët të kësaj epoke të re —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Ndihmoni "të ndërtojmë një botë"? A është Qielli ende në ndërtim e sipër? Sigurisht që jo. Përkundrazi, Papa parashikoi rindërtimin e një njerëzimi të thyer:

Kriza e vërtetë mezi ka filluar. Ne do të duhet të llogarisim në përmbysje të jashtëzakonshme. Por unë jam po aq i sigurt për atë që do të mbetet në fund: jo Kisha e kultit politik… por Kisha e besimit. Ajo mund të mos jetë më fuqia mbizotëruese shoqërore në atë masë që ishte deri vonë; por ajo do të shijojë një lulëzim të freskët dhe do të shihet si shtëpia e njeriut, ku ai do të gjejë jetën dhe shpresën përtej vdekjes. - Kardinali Joseph Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Besimi dhe e Ardhmja, Ignatius Press, 2009

Atëherë, si mund të flasin në të njëjtën kohë për një ripërtëritje ose "pranverë të re" në Kishë të njëjtët papë që paralajmërojnë për shenjat e afrimit të antikrishtit? Papa Benedikti jep një shpjegim bazuar në mësimet e Shën Bernardit se ekzistojnë "tre" ardhje të Krishtit. Bernard foli për një "ardhje të mesme" të Jezusit që ështëurë për paqen

… Si një rrugë në të cilën udhëtojmë nga e para që vjen tek e fundit. Në të parën, Krishti ishte shpengimi ynë; në të fundit, ai do të shfaqet si jeta jonë; në këtë ardhje të mesme, ai është yni pushimi dhe ngushëllimi. Në ardhjen e tij të parë Zoti ynë erdhi në mishin dhe në dobësinë tonë; në këtë mes të ardhjes ai vjen me shpirt dhe fuqi; në ardhjen përfundimtare ai do të shihet me lavdi dhe madhështi -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169

Në të vërtetë, Etërit e Kishës së hershme dhe Shën Pali folën për një "pushim të së shtunës" edhe për Kishën. [5]Heb 4: 9-10

Ndërsa njerëzit kishin folur më parë vetëm për një ardhje të dyfishtë të Krishtit - një herë në Betlehem dhe përsëri në fund të kohës - Saint Bernard i Clairvaux foli për një aventus medius, një ardhje e ndërmjetme, në sajë të së cilës ai periodikisht rinovon ndërhyrjen e tij në histori. Unë besoj se dallimi i Bernard godet pikërisht shënimin e duhur. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, f.182-183, Një bisedë me Peter Seewald

Kjo "ardhje e mesme" ndriçohet më tej në fjalën e Zotit drejtuar Kishës, e thënë përmes profetëve të Tij ...

 

PASTRIMI I MADH

Zoti nuk flet vetëm përmes Shkrimeve, Traditës së Shenjtë dhe Magjistrit, por edhe përmes Tij profetët. Ndërsa ata nuk mund ta "përmirësojnë ose plotësojnë ... ose korrigjojnë" Zbulesën Publike të Jezusit, ato mund të na ndihmojnë të to

… Jetoj më plotësisht nga ajo në një periudhë të caktuar të historisë -Katekizmi i Kishës Katolike, n 67

Kjo do të thotë, "zbulesa private" është si "dritat e para" në "makinën" e Zbulesës Publike. Mund të ndihmojë për të ndriçuar shtegun përpara, tashmë të shuguruar në Shkrimet dhe Traditën e Shenjtë. 

Në këtë drejtim, ky shekull i kaluar ka siguruar një fije zbulese për Trupin e Krishtit që është e qëndrueshme. Tani, mbani në mend se shikuesit dhe vizionarët dritarejanë sikur shikojnë në të njëjtën shtëpi, por përmes dritareve të ndryshme. Për disa janë zbuluar më shumë aspekte të "brendshme" sesa të tjerët. Por e marrë si një e tërë, del një pamje e përgjithshme që është e drejtpërdrejtë paralele asaj që po thotë Magjisteri siç është përshkruar më sipër. Dhe kjo nuk duhet të na habisë pasi që shumica e këtyre zbulimeve vijnë me anë të Zojës, e cila është an imazh të Kishës.[6]shih Çelësi i Gruas

"Maria figuroi thellësisht në historinë e shpëtimit dhe në një farë mënyre bashkon dhe pasqyron brenda vetes të vërtetat qendrore të besimit." Ndër të gjithë besimtarët ajo është si një "pasqyrë" në të cilën pasqyrohen në mënyrën më të thellë dhe të turpshme "veprat e fuqishme të Zotit". OPPOPE JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 25

Fije mbizotëruese që kalon nëpër shfaqjet e shekullit të kaluar është në thelb kjo: mungesa e pendimit do të çojë në braktisje dhe kaos, i cili do të çojë në gjykim, dhe më pas vendosjen e një "epoke të re". Tingëllon i njohur? Vetëm disa shembuj tani nga zbulesa private që kanë gëzuar një sasi të caktuar miratimi kishtar.

Peshkopi Héctor Sabatino Cardelli i San Nicolás de los Arroyos në Argjentinë kohët e fundit miratoi shfaqjet e "Marisë së Rruzares së San Nicolás" si të një "karakteri të mbinatyrshëm" dhe të denjë për besim. Në mesazhet që i bënin jehonë temave papale të "ringjalljes" dhe "agimit", Zoja i tha Gladys Quiroga de Motta, një amvisë e paarsimuar:

Shëlbuesi po i ofron botës mënyrën për të përballuar vdekjen që është Satanai; është duke ofruar ashtu siç bëri nga Kryqi, Nëna e Tij, ndërmjetësuese e gjithë hirit. Drita më e fortë e Krishtit do të ringjallet, ashtu si në Kalvar pas kryqëzimit dhe vdekjes erdhi ringjallja, gjithashtu Kisha do të ringjallet përsëri me forcën e dashurisë. - mesazhet u dhanë midis 1983-1990; krh. kishëpop.com

Në mesin e viteve 90, Edson Glauber gjithashtu iu dha zbulime nga Zoja duke thënë se ne kemi hyrë në "kohët e fundit". [7]Qershor 22, 1994 Ajo që është e jashtëzakonshme është niveli i mbështetjes që ata kanëglauber fituar nga peshkopi vendas, pasi që shikuesi është akoma gjallë. Në një mesazh, Zoja tha:

Unë jam gjithmonë me ju, duke u lutur dhe duke ruajtur secilin prej jush deri në ditën kur Biri im Jezus do të kthehet për t'ju kërkuar, kur unë do t'ia besoj të gjithë ju. Forshtë për këtë që ju po dëgjoni për shumë shfaqje të mia në shumë pjesë dhe vende të ndryshme në botë. Mothershtë Nëna juaj Qiellore që me shekuj dhe çdo ditë ka ardhur nga qielli për të vizituar fëmijët e saj të dashur, duke i përgatitur dhe duke i gjallëruar në rrugën e tyre në botë drejt takimit me Birin e saj Jezu Krishtin në ardhjen e tij të dytë. - 4 shtator 1996 (përkthyer nga teologu Peter Bannister dhe më siguroi mua)

Por ashtu si papët që kemi përmendur, Zoja gjithashtu nuk flet për këtë "ardhje" të Jezusit si fundi i botës, por për një pastrim që çon në një epokë të re të paqes:

Zoti dëshiron t'ju shohë të vëmendshëm, zgjuar dhe vigjilent, sepse koha e paqes dhe e Ardhjes së Tij të Dytë po ju afrohet. Unë jam Nëna e Ardhjes së Dytë. Siç u zgjodha për të sjellë Shpëtimtarin te ju, ashtu edhe unë jam zgjedhur përsëri në mënyrë që të përgatis rrugën për ardhjen e Tij të Dytë dhe do të jetë me anë të Nënës suaj Qiellore, përmes triumfit të Zemrës time të Papërlyer, Biri im Jezus do të përsëri jini në mesin tuaj fëmijët e mi, në mënyrë që t'ju sjellë Paqen e Tij, Dashurinë e Tij, Zjarrin e Shpirtit të Shenjtë që do të ripërtërijë tërë faqen e tokës... Së shpejti do t'ju duhet të kaloni nëpër pastrimin e madh të vendosur nga Zoti, i cili [ose kush] do të ripërtërijë faqen e tokës. - 30 nëntor 1996, 25 dhjetor 1996, 13 janar 1997

Në mesazhet që kanë marrë të dyja sanksionim Nihil Obstat, Zoti filloi të fliste në heshtje me Sllovake, Motër Maria Natalia, në fillim të viteve 1900. Kur ajo ishte fëmijë gjatë një afrimi stuhi, Zoti e zgjoi atë për ngjarjet që po vinin dhe më pas zbuloi më shumë detaje më vonë në vizione dhe lokucione të brendshme. Ajo përshkruan një vizion të tillë:

Jezusi më tregoi në një vegim, që pas pastrimit, njerëzimi do të jetojë një jetë të pastër dhe engjëllore. Do të ketë një fund të mëkateve kundër urdhërimit të gjashtë, shkeljes së kurorës dhe një fund gënjeshtrash. Shpëtimtari më tregoi se dashuria, lumturia dhe gëzimi hyjnor i pandërprerë do të nënkuptojnë këtë botë të pastër në të ardhmen. Unë pashë bekimin e Zotit të derdhur me bollëk në tokë.  -Nga Mbretëresha Fitimtare e Botës, antonementbooks.com

Fjalët e saj këtu i bëjnë jehonë Shërbëtorit të Zotit, Maria Esperanza e cila tha:

Ai po vjen - jo fundi i botës, por fundi i agonisë së këtij shekulli. Ky shekull është pastrues, dhe më pas do të vijë paqja dhe dashuria ... Mjedisi do të jetë i freskët dhe i ri, dhe ne do të jemi në gjendje të ndjehemi të lumtur në botën tonë dhe në vendin ku jetojmë, pa luftime, pa këtë ndjenjë tensioni në të cilën të gjithë jetojmë  -Ura për në Parajsë: Intervista me Maria Esperanza të Betania, Michael H. Brown, f. 73, 69

Jennifer është një nënë dhe amvise e re Amerikane (mbiemri i saj mbahet me kërkesë të drejtorit të saj shpirtëror për të respektuar privatësinë e burrit dhe familjes së saj.) Mesazhet e saj thuhet se vijnë direkt nga Jezusi, i cili filloi të fliste me të në mënyrë të dëgjueshme një ditë pasi ajo mori Eukaristinë e Shenjtë në Meshë. Mesazhet lexuan pothuajse si vazhdim i mesazhit të Mëshirës Hyjnore, megjithatë me një theks të theksuar te "dera e drejtësisë" në krahasim me "derën e mëshirës" - një shenjë, mbase, të afërt të gjykimit.

Një ditë, Zoti e udhëzoi atë që t'i paraqiste mesazhet e saj Atit të Shenjtë, Gjon Palit II. Fr. Seraphim Michaelenko, zëvendës-postulator i Shën Faustinës nata e vatikanitkanonizimi, përktheu mesazhet e saj në polonisht. Ajo prenotoi një biletë për në Romë dhe, përkundër të gjitha mosmarrëveshjeve, u gjend vetë dhe shoqëruesit e saj në korridoret e brendshme të Vatikanit. Ajo u takua me Imzot Pawel Ptasznik, një mik i ngushtë dhe bashkëpunëtor i Papës dhe Sekretariatit Polak të Shtetit për Vatikanin. Mesazhet i kaluan kardinalit Stanislaw Dziwisz, sekretarit personal të Gjon Palit II. Në një takim vijues, zonja. Pawel tha se duhej "të përhapte mesazhet në botë, në çdo mënyrë që të mundesh". Dhe kështu, ne i konsiderojmë ata këtu.

Në një paralajmërim të guximshëm që i bën jehonë asaj që kaq shumë shikues të tjerë kanë përsëritur, Jezusi tha:

Mos kini frikë këtë herë sepse do të jetë pastrimi më i madh që nga fillimi i krijimit. — 1 Mars 2005; fjalëfromjesus.com

Në mesazhe më të ashpra që dëgjojnë paralajmërimin e Kardinalit Ratzinger mbi "shenjën e bishës", Jezusi thotë:

Populli im, koha juaj është tani për t'u përgatitur sepse ardhja e antikrishtit është afër… Ju do të kullosni dhe do të numëroheni si dele nga autoritetet që punojnë për këtë mesia të rremë. Mos lejoni që të llogariteni midis tyre, sepse po lejoni që të bini në këtë kurth të lig. Unë jam Jezusi që jam Mesia juaj i vërtetë dhe nuk i numëroj delet e Mia sepse Bariu juaj ju njeh secili me emër. —10 gusht 2003, 18 mars 2004; fjalëfromjesus.com

Por mesazhi i shpresoj është gjithashtu e përhapur, e cila flet për një agim të ri në të njëjtën mënyrë me papët:

Urdhërimet e mia, të dashur fëmijë, do të rikthehen në zemrat e njeriut. Epoka e paqes do të mbizotërojë mbi popullin Tim. Kini kujdes! Kini kujdes fëmijë të dashur, sepse dridhja e kësaj toke po fillon ... qëndroni zgjuar për agimin e ri që po vjen. - 11 qershor 2005

Dhe nuk mund të mos përmendësh mistikë, të tillë si Shërbëtori i Zotit Luisa Piccarreta, i cili gjithashtu foli për një pastrim të paparë të njerëzimit. Fokusi i Zotit në këto zbulesa janë kryesisht në "epokën e paqes" të mëposhtme kur fjalët e Ati ynë do të përmbushet:

Ah, bija ime, krijesa gjithmonë garon më shumë në të keqe. Sa makineri shkatërrimi po përgatisin! Ata do të shkojnë aq larg sa të rraskapiten në të keqe. Por piknik
ndërsa ata e zënë veten e tyre duke ndjekur rrugën e tyre, unë do ta pushtoj veten time me përfundimin dhe përmbushjen e Fiatit tim Voluntas Tua ("Vullneti yt do të bëhet") në mënyrë që Vullneti Im të mbretërojë në tokë - por në një mënyrë krejt të re. Ah po, dua ta hutoj njeriun në Dashuri! Prandaj, jini të vëmendshëm. Unë dua që ju me Mua të përgatisni këtë epokë të dashurisë qiellore dhe hyjnore
—Jezusi për Shërbëtorin e Zotit, Luisa Piccarreta, Dorëshkrime, 8 shkurt 1921; fragment nga Shkëlqimi i Krijimit, Rev. Joseph Iannuzzi, f.80

Në mesazhe të tjera, Jezusi flet për ardhjen e "Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor" dhe një shenjtëri që do ta përgatisë Kishën për fundin e botës:

Isshtë Shenjtëria që nuk e di akoma dhe të cilën unë do ta bëj të njohur, e cila do të vendosë zbukurimin e fundit, më të bukurën dhe më të shkëlqyeshmen midis të gjitha shenjtërive të tjera dhe do të jetë kurora dhe përfundimi i të gjitha shenjtërive të tjera. - Po aty. 118

Kjo i përgjigjet Pius XII i cili profetizoi - jo fundin e vuajtjeve ose mëkatit - por një ditë të re në të cilën "Krishti duhet të shkatërrojë natën e i vdekshëm mëkatoni me agimin e hirit të rifituar ". Kjo "dhuratë e ardhshme për të jetuar në Vullnetin Hyjnor" është pikërisht ajo "hir që u rifitua" që Adami dhe Eva gëzuan në Kopshtin e Edenit, dhe që Zoja gjithashtu qëndroi në të.

Për Conchita-n e nderuar, Jezusi i tha:

… Është hiri i hireve… ashtë një bashkim i së njëjtës natyrë me atë të bashkimit të qiellit, përveç se në parajsë zhduket velloja që fsheh Hyjninë… —Jezusi te Konchita e Shenjtë, Kurora dhe Plotësimi i të gjitha Shenjtërive, nga Daniel O'Connor, f. 11-12

Kjo do të thotë që ky hir i dukshëm "i fundit" që i jepet Kishës është nuk fundi përfundimtar i mëkatit dhe vuajtjeve dhe lirisë njerëzore në botë. Përkundrazi, është një….

Hol shenjtëri "e re dhe hyjnore" me të cilën Shpirti i Shenjtë dëshiron të pasurojë të krishterët në agimin e mijëvjeçarit të tretë, në mënyrë që ta bëjë Krishtin zemrën e botës. OPPOPE JOHN PAUL II, L'Osservatore Romano, Edicioni Anglisht, 9 korrik 1997

Duhet vetëm t'i drejtohemi Zojës për të shpërndarë çdo nocion që sa më sipër i referohet një "utopie". Pavarësisht se jetonte në Vullnetin Hyjnor, ajo ende ishte subjekt i vuajtjeve dhe pasojave të gjendjes së rënë të njeriut. Dhe kështu, ne mund ta shikojmë atë si një imazh të Kishës që do të vijë në epokën tjetër:

Maria është plotësisht e varur nga Zoti dhe e drejtuar plotësisht drejt tij, dhe në krah të Birit të saj [ku ende vuante], ajo është imazhi më i përsosur i lirisë dhe i çlirimit të njerëzimit dhe të universit. Hershtë për të si Nënë dhe Model që Kisha duhet të shikojë në mënyrë që të kuptojë në plotësinë e saj kuptimin e misionit të saj. OPPOPE JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 37

 

Lidhja e Satanit

Unë dua të theksoj shkurtimisht një aspekt tjetër të këtyre "kohërave të fundit" për të cilët papët kanë aluduar dhe për të cilat flitet në zbulesë private, dhe kjo është thyerja e fuqisë së Satanit në të ardhmen e afërt.

Në mesazhet e miratuara për Elizabeth Kindelmann, Zoja po i premton një dhuratë këtij brezi, atë që ajo e quan "Flaka e Dashurisë" e Zemrës së saj të Papërlyer.

Me Flaka ime e Dashurisë… është vetë Jezu Krishti. - Flaka e Dashurisë, f. 38, nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; sanksionim Kryepeshkopi Charles Chaput

fol4Në ditarin e saj, Kindelmann regjistroi se kjo Flakë do të shënojë një ndryshim epokal në botë që, përsëri, i bën jehonë imazheve papale të dritës së agimit që shpërndan errësirën:

Që kur Fjala u bë Mish, unë nuk kam ndërmarrë një lëvizje më të madhe se Flaka e Dashurisë nga Zemra ime që nxiton drejt teje. Deri tani, asgjë nuk mund ta verbonte Satanin aq shumë ... Drita e butë e Flakës sime të Dashurisë do të ndizet duke përhapur zjarr në të gjithë sipërfaqen e tokës, duke e poshtëruar Satanin duke e bërë atë të pafuqishëm, plotësisht të paaftë. Mos kontribuoni në zgjatjen e dhimbjeve të lindjes. - Po aty.

Jezusi i zbuloi Shën Faustinës se Mëshira e Tij Hyjnore do ta shtypë kokën e Satanit:

… Përpjekjet e Satanit dhe të njerëzve të këqij janë shkatërruar dhe janë shkatërruar. Përkundër zemërimit të Satanit, Mëshira Hyjnore do të triumfojë mbi të gjithë botën dhe do të adhurohet nga të gjithë shpirtrat. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1789

E lidhur me Mëshirën Hyjnore që buron nga zemra e Krishtit, është devocion Zemrës së Tij të Shenjtë, e cila vetë mbante një premtim të ngjashëm:

Ky përkushtim ishte përpjekja e fundit e dashurisë së Tij që Ai do t'u dhuronte njerëzve në këto epoka të fundit, në mënyrë që t'i tërhiqte ata nga perandoria e Satanit të cilën Ai dëshironte ta shkatërronte, dhe kështu t'i fuste në lirinë e ëmbël të sundimit të Tij dashuri, të cilën Ai dëshiroi ta rikthejë në zemrat e të gjithë atyre që duhet ta përqafojnë këtë përkushtim. - Shën. Margaret Mary, www.sacredheartdevotion.com

Jennifer, Jezusi i tha:

Dije që mbretërimi i Satanait po mbaron dhe se unë do të sjell një epokë paqeje në këtë tokë. -Maj 19th, 2003

Dhe përsëri, nga Itapiranga:

Nëse të gjithë luteni së bashku Satanai do të shkatërrohet me gjithë mbretërinë e tij të errësirës, ​​por ajo që sot mungon janë zemrat që jetojnë vërtet të bashkuara në lutje me Zotin dhe veten time. — Janar 15, 1998

Një aspekt shumë i rëndësishëm i mesazheve të miratuara të Itapiranga është se Zoja i përmend shfaqjet e saj në Medjugorje si një zgjatim i Fatimas - diçka që Gjon Pali II i përcolli gjithashtu Peshkopit Pavel Hnilica në një intervistë për revistën mujore katolike gjermane PUR. [8]http://wap.medjugorje.ws/en/articles/medjugorje-pope-john-paul-ii-interview-bishop-hnilica/ Në një dialog me Jan Connell, një nga shikuesit e i grimcuarMedjugorje, Mirjana, flet për çështjen në fjalë:

J: Lidhur me këtë shekull, a është e vërtetë që Nëna e Bekuar ju tregoi një dialog midis Zotit dhe djallit? Në të… Zoti i lejoi djallit një shekull në të cilin të ushtronte fuqi të zgjeruar dhe djalli zgjodhi pikërisht këto kohë.

Vizionari u përgjigj "Po", duke përmendur si provë ndarjet e mëdha që shohim veçanërisht midis familjeve sot. Connell pyet:

J: A do ta thyejë fuqinë e Satanit përmbushja e sekreteve të Medjugorje?

M: Po

J: Si?

M: Kjo është pjesë e sekreteve.

Sigurisht, shumë katolikë ende i lexojnë lutjen Shën Mikael Arkangjelit që ishte kompozuar nga Papa Leo XIII pasi edhe ai thuhet se dëgjoi një bisedë midis Satanit dhe Zotit në të cilin djallit do t'i jepej një shekull për të provuar Kishën. 

E fundit nga të gjitha, shenjtori i madh Marian, Louis de Montfort, konfirmon se pas disfatës së Satanit, mbretëria e Krishtit do të triumfojë mbi errësirën para fundit të botës:

Na jepet arsyeja të besojmë se, drejt fundit të kohës dhe mbase më shpejt sesa presim, Zoti do të ringjallë njerëz të mbushur me Shpirtin e Shenjtë dhe të mbarsur me frymën e Marisë. Nëpërmjet tyre, Maria, Mbretëresha më e fuqishme, do të bëjë mrekulli të mëdha në botë, duke shkatërruar mëkatin dhe duke vendosur mbretërinë e Jezusit, Birit të saj, mbi RREZENET e mbretërisë së korruptuar që është kjo Babilonia e madhe tokësore. (Zbul. 18: 20) - Shën. Louis de Montfort, Traktat mbi Përkushtimin e Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar, n 58-59

 

VINI MBRETRIA E TIJ

Si përfundim, duke marrë në konsideratë gjithçka që kemi konsideruar nga burime magjistrale dhe të aprovuara - që ekziston ose do të ketë braktisje, e cila i lëshon vendin një Antikrishti, e cila çon në një gjykim të botës dhe Ardhja e Krishtit, dhe një "Epoka e paqes"Remains mbetet një pyetje: e shohim këtë rend të ngjarjeve në Shkrime? Përgjigja është po.

Në Librin e Zbulesës, ne lexojmë për ata që adhurojnë dhe ndjek pas "bishës". Në Rev. 19, Jezusi vjen për të ekzekutuar një gjykim mbi “bishën dhe gjykimiprofet i rremë ”dhe të gjithë ata që morën gjurmët e tij. Rev. 20 thotë se Satani është atëherë i lidhur me zinxhirë për një kohë, dhe kjo ndiqet nga mbretërojë të Krishtit me shenjtorët e Tij. E gjithë kjo është e përsosur pasqyrë të gjithçkaje të përshkruar më sipër, si në shpalljen Publike ashtu edhe në atë private të Krishtit.

Më së shumti autoritar pikëpamje, dhe ajo që duket se është më në përputhje me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

Në të vërtetë, vëllezër dhe motra, kronologjia e saktë që shohim të përshkruar më sipër nuk është asgjë e re. Etërit e hershëm të Kishës e mësuan këtë gjithashtu. Sidoqoftë, të konvertuarit hebrenj mesianikë të asaj kohe prisnin që Jezusi të vinte në tokë në mish dhe të krijojë një mbretëri pseudo shpirtërore / politike. Kisha e dënoi këtë si një herezi (Millenarianizmit), duke mësuar se Jezusi nuk do të kthehet në mish deri në fund të kohës në Gjykimin Përfundimtar. Por ajo që ka Kisha asnjehere e dënuar është mundësia që Jezusi, përmes një ndërhyrje të thellë në histori, të mund të vijë në një mënyrë triumfuese për të mbretërojnë në Kishë para mbarimit të historisë. Në fakt, kjo është qartë ajo që po thonë Zoja dhe papët dhe është pohuar tashmë në mësimet katolike:

Krishti banon në tokë në Kishën e tij. "Në tokë, fara dhe fillimi i mbretërisë". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 699

Kisha Katolike, e cila është mbretëria e Krishtit në tokë, [është] e destinuar të përhapet në të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet… —POPI PIUS XI, Quas Primas, Enciklikë, n. 12, 11 dhjetor 1925; krh. Mat 24:14

Kështu që Jezusi po vjen, po - por jo për ta sjellë historinë e njerëzimit në përfundimin e saj akoma, edhe pse it

… Tani ka hyrë në fazën e tij përfundimtare, duke bërë një hap cilësor, si të thuash. Horizonti i një marrëdhënie të re me Zotin po shpaloset për njerëzimin, i shënjuar nga oferta e madhe e shpëtimit në Krishtin. —POPA JOHN PAUL II, Audienca e Përgjithshme, 22 Prill, 1998

Përkundrazi, Jezusi po kthehet te shenjtëroj kisha në një mënyrë vendimtare të tillë që Mbretëria e Tij do të vijë dhe do të bëhet "Në tokë siç është në parajsë" kështu që…

… Që ai të mund t'i paraqesë vetes kishën me shkëlqim, pa njolla ose rrudha ose ndonjë gjë tjetër, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta. (Ef 5:27)

Për ditën e dasmës së Qengjit ka ardhur, nusja e tij është bërë gati. Ajo u lejua të vishte një rrobë prej liri të ndritshme dhe të pastër. (Zbul. 19: 7-8)

sakrament monstrancëNga Komisioni Teologjik [9]Canon 827 vesh të zakonshmit lokal me autoritetin për të caktuar një ose disa teologë (komision; pajisje; ekip) ekspertësh të kualifikuar për të shqyrtuar materialet para se të botohen me një Nihil Obstat. Në këtë rast, ishte më shumë se një individ. goditi për botimin e Mësimet e Kishës Katolike, e cila mban sanksionim Nihil Obstat, thuhet:

Nëse para këtij fundi përfundimtar do të ketë një periudhë, pak a shumë të zgjatur, të shenjtëri triumfale, një rezultat i tillë do të sjellë jo nga shfaqja e personit të Krishtit në Madhëri, por nga veprimi i atyre fuqive të shenjtërimit që janë tani në veprim, Fryma e Shenjtë dhe Sakramentet e Kishës. -Mësimi i Kishës Katolike: Një Përmbledhje e Doktrinës Katolike, London Burns Oates & Washbourne, 1952. Rregulluar dhe redaktuar nga Canon George D. Smith; kjo pjesë e shkruar nga Abat Anscar Vonier, f. 1140

Vetë teologu i Papës shkroi:

Po, një mrekulli u premtua në Fatima, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë paqeje që nuk i është dhënë kurrë më parë botës world Me Shenjtërinë e Tij Papa Gjon Pali, ne presim me lutje që kjo epokë të fillojë me agimin e mijëvjeçarit të tretë…. —Mario Luigi Kardinali Ciappi, 9 tetor 1994; teologu papal për Pius XII, Gjoni XXIII, Pali VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II, Katekizmi Familjar i Apostolit (9 shtator 1993); f. 35; f. 34

Në fakt, Papa Piu XI ishte i qartë për një epokë të tillë, siç ishte pasardhësi i tij, i cili e citoi atë në Enciklikën e tij:

'Shpirtrat e verbër… të ndriçohen nga drita e së vërtetës dhe e drejtësisë… në mënyrë që ata që kanë humbur në gabim të kthehen në rrugën e drejtë, që një liri të drejtë t'i jepet Kisha kudo, dhe që një epoka e paqes dhe prosperiteti i vërtetë mund të vijë mbi të gjitha kombet. ' —POPA PIUS XI, Letër e 10 janarit 1935: AAS 27, f. 7; cituar nga PIUS XII në Le Pelerinage de Lourdes, vatikan.va

Kjo është e gjitha për të thënë se kjo "epokë e paqes" është po aq larg nga herezia e mijëvjeçarit, sa Krishti është nga falsifikimi i Tij djallëzor.

Pra, ndërsa Katekizmi mëson se Kisha është tashmë mbretërimi i Krishtit në tokë, gjatë historisë nuk është, dhe as nuk mund të jetë kurrë përfundimtar mbretëri që ne e presim me padurim në përjetësi kur të gjitha mëkatet dhe vuajtjet dhe liria rebele njerëzore do të pushojnë. "Epoka e paqes" nuk do të jetë rivendosja e një Edeni pa mëkat dhe të përsosur, sikur Zoti të arrijë fundin e Tij para Fundit. Siç mësoi kardinali Ratzinger:

Përfaqësimi biblik i Fundit hedh poshtë pritjen e a përfundimtar gjendja e shpëtimit brenda historisë ... meqenëse ideja e një përmbushje përfundimtare brenda-historike nuk arrin të marrë parasysh hapjen e përhershme të historisë dhe të lirisë njerëzore, për të cilën dështimi është gjithmonë një mundësi. -Eskatologjia: Vdekja dhe Jeta e Përjetshme, Universiteti Katolik i Shtypit të Amerikës, f. 213

Në të vërtetë, ne e shohim këtë "dështim" te Zbulesa 20: bota nuk mbaron me një "epokë paqeje", por rebelim të trishtuar dhe ciklik të njerëzimit kundër Krijuesit të saj.

Dhe kur të mbarojnë një mijë vjet, Satanai do të lirohet nga burgu i tij dhe do të dalë për të mashtruar kombet që janë në të katër cepat e tokës, domethënë Gogun dhe Magogun, për t'i mbledhur për betejë. (Zbul. 20: 7)

Dhe kështu,

Mbretëria do të përmbushet, atëherë, jo nga një triumf historik i Kishës përmes një ngjitje progresive, por vetëm me fitoren e Zotit mbi lëshimin përfundimtar të së keqes, e cila do të bëjë që Nusja e tij të zbresë nga qielli. Triumfi i Zotit mbi revoltën e së keqes do të marrë formën e Gjykimit të Fundit pas përmbysjes përfundimtare kozmike të kësaj bote që po kalon. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 677

 

Fotografi e madhe

Në mbyllje, do ta lë lexuesin me dy profeci nga "Roma" që përmbledhin fuqishëm "tablonë e madhe" - një nga vetë Papa, dhe një nga një laik. Ata janë një thirrje për ne për të "shikuar dhe lutur" dhe për të qëndruar në një "gjendje hiri". Me një fjalë, për të përgatit.

Ne duhet të jemi të përgatitur t'i nënshtrohemi sprovave të mëdha në një të ardhme jo shumë të largët; sprova që do të kërkojnë që ne të heqim dorë edhe nga jeta jonë, dhe një dhuratë totale e vetes për Krishtin dhe për Krishtin. Përmes lutjeve tuaja dhe të miat, është e mundur të lehtësoni këtë shtrëngim, por nuk është më e mundur ta shmangni atë, sepse vetëm në këtë mënyrë Kisha mund të rinovohet në mënyrë efektive. Sa herë, me të vërtetë, ka qenë rinovimi i Kishës Ringjallja kryqëzorendikohet ne gjak? Këtë herë, përsëri, nuk do të jetë ndryshe. —POPA JOHN PAUL II, Duke folur në një deklaratë joformale dhënë një grupi katolikësh gjermanë në 1980; Fr. Regis Scanlon, Rishikimi i përmbytjes dhe zjarrit, homiletik & baritor, Prill 1994

Për shkak se ju dua, dua t'ju tregoj se çfarë jam duke bërë në botë sot. Unë dua t'ju përgatis për atë që do të vijë. Ditët e errësirës po vijnë në botë, ditët e mundimit ... Ndërtesat që janë tani në këmbë nuk do të qëndrojnë. Mbështetjet që janë atje për njerëzit e mi tani nuk do të jenë aty. Unë dua që ju të jeni të përgatitur, njerëzit e mi, të më njihni vetëm mua dhe të më pastroni dhe të më keni në një mënyrë më të thellë se kurrë më parë. Unë do t'ju çoj në shkretëtirë ... Unë do t'ju heq gjithçka që varet tani, kështu që ju varen vetëm nga unë. Një kohë errësire po vjen në botë, por po vjen koha e lavdisë për Kishën time, po vjen një kohë lavdie për popullin tim. Unë do të derdh mbi ju të gjitha dhuratat e Shpirtit tim. Unë do t'ju përgatis për luftime shpirtërore; Unë do t'ju përgatis për një kohë ungjillizmi që bota nuk e ka parë kurrë…. Dhe kur nuk keni asgjë tjetër përveç meje, do të keni gjithçka: tokë, fusha, shtëpi, dhe vëllezër dhe motra dhe dashuri, gëzim dhe paqe më shumë se kurrë më parë. Bëhuni gati, njerëzit e mi, unë dua t'ju përgatis… - dhënë nga Ralph Martin në Sheshin e Shën Pjetrit në prani të Papa Palit VI; E hëna e Rrëshajave e Majit, 1975

 

LIDHJE ME LIDHJE

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

Përgatitja për Mbretërimin

Ardhja e Mbretërisë së Zotit

Millenarianism - Çfarë është dhe çfarë nuk është

Si humbi epoka

Dimensioni Marian i Stuhisë 

 

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9
2 KKK, n 671
3 L botërorja është rrënja e së keqes dhe kjo mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” që ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPE FRANCIS nga një homel, Radio Vatikani, 18 nëntor 2013
4 Isaia 11: 4 10-
5 Heb 4: 9-10
6 shih Çelësi i Gruas
7 Qershor 22, 1994
8 http://wap.medjugorje.ws/en/articles/medjugorje-pope-john-paul-ii-interview-bishop-hnilica/
9 Canon 827 vesh të zakonshmit lokal me autoritetin për të caktuar një ose disa teologë (komision; pajisje; ekip) ekspertësh të kualifikuar për të shqyrtuar materialet para se të botohen me një Nihil Obstat. Në këtë rast, ishte më shumë se një individ.
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes.