A po hapet porta lindore?

 

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet e mëngjesit
të cilët lajmërojnë ardhjen e diellit
kush është Krishti i Ngjallur!
—POPA JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë

rinisë së botës,
XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

 

Botuar për herë të parë më 1 dhjetor 2017… një mesazh shprese dhe fitoreje.

 

KUR dielli perëndon, edhe pse është fillimi i natës, ne hyjmë në një vigjilencë Shtë parashikimi i një agimi të ri. Çdo të shtunë në mbrëmje, Kisha Katolike kremton një meshë vigjilente pikërisht në pritje të "ditës së Zotit" - të Dielën - edhe pse lutja jonë komunale bëhet në pragun e mesnatës dhe errësirës më të thellë. 

Besoj se kjo është periudha që ne po jetojmë tani - ajo rojë që "parashikon" nëse nuk e shpejton Ditën e Zotit. Dhe ashtu si agim njofton Diellin që ngrihet, kështu që gjithashtu ka një agim para Ditës së Zotit. Ajo agim është dita Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë. Në fakt, ka shenja tashmë që kjo agim po afron.

 

DEKLARATAT FILLUESE

Më 14 nëntor 2017, një nga shikuesit e shfaqjeve të famshme në Medjugorje (të cilin Komisioni Ruini, i caktuar nga Papa Benedict, thuhet se miratohet në fazat e tij të para) trazoi disa valë gjatë dëshmisë së saj në Katedralen e Shën Stefanit në Vjenë:

Besoj se me këtë vit, siç tha ajo, fillon Triumfi i Zemrës së saj të Papërlyer. -Marija Pavlovic-Lunetti, Marytv.tv; komenti është bërë në 1:27:20 në video

Për shkak të komunikimit të dobët, ku përkthyesi anglisht pengohet, përkthimi fillestar ishte ai kjo viti — 2017 — Zemra e Papërlyer do të triumfonte. Sidoqoftë, për shumë prej nesh, kjo tingëllonte e pasaktë për një numër arsyesh të dukshme. Në të vërtetë, që atëherë ka qenë i konfirmuar se ajo që tha Marija është se ajo beson se "fillon" këtë vit.

Pesë muaj më parë, Zoja tha në një mesazh drejtuar Mirjanës, një prej gjashtë shikuesve:

Kjo kohë është një pikë kthese. Prandaj po ju thërras përsëri në besim dhe shpresë… Zemra ime amtare dëshiron që ju, apostuj të dashurisë sime, të jeni dritat e vogla të botës, të ndriçoni atje ku errësira do të fillojë të mbretërojë, të tregoni rrugën e vërtetë duke lutja dhe dashuria juaj, për të shpëtuar shpirtrat. Unë jam me ju. Faleminderit. -Qershor 2, 2017

Një vit më parë, Mirjana kishte shkruar në autobiografinë e saj:

Zoja më tha shumë gjëra që ende nuk mund t'i zbuloj. Tani për tani, unë mund të lë të kuptoj vetëm atë që mban e ardhmja jonë, por unë shoh tregues se ngjarjet janë tashmë në lëvizje. Gjërat ngadalë kanë filluar të zhvillohen. Siç thotë Zoja, shikoni shenjat e kohërave dhe lutuni.-Zemra ime do të triumfojë, f. 369; Botimet CatholicShop, 2016

Për shikuesit që kanë qenë tepër shtrënguar për më shumë se tre dekada për të dhënë Ndonjë një lloj treguesi për kohën e ngjarjeve të ardhshme (përtej kësaj ato do të ndodhin gjatë jetës së tyre), këto janë deklarata mjaft domethënëse. Sidoqoftë, ato duhet të dallohen siç duhet së bashku me pjesën tjetër të "shenjave të kohërave" dhe gjithmonë të vendosen në kontekstin e duhur: ajo që Zoti kërkon prej nesh tani është e njëjtë si gjithmonë - të jesh thjesht besnik ndaj Tij në të gjitha gjërat. 

Dhe atëherë ka një pasqyrë të hapur nga Patriarku Kirill, Primati i Kishës Ortodokse Ruse, i cili gjithashtu sheh zhvillime thelbësore në horizont:

… Po hyjmë në një periudhë kritike në rrjedhën e civilizimit njerëzor. Kjo tashmë mund të shihet me sy të lirë. Duhet të jesh i verbër për të mos vërejtur momentet e afërta frymëzuese në histori për të cilat apostulli dhe ungjilltari Gjon po fliste në Librin e Zbulesës. -Katedralja Krishti Shpëtimtar, Moskë; 20 nëntor 2017; rt.com

Komenti i tij për kohën u pasua nga ai i Kardinalit Raymond Burke, një anëtar i Tribunalit Suprem të Nënshkrimit Apostolik:

… Ekziston një ndjenjë që në botën e sotme që bazohet në sekularizëm me një qasje krejtësisht antropocentrike, me të cilën ne mendojmë se mund të krijojmë kuptimin tonë të jetës dhe kuptimin e familjes dhe kështu me radhë, vetë Kisha duket se është e hutuar. Në atë kuptim, dikush mund të ketë ndjenjën se Kisha duket se nuk dëshiron t'i bindet mandateve të Zotit tonë. Atëherë mbase kemi arritur në End Times. -Herald katolik, 30 nëntor 2017

Cilat shenja të tjera, saktësisht, i shohin këta shpirtra?

 

"SHENJAT E KOHEVE"

Unë mendoj se ne mund të kuptojmë më mirë se çfarë ka këtu dhe çfarë po vjen nëse përmbledh shkurtimisht atë që mësuan Etërit e hershëm të Kishës. Dhe kjo është se "Dita e Zotit" nuk është një ditë njëzet e katër orë, por një simbol i një periudhe kohe në të ardhmen kur Krishti do të mbretëronte në një mënyrë vendimtare në Kishën e Tij. Ata e panë këtë "Ditë" të përfaqësuar nga "mijë vjet" për të cilat flitej në Librin e Zbulesës pas vdekjes së Antikrishtit dhe zinxhirëve të Satanait. [1]krh. Zb 20: 1-6

Pamja më autoritare dhe ajo që duket se është më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fr. Charles Arminjon (1824-1885), Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, fq. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

Ajo që është e rëndësishme për diskutimin e tanishëm është se si ata panë që Dita e Zotit shpaloset

… Kjo ditë e jona, e cila kufizohet nga lindja dhe perëndimi i diellit, është një përfaqësim i asaj dite të shkëlqyeshme, në të cilën qarku i një mijë vjetësh ngulitë kufijtë e tij. —Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 14, Enciklopedia Katolike; www.newadvent.org

Siç shënon Ati i Kishës Lactantius, fundi i një dite dhe fillimi i ditës tjetër shënohet nga "perëndimi i diellit". Kjo është arsyeja pse Kisha Katolike parashikon të Dielën, "ditën e Zotit", me meshën e mbrëmjes së së shtunës, ose ditën e Ringjalljes së Krishtit me Vigjiljen e Pashkëve.

Duke pasur parasysh këtë analogji, a nuk mund ta shohim perëndimin e diellit në kohën tonë kur fillojmë mijëvjeçarin e tretë? Në të vërtetë, Papa Benedikti XIV e krahasoi këtë orë të tanishme me shembjen e Perandorisë Romake:

Shpërbërja e parimeve kryesore të ligjit dhe e qëndrimeve themelore morale që i mbështesnin ato hapën digat të cilat deri në atë kohë kishin mbrojtur bashkëjetesën paqësore midis popujve. Dielli po perëndonte mbi një botë të tërë. Fatkeqësitë e shpeshta natyrore e rritën edhe më tej këtë ndjenjë të pasigurisë. Nuk kishte asnjë pushtet në sy që mund ta ndalte këtë rënie. Aq më këmbëngulës, pra, ishte thirrja e fuqisë së Zotit: lutja që ai të vinte dhe të mbronte popullin e tij nga të gjitha këto kërcënime. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Asshtë sikur kemi hyrë në ora e vigjilencës. Shtë e qartë, disa shpirtra të gjallë për "shenjat e kohës" shohin disa zhvillime të rëndësishme që ndodhin në 2017-ën. 

Në vitin 2010, Papa Benedikti mbajti një homeli në 13 maj në Fatima ku Zoja premtoi në 1917 se "Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë.”Ai gjithashtu bëri një referencë kalimtare në vitin 2017, i cili është viti i njëqindtë pasi është bërë ai premtim:

Le që shtatë vitet që na ndajnë nga njëqindvjetori i shfaqjeve të shpejtojnë përmbushjen e profecisë së triumfit të Zemrës së Papërlyer të Marisë, në lavdinë e Trinisë Më të Shenjtë. —POPA BENEDICT XIV, Esplanada e Shenjtërores së Zojës së Fatimës, 13 maj 2010; vatikan.va

Ai sqaroi në një intervistë të mëvonshme se ishte nuk duke sugjeruar që Triumfi do të përmbushej në 2017. Përkundrazi, 

Unë thashë se "triumfi" do të afrohet. Kjo është e barabartë me kuptimin e lutjes sonë për ardhjen e Mbretërisë së Perëndisë. Kjo deklaratë nuk kishte për qëllim - unë mund të jem shumë racionalist për këtë - për të shprehur ndonjë pritje nga ana ime se do të ndodhë të jetë një kthesë e madhe dhe se historia do të marrë papritmas një rrjedhë krejt tjetër. Çështja ishte më tepër se fuqia e së keqes frenohet përsëri dhe përsëri, se përsëri dhe përsëri fuqia e vetë Zotit tregohet në fuqinë e Nënës dhe e mban atë gjallë. Kisha është gjithmonë e thirrur të bëjë atë që Perëndia i kërkoi Abrahamit, e cila do të thotë të ketë mjaft njerëz të drejtë për të shtypur të keqen dhe shkatërrimin. I kuptova fjalët e mia si një lutje që energjitë e të mirëve të rimarrin fuqinë e tyre. Kështu që mund të thuash triumfi i Zotit, triumfi i Marisë, janë të qetë, sidoqoftë janë të vërteta.-Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald (shtypi Ignatius)

Me fjalë të tjera, Papa Benedikti po e përshkruante në mënyrë të përsosur afrimin e një Dite të re që fillon në errësirën e vigjiljes, rritet me shfaqjen e Ylli i mëngjesit, rrezet e para të Agimit, derisa më në fund, Biri ngrihet:

Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetët të kësaj epoke të re —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

 

Errësira e vigjilencës

Benedikti përdori fjalën "i përmbajtur" më lart, i cili evokon të njëjtin term të përdorur një herë nga Shën Pali në 2 Thesalonikasve kur Apostulli i referohet një kohe apostazie ose paligjshmërie që do të paraprij Antikrishti, "i paligjshmi", i cili aktualisht "frenohet" nga diçka e paspecifikuar:

Dhe tani ju e dini se çfarë është frenuese, që ai të mund të zbulohet në kohën e tij. Për misterin e paligjshmërisë është tashmë në punë. Por ai që frenon është ta bëjë këtë vetëm për të tashmen, derisa të hiqet nga skena. (2 Sel. 2: 6-7)

(Për një shpjegim mbi këtë "kufizues", shih Heqja e Kufizues.) 

Pika thelbësore është që batica e së keqes përparon kur nuk ka "mjaft burra të drejtë" (dhe gra) për të bërë i shtyj prapa. Siç tha Papa Pius X:

Në kohën tonë, më shumë se kurrë, para pasurisë më të madhe të njerëzve të prirur keq është frikacaku dhe dobësia e njerëzve të mirë, dhe gjithë fuqia e mbretërimit të Satanait është për shkak të dobësisë së lehtë të katolikëve. O, nëse mund ta pyes shëlbuesin hyjnor, siç bëri profeti Zachary në shpirt, 'Cilat janë këto plagë në duart tuaja?' përgjigjja nuk do të ishte e dyshimtë. 'Me këto unë u plagosa në shtëpinë e atyre që më donin. Unë u plagosa nga miqtë e mi që nuk bënë asgjë për të më mbrojtur dhe që, me çdo rast, e bënë veten bashkëpunëtorë të kundërshtarëve të mi. ' Ky fyerje mund t'u drejtohet katolikëve të dobët dhe të ndrojtur të të gjitha vendeve. -Publikimi i Dekretit të Virtyteve Heroike të Shën Joanës së Harkut, etj., 13 dhjetor 1908; vatikan.va

Ky ka qenë mesazhi i qëndrueshëm i Zojës në të gjithë shfaqjet e saj nëpër botë që nga Fatima: nevoja për konvertim  pjesëmarrja aktive e Kishës në shpëtimin e shpirtrave përmes pendimit, dëmshpërblimit dhe dëshmisë sonë. Kjo eshte, Triumfi i saj nuk do të ndodhë pa trupin e Krishtit. Kjo shumë sugjerohet te Zanafilla 3:15 kur Zoti i drejtohet gjarprit në Eden:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe midis pasardhësve të tu dhe atyre; ata do të godasin kokën tuaj, ndërsa ju goditni thembrën e tyre. (NAB)

Një nga "shenjat më serioze të kohës", siç theksohet nga Patriarku Kirill dhe pothuajse çdo papë i shekullit të kaluar ose më shumë, [2]shih Pse nuk Bërtasin Papët? është rritja e ligësisë dhe ftohja e bamirësisë ndërsa amoraliteti, përçarja dhe lufta përhapen në të gjithë botën. 

Dhe kështu, edhe përkundër vullnetit tonë, në mendje ngrihet mendimi se tani po afrohen ato ditë për të cilat Zoti ynë profetizoi: "Dhe për shkak se paudhësia është e tepruar, bamirësia e shumë vetave do të ftohet" (Mat. 24:12). OPPOPE PIUS XI, Miserentissimus Shpëtimtar, Enciklikë mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, n. 17

Dhe kështu pra, në këtë orë të rojë kur flaka e besimit po zbehet dhe drita e së vërtetës po shfryhet në botë, Benedikti pyet:

Pse të mos i kërkojmë [Jezusit] të na dërgojë dëshmitarë të rinj të pranisë së tij sot, në të cilin ai vetë do të vijë tek ne? Dhe kjo lutje, ndërsa nuk është e përqendruar drejtpërdrejt në fundin e botës, megjithatë është një lutje e vërtetë për ardhjen e tij; ai përmban gjerësinë e plotë të lutjes që ai vetë na mësoi: "Erdhi mbretëria jote!" Ejani, Zot Jezus! —POPE BENEDIKTI XVI, Jezusi i Nazaretit, Java e Shenjtë: Nga hyrja në Jeruzalem në Ngjallje, faqe 292, Ignatius Press

 

Ylli i mëngjesit

Një nga titujt e Jezuit në Shkrime është "ylli i mëngjesit". Por Krishti gjithashtu e zbaton atë për ata që janë besnikë ndaj Tij:

Unë vetë kam marrë fuqi nga Ati im; dhe unë do t'i jap yllin e mëngjesit. (Zbul. 2: 27-28)

Mund t'i referohet bashkësisë së përsosur me Zotin, të gëzuar nga ata që ngulmojnë deri në fund: simbolika e fuqisë që u është dhënë fituesve… pjesëmarrja në Ringjallja dhe lavdia e Krishtit. -Bibla Navarre, Zbulesa; shënimi në fund të faqes, f. 50

Kush është më shumë në bashkësi të përsosur me Zotin sesa Zoja, ajo që është “shëmbëlltyra e Kishës që do të vijë”? [3]BENEDIKTI I Papës, Spe Salvi, n.50 Në të vërtetë, ajo është:

Maria, ylli i ndritshëm që njofton Diellin. —POPE ST. JOHN PAUL II, Takim me të rinjtë në bazën ajrore të Cuatro Vientos, Madrid, Spanjë; 3 maj 2003; www.vatican.va

Si të tilla, shfaqjet e saj paralajmërojnë afërsinë e Ditës së Zotit, më saktësisht, Agimit. Siç mësoi Shën Luis de Montfort:

Shpirti i Shenjtë duke folur përmes Etërve të Kishës, gjithashtu e quan Zojën tonë Portën Lindore, përmes së cilës Kryeprifti, Jezu Krishti, hyn dhe del në botë. Përmes kësaj porte ai hyri në botë herën e parë dhe përmes së njëjtës portë ai do të vijë herën e dytë. - Shën. Louis de Montfort, Traktat mbi Përkushtimin e Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar, n 262

Këtu gjithashtu është një kyç për të kuptuar shfaqjet e Zojës dhe rolin e saj në këtë orë. Nëse ajo është një imazh i Kishës, atëherë Kisha është gjithashtu të bëhet një imazh i saj

Kur flitet për cilindo, kuptimi mund të kuptohet nga të dy, pothuajse pa kualifikim. - Bekuar Isaku i Stellës, Liturgjia e Orëve, Vëll. Unë, fq. 252

Është pikërisht kur "burra dhe gra të drejta" përshtaten me Marinë në "fiat" e saj (d.m.th. duke jetuar në Vullnetin Hyjnor), se “ylli i mëngjesit” do të fillojë të ngrihet në to si shenjë se Agimi po afron dhe thyerja e fuqisë së Satanit. 

Shpirti i Shenjtë, duke gjetur Bashkëshortin e tij të dashur përsëri të pranishëm në shpirtra, do të zbresë në ta me një fuqi të madhe. Ai do t'i mbushë me dhuratat e tij, veçanërisht me mençuri, me anë të të cilave ata do të prodhojnë mrekulli hiri  -St. Louis de Montfort, Përkushtim i Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar, n.217, Botimet Montfort 

Atëherë legjioni i shpirtrave të vegjël, viktima të Dashurisë së mëshirshme, do të bëhet po aq i shumtë 'sa yjet e parajsës dhe rëra e bregdetit'. Do të jetë e tmerrshme për Satanain; kjo do të ndihmojë Virgjëreshën e Bekuar të shtypë plotësisht kokën e tij krenare. -St. Thérése e Lisieux, Doracaku i Legjionit i Marisë, fq. 256-257

Kjo është arsyeja pse Zoja po shfaqet çdo ditë tani në vende të botës. Sepse është përgjigja jonë dhe përgjigja jonë vetëm, kjo do të përcaktojë jetëgjatësinë dhe intensitetin e rëndë dhimbjet e lindjes që kanë filluar të rrethojnë botën.

ju do të jetë agimi i një dite të re, nëse jeni bartës të Jetës, e cila është Krishti! —POPA JOHN PAUL II, Fjalimi drejtuar të Rinjve të Nunciaturës Apostolike, Lima Peru, 15 maj, 1988; www.vatican.va

Në zbulimet e miratuara për Elizabeth Kindelmann, Zoja flet për ardhjen e "Flakës së Dashurisë" të Zemrës së saj të Papërlyer e cila "Është vetë Jezu Krishti". [4]Flaka e Dashurisë, f. 38, nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput Është një i brendshëm ardhja e Jezusit në zemrat e besimtarëve të Tij përmes Portës Lindore, kush është Nëna e Bekuar:

Drita e butë e Flakës sime të Dashurisë do të ndizet duke përhapur zjarr në të gjithë sipërfaqen e tokës, duke poshtëruar Satanin duke e bërë atë të pafuqishëm, plotësisht të paaftë. Mos kontribuoni në zgjatjen e dhimbjeve të lindjes. - Zoja jonë për Elizabeth Kindelmann; Flaka e Dashurisë së Zemrës së Papërlyer të Marisë, "Ditari Shpirtëror", f. 177; Imprimatur Kryepeshkopi Péter Erdö, Kryeministri i Hungarisë

Ne posedojmë mesazhin profetik që është plotësisht i besueshëm. Do të bëni mirë të jeni të vëmendshëm ndaj tij, si ndaj një llambë që shkëlqen në një vend të errët, derisa të agojë dita dhe ylli i mëngjesit të ngrihet në zemrat tuaja. (2 Pjetrit 1:19)

… Duke i kthyer sytë drejt së ardhmes, ne me besim presim agimin e një Dite të re… Ndërsa mijëravjeçari i tretë i Shpengimit po afron, Zoti po përgatit një pranverë të madhe për Krishterimin dhe ne tashmë mund të shohim shenjat e tij të para. Le të na ndihmojë Maria, Ylli i Mëngjesit t'i themi me një zjarr gjithnjë të ri "po" planit të Atit për shpëtim që të gjitha kombet dhe gjuhët të mund të shohin lavdinë e tij. —POPA JOHN PAUL II, Mesazh për Misionin Botëror të Dielën, nr.9, 24 Tetor 1999; www.vatican.va

Tani më shumë se kurrë është e rëndësishme që të jeni "vëzhguesit e agimit", vrojtuesit që shpallin dritën e agimit dhe pranverën e re të Ungjillit, sythat e të cilave tashmë mund të shihen. —POPA JOHN PAUL II, Dita e 18-të Botërore e Rinisë, 13 Prill, 2003; vatikan.va

 

A HAPET Porta Lindore?

Nëse Triumf është "fillimi", atëherë cilat janë shenjat e tij? Përgjigja, në këtë moment, nuk është aq shumë i dukshëm shenjat e "dritës" - megjithëse shohim rrezet e para të agimit - por ardhjen e rojë e cila i paraprin asaj. Ata "sythe" për të cilët flet Gjon Pali II janë ata dëshmitarë të guximshëm dhe besnikë që janë ngritur në këtë orë. 

Fëmijët e mi, është një kohë vigjilence. Në këtë vigjilje po ju thërras në lutje, dashuri dhe besim. Ndërsa Biri im do të shikojë në zemrat tuaja, zemra ime amtare dëshiron që Ai të shoh besim dhe dashuri të pakushtëzuar tek ata. Dashuria e bashkuar e apostujve të mi do të jetojë, do të pushtojë dhe do të zbulojë të keqen. —Zoja jonë gjoja te Mirjana, 2 nëntor 2016 

Mrekullueshëm, ne tani po shohim të keqen të ekspozuar në një mënyrë më të papritur ndërsa skandalet, si brenda Kishës dhe në mbretërinë laike, po dalin në dritë. Almostshtë pothuajse sikur parashikim e Agimit tashmë po manifestohet. 

Zoti nuk është indiferent ndaj së mirës dhe së keqes; ai hyn në historinë e njerëzimit në mënyrë misterioze me gjykimin e tij që herët a vonë demaskon të keqen, mbron viktimat e saj dhe tregon rrugën e drejtësisë. Sidoqoftë, qëllimi i veprimit të Zotit nuk është kurrë shkatërrimi, dënimi ose eliminimi i pastër dhe i thjeshtë i mëkatarit… Pas pastrimit përmes provës dhe vuajtjes, agimi i një epoke të re do të prishet. -POPA JOHN PAUL II, Audienca e Përgjithshme, 10 shtator 2003

Për më tepër, Jezusi iu referua ngjarjeve që do t'i paraprinin dhe shoqëronin Ditën e Zotit si "dhimbje të lindjes"[5]krh. Marku 13:8 që do t'i paraprijë një lindjeje të re, një "ringjalljeje" ose "triumfi" të Kishës.[6]krh. Zb 20: 1-6 Shën Gjoni u referohet këtyre dhimbjeve si thyerja e "vulave" te Zbulesa. Isshtë kulmi i luftërave, përçarjeve, urisë, kolapsit ekonomik, murtajave dhe tërmeteve nga vendi në vend. Eshte gjithashtu ngritja e profetëve të rremë të cilët, mbi të gjitha, promovojnë një anti-ungjill - një zgjidhje për problemet e botës me çmimin e braktisjes nga Krishti dhe Kisha e Tij. A nuk e shohim këtë në premtimet mashtruese të shkencës, paqen e rremë të korrektësi politike, dhe inxhinierisë sociale nga ata “fuqitë anonime ”, ata "Mjeshtra të ndërgjegjes" që po e detyrojnë njerëzimin në një mënyrë unike të të menduarit?[7]Papa Benedikti dhe Papa Françesku kanë përdorur këto terma. Shiko: Pse nuk Bërtasin Papët?

Nuk është globalizimi i bukur i unitetit të të gjitha kombeve, secili me zakonet e veta, përkundrazi është globalizimi i uniformitetit hegjemonik, është mendim i vetëm. Dhe ky mendim i vetëm është fryt i kësaj bote. —POPA FRANCIS, Homily, 18 nëntor 2013; Zenit

Sa njerëz në kohën tonë tani besojnë se triumfi i së mirës mbi të keqen në botë do të arrihet përmes revolucionit shoqëror ose evolucionit shoqëror? Sa i janë nënshtruar besimit se njeriu do të shpëtojë veten kur njohuritë dhe energjitë e mjaftueshme aplikohen në gjendjen njerëzore? Unë do të sugjeroja që kjo shtrembërim i brendshëm tani dominon të gjithë botën perëndimore. - Michael D. O'Brien, autor, artist dhe lektor; fjalim në bazilikën e Shën Patrikut në Otava, Kanada, 20 shtator 2005; Studiobrien.com

Thisshtë ky individualizëm që Papa Benedikti e sheh si shenjën më "të tmerrshme të kohërave":

...nuk ka gjë të tillë si e keqe në vetvete ose e mirë në vetvete. Ekziston vetëm një "më mirë se" dhe një "më keq se". Asgjë nuk është e mirë ose e keqe në vetvete. Gjithçka varet nga rrethanat dhe nga qëllimi në këndvështrim. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Nëse fazat e fundit të Triumfit "po fillojnë" këtë vit, atëherë mund të presim që e keqja të vazhdojë të ekspozohet ndërsa ndërgjegjet e këtij brezi janë (domethënë?) Të tronditura; një rritje në katastrofat natyrore dhe luftërat dhe thashethemet për luftërat; nxitje e mëtejshme e një kolapsi masiv në ekonomi; dhe më e rëndësishmja, prisni të shihni Zoja për të vazhduar në heshtje duke triumfuar në zemrat. Për agimin kurrë nuk vjen njëkohësisht. 'Shtë 'e qetë ... por gjithsesi e vërtetë'.

Kur do të ndodhë, kjo përmbytje e zjarrtë e dashurisë së pastër, me të cilën do të vini flakën të gjithë botës dhe që do të vijë, me aq butësi, por me aq forcë, sa të gjitha kombet. do të kapet në flakët e tij dhe do të konvertohet? ...Kur ju thithni Shpirtin tuaj në to, ato restaurohen dhe faqja e tokës përtërihet. Dërgoni këtë Shpirt gjithë konsumues mbi tokë për të krijuar priftërinj që digjen me të njëjtin zjarr dhe shërbesa e të cilëve do të rinovojë faqen e tokës dhe do të reformojë Kishën tuaj. -Nga Zoti Vetëm: Shkrimet e Mbledhura të St. Louis Marie de Montfort; Prill 2014, Madhështor, P. 331

 

BIJT FA BESNIK

La priftëri ka qenë në zemër të shumë zbulimeve profetike të Zojës sonë në disfatën e ardhshme të Satanit. Një shenjë tjetër e afrimit të saj me Triumfin duhet të jetë sigurisht ushtria e të rinjve priftërinjtë që dalin sot, të cilët janë bij besnikë të Krishtit dhe Kishës së Tij. Nëse Mary është Arka e Besëlidhjes së Re, i cili është një nga titujt e saj në Kishë - atëherë Triumfi i saj dhe Triumfi i Kishës janë parafiguruar në Dhjatën e Vjetër në një fitore që vjen në agim

Kur të shihni arkën e besëlidhjes së Zotit, Perëndisë tuaj, që priftërinjtë levitikë do të mbajnë, duhet të thyeni kampin dhe ta ndiqni atë, në mënyrë që të dini rrugën për të marrë, sepse nuk keni kaluar nëpër këtë rrugë më parë… Joshua priftërinjtë duhet të merrnin arkën e Zotit. Shtatë priftërinjtë që mbanin brirët e dashit marshuan përpara arkës së Zotit… ditën e shtatë, duke filluar në agim, ata marshuan rreth qytetit shtatë herë në të njëjtën mënyrë… Ndërsa frynin brirët, njerëzit filluan të bërtas… muri u shemb, dhe njerëzit sulmuan qytetin në një sulm frontal dhe e morën atë. (Josiu 3: 3-4; 5: 13-6: 21)

Na jepet arsye për të besuar se, drejt fundit të kohës dhe ndoshta më shpejt nga sa presim, Perëndia do të ngrejë njerëz të mëdhenj të mbushur me Frymën e Shenjtë dhe të mbushur me shpirtin e Marisë. Nëpërmjet tyre Maria, mbretëresha më e fuqishme, do të bëjë mrekulli të mëdha në botë, duke shkatërruar mëkatin dhe duke vendosur mbretërinë e Birit të saj Jezus mbi rrënojat e mbretërisë së korruptuar të botës. -St. Louis de Montfort, Sekreti i Marisën 59

E fundit, një shenjë se Triumfi është afër është fakti që Shën Gjon Pali II i kërkoi të rinjve në 2002 që ta paralajmëronin atë:

Unë nuk hezitova t'i pyesja ata që të bënin një zgjedhje radikale të besimit dhe jetës dhe t'u paraqes atyre me një detyrë të jashtëzakonshme: të bëheshin "rojet e mëngjesit" në agimin e mijëvjeçarit të ri... roje që i shpallin botës një agim të ri shprese, vëllazërie dhe paqeje. OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; Fjala për Lëvizjen Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

Por edhe kjo natë në botë tregon shenja të qarta të një agimi që do të vijë, e një dite të re që merr puthjen e një dielli të ri dhe më të shkëlqyeshëm ... Një ringjallje e re e Jezusit është e nevojshme: një ringjallje e vërtetë, e cila nuk pranon më zotëri të vdekja… Tek individët, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rifituar.  —POPA PIUX XII, Urbi dhe Orbi adresa, 2 Mars 1957; vatikan.va

Kisha, e cila përfshin të zgjedhurit, është stiluar në mënyrë të përshtatshme ditën e djeshme ose agimin ... Do të jetë plotësisht ditë për të kur ajo shkëlqen me shkëlqimin e përsosur të dritës së brendshme.. -St. Gregori i Madh, Papa; Liturgjia e Orëve, Vëllimi III, f. 308 (shih gjithashtu Qiri i ndezur Përgatitjet e Dasmës për të kuptuar bashkimin mistik të korporatës që vjen, e cila do të paraprihet nga një "natë e errët e shpirtit" për Kishën.)

 


… Përmes mëshirës së butë të Zotit tonë
dita do të agojë mbi ne nga lart
për t'u dhënë dritë atyre që ulen në errësirë ​​dhe në hijen e vdekjes,
për të udhëhequr këmbët tona në rrugën e paqes.
(Lluka 1: 78-79)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Në këtë Vigjilje

Në këtë Vigjilje dhembjesh

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

A po vjen vërtet Jezusi?

Papët dhe epoka e Agimit

Kuptimi i "Ditës së Zotit": Dita e Gjashtë Edhe dy ditë

Në prag

Zoja e dritës vjen

Ylli i mëngjesit në rritje

Triumfi

Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës

Më shumë për Flakën e Dashurisë

Ardhja e Mesme

Gideoni i Ri

 

Faleminderit për mbështetjen tuaj për këtë shërbim në kohë të plotë:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Zb 20: 1-6
2 shih Pse nuk Bërtasin Papët?
3 BENEDIKTI I Papës, Spe Salvi, n.50
4 Flaka e Dashurisë, f. 38, nga ditari i Elizabeth Kindelmann; 1962; Imprimatur Kryepeshkopi Charles Chaput
5 krh. Marku 13:8
6 krh. Zb 20: 1-6
7 Papa Benedikti dhe Papa Françesku kanë përdorur këto terma. Shiko: Pse nuk Bërtasin Papët?
Postuar ne BALLINA, MARY.