A ngre velin?

  

WE po jetojnë në ditë të jashtëzakonshme. Nuk ka diskutim. Edhe bota laike është kapur në kuptimin shtatzënë të ndryshimit në ajër.

Ajo që është ndryshe, ndoshta, është se shumë njerëz që shpesh heqin qafe nocionin e çdo diskutimi për "kohët e fundit", ose pastrimin Hyjnor, po marrin një vështrim të dytë. Një sekondë rëndë duken. 

Më duket se një cep i mbulesës po ngrihet dhe ne po kuptojmë Shkrimet që trajtojnë "kohët e fundit" me drita dhe ngjyra më të reja. Nuk ka dyshim që shkrimet dhe fjalët që kam ndarë këtu paralajmërojnë ndryshime të mëdha në horizont. Unë, nën drejtimin e drejtorit tim shpirtëror, kam shkruar dhe folur për ato gjëra që Zoti më ka vënë në zemër, shpesh me një ndjenjë të madhe peshë or djegur. Por edhe unë kam bërë pyetjen: “A janë këto la herë? " Në të vërtetë, në rastin më të mirë, neve na janë dhënë vetëm paraqitje të shkurtër.

Ne kemi jetuar në "kohët e fundit" që kur Jezusi u ngjit në Parajsë, në pritje të kthimit të Tij. Sidoqoftë, ajo për të cilën po i referohem këtu kur flas për "kohët e fundit" është ajo brez specifik për të cilat flitet në Ungjijtë, të cilat do të përjetojnë mundimet dhe lavditë e mbretërimit të ardhshëm të Krishtit.

Me kalimin e çdo dite, më duket se mjegulla po ngrihet.

 
SHENJAT

A jemi në atë periudhë të dhimbjeve të lindjes për të cilat foli Jezusi?

Kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë; do të ketë tërmete të mëdha dhe në vende të ndryshme zi buke dhe murtaja; dhe do të ketë tmerre dhe shenja të mëdha nga qielli… Të gjitha këto janë fillimi i dhimbjeve të lindjes. (Luka 21: 10-11; Mat. 24: 8)

Kur marrim parasysh fjalët "mbretëri kundër mbretërisë", kjo mund të interpretohet gjithashtu si "grup etnik kundër grupit etnik" brenda një shoqërie ose kombi. Dhe kemi parë shpërthime të jashtëzakonshme të kësaj, veçanërisht në formën e keqe të gjenocidit (mendoni Jugosllavinë, Ruandën, Irakun dhe Sudanin, ndërsa flasim - e gjithë kjo në kohët e fundit.)

Ndërsa tërmetet në tërësi nuk po rriten sipas sizmologëve, numri i njerëzve të prekur nga tërmetet për shkak të rritjes së popullsisë dhe degradimit të mjedisit janë. Kështu, tërmetet në brezin tonë janë gjithnjë e më të rëndësishëm. Dhe si mund t'i shpërfillim numrat e jashtëzakonshëm të viktimave të tërmeteve të fundit në pjesë të botës? Tërmeti aziatik i cili krijoi një cunami vrasës në 2005 është për të përmendur vetëm një. Ajo mori gati një çerek milion jetë.  

Ne e dimë se ka paralajmërime për një pandemi të afërt në të gjithë botën; ka një shqetësim të fundit të këtij muaji përsëri për gripin aziatik të shpendëve. Shtamet e reja të sëmundjeve ngjitëse seksuale po shfaqen ndërsa, veçanërisht midis adoleshentëve, janë sëmundjet ngjitëse seksuale epidemi. Dhe ka baktere rezistente ndaj ilaçeve dhe viruse të reja që zhvillohen në botën perëndimore, për të mos përmendur sëmundjen e lopës së çmendur. Gjithashtu për t’u theksuar janë numri i madh i specieve që në mënyrë misterioze dhe papritmas po vdesin në oqeane. Ose edhe në tokë - për shembull, vdekja e pashpjegueshme e fundit e 5000 zogjve në Australi. 

Më pak të njohur në mesin e publikut të gjerë janë shenjat që ndodhin në qiej. Në vendet e shenjta Mariane përreth globit, ka mijëra raporte të njerëzve që shohin diellin "të rrotullohet", ndryshojnë ngjyrat ose herë pas here duket se bien drejt tokës. Imazhet e Jezusit, Marisë, Jozefit ose Fëmijës së Krishtit që shfaqen në diell janë të zakonshme në këto vende lutjeje. Videot e fundit të shquara nga Medjugorje tregojnë diellin si një pikë të zezë që mund të shihet me sy të lirë (shikoni atë këtu) Ka pasur gjithashtu formacione unike resh, çudira në hënë dhe tani, pamja dramatike e Kometës McNaught e cila mund të bëhet kometa më e ndritshme në historinë e regjistruar. Hasshtë thënë se përpara trazirave të mëdha në histori, kometat shfaqeshin si një lloj paralajmërimi

A duhet dikush të komentojë motin? 

Gjithashtu më pak të njohura janë ëndrrat dhe vizionet e fuqishme, disa prej të cilave janë shpërndarë këtu dhe vazhdojnë të mbërrijnë në emailin tim. Shumë njerëz flasin për ëndrra të gjalla në të cilat po ecin nëpër një peizazh të shkretë gri. Të tjerët flasin për yjet që rrotullohen dhe bien në tokë. Disa rrëfejnë vegimet dhe ëndrrat që u fryhen borive. E megjithatë të tjerët detajojnë konfliktet ushtarake. Të gjitha këto janë përshkrime që mund të gjenden në Shkrime në lidhje me ato «kohërat e fundit».

Një vizion i mrekullueshëm del nga kisha nëntokësore në Kinë. Siç më është thënë kohët e fundit nga një kontakt i Amerikës së Veriut, për dallimin tuaj:

Dy fshatarë malorë zbritën në një qytet kinez duke kërkuar një udhëheqëse specifike femër të Kishës nëntokësore atje. Ky burrë dhe grua e moshuar nuk ishin të krishterë. Por në një vizion, atyre iu dha emri i kësaj gruaje që duhej të kërkonin dhe të jepnin një mesazh.

Kur e gjetën, çifti tha: "Një burrë me mjekër na u shfaq në qiell dhe tha që do të vinim për t'ju thënë se 'Jezusi po kthehet'".

 

ZHVILLIMI

E megjithatë, a po hyjmë thjesht në një sezon pastrimi dhe ndryshimi të madh?

Pali thotë,

Ne e dimë pjesërisht dhe ne profetizojmë pjesërisht, por kur të vijë e përsosura, pjesa do të kalojë (1 Kor 13:9)

A është e mundur, megjithatë, që do të ketë një diplomim të të kuptuarit ndërsa shkojmë drejt përsosmërisë, e cila do të materializohet vetëm kur ta shohim Krishtin ballë për ballë? Ky në fakt është mësimi i Kishës:

Megjithatë, edhe nëse Zbulesa është tashmë e plotë, ajo nuk është bërë plotësisht e qartë; mbetet që besimi i krishterë gradualisht të kuptojë domethënien e tij të plotë gjatë shekujve. —Katekizmi i Kishës Katolike 66

Asshtë sikur po ngjitemi në një mal drejt fundit të kohës. Çdo brez është pak më i lartë, dhe kështu mund të shohë pak më larg se ai më parë. Por përfundimisht do të vijë një brez i cili do të arrijë akullin e parë të kësaj maje të mbuluar nga dëbora

Ekziston një dialog i jashtëzakonshëm në Dhjatën e Vjetër, i cili ka qenë këmbëngulës në mendjen time kohët e fundit. Në librin e Danielit, profetit me të njëjtin emër i janë dhënë zbulesa që i referohen «kohërave të fundit». Këto gjëra janë shkruar në një libër, për të cilin një engjëll i thotë:

Ndërsa ti, Daniel, mbaje sekret mesazhin dhe vulos librin deri në kohën e fundit; shumë do të bien dhe e keqja do të rritet. (Daniel 12: 4)

Libri është vulosur deri koha e fundit, e cila duket se sugjeron se do të hapet atëherë. Isshtë një kohë, thotë engjëlli, kur shumë do të bien dhe e keqja do të rritet. Tingëllon i njohur? Jezui tha të njëjtën gjë për atë brez të veçantë të «kohërave të fundit».

Për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mateu 24:12)

Ndoshta, kjo është shenja më e madhe nga të gjitha në ditët tona - veçanërisht kur shkenca fillon të manipulojë dhe ndryshojë vetë materialet e jetës. Dhe kurrë më parë nuk kemi parë një largim të tillë nga Besimi, siç kemi bërë në 40 vitet e kaluara apo më shumë. E megjithatë, Jezusi duket se tregon se kjo ngurtësim i zemrave do të vijë pas një përndjekje e madhe… një përndjekje që duket gjithnjë e më afër. 

Në përkthimet e tjera të tekstit të Danielit, thuhet se "njohuria do të rritet". Më duket se njohuria dhe kuptimi i kontekst të ditëve tona is në rritje… sikur gjithçka ngadalë po vihet në fokus.  

A po hap tani libri i Danielit?

 

 

LEXIMI MË TEJ:

Profetike:

Zbulesa e Zbulesës:

 
 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.