Jezusi po vjen!

 

Botuar për herë të parë më 6 dhjetor 2019.

 

UNË DUA ta them sa më qartë dhe me zë të lartë dhe me guxim sa mundem: Jezusi po vjen! A mendonit se Papa Gjon Pali II po tregonte poetik kur tha:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! - ST. JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

A do të thoni se, nëse kjo është e vërtetë, ajo përbën a mahnitës detyrë për këta roje?

Unë nuk hezitova t'i pyesja ata që të bënin një zgjedhje radikale të besimit dhe jetës dhe t'u paraqes atyre me një detyrë të jashtëzakonshme: të bëheshin "rojet e mëngjesit" në agimin e mijëvjeçarit të ri. —POPA JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9

Unë, sa më mirë që të jem e mundur, kam bërë zgjedhje rrënjësore të besimit dhe jetës në mënyrë që t'i përgjigjem kësaj thirrjeje, të bërë edhe ndaj meje, ndërsa qëndrova në shiun drejtues në Ditën Botërore të Rinisë në 2002 në prani të atij Shenjtori të madh. A nuk ishin shiu dhe retë e stuhishme atë ditë simbolike e britmës së shenjtit të madh Marian, Louis de Montfort (i cili do të ndikonte në rrjedhën e jetës së John Paul II dhe do të Papa, motoja e të cilit ishte Totus Tuus "Plotësisht e juaja", si në tërësisht e Marisë për të qenë tërësisht e Krishtit)?

Urdhërimet tuaja hyjnore janë thyer, Ungjilli juaj është hedhur mënjanë, përrenj paudhësie përmbytin tërë tokën duke marrë me vete edhe shërbëtorët tuaj… A do të vijë gjithçka në të njëjtin fund me Sodomën dhe Gomorrën? A nuk do ta prishësh kurrë heshtjen tënde? A do t’i toleroni të gjitha këto përgjithmonë? A nuk është e vërtetë që vullneti juaj duhet të bëhet në tokë siç është në parajsë? A nuk është e vërtetë që mbretëria juaj duhet të vijë? A nuk u dhatë disa shpirtrave, të dashur për ju, një vizion të rinovimi i ardhshëm i Kishës? -St. Louis de Montfort, Lutja për Misionarët, n 5; www.ewtn.com

Për gati pesëmbëdhjetë vjet, u jam kushtuar këtyre shkrimeve këtu, duke u mbështetur në themelin e Shkrimeve, Etërit e Hershëm të Kishës, Papët, mistikët dhe shikuesit, dhe më pas veprat e teologëve si Fr. Joseph Iannuzzi, i ndjeri Fr. George Kosicki, Benedict XVI, John Paul II dhe të tjerë. Themeli është i fortë; mesazhi gati i padiskutueshëm, veçanërisht pasi konfirmohet nga "shenjat e kohërave" që veprojnë vetë, çdo ditë, si paralajmëron se Jezu Krishti po vjen.

Për vite me radhë, unë dridhesha në çizme, duke menduar nëse isha disi duke mashtruar lexuesit e mi, të frikësuar nga supozimi, i tmerruar nga rrëzimi mbi shkëmbinjtë tradhtarë të profecisë. Por me kalimin e kohës, i mbështetur nga drejtori im shpirtëror (i cili caktoi një nga mendjet më të shkëlqyera dhe profetike në Kishë për të mbikëqyrur shkrimet e mia për një kohë, Michael D. O'Brien), unë fillova të kuptoj se nuk ka nevojë të spekulojnë, të nxjerrin përfundime të nxituara. Zoti ka folur nëpër shekuj në mënyrë të qëndrueshme dhe të qartë përmes Magjisteriumit dhe Zojës sonë, duke e përgatitur Kishën për orën e madhe të "pasionit, vdekjes dhe ringjalljes" së vet që do të shihte kthimin e Jezusit. Por jo në mish! Jo! Jezusi tashmë erdhi në mish. Ai po kthehet, përkundrazi, për të vendosur Mbretërinë e Tij në tokë siç është në Parajsë. Siç thotë shumë bukur miku im i dashur Daniel O'Connor, "Dy mijë vjet më vonë, lutja më e madhe nuk do të mbetet pa përgjigje!"

Mbretëria Jote Eja, vullneti Yt do të bëhet në tokë ashtu si është në Qiell. —Nga Pater Noster (Mat 6:10)

Funnyshtë qesharake se si e lutim këtë çdo ditë dhe megjithatë nuk e marrim parasysh atë që po lutemi! Ardhja e Mbretërisë së Krishtit është e barabartë me vullnetin e Tij që bëhet "Në tokë siç është në parajsë". Çfarë do të thotë kjo? Do të thotë që Jezusi ka ardhur, jo vetëm për të na shpëtuar, por edhe për të shenjtëroj ne duke rindërtuar te njeriu atë që humbi në Kopshtin e Edenit: bashkimin e vullnetit të Adamit me Vullnetin Hyjnor. Me këtë, nuk dua të them vetëm një konformim i përsosur i vullnetit të dikujt me atë të Zotit. Përkundrazi, është bashkim të vullnetit të Zotit në tonën në mënyrë që të ekzistojë vetëm një i vetëm do të të mbetura.[1]Kjo nuk do të thotë se vullneti njerëzor nuk ekziston më ose nuk vepron. Përkundrazi, ai flet për një unitet vullnetesh ku vullneti njerëzor vepron vetëm me Vullnetin Hyjnor, në mënyrë që Ai të bëhet jeta e vullnetit njerëzor. Jezusi i referohet kësaj gjendjeje të re të shenjtërisë si një "testamenti i vetëm.” Fjala "bashkim" ka për qëllim të sugjerojë një realitet të dy vullneteve që bashkohen dhe punojnë si një, të tretur si të thuash në zjarret e bamirësisë. Kur vendosni dy trungje që digjen së bashku dhe flakët e tyre bashkohen, cili zjarr është nga cili? Dikush nuk e di sepse flaka "shpërndahet" si të thuash në një flakë të vetme. E megjithatë, të dy shkrimet vazhdojnë të djegin pronat e tyre. Megjithatë, analogjia duhet të shkojë më tej për të thënë se trungu i vullnetit njerëzor mbetet i pandezur dhe më tepër merr flakën e trungut të Vullnetit Hyjnor, i vetëm. Pra, kur ata digjen me një flakë, në të vërtetë, është Zjarri i Vullnetit Hyjnor që digjet përmes, me dhe në vullnetin njerëzor - të gjitha pa asgjësuar vullnetin ose lirinë njerëzore. Në bashkimin hipostatik të natyrës hyjnore dhe njerëzore të Krishtit, mbeten dy vullnete. Por Jezusi nuk i jep jetë vullnetit të Tij njerëzor. Siç i tha shërbëtores së Zotit Luisa Piccarreta:Bijë e dashur e Vullnetit tim, shiko brenda meje, sesi Vullneti im Suprem nuk i dha as edhe një frymë jete vullnetit të Njerëzimit tim; dhe megjithëse ishte e shenjtë, as kjo nuk m'u pranua. Më duhej të qëndroja nën presionin – më shumë se një shtypjeje – të një Vullneti Hyjnor, të pafund, të pafund, që përbënte jetën e secilit prej rrahjeve, fjalëve dhe veprimeve të mia të zemrës; dhe vullneti im i vogël njerëzor vdiq në çdo rrahje zemre, frymë, akt, fjalë, etj. Por vdiq në realitet – Në fakt ndjeu vdekjen, sepse kurrë nuk kishte jetë. Unë kisha vetëm vullnetin tim njerëzor për të bërë të vdesë vazhdimisht, dhe megjithëse ky ishte një nder i madh për njerëzimin tim, ishte shenja më e madhe: në çdo vdekje të vullnetit tim njerëzor, ai zëvendësohej nga një Jetë me Vullnet Hyjnor.  [Vëllimi 16, 26 dhjetor 1923]. Së fundi, në Oferta parandaluese e mëngjesit bazuar në shkrimet e Luizës, lutemi: “Unë bashkohem në Vullnetin Hyjnor dhe vendos Të dua Ty, të adhuroj dhe të bekoj Zot në Fiat e krijimit…” Në këtë mënyrë do të jetë Nusja e Krishtit hyjnizuar plotësisht në ngjashmërinë e Krishtit e tillë që ajo do të bëhet vërtet I papërlyer

… Që Ai të mund t'i paraqesë vetes kishën me shkëlqim, pa njolla ose rrudha ose ndonjë gjë të tillë, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta. (Efesianëve 5:27)

Për ditën e dasmës së Qengjit ka ardhur, nusja e tij është bërë gati. Ajo u lejua të vishte një rrobë prej liri të ndritshme dhe të pastër. (Zbul. 19: 7-8)

Dhe kjo hir, vëllezër dhe motra, nuk i është dhënë kurrë Kishës deri më tani. Isshtë një dhuratë që Zoti i ka rezervuar për herë të fundit:

Vetë Zoti kishte parashikuar të krijonte atë shenjtëri "të re dhe hyjnore" me të cilën Fryma e Shenjtë dëshiron të pasurojë të krishterët në agimin e mijëvjecarit të tretë, në mënyrë që "ta bëjë Krishtin zemrën e botës". —POPA JOHN PAUL II, Fjalimi drejtuar Etërve Rogationist, n. 6, www.vatican.va

Do të jetë mbretërimi i Krishtit me shenjtorët e Tij për të cilën flitet në Zbulesa 20 — a ringjallja shpirtërore e asaj që humbi në Eden.

Ata erdhën në jetë dhe mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet. Pjesa tjetër e të vdekurve nuk erdhën në jetë derisa mbaruan një mijë vjet. Kjo është ringjallja e parë. (Zbulimi 20: 4-5)

Kjo mbretërim nuk është asgjë tjetër përveç Rrëshaja e re profetizuar nga papët, se "pranvera e re" dhe "Triumfi i Zemrës së Papërlyer" sepse

Maria e Shenjtë… ju u bëtë imazhi i Kishës që do të vijë… —POPE BENEDIKTI XVI, Spe Salvi, n.50

Më në fund, Zoja do të shohë brenda fëmijëve të saj një të përsosur dhe i papërlyer reflektimi i vetvetes ndërsa ata marrin të sajin Dekret për të jetoni në Vullnetin Hyjnor siç bëri ajo. Kjo është arsyeja pse quhet "Triumfi i Zemrës së saj të Papërlyer" sepse Mbretëria e Vullnetit Hyjnor që mbretëronte në shpirtin e saj do tani mbretëron në Kishë si kulmi i historisë së shpëtimit. Kështu, tha Benedikti, duke u lutur për këtë Triumf

… Është ekuivalente në kuptim të lutjes sonë për ardhjen e Mbretërisë së Perëndisë. -Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald

Dhe Mbretëria e Krishtit gjendet në tokë në Kishën e Tij, i cili është Trupi i Tij mistik.

Kisha “është Mbretëria e Krishtit tashmë e pranishme në mister ...” Në fund të kohës, Mbretëria e Zotit do të vijë në plotësinë e saj. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 763

Inshtë në këto “kohëra të fundit” në të cilat po jetojmë Zoja dhe Papët kanë njoftuar ardhjen e Diellit të Ngjallur, Jezu Krishtit, për të sjellë një agim të ri në botë - Dita e Zotit, e cila është plotësia të Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor. Isshtë një ardhje në mënyrë që të rikthejmë në Nusen e Krishtit atë që është në Vetë Adami i ri, Jezusi:

Sepse misteret e Jezusit nuk janë përsosur dhe përmbushur ende plotësisht. Ata janë të plotë, në të vërtetë, në personalitetin e Jezusit, por jo në ne, që janë anëtarët e tij, as në Kishë, që është trupi i tij mistik. -St. John Eudes, traktat “Për Mbretërinë e Jezusit”, Liturgjia e Orëve, Vol IV, f 559

Krishti na mundëson të jetojmë në të gjithçka që ai vetë jetoi dhe ai i jeton ato në ne. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 521

Malthus, që vjen ne flasim këtu nuk është kthimi i Jezusit me lavdi në fund të botës, por "E diela e Pashkëve" e Kishës pas "Premtes së Madhe" që ajo po kalon tani.

Ndërsa njerëzit kishin folur më parë vetëm për një ardhje të dyfishtë të Krishtit - një herë në Betlehem dhe përsëri në fund të kohës - Saint Bernard i Clairvaux foli për një aventus medius, një ardhje e ndërmjetme, falë së cilës ai rinovon periodikisht ndërhyrjen e Tij në histori. Unë besoj se dallimi i Bernardit godet vetëm shënimin e duhur… —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës, f.182-183, Një bisedë me Peter Seewald

Theshtë përmbushja e "Atit tonë" jo vetëm brenda Kishës por deri në skajet e tokës siç tha vetë Zoti ynë:

Ky ungjill i mbretërisë do të predikohet në të gjithë botën si një dëshmi për të gjitha kombet dhe atëherë do të vijë fundi. (Mateu 24:14)

Kisha Katolike, e cila është mbretëria e Krishtit në tokë, [është] e destinuar të përhapet midis të gjithë njerëzve dhe të gjitha kombeve OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, Enciklike, n. 12, 11 dhjetor 1925; shih Mat 24:14

Në serinë time në Paganizmi i Ri dhe epilogu Papët dhe Rendi i Ri Botëror, Kam detajuar sesi Mbretëria e Anti-vullnetit po kulmon tani në kohën tonë. Isshtë një mbretëri që, në thelbin e saj, është një rebelim kundër vullnetit të Zotit. Por tani, në ditët e mbetura të Ardhjes, unë dua të kthehem drejt ardhjes së Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor që do të përmbysë natën e gjatë të Satanit mbi njerëzimin. Kjo është "agimi i ri" i profetizuar nga Pius XII, Benedikti XVI dhe Gjon Pali II.

Pas pastrimit përmes provës dhe vuajtjes, agimi i një epoke të re do të prishet. -POPE ST. JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 10 Shtator 2003

Ky është "rivendosja e të gjitha gjërave në Krishtin" që Shën Piu X profetizoi:

Kur të mbërrijë, do të dalë të jetë një orë solemne, një orë e madhe me pasoja jo vetëm për rivendosjen e Mbretërisë së Krishtit, por për paqësimin e botës. OPPOPE PIUS XI, Ubi Arcani dei Consilioi "Për Paqen e Krishtit në Mbretërinë e tij", Dhjetor 23, 1922

për,

Akti shëlbues i Krishtit nuk i rivendosi në vetvete të gjitha gjërat, ai thjesht bëri të mundur punën e shpengimit, ajo filloi shpengimin tonë. Ashtu si të gjithë njerëzit marrin pjesë në mosbindjen e Adamit, ashtu edhe të gjithë duhet të marrin pjesë në bindjen e Krishtit ndaj vullnetit të Atit. Shëlbimi do të jetë i plotë vetëm kur të gjithë njerëzit ndajnë bindjen e tij. —Pr. Walter Ciszek, Ai më udhëheq, fq. 116-117

Kjo është "periudha e paqes", epoka e paqes, "pushimi i së shtunës" i paralajmëruar nga etërit e hershëm të kishës dhe jehonë nga Zoja në të cilën Nusja e Krishtit do të arrijë kulmin e shenjtërisë së saj, e bashkuar nga brenda i njëjti lloj bashkimi si shenjtorë në parajsë, por pa vizionin e bukur. 

Ne vërtet rrëfejmë se një mbretëri na është premtuar në tokë, edhe pse para qiellit, vetëm në një gjendje tjetër të ekzistencës - Tertulliani (155–240 pas Krishtit), Ati i Kishës Nicene; Adversus Marcion, Etërit Ante-Nicene, Henrickson Publishers, 1995, Vol. 3, faqe 342-343)

Theshtë Mbretëria e Vullnetit Hyjnor, e cila do të mbretërojë "Në tokë siç është në parajsë" në një mënyrë të tillë që të shndërrojë Kishën e mbetur në një Nusje të bukur dhe të lirojë krijimin nga rënkimet e saj agonuese ndërsa pret me padurim "Zbulesa e fëmijëve të Zotit". [2]Rom 8: 19

Isshtë Shenjtëria që nuk e di akoma dhe të cilën unë do ta bëj të njohur, e cila do të vendosë zbukurimin e fundit, më të bukurën dhe më të shkëlqyeshmen midis të gjitha shenjtërive të tjera dhe do të jetë kurora dhe përfundimi i të gjitha shenjtërive të tjera. —Jezusi për Shërbëtorin e Zotit, Luisa Piccarreta, Dorëshkrime, 8 shkurt 1921; fragment nga Shkëlqimi i Krijimit, Rev. Joseph Iannuzzi, f. 118

Jezusi po vjen, Ai po vjen! A nuk mendoni se duhet përgatit? Unë do të përpiqem, me ndihmën e Zojës sonë, t'ju ndihmoj në ditët në vazhdim për të kuptuar dhe përgatitur për këtë Dhuratë të mrekullueshme

 

LIDHJE ME LIDHJE

A po vjen vërtet Jezusi?

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

Duke rimenduar Kohët e Fundit

Millenarianism - Çfarë është, dhe nuk është

 

 

Faleminderit që e mbështetët këtë apostull!

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Kjo nuk do të thotë se vullneti njerëzor nuk ekziston më ose nuk vepron. Përkundrazi, ai flet për një unitet vullnetesh ku vullneti njerëzor vepron vetëm me Vullnetin Hyjnor, në mënyrë që Ai të bëhet jeta e vullnetit njerëzor. Jezusi i referohet kësaj gjendjeje të re të shenjtërisë si një "testamenti i vetëm.” Fjala "bashkim" ka për qëllim të sugjerojë një realitet të dy vullneteve që bashkohen dhe punojnë si një, të tretur si të thuash në zjarret e bamirësisë. Kur vendosni dy trungje që digjen së bashku dhe flakët e tyre bashkohen, cili zjarr është nga cili? Dikush nuk e di sepse flaka "shpërndahet" si të thuash në një flakë të vetme. E megjithatë, të dy shkrimet vazhdojnë të djegin pronat e tyre. Megjithatë, analogjia duhet të shkojë më tej për të thënë se trungu i vullnetit njerëzor mbetet i pandezur dhe më tepër merr flakën e trungut të Vullnetit Hyjnor, i vetëm. Pra, kur ata digjen me një flakë, në të vërtetë, është Zjarri i Vullnetit Hyjnor që digjet përmes, me dhe në vullnetin njerëzor - të gjitha pa asgjësuar vullnetin ose lirinë njerëzore. Në bashkimin hipostatik të natyrës hyjnore dhe njerëzore të Krishtit, mbeten dy vullnete. Por Jezusi nuk i jep jetë vullnetit të Tij njerëzor. Siç i tha shërbëtores së Zotit Luisa Piccarreta:Bijë e dashur e Vullnetit tim, shiko brenda meje, sesi Vullneti im Suprem nuk i dha as edhe një frymë jete vullnetit të Njerëzimit tim; dhe megjithëse ishte e shenjtë, as kjo nuk m'u pranua. Më duhej të qëndroja nën presionin – më shumë se një shtypjeje – të një Vullneti Hyjnor, të pafund, të pafund, që përbënte jetën e secilit prej rrahjeve, fjalëve dhe veprimeve të mia të zemrës; dhe vullneti im i vogël njerëzor vdiq në çdo rrahje zemre, frymë, akt, fjalë, etj. Por vdiq në realitet – Në fakt ndjeu vdekjen, sepse kurrë nuk kishte jetë. Unë kisha vetëm vullnetin tim njerëzor për të bërë të vdesë vazhdimisht, dhe megjithëse ky ishte një nder i madh për njerëzimin tim, ishte shenja më e madhe: në çdo vdekje të vullnetit tim njerëzor, ai zëvendësohej nga një Jetë me Vullnet Hyjnor.  [Vëllimi 16, 26 dhjetor 1923]. Së fundi, në Oferta parandaluese e mëngjesit bazuar në shkrimet e Luizës, lutemi: “Unë bashkohem në Vullnetin Hyjnor dhe vendos Të dua Ty, të adhuroj dhe të bekoj Zot në Fiat e krijimit…”
2 Rom 8: 19
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor, Epoka e paqes.