Jezusi "Miti"

jesusthorns2nga Yongsung Kim

 

A nënshkruaj në ndërtesën e Kapitolit Shtetëror në Illinois, SHBA, e shfaqur dukshëm para shfaqjes së Krishtlindjeve, lexoni:

Në kohën e solsticit të dimrit, le të mbizotërojë arsyeja. Nuk ka zot, nuk ka djaj, nuk ka engjëj, as parajsë apo ferr. Ekziston vetëm bota jonë natyrore. Feja është thjesht mit dhe bestytni që ngurtëson zemrat dhe skllavëron mendjet. -nydailynews.com, 23 Dhjetor 2009

Disa mendje progresive do të na bënin të besonim se rrëfimi i Krishtlindjes është thjesht një histori. Se vdekja dhe ringjallja e Jezu Krishtit, ngritja e Tij në Qiell dhe ardhja e Tij përfundimtare e dytë janë thjesht një mit. Që Kisha është një institucion njerëzor i ngritur nga njerëzit për të skllavëruar mendjet e njerëzve më të dobët dhe për të imponuar një sistem besimesh që kontrollojnë dhe mohojnë njerëzimin e lirisë së vërtetë.

Thuaj atëherë, për hir të argumentit, se autori i kësaj shenje është i saktë. Se Krishti është një gënjeshtër, katolicizmi është një trillim dhe shpresa e krishterimit është një përrallë. Atëherë më lejoni ta them këtë…

Unë më shpejt do të ndiqja Jezusin "Miti"… sesa do të doja perëndia e kësaj epoke "të ndriçuar": egoja.

Unë do ta ndiqja më shpejt parimet e "trilluara" të fesë time botërore që më kanë liruar… sesa do të bëja "arsyen" e mendjeve moderne që skllavëron një ndërgjegje të trazuar.

Unë do ta ndiqja më shpejt "ajri i hollë" i besimit tim dhe premtimet e tij "përrallore" që më kanë rivendosur shpresën dhe më kanë shëruar shpirtin tim ... sesa doktrinat e ftohta e të zbrazëta të kryepriftërve të ateizmit që vjedhin gëzimin dhe ngurtësojnë zemrën.

Më shpejt do t’i bindesha në të gjithë servilizmin, "mashtrimi" i Urdhërimeve, të cilat kanë sjellë paqe dhe më kanë ndriçuar mendjen my sesa relativizmi moral dhe "të vërtetat" zhvendosëse, të cilat ngatërrojnë dhe kundërshtojnë.

Më shpejt do të jepja gjithçka Unë zotëroj dhe përqafoj bekimin e varfërisë në gjurmët e Zotit tim "imagjinar" ... sesa të shes shpirtin tim për shpëtimin e teknologjisë së lartë dhe të ftoj mallkimin e shqetësimit dhe lakmisë.

Unë do ta ndiqja më shpejt papa dhe priftërinjtë e mi "të rremë", të cilët masin një njeri me dashurinë dhe sakrificën e tij ... sesa kostumet dhe lidhjet që matin njeriun me kontributin e tij ekonomik dhe gjurmën e karbonit.

Unë do të përqafoja më shpejt fuqia e kësaj "shakaje", e cila ka shndërruar kultura të tëra në kombe të civilizuara përmes ligjit të dashurisë ... sesa helmi i një rendi të ri botëror që shtyp, ryshfet dhe frikëson kombet në konformitet.

Më shpejt do të etiketohesha një fondamentalist, radikal dhe terrorist… sesa të mohojnë Emrin mbi të gjithë emrat.

Të "ndriçuarit" ofrojnë një shtrat të butë të teknologjisë, por unë preferoj të shtrihem në Kryqin e thyer të shpëtimit. Ata ofrojnë qetësues dhe ilaçe, por unë preferoj ferrat dhe thonjtë e shenjtërimit. Ato ofrojnë racionalizime dhe teori, por unë zgjedh provat e Zotit në të gjithë krijimin… edhe nëse tërheq tallje dhe pështymë. Më shpejt do të derdhja gjakun tim, çdo pikë të fundit, për "mashtrimin" që më ka dashur deri në vdekje, sesa "realitetin" që ata ofrojnë, i cili e do veten deri në vdekje. Sepse unë kam ecur në rrugën e gjerë dhe të lehtë të dashurisë për veten që ata ndjekin - një rrugë që ka thyer zemrat, shkatërruar familjet dhe shkatërruar shpirtrat. Unë do të ecja më shpejt në rrugën e ngushtë të vullnetit të Atit, edhe sikur ajo të çonte në "asgjë", siç pretendojnë ata.

Edhe tani, në këtë "Besim të folklorit", "Njeriu i mitit", "Zoti i legjendës", unë me të vërtetë jetoj. Unë kam humbur, por tani jam gjetur ... dhe unë do të preferoja të vdisja sesa të humba përsëri në trinitetin e ribërë në imazhin e tyre: "zoti i arsyes", "zoti i logjikës" dhe "princi i botës natyrore".

Po, unë do të ndiqja më shpejt Jezusin "mitin".

 

Botuar për herë të parë më 27 dhjetor 2009. 

 

 

Faleminderit shumë për mbështetjen tuaj
për këtë shërbesë me kohë të plotë.

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, NJE PERGJIGJE.