Jezu

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën, 31 dhjetor 2016
Dita e Shtatë e Lindjes së Zotit tonë dhe
Vigjilja e Solemnitetit të Shën Mërisë,
Nënë e Perëndisë

Tekste liturgjike këtu


Duke përqafuar Shpresën, nga Léa Mallett

 

KETU është një fjalë në zemrën time në këtë prag të Solemnitetit të Nënës së Zotit:

Jesus.

Kjo është "tani fjala" në pragun e vitit 2017, "tani fjala" Unë dëgjoj Zojën tonë të profetizojë mbi kombet dhe Kishën, mbi familjet dhe shpirtrat:

JEZUSI

Shenja e madhe dhe e tmerrshme e kohës sonë është ndarja - ndarja midis kombeve, ndarja brenda kombeve, ndarja midis feve, ndarja brenda familjeve, dhe madje ndarja brenda shpirtrave (gjinia e tyre e ndarë nga seksi i tyre biologjik). Ka vetëm një Fjalë, domethënë, një Njeri, i cili mund të shërojë këto thyerje mes nesh, dhe kjo është Jezu. Vetëm ai është Rruga, e Vërteta dhe Jeta.

… Dhe kjo jetë ishte drita e racës njerëzore; drita shkëlqen në errësirë ​​dhe errësira nuk e ka mundur atë. (Ungjilli i sotëm)

Emri i tij ka humbur në inat e kohës sonë ... ka humbur në debate të pafund, qoftë politike apo teologjike, ku askush nuk po e dëgjon tjetrin më gjatë. Edhe në Kishë, debati mbi Papa Françeskun dhe frika, dyshimet dhe dyshimet në dukje gjithë konsumuese po mbyten një Fjalë që ka më shumë rëndësi, Atë që vetëm mund të na çlirojë nga vetja: Jezusi - Ai që errësira nuk e ka kapërcyer, nuk mund ta kapërcejë, kurrë nuk do ta kapërcejë.

Pas mijëra viteve të luftës, grindjeve, varfërisë, krimit, urrejtjes dhe vrasjeve që vazhdojnë të shpërthejnë në cikle të pafundme… pas 2000 viteve të shpalosjes së Zbulesës hyjnore nga momenti i Mishërimit… pas gjithë asaj që është thënë dhe bërë done Zoti tani vjen në njerëzimin e thyer me pesë fjalë:

Jezus, kam besim te ti.

Jezusi më tha: “Pikturoni një imazh sipas modelit që shihni, me nënshkrimin: Jezus, kam besim te Ti. Dëshiroj që kjo imazh të nderohet, së pari në kishëzën tuaj, dhe [pastaj] në të gjithë botën… Mosbesimi nga ana e shpirtrave po gris të brendshmet e Mia. Mosbesimi ndaj një shpirti të zgjedhur Më shkakton dhimbje edhe më të madhe; megjithë dashurinë time të pashtershme për ta ata nuk më besojnë Mua." - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 47, 50

Brenda këtyre pesë fjalëve qëndron çelësi i zhbllokimit të hirit mbi hirin, fuqinë mbi fuqinë, dritën mbi dritën për shpirtrat kombet. Çelësi është besim - besim në Jezu Krishtin, se Ai është ai që Ai thotë se është: Biri i Zotit… Zoti Vetë.

Në fillim ishte Fjala, dhe Fjala ishte me Perëndinë, dhe Fjala ishte Perëndi ... për ata që e pranuan ai u dha fuqinë të bëhen fëmijë të Perëndisë. (Ungjilli i sotëm)

Nuk është një besim i largët dhe jopersonal që zhbllokon çelësin e hirit, por një zgjedhje personale, e qëllimshme që i thotë "po" Jezusit, që e mirëpret Atë si një mik dhe i beson Atij si një baba. [1]shih Marrëdhënia personale me Jezusin

Kjo prag i Vitit të Ri është një natë e vërtetë në botën tonë… kur kombet qëndrojnë në prag të një Luftë të Tretë Botërore; kur dhjetëra miliona ende vdesin nga uria ndërsa ushqimi hidhet dhe mbipesha është e tepërt; kur miliona fëmijë po shfrytëzohen, shiten dhe abortohen; kur pornografia po tërheq turmat në degradim dhe dëshpërim; kur miliarda po jetojnë në varfëri të madhe; kur vetë arsyeja është eklipsuar pasi teknologjia largon nga etika; dhe kur profetë të rremë me zgjidhje të rreme janë shfaqur si një valë e fuqishme që përfshin botën [2]shih Tsunami Shpirtëror

Fëmijë, është ora e fundit; dhe ashtu si dëgjuat që antikrishti po vinte, kështu që tani janë shfaqur shumë antikrishta. (Leximi i parë i sotëm)

Në këtë errësirë, Drita e racës njerëzore ka shkëlqyer dhe vazhdon të shkëlqejë: Jezu Krishti, Zot dhe Shpëtimtar i të gjithëve. Ai është drita që depërton në çdo gënjeshtër, çdo gënjeshtër, kurrë shtirje dhe çdo dyshim. Ai është fuqia që përmbys çdo fortesë dhe fortesë. Ai është Fjala e sprovuar dhe e vërtetë që vetëm mund të çlirojë burrat dhe gratë nga zinxhirët e tyre, përgjithmonë. Në këtë errësirë, Ai na ofron pesë fjalë që kanë fuqinë të na çlirojnë nga Princi i Errësirës: Jezus Unë kam besim te Ti.

Dielli do të kthehet në errësirë ​​dhe hëna në gjak, para se të vijë dita e madhe dhe e shkëlqyer e Zotit, dhe do të ndodhë që të gjithë të shpëtojnë ata që thërrasin emrin e Zotit. (Veprat 2: 20-21)

Ai është Rruga - e menyra e dashurise -e cila, kur ndiqet, sjell i vërtetë paqen dhe gëzimin. Ai është e Vërteta - e e vërteta që ndriçon- e cila, kur bindet, çliron kombet, familjet dhe shpirtrat. Ai është Jeta - jeta e shpirtit - e cila, kur merret, hap zemrën për në përjetësi dhe çdo bekim shpirtëror. Prova e kësaj nuk është në një pjatë petri, laborator ose bibliotekë; nuk është në shoqëritë sekrete, ritualet ose gjarpërimet filozofike; gjendet në zemrën e fëmijës që përgjigjet me një të thjeshtë po: “Po, Jezus, besoj. Ejani në jetën time, në zemrën time dhe mbretëroni mbi mua si Zot. "

Për çdo burrë, grua dhe fëmijë; për çdo ateist, hebre dhe mysliman; për çdo president, kryeministër dhe udhëheqës, Nëna Jonë bërtet: Jesus! Ai është përgjigjja e hidhërimeve tona! Ai është përgjigjja e shpresave tona! Ai është përgjigjja e problemeve tona shumëvjeçare, të cilat ne vazhdojmë t'i përsërisim, shumëzojmë dhe përhapim sikur e keqja të shterohet para se të braktiset ndonjëherë. Vetëm ai është Përgjigja që do të vazhdojë t'i propozohet kësaj bote të sëmurë deri në çdo gju do të përkulet dhe gjuha do të rrëfejë se Jezu Krishti është Zot. [3]krh. Phil 2: 10-11

Njerëzimi nuk do të ketë paqe derisa të kthehet me besim te mëshira ime. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 47, 50

Po vjen një ditë heshtje, [4]shih Syri i Stuhisë një ditë kur të gjitha fjalët do të pushojnë dhe vetëm një Fjalë do të flitet në të gjithë botën

Para se të vij si Gjykatësi i drejtë, unë po vij i pari si Mbreti i Mëshirës. Para se të vijë dita e drejtësisë, njerëzve do t'u jepet një shenjë në qiejt e këtij lloji: E gjithë drita në qiej do të shuhet dhe do të ketë errësirë ​​të madhe mbi të gjithë tokën. Atëherë shenja e kryqit do të shihet në qiell dhe nga hapjet ku duart dhe këmbët e Shpëtimtarit ishin gozhduar do të dalin drita të mëdha që do të ndriçojnë tokën për një periudhë kohe - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 83

...se Fjala është Jesus.

Sot është dita e shpëtimit. Le të gjendet emri i Jezusit në buzët tuaja në mënyrë që Ai të gjendet në zemrën tuaj.

Këndojini Zotit një këngë të re; Këndojini Zotit, të gjitha vendet. Këndojini Zotit; bekoni emrin e tij; shpall shpëtimin e tij, ditë pas dite. (Psalmi i sotëm)

 

 

Për të udhëtuar me Shënoni këtë Ardhje në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, KOHA E HIRES.

Komentet janë të mbyllura.