Gjykimi fillon me familjen

 Foto nga EPA, në orën 6 në Romë, 11 Shkurt 2013
 

 

AS një djalë i ri, ëndërroja të isha këngëtar / kompozitor, t'i kushtoja jetën muzikës. Por dukej shumë joreale dhe jopraktike. Dhe kështu hyra në inxhinieri mekanike - një profesion që paguante mirë, por ishte krejt i papërshtatshëm për dhuratat dhe prirjet e mia. Pas tre vjetësh, bëra një hap në botën e lajmeve televizive. Por shpirti im u rrit i shqetësuar derisa Zoti më në fund më thirri në shërbesë me kohë të plotë. Atje, mendova se do të jetoja ditët e mia si këngëtare e baladave. Por Zoti kishte plane të tjera.

Një ditë, ndjeva që Zoti më kërkoi të filloja të botoja në internet mendimet dhe fjalët që po shkruaja në ditarin tim. Dhe kështu bëra. Mbi një dekadë më vonë, ato "mendime dhe fjalë" po lexohen nga dhjetëra mijëra në të gjithë botën. Unë me të vërtetë mund të them se kjo nuk ishte pjesë e planit "tim". As nuk ishte pjesë e planit "imi" të flisja për temat që bëj unë, të cilat mund të përmblidhen me një fjalë: "Përgatit! " Por përgatituni për çfarë?

 

Një ditë e llogaritjes

Qysh në fillim të viteve nëntëdhjetë, kur shërbesa ime u konceptua për herë të parë si një bandë "lavdërimi dhe adhurimi" katolik, unë ndjeva se diçka kishte shkuar keq në shoqërinë tonë dhe se po shkonim drejt një dite llogarie. Qytetërimi perëndimor ishte bërë si "djali plangprishës" që ka lënë rrënjët e tij të krishtera, ndërsa përqafon shpejt çdo formë të hedonizmit. Për më tepër, ajo shkoi përtej rebelimit "të modës së vjetër"; të vërtetat objektive po pikturoheshin si të gabuara ndërsa e keqja objektive po përqafohej si një e mirë. Kishte një "kuptim" të lindur në zemrën time që po hynim, disi disi, në "kohët e fundit". Dhe e dija që nuk isha vetëm. 

Unë e di që të gjitha kohërat janë të rrezikshme, dhe se në çdo kohë mendjet serioze dhe të shqetësuara, të gjalla për nder të Zotit dhe nevojave të njeriut, janë të përshtatshme për të konsideruar asnjë kohë kaq të rrezikshme sa ato të tyre. akoma mendoj se ... jona ka një errësirë ​​të ndryshme në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj plage të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të keqe të kohëve të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. - I bekuar John Henry Cardinal Newman (1801-1890), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

Por sigurisht, çdo përmendje e kësaj u prit menjëherë me tallje (sikur të ishte një lebroz) dhe akuzat për "dënim dhe errësirë" shpejt u gjendën të hedhur në errësirën e jashtme kishtare (ku "karizmatikët" dhe priftërinjtë marianë kërcëlluan dhëmbët) - përveç nëse, natyrisht, ishte një papë duke thënë gjëra të tilla

Ka një shqetësim të madh në këtë kohë në botë dhe në Kishë, dhe ajo që është në diskutim është besimi. Ndodh kështu që tani të përsëris me vete frazën e errët të Jezusit në Ungjillin e Shën Lukës: 'Kur Biri i Njeriut të kthehet, a do të gjejë ai ende besim në tokë?' Sometimes Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të fundit herë dhe unë dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Nuk mund të them se, edhe tani, jam mirë me të gjitha. Sapo u bëra gjysh para Krishtlindjeve dhe kam akoma pesë djem që po i rrisim në shtëpi. Si të gjithë të tjerët, unë luftoj me paralajmërimet më serioze nga Parajsa që paralajmërojnë ndryshime kataklizmike. Kush nuk dëshiron të plaket thjesht në paqe dhe qetësi? Por ne jetojmë në një botë ku relativisht pak e shijojnë këtë. Atje ku miliona të panumërt po vdesin nga uria këtë moment, ndërsa unë pi një filxhan çaj dhe shkruaj larg. [1]shih A e dëgjon ai britmën e të varfërve? Aty ku luftërat civile po zhvendosin familjet dhe luftërat ndërkombëtare kërcënojnë civilizimin siç e njohim ne. [2]shih Një përgjigje katolike për krizën e refugjatëve Ku të palindurit shqyhen pa mëshirë, me dhunë dhe me dhimbje nga barku i nënave të tyre miliona cdo vit. [3]shih E vërteta e vështirë - Pjesa V Ku pornografia po përhapet si një nga plagët më serioze në historinë njerëzore duke shkatërruar pastërtinë, pafajësinë, martesat dhe familjet. [4]shih Gjuetia Dhe aty ku e vërteta që ka lënë të lirë personat, komunitetet dhe kulturat now tani është në rrezik të heshtet ndërsa Kisha mbetet qetë frikacake. [5]shih Frikacakë!

 

VJEN STORMA

Dhe kështu, ajo vjen, pastrimi i gjatë i parathënë i tokës - dhe kush mund ta thotë se atë do të ishte e padrejtë? Kur Zoti përdori imazhin e një "uragani" për të përshkruar atë Stuhi e Madhe që do të vinte në të gjithë tokën, unë u trondita vite më vonë kur lexova fjalë të ngjashme në shkrimet e miratuara të Elizabeth Kindelmann, ndër të tjera.

Shpirtrat e zgjedhur do të duhet të luftojnë Princin e Errësirës. Do të jetë një stuhi e tmerrshme. Përkundrazi, do të jetë një uragan që do të dëshirojë të shkatërrojë besimin dhe besimin edhe të të zgjedhurve. Në këtë trazirë të tmerrshme që aktualisht po shpërthen, ju do të shihni shkëlqimin e Flakës sime të Dashurisë që ndriçon Qiellin dhe tokën nga rrjedhja e efekteve të saj të hirit që po u kaloj shpirtrave në këtë natë të errët. —Mesazh nga Shën Mëria e Bekuar te Elizabeth Kindelmann (1913-1985); miratuar nga Kardinali Péter Erdö, primati i Hungarisë; nga Flaka e Dashurisë së Zemrës së Papërlyer (Flakë)

Stuhia e madhe po vjen dhe ajo do të largojë shpirtrat indiferentë që konsumohen nga përtacia. Rreziku i madh do të shpërthejë kur të heq dorën time të mbrojtjes. Paralajmëroni të gjithë, veçanërisht priftërinjtë, kështu që ata tronditen nga indiferenca e tyre.—Jezusi te Elizabeta, 12 mars 1964; Flaka e Dashurisë, f. 77; sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput

Nëna ime është Arka e Noes. -Ibid. faqe 109

Por ka qenë një befasi e vonë për Kishën, dhe është kjo:

… Është koha që gjykimi të fillojë me shtëpinë e Zotit; nëse fillon me ne, si do të përfundojë për ata që nuk i binden Ungjillit të Zotit? (1 Pjetrit 4:17)

Rreziku ka qenë gjithmonë që ata që «gjallë për nder të Zotit» do të harronin se nderimi i Tij do të thoshte gjithashtu «ta duash të afërmin tënd si veten tënde». Dhe një rrezik që Kisha të binte në gjumë, si dishepujt në Gjetsemane, dhe të harronte se misioni i saj nuk është së pari dhe më kryesorja çështje e vetë-ruajtjes, por e zhveshjes - një zbrazje e plotë e vetvetes për tjetrin. 

Kush dëshiron të vijë pas meje duhet të mohojë vetveten, të marrë kryqin e tij dhe të më ndjekë. Kush dëshiron të shpëtojë jetën e tij do ta humbasë, por kushdo që e humbet jetën e tij për hir tim dhe të ungjillit do ta shpëtojë atë. (Mars 8: 34-35)

 

TRE STRIKE

Nëse Gjon Pali II na inkurajonte që të “mos kishim frikë”, do të ishte pikërisht që të mos kishim frikë ta fusnim Jezusin në mes të klasës, zyrës dhe tregut. Ai na siguroi se Mëshira Hyjnore nuk ishte vetëm e gatshme për të falur, por për të arritur të paarritshmen - përmes nesh ... përmes us! Por gjatë këtij Papati, pashë një Kishë që ishte i frikësuar të fuqisë së Frymës së Shenjtë, i frikësuar e profetike, i frikësuar e mrekullive, i frikësuar i laikëve, i frikësuar e dhuratave mistike të Trupit të Krishtit.

Dhe kështu, në Benediktin XVI, Zoti menjëherë filloi të paralajmëronte se një Kishë e vakët ishte një që po vdes Kisha 

Kërcënimi i gjykimit gjithashtu na shqetëson neve, Kisha në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi… Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë… "Nëse nuk pendoheni, unë do të vij te ju dhe do të heq shandanin tuaj nga vendi i saj." Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmo të pendohemi!" - Papa Benedikti XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë.

"Besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant", paralajmëroi ai peshkopët e botës. [6]shih Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online Përgjumja e Apostujve në Gjetsemane, paralajmëroi ai, është tani duroj

Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes… 'përgjumja' është e jona, e atyre prej nesh që nuk dëshirojnë të shohin forcën e plotë të së keqes dhe nuk duan të hyjnë në pasionin e tij. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

Dhe kështu, Zoti e dërgoi Françeskun të na zgjojë. [7]shih Pesë korrigjimet   

… Është koha që gjykimi të fillojë me familjen e Zotit 

Që në fillim, argjentinasi e bëri të qartë se ai ishte atje për të bërë një "rrëmujë". 

Për çfarë shpresoj nga Dita Botërore e Rinisë? Shpresoj për një rrëmujë… që Kisha të dalë në rrugë. Se ne mbrohemi nga rehatia, se mbrohemi nga klerikalizmi. -Agjencia e lajmeve katolike, 25th korrik, 2013

Qëndrimi i tij i rreptë ndaj papatit, si dhe kritikat e shpeshta të paqarta dhe të pakursyera të klerit filluan të godisnin gjurmët e tyre. Ai dëshironte një Kishë "më të varfër" me priftërinj që kishin më shumë erë "si dele" sesa rektorati. Prandaj, nuk është befasi që Françesku është një admirues i madh i të Bekuarit Pal VI, i cili tha:

Ky shekull ka etje për vërtetësi ... Bota pret prej nesh thjeshtësinë e jetës, frymën e lutjes, bindjen, përulësinë, shkëputjen dhe vetëmohimin. —POPULLI PAUL VI, Ungjillizimi në Botën Moderne, 22, 76

Një prift shiti makinën e tij sportive dhe i dhuroi të ardhurat për bamirësi. Një tjetër me të cilin fola vendosi të mbante celularin e tij në vend që të bënte azhurnim. Ish-peshkopi im shiti rezidencën e madhe dioqezane dhe mori me qira një apartament. Me një fjalë, Papa po i bënte thirrje secilit prej nesh që të përballemi me botërisht dhe të bëjmë diçka për këtë: pendohem.

L botërorja është rrënja e së keqes dhe kjo mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” që ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPE FRANCIS nga një homel, Radio Vatikani, 18 nëntor 2013

Për Francis, rehatia, përtacia dhe klerikalizmi janë rreziqe të pranishme brenda Kishës që po i privojnë botës dritën e Krishtit, po aq sa mungesa e oksigjenit privon një flakë nga djegia më fort.

Besimi është një flakë që forcohet sa më shumë që ndahet dhe përcillet, në mënyrë që të gjithë të njohin, ta duan dhe të rrëfejnë Jezu Krishtin, Zotin e jetës dhe historisë. —POPE FRANCIS, Mesha Mbyllëse e Ditës së 28-të Botërore të Rinisë, Plazhi Copacabana, Rio de Janeiro; Zenit.org, Korrik 28th, 2013

"Jo më jetë të dyfishta. Konvertoj tani… ”, thanë titujt në Zenit për 23 Shkurt 2017, duke përmbledhur homelinë e mëngjesit të Papa Françeskut. "Mos i skandalizoni të vegjlit", tha ai, duke përsëritur Ungjillin ku Jezusi paralajmëroi se do të ishte më mirë të hidhesh në det sesa të çosh të pambrojturit në mëkat. 

Por çfarë është skandali? Isshtë një jetë e dyfishtë, një jetë e dyfishtë. Një jetë totalisht e dyfishtë: 'Unë jam shumë katolik, gjithmonë shkoj në meshë, i përkas kësaj shoqate dhe asaj; por jeta ime nuk është e krishterë, nuk i paguaj punëtorët e mi me një pagë të drejtë, shfrytëzoj njerëz, jam i ndyrë në biznesin tim, pastroj para… 'Një jetë e dyfishtë. Dhe kaq shumë të krishterë janë kështu, dhe këta njerëz skandalizojnë të tjerët. —POPA FRANCIS, Homily, 23 Shkurt 2017; Zenit.org

“Por, çfarë ndodh me abortistët, ata që promovojnë imoralitetin dhe një axhendë anti-jetë? Pse të mos flasim me ta? ” Kjo është pyetja që shumë njerëz kanë bërë pa pushim që kur Francis u ngjit në fronin e Pjetrit. Por nëse po jetojmë në “fundin herë ”, siç kanë sugjeruar disa Papë (përfshirë Francis), [8]shih Pse nuk Bërtasin Papët? atëherë dije se fjalët më të ashpra të Jezusit në Apokalips ishin të rezervuara për Kishën.

Amini, dëshmitari besnik dhe i vërtetë, burimi i krijimit të Zotit, thotë këtë: “Unë i njoh veprat tuaja; E di që nuk je as i ftohtë dhe as i nxehtë. Do të doja të ishe ose i ftohtë ose i nxehtë. Kështu që, sepse je i vakët, as i nxehtë dhe as i ftohtë, do të të nxjerr nga goja. Sepse ju thoni: "Unë jam i pasur dhe i pasur dhe nuk kam nevojë për asgjë", dhe megjithatë nuk e kuptoni që jeni i mjerë, i mëshirshëm, i varfër, i verbër dhe i zhveshur. Unë ju këshilloj të blini prej meje ar të rafinuar me zjarr në mënyrë që të jeni të pasur dhe rroba të bardha për të veshur në mënyrë që të mos zbulohet lakuriqësia juaj e turpshme dhe të blini vaj të njomur në sytë tuaj që të mund të shihni. Ata që unë i dua, i qortoj dhe i ndëshkoj. Jini të sinqertë, pra, dhe pendohuni. (Zbul. 3: 14-19)

… Është koha që gjykimi të fillojë me familjen e Zotit 

Dhe kjo përfshin gjithë shtëpia e Zotit, nga lart poshtë. 

 

PETRA OSE SKANDALONI?

Shumë mendojnë se Françesku ka bërë gjithashtu një "rrëmujë" të rolit shpëtimtar të Kishës si kështjellë kundër valës së korrektësisë politike, relativizmit dhe "kulturës së vdekjes". Ata tregojnë intervistat e tij të diskutueshme ku nuk është aq shumë ajo që thuhet, por çfarë është mbeti pa thënë -duke lënë vendet bosh për tu plotësuar nga media progresive dhe ideologë të tjerë. Ata vënë në pikëpyetje mbështetjen e tij për narrativën e shpeshtë "të ngrohjes globale" të drejtuar politikisht, edhe pse të dhënat e "ngrohjes" vazhdojnë të ekspozohen si mashtruese. [9]shih Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i madh Dhe ata tregojnë zhurmën për paqartësitë e Nxitjes Apostolike të Francis, Amoris Laetitia, gjë që ka bërë që disa peshkopë dhe kardinalë ta "interpretojnë" atë drejtpërdrejt opozitë me njëri-tjetrin, dhe në disa raste, në kundërshtim me Traditën e Shenjtë. Po, shumë prej besimtarëve kanë mbetur duke gërvishtur kokën, duke menduar se çfarë po ndodh në tokë - duke përfshirë edhe njeriun e ngarkuar me mbikëqyrjen e zbatimit pragmatik të doktrinës së Kishës.

… Nuk është e drejtë që kaq shumë peshkopë po interpretojnë Amoris Laetitia sipas mënyrës së tyre të të kuptuarit të mësimeve të Papës. Kjo nuk qëndron në vijën e doktrinës katolike. - Kardinali Gerhard Müller, Prefekt për Kongregatën për Doktrinën e Besimit, Herald katolik, 1 shkurt 2017

Detyra e priftërinjve dhe peshkopëve, shtoi ai, "nuk është ajo e krijimit të konfuzionit, por e sjelljes së qartësisë". [10]Raporti Botëror Katolik, 1 shkurt 2017 Kur keni peshkopët e Maltës që mësojnë diçka ndryshe nga peshkopët e Albertës, për shembull, [11]shih Në të divorcuar dhe të rimartuar kjo është një çarje serioze në muret në të cilën tymi i Satanit mund të hyjë.

Për shembull, ishte një burrë që ishte shumë i zëshëm në Facebook vitin e kaluar. Ai është një tifoz i madh i Papa Françeskut dhe mesazhit të tij të "mëshirës". Dhe pastaj, papritmas, ai hyri në një bashkim civil me një burrë tjetër. Pra, nëse mesazhi i mëshirës po kuptohet, përkundrazi, si një mesazh i "relativizmit moral", atëherë është detyra jonë në Kishë të shpallim Lajmin e Mirë shumë më qartë. Dhe mësimet e Jezusit janë Lajm i mirë, sepse «e vërteta do t'ju lirojë». Siç tha i bekuar Pali VI: 

Nuk ka ungjillëzim të vërtetë nëse emri, mësimdhënia, jeta, premtimet, mbretëria dhe misteri i Jezusit nga Nazareti, Biri i Zotit, nuk janë shpallur. —POPULLI PAUL VI, Evangelii Nuntiandi, n 22; vatikan.va

 

SHKIZMI OSE SINERGJIZMI?

Fatkeqësisht, disa i kanë çuar gjërat më tej, duke lënë të kuptohet se Papa është në kahutz me Antikrishtin, të cilin Vladimir Soloviev dikur e përshkroi me famë si "pacifist, ekolog dhe ekumenist". [12]në romanin e tij Përrallë e Antikrishtit; shih LifeSiteNews Ata tregojnë akomodimin e Islamit nga Islami dhe mohimin e "terrorizmit mysliman"; [13]shih jihadwatch.org për atë kafshë të frikshme "rrëshqitje-
shfaqje "që u rrezatua në fasadën e Shën Pjetrit dhe mbështetjen e tij për Agjendën e Kombeve të Bashkuara 2030 dhe qëllimet e saj" të zhvillimit të qëndrueshëm ", të cilat përfshijnë promovimin e abortit, kontracepsionin dhe" barazinë gjinore "; [14]shih voiceofthefamily.com dhe së fundmi, për lavdërimin e tij të reformatorit, Martin Luther, dhe shtytjen në dukje drejt ndër-Kungimit me jo-katolikët. [15]shih regjistruesi.com Siç e tha një teolog, shumë nga këto gjëra, gjithashtu, duken si "botëror". [16]krh. Dr. Jeff Mirus, katolikulturë.org

E megjithatë, në mes të të gjithave, Papa ka qëndruar kryesisht i heshtur midis kritikëve të tij - sikur "rrëmuja" të jetë pikërisht çështja. Por pastaj, papritmas, retë e konfuzionit ndahen me boshte drite si kjo:

Unë e deklaroj veten të krishterë dhe kapërcimi në të cilin hap veten dhe shikoj ka një emër: Jezu. Jam i bindur se Ungjilli i Tij është një forcë e rinovimit të vërtetë personal dhe shoqëror. Duke folur kështu, unë nuk ju propozoj iluzione ose teori filozofike ose ideologjike, dhe as nuk dëshiroj të përfshihem në prozelitizëm ... Mos kini frikë të hapni veten në horizontet e shpirtit dhe nëse merrni dhuratën e besimit - sepse besimi është një dhuratë - mos kini frikë të hapni veten në takimin me Krishtin dhe të thelloni marrëdhënien tuaj me Të. —POPE FRANCIS, mesazh për studentët e universitetit italian në Romë 'Universiteti Roma Tre '; Zenit.org, 17 Shkurt 2017

Akoma, kjo nuk do të thotë që Papa Françesku mund të mos duhet të përballet me konfuzionin e vërtetë që po ndodh brenda Kishadhe që po shprehet publikisht, për shembull, në dubia prezantuar së fundmi nga katër kardinalë. [17]shih katolikizëm.org; "Kardinali Burke: Korrigjimi zyrtar i Amoris Laetitia mund të ndodhë në Vitin e Ri"; Shiko katolike.co.uk Mund të vijë një moment "Pjetri dhe Pali" [18]krh. Gal 2: 11-14 edhe në kohën tonë. Për atë Pjetër-Rrëshajë Pjetri, tha Papa Benedikti 

… Është po ai Pjetër që, nga frika e hebrenjve, përgënjeshtroi lirinë e tij të krishterë (Galatasve 2 11–14); ai është njëherësh një shkëmb dhe një pengesë. Dhe a nuk ka qenë kështu gjatë gjithë historisë së Kishës që Papa, pasardhësi i Pjetrit, të ketë qenë menjëherë Petra   Skandalon -si shkëmbi i Zotit dhe një pengesë? —POPA BENEDICT XIV, nga Das neue Volk Gottes, f. 80ff

E vërteta dhe dashuria janë të pandashme. Atje ku vetëm njëri ose tjetri pushon së ekzistuari, aty edhe Flaka e besimit fillon të shuhet. Praktika baritore duhet të rrënjoset në të vërtetën, ose siç tha vetë Françesku, është një tundim

… Për një prirje shkatërruese për mirësi, që në emër të një mëshire mashtruese lidh plagët pa i shëruar më parë dhe pa i trajtuar ato; që trajton simptomat dhe jo shkaqet dhe rrënjët. Shtë tundimi i "atyre që bëjnë mirë", i të frikshmit dhe gjithashtu i të ashtuquajturve "përparimtarë dhe liberalë". - Vërejtje sinodale, Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

 

SHIKONI PASQYRRN

Duket se gjykimi i shtëpisë së Perëndisë ka filluar. Ashtu si Jezusi i tronditi Farisenjtë dhe skribët që nuk zbritën në anën e tyre, ashtu edhe shumë katolikë që kanë bërë «gjërat e duhura» mund të ndjehen sikur Papa i ka injoruar ose i ka ndëshkuar. Por mbani mend fjalët e Jezusit:

Ata që janë të shëndetshëm nuk kanë nevojë për mjek, por të sëmurët kanë nevojë. Unë nuk kam ardhur të thërras të drejtin në pendim, por mëkatarët. (Luka 5: 31-32)

Ndërsa lutemi me zell për Papën dhe të gjithë klerikët, kjo është ora për të reflektuar mbi të gjitha mbi tonën vet zemrat, dhe nëse jemi me të vërtetë besnik i Jezusit. A e flas ndonjëherë emrin e Tij në publik? A e mbroj të vërtetën apo hesht në mënyrë që të “ruaj paqen”? A flas unë për dashurinë dhe premtimet e Tij, mëshirën dhe mirësinë e Tij? A u shërbej atyre që më rrethojnë me një frymë gëzimi dhe paqeje? A jam afër Jezusit në lutjen e përditshme dhe Sakramentet? A jam i bindur në gjërat e vogla dhe të fshehura?

Apo, jam i vakët

Në fund të ditës, pavarësisht nëse dikujt i pëlqen Papa Françesku apo jo, ajo që po shohim në këtë orë është shfaqja e qartë e barërave të këqija midis grurit, e atyre që janë të bindur ndaj Ungjillit dhe atyre që nuk janë . Dhe mbase ky është qëllimi i Krishtit gjatë gjithë kohës. Mbi të gjitha, është Jezusi - jo Papa - ai që po ndërton Kishën e Tij. [19]shih Jezusi, Ndërtuesi i Urtë

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë? Jo, unë ju them, por më tepër ndarje. (Luka 12:51)

Kjo ndarje është e nevojshme në mënyrë që të bëhet pastrimi i drejtë i botës ... dhe këtu do të marr herën tjetër.

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Me kalimin e viteve: Fjalët dhe paralajmërimet

Dita e Gjashtë

Faustina dhe Dita e Zotit

Aktgjykimet e fundit

Dhe Kështu Vjen

Fundi i Stuhisë 

  
Ju bekoj dhe faleminderit.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih A e dëgjon ai britmën e të varfërve?
2 shih Një përgjigje katolike për krizën e refugjatëve
3 shih E vërteta e vështirë - Pjesa V
4 shih Gjuetia
5 shih Frikacakë!
6 shih Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online
7 shih Pesë korrigjimet
8 shih Pse nuk Bërtasin Papët?
9 shih Ndryshimi i klimës dhe mashtrimi i madh
10 Raporti Botëror Katolik, 1 shkurt 2017
11 shih Në të divorcuar dhe të rimartuar
12 në romanin e tij Përrallë e Antikrishtit; shih LifeSiteNews
13 shih jihadwatch.org
14 shih voiceofthefamily.com
15 shih regjistruesi.com
16 krh. Dr. Jeff Mirus, katolikulturë.org
17 shih katolikizëm.org; "Kardinali Burke: Korrigjimi zyrtar i Amoris Laetitia mund të ndodhë në Vitin e Ri"; Shiko katolike.co.uk
18 krh. Gal 2: 11-14
19 shih Jezusi, Ndërtuesi i Urtë
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.