Rrëshqitje dheu!

 

 

ATA të cilët kanë ndjekur pulsin profetik në Kishë ka të ngjarë të mos jenë të befasuar nga kthesa e ngjarjeve botërore që zhvillohen nga ora në orë. A Revolucioni Global ngadalë po merr avull ndërsa themelet e botës post-moderne fillojnë t'i lëshojnë vendin një "rendi të ri". Prandaj, ne kemi arritur në orët epike të kohës sonë, një përballje përfundimtare midis së mirës dhe së keqes, midis një kulture të jetës dhe një kulture të vdekjes. Ekonomia e lëkundur, luftërat dhe madje degradimi i mjedisit janë thjesht frytet e një peme të keqe, të mbjellë përmes gënjeshtrave të Satanit gjatë periudhës së Iluminizmit mbi 400 vjet më parë. Sot, ne thjesht po korrim atë që është mbjellë, e prirur nga çobanë të rremë dhe e ruajtur nga ujqërit, madje edhe midis kopesë së Krishtit. Mbase, një nga shenjat më të mëdha të kohërave është dyshimi në rritje në ekzistencën e Zotit. Dhe ka kuptim. Si kaosi vazhdon të zërë vendin e Krishtit, dhuna që zhvendos paqen, pasiguria që zëvendëson stabilitetin, reagimi njerëzor duhet të fajësojë Zotin (në vend që të njohë që vullneti i lirë ka aftësinë të shkatërrojë vetveten). Si mund ta lejojë Zoti urinë? Vuajtje? Gjenocid? Përgjigja është si mund te mos ishte ai pa shkelur mbi dinjitetin tonë njerëzor dhe vullnetin e lirë. Në të vërtetë, Krishti erdhi për të na treguar rrugën për të dalë nga lugina e hijes së vdekjes, që ne krijuam - jo ta shfarosim atë. Jo akoma, derisa plani i shpëtimit të ketë arritur përmbushjen e tij. [1]krh. 1 Kor 15: 25-26

E gjithë kjo, me sa duket, po e përgatit botën për një krisht të rremë, një mesia të rremë për ta nxjerrë atë nga një zhytje vdekjeje. E megjithatë, kjo nuk është asgjë e re: e gjithë kjo është parathënë në Shkrimet e Shenjta, e shpjeguar nga Etërit e Kishës, dhe gjithnjë e më shumë u përqendrua në fokus nga pontifikët modernë. Askush nuk e di kohën, të paktën nga tërësia. Por të sugjerosh që kjo nuk është një mundësi në epokën tonë, duke pasur parasysh të gjitha shenjat, është me mëshirë të shkurtër. Bestshtë thënë më së miri nga Paul VI:

Ka një shqetësim të madh në këtë kohë në botë dhe në Kishë, dhe ajo që është në diskutim është besimi. Ndodh kështu që tani të përsëris me vete frazën e errët të Jezusit në Ungjillin e Shën Lukës: 'Kur Biri i Njeriut të kthehet, a do të gjejë Ai akoma besim në tokë?' Sometimes Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të fundit herë dhe unë dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen. A jemi afër fundit? Këtë nuk do ta dimë kurrë. Ne gjithmonë duhet ta mbajmë veten në gatishmëri, por gjithçka mund të zgjasë akoma.  —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Withshtë me atë që u kthehem disa fjalëve që kam ndjerë duke thënë parajsën në 2008. Këtu, unë gjithashtu ndaj disa fjalë profetike nga të tjerët që duhen dalluar, megjithëse nuk bëj pretendime përfundimtare për vërtetësinë e tyre. Unë gjithashtu përfshij këtu një fjalë të kohëve të fundit që i atribuohet Nënës së Zotit në një vend të famshëm shfaqjesh.

Ne jemi siç duket, vëllezër dhe motra, që jetojmë në kohën e Rrëshqitjes së Madhe ...

 

Botuar për herë të parë më 1 tetor 2008. Unë e kam azhurnuar këtë shkrim.

 

ON vigjilja e Festës së Marisë, Nëna e Zotit (2007), ju kam shkruar fjalët që po dëgjoja në zemrën time:

Kjo është Viti i Shpalosjes...

Ato u pasuan në pranverë (2008) nga fjalët:

Shumë shpejt tani.

Kuptimi ishte që ngjarjet nëpër botë do të zhvilloheshin shumë shpejt. Unë pashë tre "urdhra" të shembeshin, njëri mbi tjetrin si domino:

Ekonomia, pastaj shoqërore, pastaj rendi politik.

Nga kjo, do të ngrihej një Rend i Ri Botëror (shih Falsifikimi që vjen) Pastaj, në Festën e Kryeengjëjve, Michael, Gabriel dhe Raphael, unë dëgjova fjalët:

Djali im, përgatitu për sprovat që tani fillojnë.

 

Rrëshqitja e tokës

Duhet të jetë e qartë deri tani se çfarë po shpaloset: shembja e rendit të vjetër siç e njohim ne. Më shumë se një udhëheqës botëror po bën thirrje për një rregull i ri-sidomos, presidenti i Venezuela, i cili vazhdon të ndërthur vendin e tij më ngushtë me Rusinë:

Udhëheqësi venezuelian Hugo Chavez tha se ai beson se një rend i ri ekonomik është duke pritur për planetin "Nga kjo krizë, një botë e re duhet të dalë, dhe është një botë multi-polare." —Presidenti Hugo Chavez, Associated Press, msnbc.msn.com, Shtator 30th, 2008

Kriza për të cilën ai po flet është shpërthimi i flluskës ekonomike të vitit 2008 që nxiti deklarata të tilla si më poshtë: 

Na duhet një rend i ri financiar global. —Presidenti i Komisionit të Bashkimit Evropian, José Manuel Barroso, www.moneymorning.com, 24 tetor 2008

Kriza financiare ndërkombëtare u ka dhënë udhëheqësve botërorë një mundësi unike për të krijuar një shoqëri me të vërtetë globale. -Ish Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Gordon Brown, Reuters, 10 nëntor 2008

… Një perestrojkë globale [ristrukturimi] do të ishte një përgjigje logjike ndaj krizës globale para Paradigma e zhvillimit global do të ndryshojë. - Udhëheqësi i mëparshëm rus, Mikhail Gorbaçov, RIA Novisti, Moskë, 7 nëntor 2008

Udhëheqësi i Francës i bëri jehonë gjithashtu kësaj:

Ne duam që një botë e re të dalë nga kjo. - Presidenti francez, Nicolas Sarkozy, duke komentuar krizën financiare; Tetor, 6, 2008, Bloomberg.com

Vetëm këtë javë të kaluar (gusht, 2011), Kryetari i agjencisë vlerësuese të Kinës tha se dollari amerikan do të "hidhet gradualisht nga bota" dhe se…

… Procesi do të jetë i pakthyeshëm. —Guan Jianzhong, kryetar i Vlerësimit Global të Kredisë Dagong, CNBC, 7 gusht 2011

Siç kanë vërejtur shumë analistë të tjerë të ndershëm ekonomikë, ajo që ndodhi në vitin 2008 ishte vetëm hedhja e ajsbergut. Ulja e fundit e vlerësimit të Shteteve të Bashkuara dhe kriza ekonomike në Evropë janë shenja të problemeve më të thella, korrupsionit më të thellë, degëzimeve më të thella për të gjithë botën. Gurët e parë të kësaj epoke që po kalon kanë filluar të bien dhe ata do të zbresin në të gjithë anën e malitkulla e Babelit- ”Babylon”Vetë. Për një moment të shkurtër, Satani dhe putrat e tij do të përpiqen të ringjallin një Urdhër të Ri (pa Zotin), por ai do të dështojë, për:

Në qoftë se Zoti nuk e ndërton shtëpinë, ata që e ndërtojnë atë mundohen më kot. (Psalmi 127: 1)

 

D LGJONI PROFETET E Mia!

Ngjarjet që janë këtu dhe të cilat po vijnë janë pothuajse tepër të mëdha për tu kuptuar nga mendja. Unë besoj se kjo është arsyeja pse Zoti, veçanërisht në tre vitet e fundit, ka ngritur shumë "profetë" për të përsëritur të njëjtin mesazh përmes lajmëtarëve të ndryshëm në mënyrë që të jemi më të sigurt për kohën tonë. Unë dua të ndaj disa nga ato mesazhe, ndoshta fjalë që janë të frymëzuara dhe të drejtuara nga Shpirti i Zotit. 

Kjo është një fjalë që i erdhi dëgjueshëm një shpirti që jeton në Kaliforni, i cili mbetet anonim për publikun. Pasi e dëgjoi, imazhi i Mëshirës Hyjnore në dhomën e tij të ndenjes filloi të qajë shumë lot (ai imazh tani po varet në Qendrën e Mëshirës Hyjnore në Miçigan). Mesazhet që ai merr janë kuptuar nga një prift i cili mori pjesë në procesin e kanonizimit të Shën Faustinës.

Jam unë, Jezusi.

Bota është buzë errësirës së madhe. Lutuni për udhëheqësit tuaj të të gjitha kombeve. Ata janë të gjithë të preokupuar nga lufta. Po ju them edhe një herë, koha juaj është e shkurtër. Do të ketë tërmete dhe fatkeqësi të mëdha për të gjithë banorët e tokës. Jini vigjilent! Ai që ju e quani Satan dëshiron t’ju ​​heq shpresën. Një shpirt që humb shpresën është gati të kryejë mëkat. Pa shpresë, njeriu është në errësirë ​​të thellë. Ai nuk sheh më me sytë e besimit dhe për të gjithë virtyti dhe mirësia humbin vlerën e tyre.

Do të ketë më shumë vuajtje fizike dhe morale. Stuhia do të fillojë kur të ngre dorën. Jepi paralajmërimin tim të gjithëve, veçanërisht priftërinjve. Lëreni paralajmërimin tim t'ju trondisë nga indiferenca juaj paraprakisht.

Edhe një herë, unë po të them, mos ki frikë të flasësh fjalët e mia. Tregojini njerëzimit se koha është afër. Djali im, ti duhet t'i flasësh botës për mëshirën time të madhe, ndërsa ka ende kohë për të dhënë mëshirë. - 25 Mars 2005, e Premte e Madhe

Kur qëndrova në shtëpinë e tij në Kaliforni vitin e kaluar (2011), i kërkova këtij burri të përmblidhte të gjitha mesazhet që ai ka marrë nga Jezusi dhe Maria gjatë viteve. Dhe pa ndalur, ai më shikoi dhe bërtiti, "Përgatituni!"

Ky mesazh i erdhi një nëne amerikane, e cila pretendon se e ka dëgjuar me zë Jezusin që filloi t'i fliste në meshë. Këto mesazhe tani shpërndahen lirshëm në një libër të quajtur, "Fjalë nga Jezusi":

Kjo është një orë e ndryshimit të madh dhe këto ngjarje sapo kanë filluar. Shumë vështirësi do të ndodhin për të gjithë njerëzimin. Kjo nuk është një orë për të qenë dëshmitar për botën, përkundrazi dëshmoni mesazhin, mesazhin e Ungjillit. Populli im, jetoni misionin tuaj duke qëndruar për të vërtetën. Këto ngjarje të zgjimit janë rezultat i numrit të të vegjëlve të Mi të vrarë gjatë abortit.

Fëmija im, siç kam folur, dora e drejtë e Atit Tim është gati të godasë. Vazhdoni të jeni të gatshëm të vuani, sepse koha e paralajmërimit është afër. Unë do të vij me shkëlqim të ndritshëm dhe do të pretendoj fëmijët e Mi besnikë. Dora e drejtë e Atit tim do t'i shërbejë kësaj bote ndëshkimin e saj të drejtë për të vazhduar të shkojnë përpara nesh, Perëndia juaj Triune. Detet do të ngrihen, toka do të lëkundet dhe do të dridhet dhe njerëzimi do të plaçkitet nga lufta, sëmundjet dhe uria. Ju do të shihni ardhjen e atij që do të pretendojë se ai jam Unë dhe populli im do të kullotet dhe do të numërohet nga autoritetet që punojnë për këtë mesia të rremë, këtë antikrisht.

Rri zgjuar, fëmija im, dhe mbaje përqendrimin tënd tek Unë, sepse unë jam Jezusi, drita e botës. Unë do të të mbroj ty dhe besnikët e Mi me hiret e Mia qiellore. Byshtë pranë zjarrit të dashurisë Sime që dëshiroj të gjithë fëmijët e Mi të largohen nga bota dhe të vijnë të jetojnë në dritën time. —Mesazhe për Jennifer, Fjalë nga Jezusi, 25 shkurt 2005; 25 Mars 2005; www.wordsfromjesus.com

Shtë një person që quhet Pelianito. Unë e kam takuar atë, një shpirt lutës dhe të qetë. Në blogun e autorit, ky mesazh shprese përmbledh ato që po thonë shumë, jo më pak Etërit e Kishës dhe Papët [2]shih Papat dhe epoka e agimit: që pas kësaj errësire të tanishme, do të ketë agimin e një "Epoke të Paqes" të re.

I dashuri im, ruaje shpresën tënde. Sepse kur të kalojë koha e provës, do të habiteni se çfarë do të bëj për ju, për botën dhe për të gjithë universin. Kur rregulli i duhur i gjërave të rivendoset, gëzimi i patreguar do të vijojë dhe do të mbetet. Lutuni dhe qëndroni në shpresë. - 24 shtator 2008, www.pelianito.stblogs.com

Së fundmi, duke ndjekur përsëri diktatin e Shën Palit për të mos përçmuar profecinë, unë dua të shikoj një mesazh të kohëve të fundit të pretenduar nga faqja e famshme e shfaqjeve të Medjugorje, e cila ka prodhuar fruta të mëdha për Kishën, jo më pak e një numri të jashtëzakonshëm të thirrjeve priftërore. Më 2 Gusht 2011, Zoja e Bekuar thuhet se i tha Mirjana Soldos:

Të dashur fëmijë; Sot ju ftoj të lindni rishtas në lutje dhe përmes Shpirtit të Shenjtë, të bëheni një popull i ri me Birin tim; një popull që e di se nëse kanë humbur Zotin, ata kanë humbur veten e tyre; një popull që e di se, me Zotin, me gjithë vuajtjet dhe sprovat, ata janë të sigurt dhe të shpëtuar. Unë ju bëj thirrje që të mblidheni në familjen e Zotit dhe të forcoheni me forcën e Atit. Si individë, fëmijët e mi, ju nuk mund ta ndaloni të keqen që dëshiron të fillojë të sundojë në këtë botë dhe ta shkatërrojë atë. Por, sipas vullnetit të Zotit, të gjitha sëbashku, me Birin tim, ju mund të ndryshoni gjithçka dhe të shëroni botën. Ju ftoj të luteni me gjithë zemër për barinjtë tuaj, sepse Biri im i zgjodhi ata. Faleminderit.

Edhe këtu po paralajmëron se ekziston një "e keqja që dëshiron të fillojë të sundojë këtë botë dhe ta shkatërrojë atë.”E megjithatë, përgjigjja, ilaçi mbetet i njëjti: lutja e zemrës, kthimi në besim dhe afrimi me Atin përmes Jezusit. Oh, sa vështrojmë ato fjalë pa u menduar! Por pak e kuptojnë thellësinë e rëndësisë së tyre. Lutja është thelbësore në këto kohë, sepse do të na ndihmojë të dallojmë zërin e Bariut të vërtetë nga ata të rremët dhe të tërheqim në shpirtrat tona hiret që na duhen; konvertimi na nxjerr nga Babilonia (simbolike, thotë Papa Benedikti, e "qyteteve të mëdha jofetare të botës") në mënyrë që të mos shembet edhe në kokat tona; dhe një marrëdhënie personale me Zotin na tërheq në një bashkim të ndërtuar mbi dashurinë sesa fetarizmin, frikën ose detyrën.

Unë gjithashtu kam shkruar kohët e fundit për Refugjatët dhe vetmitë që vijnë, domosdoshmëria e ardhshme për të krishterët për t'u tërhequr në bashkësi dashurie. “Si individë, fëmijët e mi, ju nuk mund ta ndaloni të keqen që dëshiron të fillojë të sundojë në këtë botë dhe ta shkatërrojë atë. Por, sipas vullnetit të Zotit, të gjithë së bashku, me Birin tim, ju mund të ndryshoni gjithçka dhe të shëroni botën ".

Këto bashkësi janë një shenjë e gjallërisë brenda Kishës, një instrument formimi dhe ungjillizimi, dhe a pikënisje solide për një shoqëri të re të bazuar në një 'civilizim të dashurisë' ... Prandaj, ato janë shkak për shpresë të madhe për jetën e Kishës. - JOHN PAUL II, Misioni i Shëlbuesit, n 51

 

MOS KI FRIKË!

Për ata që do të dëshpërohen, duke u frikësuar nga sprova para triumfit, unë do t'ju kujtoj përsëri: ti ke lindur per keto kohe, dhe kështu, do të keni hir për këto kohë.

Më sipër janë vetëm disa nga fjalët profetike që shfaqen në botën katolike. Më janë dërguar gjithashtu disa mesazhe nga vëllezërit dhe motrat tona ungjillore dhe ka shumë tema paralele dhe të qëndrueshme. Mesazhi qendror është ky: Përgatituni!...

… Për rrëshqitjen e dheut ka filluar!

 

 

LEXIMI MË TEJ:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. 1 Kor 15: 25-26
2 shih Papat dhe epoka e agimit
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.