Ngrini velat (përgatituni për ndëshkim)

sails

 

Kur u plotësua koha për Rrëshajët, ata ishin të gjithë së bashku. Dhe papritmas nga qielli erdhi një zhurmë si një erë e fortë lëvizëse, dhe mbushi të gjithë shtëpinë në të cilën ndodheshin. (Veprat 2: 1-2)


NROPRMJET historia e shpëtimit, Zoti jo vetëm që e ka përdorur erën në veprimin e tij hyjnor, por Ai Vetë vjen si era (krh. Gjn 3: 8). Fjala greke pneuma si dhe hebraishten ruah do të thotë edhe "erë" dhe "shpirt". Zoti vjen si një erë për të fuqizuar, pastruar ose siguruar gjykim (shih Erërat e Ndryshimit).

Unë pashë katër engjëj që qëndronin në të katër cepat e tokës, duke mbajtur prapa katër erëra të tokës në mënyrë që asnjë erë të mos mund të fryjë në tokë ose në det ose kundër ndonjë peme… "Mos dëmtoni tokën ose detin ose pemët derisa të vendosim vulën në ballë të shërbëtorëve të Perëndisë tonë" (Zbul. 7: 1, 3)

Në Rrëshajët, ne lutemi:

… Dërgoni Frymën tuaj në jetën tonë me fuqinë e një ere të fuqishme -Liturgjia e Orëve, Lutja e Mëngjesit, Vëllimi II

 

SHAKEN NGA Erërat

Nëse ato janë erërat e një gjykimi personal apo Stuhia e Madhe duke u mbledhur mbi tokë, shumë prej jush kanë frikë - të tronditur nga rrethanat në jetën tuaj, nga rënia mahnitëse e moralit ose nga ajo që Zonja jonë ka paralajmëruar se do të vijë në një botë të papenduar. Shkurajimi po krijon, nëse jo dëshpërim. Ndërsa lutesha për këtë, ndjeva në zemrën time:

Çdo moment - dhe Vullneti Hyjnor që përmbahen në të - janë era e Frymës së Shenjtë. Në mënyrë që të lundroni përpara drejt qëllimit tuaj: bashkimi me Zotin- dikush gjithmonë duhet të ngrejë velën e besimit të ngritur mbi shtizën e vullnetit të dikujt. Mos kini frikë ta kapni këtë Erë! Kurrë mos ki frikë se ku të çojnë erërat e Vullnetit të Zotit ose botës. Në çdo moment, besoji Shpirtit të Shenjtë që fryn atje ku dëshiron sipas planit Tim. Edhe pse këto Erëra Hyjnore mund t'ju çojnë në një stuhi të madhe, ato gjithmonë do t'ju mbajnë të sigurta atje ku duhet të shkoni për të mirën dhe shenjtërimin e shpirtit tuaj ose korrigjimin e botës.

Kjo është një fjalë e bukur sigurie! Për një, Shpirti është në erë, edhe nëse mbart ndëshkim. Isshtë vullneti i Zotit, sepse momenti i tanishëm është vendi ku Zoti po jeton, vepron, udhëzon, banon, kryqëzohet me veprimtarinë e njerëzve. Sido që të jetë, qoftë një ngushëllim i madh apo sprovë, shëndet i mirë ose sëmundje, paqe ose tundim, të jetosh ose të vdesësh, gjithçka lejohet nga dora e Zotit dhe urdhërohet për shenjtërimin e shpirtit tuaj. Secili dhe çdo moment Vullneti Hyjnor i Zotit fryn në jetën tuaj brenda momentit aktual. E vetmja gjë që kërkohet nga ju është thjesht të ngrini velat e besimit në Erërat e momentit dhe, duke e kthyer timonin e bindjes, të bëni atë që kërkon momenti, detyra e momentit. Ashtu si era është e padukshme, po ashtu, e fshehur brenda këtij momenti është fuqia e Zotit për të transformuar, shenjtëruar dhe për t'ju bërë të shenjtë - po, e fshehur pas kësaj bote, të zakonshmes, joglamorores; prapa kryqeve dhe ngushëllimeve, vullneti i Zotit është gjithmonë aty, gjithmonë duke punuar, gjithmonë aktiv. Shpirti duhet të tërheq spirancën e rebelimit dhe kjo erë e Shenjtë do ta fryjë atë drejt limanit për të cilin është destinuar.

Jezusi tha:

Era fryn atje ku do, dhe ju mund të dëgjoni tingullin që lëshon, por ju nuk e dini nga vjen apo ku shkon; kështu është me të gjithë ata që kanë lindur nga Shpirti. (Gjoni 3: 8)

Erërat Hyjnore mund të ndryshojnë papritmas, duke fryrë në këtë mënyrë një moment dhe në atë mënyrë tjetër. Sot, unë po lundroj me diell - nesër, unë jam hedhur në një stuhi të tmerrshme. Por nëse detet e jetës suaj janë të qetë apo valët e mëdha ju sulmojnë nga çdo anë, përgjigjja për ju është gjithmonë e njëjtë: të mbani velën tuaj të ngritur nga një akt i vullnetit; të qëndrosh në detyrën e momentit nëse është një erë e butë apo një spërkatje e ashpër e kripës së detit që kalon mbi shpirtin tënd. Sepse brenda këtij veprimi hyjnor është hiri që t'ju transformojë.

Ushqimi im është të bëj vullnetin e atij që më ka dërguar dhe të përfundoj punën e tij. (Gjoni 4:34)

Era Hyjnore është forca e nevojshme për të lëvizur jetën tuaj drejt Portit të Shenjtërisë. Ajo që Zoti kërkon nga ju është të jeni të bindur ndaj këtij Vullneti, me besimin e një fëmije.

Në qoftë se nuk ktheheni dhe nuk bëheni si fëmijë, nuk do të hyni në mbretërinë e qiellit. (Mat 18: 3)

 

DHE FRUTA DO T VINI

A ju mungon paqja në këto kohë? Gezim Dashuri? Mirësia? E pyeta një herë Zotin, “Pse? Pse të gjitha përpjekjet e mia në lutje, Mesha e përditshme, rrëfim i rregullt, lexim shpirtëror dhe lypje e pandërprerë nuk kanë lindur frytin e kthimit në besim që unë aq shumë dëshiroj? Unë ende luftoj me të njëjtat mëkate, të njëjtat dobësi! "

Sepse nuk më keni përqafuar në maskimet shqetësuese të Vullnetit Tim të Shenjtë. Ju më keni përqafuar në Fjalën Time, në Praninë Time Eukaristike dhe në Mëshirën Time, por jo në maskimin e sprovave, telasheve, kontradiktave dhe kryqëzimeve. Ju nuk e mbani frytin e Shpirtit Tim, sepse nuk qëndroni në urdhërimet e mia. A nuk është kjo ajo që thotë Fjala ime?

Ashtu si një degë nuk mund të japë fryt më vete nëse nuk mbetet në hardhi, ashtu edhe ju nuk mund të qëndroni në mua. (Gjoni 15: 4)

Si qëndroni në Mua?

Nëse i mbani urdhërimet e mia, do të qëndroni në dashurinë time ... Kushdo që mbetet në mua dhe unë në të, do të jap shumë fryte, sepse pa mua nuk mund të bëni asgjë. (15:10, 5)

Urdhërimet e mia janë Vullneti Im i Shenjtë për ju i fshehur çdo ditë në momentin e tanishëm. Por kur Vullneti Im nuk është i pëlqyeshëm për mishin tuaj, ju refuzoni të qëndroni në të. Në vend të kësaj, ju filloni të më kërkoni në format më të pëlqyeshme të pranisë sime, në vend që të qëndroni në dashurinë time, në urdhërimet e Mia. Ti më adhuron në një formë, por në tjetrën më përbuz. Kur eca në tokë, shumë Më ndoqën kur prezantova Veten time në formën që ishte e pëlqyeshme për ta: si shërues, mësues, krijues i mrekullive dhe udhëheqës triumfues. Por kur panë Mesian e tyre të maskuar nga varfëria, butësia dhe butësia, ata u larguan, duke kërkuar në vend të një udhëheqësi të fuqishëm politik. Kur panë që Mesia i tyre u paraqitej atyre si një shenjë kontradikte me stilin e tyre të jetesës, një shenjë e dritës dhe së vërtetës dhe bindjes, ata nuk do të qëndronin dhe kërkuan një që do të duartrokiste dekadencën e tyre. Kur panë Mesian e tyre në maskimin shqetësues të një qengji flijues, të përgjakur, të mavijosur, të fshikulluar dhe të shpuar si mishërim i një prove dhe një Kryqi, ata jo vetëm që nuk pranuan të qëndronin me mua, por shumë u zemëruan, u tallën dhe pështynë mbi Mua. Ata donin Njeriun e Mrekullive, jo Njeriun e Mjerimeve.

Po ashtu, ti më do mua kur vullneti im është i pëlqyeshëm për ty, por kur vullneti im shfaqet në maskimin e Kryqit, ti më braktis. Dëgjoni me kujdes përsëri Fjalën Time nëse dëshironi të zhbllokoni frytin e shenjtërisë në jetën tuaj:

Numërojeni tërë gëzimin, vëllezërit e mi, kur takoni sprova të ndryshme, sepse e dini se sprovimi i besimit tuaj  prodhon qëndrueshmëri Lum njeriu që duron sprovën, sepse kur ta bëjë provën do të marrë kurorën e jetës (James 1: 2, -3, 12)

Ashtu si Zambaku i Jetës doli nga Varri, po ashtu, fryti i Shpirtit Tim, kurora e jetës, do të burojë nga shpirti që përqafon Vullnetin Tim të Shenjtë në të gjitha maskimet e tij, veçanërisht Kryqi. Çelësi për ty, fëmija im, është BESIMI: përqafo të gjithë me besim. 

Mos ki frikë, vëllai im i dashur! Mos u shqetëso, motër e dashur! Vullneti i Zotit po fryn pikërisht këtë moment në jetën tuaj dhe në botë, dhe mbart brenda vetes gjithçka që ju nevojitet. Vullneti i Tij i Shenjtë është streha juaj e shenjtë. Isshtë vendi juaj i fshehjes. Isshtë burimi i hirit, varri i transformimit dhe shkëmbi mbi të cilin do të qëndrojë jeta juaj kur Stuhitë, që janë këtu dhe që vijnë, e zhytin botën në orën e saj të pastrimit.

Në atë kohë, e gjithë disiplina duket një shkak jo për gëzim por për dhimbje, megjithatë më vonë u sjell frytin paqësor të drejtësisë atyre që janë stërvitur prej saj. (Hebr 12:11)

 

VINI PASTRIMI: NJ W PARALAJMRIM PROFETIK

Të njohura për mijëra klerikë për shumë vite ishin mesazhet e Zojës përmes Fr. Stefano Gobbi dhe Lëvizja Mariane e Priftërinjve. Ndërsa shumë ishin të zhgënjyer që paralajmërimet e pretenduara nuk arritën kulmin rreth dhe pas vitit 1998 pasi Zoja u duk se sugjeronte që ata do të bënin, në mënyrë të konsiderueshme, ajo gjithashtu kishte thënë mjaft herët në lokucionet e pretenduara se

Pastrimi mund të vendoset përsëri ose të shkurtohet. Shumë vuajtje ende mund t'ju kursehen. Më dëgjoni, bij, me thjeshtësi. Nëse jeni i vogël, atëherë do të më dëgjoni dhe do të më vini re. Fëmijët e vegjël e kuptojnë shumë mirë zërin e Nënës. Lum ata që ende më dëgjojnë. Ata tani do të marrin dritën e së vërtetës dhe do të marrin nga Zoti dhuratën e shpëtimit. - nga "Libri blu", n. 110

Pra, ose pastrimi është vonuar, ose Fr. Gobbi e keqkuptoi Zojën, ose ai thjesht gaboi. Por siç thekson teologu Marian Dr. Mark Miravalle në rastet kur një shikues mund të jetë "jashtë" në një pikë të caktuar:

Ngjarje të tilla të herëpashershme të zakoneve të gabuara profetike nuk duhet të çojnë në dënimin e të gjithë trupit të njohurive të mbinatyrshme të komunikuara nga profeti, nëse dallohet siç duhet për të krijuar një profeci autentike. - Dr. Mark Miravalle, Zbulesa Private: Të Diturit për Kishën, P. 21

Për disa vjet, një shpirt i fshehur, të cilin unë personalisht e njoh, kishte marrë lokucione dëgjuese nga Jezusi dhe Maria për një periudhë disa vjeçare. Drejtori i tij shpirtëror është Fr. Seraphim Michalenko, zëvendës-postulatori për shenjtërimin e Shën Faustinës. Disa vjet më parë, Zoja i komunikoi këtij burri që ajo do të vazhdonte të fliste me të përmes mesazheve të Librit Blu - hartimi i lokucioneve të brendshme dhënë të ndjerit Fr. Gobbi Tani, herë pas here, ai sheh dukshëm numrin e një mesazhi që shfaqet para tij. (Ky fenomen është konfirmuar për mua personalisht në atë që ai ndonjëherë ka marrë numra që lidhen në mënyrë të përsosur me ato që po shkruaj në atë moment, madje deri në pikën kur mesazhet përmbajnë të njëjtat fjalë ose fraza që kam përdorur.)

Për disa muaj tani, ai ka marrë numrat e Librit Blu që të gjithë bien në "natën e fundit të vitit", dmth. 31 Dhjetor. Mesazhet janë të fuqishme dhe më përkatëse sesa kur ato ishin shkruar dy dekada më parë. Mesazhi delikat është i qartë: bota është në prag të ndryshimit të madh. Natën e kaluar (10 tetor 2016), ai mori numrin 440. Titulli quhet "Pika e lotit tim". Eshte duke qarëdomethënëse në atë, javën e kaluar, dy statuja në shtëpinë e tij të Zojës së Fatimës dhe Jezusit dhe Zemrës së Tij të Shenjtë filluan të qanin një vaj aromatik nga sytë e tyre. Unë citoj mesazhin pjesërisht këtu, duke mbajtur parasysh dekretin e Shën Palit për të mos shuar, por për të dalluar profecinë. 

Lutuni në mënyrë që të kërkoni shpëtimin e botës, e cila tani ka prekur thellësitë e papastërtisë dhe papastërtisë, padrejtësisë dhe egoizmit, urrejtjes dhe dhunës, mëkatit dhe së keqes. 

Sa herë dhe në sa mënyra kam ndërhyrë personalisht për t'ju nxitur që të ktheheni dhe të ktheheni te Zoti i paqes dhe i gëzimit tuaj. Kjo është arsyeja për shfaqjet e mia të shumta, për [këtë lëvizje], të cilën unë vetë e kam përhapur në çdo pjesë të botës. Si Nënë, unë kam theksuar vazhdimisht rrugën përgjatë së cilës duhet të ecni për të arritur shpëtimin tuaj. 

Por mua nuk më kanë dëgjuar. Ata kanë vazhduar të ecin përgjatë rrugës së refuzimit të Zotit dhe të Ligjit të tij të Dashurisë. Dhjetë Urdhërimet e Zotit shkelen vazhdimisht dhe publikisht. Dita e Zotit nuk respektohet më dhe emri i tij më i shenjtë po bëhet gjithnjë e më i përbuzur. Rregulli i dashurisë për të afërmin shkel çdo ditë përmes egoizmit, urrejtjes, dhunës dhe përçarjes që kanë hyrë në familje dhe në shoqëri dhe nga luftërat e dhunshme dhe të përgjakshme midis kombeve të tokës. Dinjiteti i njeriut, si një krijesë e lirë e Zotit, shtypet nga tre zinxhirë të një skllavërie të brendshme që e bën atë një viktimë të pasioneve të çrregullta, të mëkatit dhe të papastërtisë. 

Për këtë botë, momenti i ndëshkimit të saj tani ka ardhur. Ju keni hyrë në duke qarëkohërat e hidhura të pastrimit dhe vuajtjeve duhet të rriten për të gjithë. 

Edhe Kisha ime ka nevojë të pastrohet nga të ligat që e goditën dhe që po e bëjnë atë të jetojë në momente agonie dhe nga pasionet e saj të trishtueshme. Sa braktisje
është përhapur, për shkak të gabimeve që kësaj here po përhapen dhe po pranohen nga shumica, pa ndonjë reagim të mëtejshëm! Besimi i shumë njerëzve ka shuar. Mëkati, i kryer, i justifikuar dhe që nuk rrëfehet më, i bën shpirtrat skllevër të së keqes dhe të Satanit. Në çfarë gjendje të mjerueshme është zvogëluar kjo, Vajza ime më e dashur!

… Koha që ju pret është ajo kohë kur mëshira do të mbështetet në drejtësinë hyjnore, për pastrimin e tokës. 

Mos e prit vitin e ri me zhurmë, me klithma dhe me këngë gëzimi. Prisni me intensitet duke qarëlutja e atij që dëshiron të bëjë përsëri dëmshpërblim për të gjithë të keqen dhe mëkatin në botë. Orët përmes të cilave do të jetoni janë ndër më të vështirat dhe më të dhimbshmet. Lutuni, vuani, ofroni, bëni dëmshpërblimin së bashku me mua, që jam Nëna e Ndërhyrjes dhe e Dëmshpërblimit. 

Kështu ju - të dashurit e mi dhe fëmijët e mi të shenjtëruar në Zemrën time - ju bëheni, në këto orët e fundit të vitit, lotët e mi, që bien mbi dhimbjen e pamasë të Kishës dhe të gjithë njerëzimit, ndërsa hyni në kohë të hidhura të pastrimit dhe shtrëngimit të madh. - mesazhi i dhënë në Rubbio (Vicenza, Itali), 31 dhjetor 1990

Së fundmi, unë gjithashtu dëshiroj të shënoj një mesazh që ka qenë ulur në faqen e parë të faqes në internet Fjalë nga Jezusi. Ata vijnë përmes Jennifer, një nënë dhe amvise e re Amerikane me të cilën kam folur (dhe i pjek në skarë) personalisht në shumë raste. Mesazhet e saj thuhet se vijnë direkt nga Jezusi, i cili filloi të fliste me të në mënyrë të dëgjueshme një ditë pasi ajo mori Eukaristinë e Shenjtë në Meshë. Mesazhet lexuan pothuajse si një vazhdim i mesazhit të Mëshirës Hyjnore, megjithatë me një theks të theksuar te "dera e drejtësisë" në krahasim me "derën e mëshirës" - nuk kërkohet, nëse "koha e mëshirës" po mbështetet për "drejtësinë hyjnore". Mesazhet e saj iu paraqitën Imzot Pawel Ptasznik, një mik i ngushtë dhe bashkëpunëtor i Gjon Palit II dhe Sekretariatit Polak të Shtetit për Vatikanin. Mesazhet i kaluan kardinalit Stanislaw Dziwisz, sekretarit personal të Gjon Palit II. Në një takim vijues, zonja. Pawel tha se duhej "të përhapte mesazhet në botë, në çdo mënyrë që të mundesh". 

Kushdo që shikon titujt sot do të shohë një paralele shqetësuese me atë mesazh që ka qëndruar në faqen e internetit të Jennifer për disa vite tani:

Fëmija im, unë u them fëmijëve të Mi se njerëzimi mbështetet shumë te vetja e tij dhe atje ju bëheni viktimë e mëkatit tuaj. Kini kujdes për urdhërimet Fëmijët e mi, sepse ata janë hyrja juaj në mbretëri. 

Unë qaj sot Fëmijët e Mi, por janë ata që nuk po i mbajnë veshin paralajmërimeve të Mia që do të qajnë nesër. Erërat e pranverës do të kthehen në pluhurin në rritje të verës ndërsa bota do të fillojë të duket më shumë si një shkretëtirë. 

Para se njerëzimi të jetë në gjendje të ndryshojë kalendarin e kësaj kohe, ju do të keni qenë dëshmitar i rënies financiare. Vetëm ata që u kushtojnë vëmendje paralajmërimeve të Mia do të përgatiten. Veriu do të sulmojë Jugun ndërsa dy Koretë bëhen në luftë me njëri-tjetrin. 

Jeruzalemi do të dridhet, Amerika do të bjerë dhe Rusia do të bashkohet me Kinën për t'u bërë Diktatorë të botës së re. Unë lutem në paralajmërimet e dashurisë dhe mëshirës sepse unë jam Jezusi dhe dora e drejtësisë së shpejti do të mbizotërojë. —Jezusi dyshohet se i është drejtuar Jennifer, 22 maj 2014; fjalëfromjesus.com

Ndoshta është koha që cinizmi i katolikëve ndaj profecisë të zbutet, dhe një frymë bindshmërie dhe bashkëpunimi me Qiellin zë vendin e saj, ndërsa ne fillojmë të shohim shumë prej këtyre profecive në prag të përmbushjes, në një mënyrë apo në një tjetër. Koha që ne të lutemi dhe të ndërmjetësojmë për botën është e gjatë, e vonuar, pasi erërat e ndryshimit vazhdojnë të fryjnë. 

Ju i bëni erërat lajmëtarët tuaj; zjarr flakërues, ministrat tuaj. (Psalmi 104: 4)

 

Botuar për herë të parë më 2 qershor 2009 dhe azhurnuar sot.

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste.

Faleminderit që menduat për ne në të dhjetat tuaja.

www.markmallett.com

-------

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHPIRTRIA dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.