Të jetosh Librin e Zbulesës


Gruaja e veshur me Diellin, nga John Collier

N THE FESTASTN E ZOTRS SON OF T OF GUADALUPE

 

Ky shkrim është një sfond i rëndësishëm për atë që unë dua të shkruaj më tej në "bishën". Tre papët e fundit (dhe Benedikti XVI dhe Gjon Pali II në veçanti) kanë treguar qartë se po jetojmë Librin e Zbulesës. Por së pari, një letër që mora nga një prift i ri i bukur:

Më rrallë më mungon një postim Now Word. Kam parë që shkrimet tuaja janë shumë të ekuilibruara, të hulumtuara mirë dhe që i drejtojnë secilit lexues drejt diçkaje shumë të rëndësishme: besnikërisë ndaj Krishtit dhe Kishës së Tij. Gjatë këtij viti të kaluar unë kam qenë duke përjetuar (nuk mund ta shpjegoj me të vërtetë) një ndjenjë që ne po jetojmë në kohën e fundit (e di që ju keni shkruar për këtë për pak kohë, por në të vërtetë ka qenë vetëm e fundit vit e gjysmë po më godet). Ka shumë shenja që duket se tregojnë se diçka do të ndodhë. Loti duhet të lutet për këtë me siguri! Por një ndjenjë e thellë mbi të gjitha të besosh dhe t'i afrohesh Zotit dhe Nënës sonë të Bekuar.

Më poshtë është botuar për herë të parë më 24 nëntor 2010

 


ZBULIMI
Kapitujt 12 dhe 13 janë aq të pasur me simbolikë, aq të gjerë në kuptim, saqë dikush mund të shkruajë libra që shqyrtojnë disa kënde. Por këtu, unë dua të flas për këto kapituj në lidhje me kohët moderne dhe pikëpamjen e Etërve të Shenjtë se këto Shkrime të veçanta kanë një rëndësi dhe rëndësi për ditët tona. (Nëse nuk jeni njohur me këto dy kapituj, do të ishte me vlerë të rifreskoni shpejt përmbajtjen e tyre.)

Siç e theksova në librin tim Përballja përfundimtare, Zoja e Guadalupe u shfaq në shekullin e 16-të në mes të një kultura e vdekjes, kultura azteke e sakrificës njerëzore. Shfaqja e saj rezultoi në kthimin e miliona njerëzve në besimin katolik, duke shtypur thelbësisht nën thembrën e saj "shtetin" e drejtuar therja e të pafajshmëve. Kjo shfaqje ishte një mikrokozmos dhe nënshkruaj e asaj që po vinte në botë dhe tani po kulmon në kohën tonë: një kulturë e vdekjes e drejtuar nga shteti që është përhapur në të gjithë botën.

 

DY SHENJAT E KOHAVE T END FUNDIT

Shën Juan Diego përshkroi shfaqjen e Zojës së Guadalupe:

Clothing veshja e saj po shkëlqente si dielli, sikur po dërgonte valë drite dhe guri, shkarpa mbi të cilën qëndroi, dukej se po jepte rrezet. - Shën. Juan Diego, Nican Mopohua, Don Antonio Valeriano (rreth 1520-1605 Pas Krishtit), n. 17-18

Kjo, natyrisht, paralelizohet me Zbulesën 12: 1, «gruaja e veshur me diellin" Dhe si 12: 2, ajo ishte shtatzënë.

Por një drago gjithashtu shfaqet në të njëjtën kohë. Shën Gjoni e identifikon këtë dragoi si “gjarpri antik që quhet Djalli dhe Satani, i cili mashtroi të gjithë botën”(12: 9). Këtu, Shën Gjoni përshkruan natyrën e betejës midis gruas dhe dragoit: është një betejë e mbaruar E vërtetë, për Satanin “mashtroi të gjithë botën… ”

 

KREU 12: Satanai i Subtit

Criticalshtë thelbësore të kuptohet ndryshimi midis Kapitullit 12 dhe Kapitullit 13 të Zbulesës, sepse megjithëse përshkruajnë të njëjtën betejë, ato zbulojnë një përparim satanik.

Jezusi përshkroi natyrën e Satanit, duke thënë,

Ai ishte një vrasës që nga fillimi… ai është një gënjeshtar dhe babai i gënjeshtrave. (Gjoni 8:44)

Menjëherë pas shfaqjes së Zojës së Guadalupe, dragoi u shfaq, por në formën e tij të zakonshme, si një "gënjeshtar". Mashtrimi i tij erdhi në formën e filozofi e gabuar (shih Kapitullin 7 të Përballja përfundimtare që shpjegon se si kjo mashtrim filloi me filozofinë e deizmi e cila ka përparoi në ditët tonamaterializmi ateist. Kjo ka krijuar një individualizmi në të cilën bota materiale është realiteti i fundit, pjellë kështu një kulturë vdekjeje që shkatërron çdo pengesë për lumturinë personale.) Në kohën e tij, Papa Piu XI pa rreziqet e një besimi të vakët dhe paralajmëroi se ajo që po vinte nuk ishte vetëm mbi ky apo ai vend, por e gjithë bota:

Katoliku i cili nuk jeton me të vërtetë dhe sinqerisht sipas Besimit që ai pretendon nuk do të jetë prej shumë kohësh zot i vetvetes në këto ditë kur erërat e grindjes dhe persekutimit fryjnë kaq ashpër, por do të shpohen pa mbrojtje në këtë përmbytje të re që kërcënon botën . Dhe kështu, ndërsa ai është duke përgatitur shkatërrimin e tij, ai po ekspozon për të përqeshur vetë emrin e Kristianit. OPPOPE PIUS XI, Divini Redemptoris "Për komunizmin ateist", n. 43; 19 Mars 1937

Kapitulli 12 i Zbulesës përshkruan a ballafaqim shpirtëror, një betejë për zemrat që, e përgatitur nga dy skizma në shekullin e parë dhe një gjysmë të Kishës, mbinë në shekullin e 16-të. Shtë një betejë mbi E vërtetë siç mësohet nga Kisha dhe siç hidhet poshtë nga sofistikimet dhe arsyetimet e gabuara.

Kjo grua përfaqëson Marinë, Nënën e Shëlbuesit, por ajo përfaqëson në të njëjtën kohë të gjithë Kishën, Popullin e Zotit të të gjitha kohërave, Kishën që në çdo kohë, me dhimbje të madhe, përsëri lind Krishtin. —POPA BENEDIKT XVI në lidhje me Zbulesën 12: 1; Castel Gandolfo, Itali, Gusht. 23, 2006; Zenit

Gjon Pali II i jep një kontekst Kapitullit 12 duke zbuluar se si plani i Satanit ka qenë zhvillimi gradual dhe pranimi i së keqes në botë:

Nuk ka nevojë të kesh frikë të thirrësh agjentin e parë të së keqes me emrin e tij: Të Keqin. Strategjia që ai përdori dhe vazhdon të përdorë është ajo e mos zbulimit të tij, në mënyrë që e keqja e mbjellë prej tij që nga fillimi të marrë zhvillim nga vetë njeriu, nga sistemet dhe nga marrëdhëniet midis individëve, nga klasat dhe kombet - në mënyrë që të bëhet gjithnjë e më shumë një mëkat "strukturor", gjithnjë e më pak i identifikueshëm si mëkat "personal". Me fjalë të tjera, në mënyrë që njeriu të ndihet në një farë kuptimi të “çliruar” nga mëkati, por në të njëjtën kohë të zhytet gjithnjë e më thellë në të. —POPA JOHN PAUL II, Letër Apostolike, Dilecti Amici, "Për të Rinjtë e Botës", n 15

Trashtë kurthi i fundit: të bëhesh skllevër pa e kuptuar plotësisht. Në një gjendje të tillë mashtrimi, shpirtrat do të jenë të gatshëm të përqafojnë, si një të mirë të dukshme, një të re mjeshtër

 

KREU 13:   Bisha që ngrihet

Kapitujt 12 dhe 13 ndahen nga një ngjarje vendimtare, një lloj prishjeje e mëtejshme e fuqisë së Satanit përmes ndihmës së Shën Mikael Arkangjelit me anë të të cilit Satani hidhet nga "qielli" në "tokë". Ka të ngjarë që të ketë të dy dimensionin shpirtëror (shih Ekzorcizmi i Dragoit) dhe një dimension fizik (shih Gjykimi shtatë vjeçar - Pjesa IV.)

Nuk është fundi i fuqisë së tij, por një përqendrim i tij. Kështu që dinamika papritmas ndryshon. Satani nuk "fshihet" pas sofistikimeve dhe gënjeshtrave të tij (për "ai e di që ka por një kohë të shkurtër”[12:12]), por tani zbulon fytyrën e tij siç e përshkroi Jezusi: a “Vrasës" Kultura e vdekjes, deri më tani e mbuluar me maskën e "të drejtave të njeriut" dhe "tolerancës" do të merret në duart e një të cilit Shën Gjoni e përshkruan si një "kafshë" që do të vetë përcaktoni se kush ka "të drejtat e njeriut" dhe kush it do të "tolerojë". 

Me pasoja tragjike, një proces i gjatë historik po arrin një pikë kthese. Procesi që dikur çoi në zbulimin e idesë së "të drejtave të njeriut" - të drejta të qenësishme për çdo person dhe para çdo Kushtetute dhe legjislacioni të Shtetit - sot shënohet nga një kontradiktë befasuese. Pikërisht në një epokë kur të drejtat e paprekshme të personit proklamohen solemnisht dhe vlera e jetës pohohet publikisht, e drejta për jetën po mohohet ose shkelet, veçanërisht në momentet më domethënëse të ekzistencës: momenti i lindjes dhe momenti i vdekjes is Kjo është ajo që po ndodh edhe në nivelin e politikës dhe qeverisjes: e drejta origjinale dhe e patjetërsueshme për jetën vihet në dyshim ose mohohet në bazë të një vote parlamentare ose vullnetit të një pjese të njerëzve - edhe nëse është shumica. Ky është rezultati i mbrapshtë i një relativizmi që mbretëron pa kundërshtim: "e drejta" pushon së qeni e tillë, sepse nuk është e themeluar më mirë në dinjitetin e paprekshëm të personit, por i nënshtrohet vullnetit të pjesës më të fortë. Në këtë mënyrë demokracia, në kundërshtim me parimet e veta, në mënyrë efektive shkon drejt një forme të totalitarizmit. OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n 18, 20

Isshtë beteja e madhe midis "kulturës së jetës" dhe "kulturës së vdekjes":

Kjo luftë paralelizon luftën apokaliptike të përshkruar në [Zb 11: 19-12: 1-6, 10 për betejën midis "gruas së veshur me diellin" dhe "dragoit"]. Betejat e vdekjes kundër jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht ... Sektorët e mëdhenj të shoqërisë janë të hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe janë në mëshirën e atyre me fuqia për të "krijuar" mendimin dhe për t'ia imponuar atë të tjerëve.  —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Papa Benedikti gjithashtu evokon kapitullin e dymbëdhjetë të Zbulesës se është përmbushur në kohën tonë.

Gjarpri ed nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën… (Zbulesa 12:15)

Kjo luftë në të cilën ne e gjejmë veten… [kundër] fuqive që shkatërrojnë botën, flitet në kapitullin 12 të Zbulesës is Thuhet se dragoi drejton një lumë të madh uji kundër gruas që po ikën, për ta larguar… se është e lehtë për të interpretuar atë që lumi përfaqëson: janë këto rryma që mbizotërojnë të gjithë, dhe duan të eleminojnë besimin e Kishës, e cila duket se nuk ka ku të qëndrojë përpara fuqisë së këtyre rrymave që imponojnë veten si e vetmja mënyrë të menduarit, mënyra e vetme e jetës. —POPA BENEDICT XVI, sesioni i parë i sinodit special për Lindjen e Mesme, 10 tetor 2010

Kjo luftë përfundimisht i lëshon vendin një mbretërimi të "bishës" që do të jetë një nga totalitarizmi global. Shën Gjoni shkruan:

Dragoit i dha fuqinë dhe fronin e vet, së bashku me një autoritet të madh. (Zbul. 13: 2)

Këtu është ajo që Etërit e Shenjtë po tregojnë me përpikmëri: ky fron është ndërtuar gradualisht me kalimin e kohës nga materialet e herezisë nën maskën e "ndriçimit intelektual" dhe arsyetimit pa besimi.

Fatkeqësisht, rezistenca ndaj Frymës së Shenjtë të cilën Shën Pali thekson në dimensionin e brendshëm dhe subjektiv si tensioni, lufta dhe rebelimi që ndodhin në zemrën e njeriut, gjen në çdo periudhë të historisë dhe veçanërisht në epokën moderne dimensioni i jashtëm, e cila merr forma konkrete si përmbajtje e kulturës dhe civilizimit, si a sistem filozofik, një ideologji, një program për veprim dhe për formësimin e sjelljes njerëzore. Ajo arrin shprehjen e saj më të qartë në materializëm, si në formën e tij teorike: si një sistem mendimi, ashtu edhe në formën e tij praktike: si një metodë për të interpretuar dhe vlerësuar faktet, dhe po ashtu si një program i sjelljes përkatëse. Sistemi i cili është zhvilluar më së shumti dhe ka çuar në pasojat e tij ekstreme praktike, kjo formë e mendimit, ideologjisë dhe praksës është materializmi dialektik dhe historik, i cili ende njihet si thelbi thelbësor i marksizmit. —POPA JOHN PAUL II, Dominum et Vivificantem, n 56

Kjo është pikërisht ajo që Zoja e Fatimes paralajmëroi se do të ndodhte:

Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. - Zoja jonë e Fatimes, Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Pranimi gradual i gënjeshtrës çon në një sistem të jashtëm që konkretizon këtë rebelim të brendshëm. Ndërsa Prefekt për Kongregatën për Doktrinën e Besimit, Kardinali Joseph Ratzinger vuri në dukje se si këto dimensione të jashtme me të vërtetë kanë marrë formën e totalitarizmit me qëllim që të kontrolluar.

Age epoka jonë ka parë lindjen e sistemeve totalitare dhe formave të tiranisë të cilat nuk do të ishin të mundshme në kohën para hapit teknologjik përpara… Sot kontrolluar mund të depërtojë në jetën e brendshme të individëve, madje edhe format e varësisë të krijuara nga sistemet e paralajmërimit të hershëm mund të përfaqësojnë kërcënime të mundshme të shtypjes.  - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Udhëzim për Lirinë dhe Çlirimin e Krishterë, n 14

Sa njerëz sot pranojnë shkelje të "të drejtave" të tyre për hir të sigurisë (të tilla si paraqitja në rrezatim të dëmshëm ose "ulje të zgjeruara" të aeroporteve) Por Shën Gjoni paralajmëron, është një i rremë sigurisë.

Ata adhuruan dragoin sepse i dha autoritetin e saj bishës; ata gjithashtu adhuruan bishën dhe thanë: "Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj?" Bishës iu dha një gojë duke shqiptuar mburrje dhe blasfemi dhe iu dha autorizimi të veprojë për dyzet e dy muaj. (Zbul. 13: 4-5)

Kur njerëzit thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë fatkeqësia e papritur i godet, si dhimbjet e lindjes mbi një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë. (1 Sel. 5: 3)

Dhe kështu ne shohim sot se si kaos në ekonomi, në stabilitet politik dhe siguri ndërkombëtare mund të jetë fare mirë duke hapur rrugën për të një urdhër i ri të lindin. Nëse njerëzit janë të uritur dhe të terrorizuar nga kaosi civil dhe ndërkombëtar, ata me siguri do t'i drejtohen shtetit për t'i ndihmuar ata. Kjo, natyrisht, është e natyrshme dhe e pritshme. Problemi sot është se shteti nuk e njeh më Zotin ose ligjet e Tij si të pandryshueshme. Relativizmi moral po ndryshon me shpejtësi fytyrën e politikës, legjislaturës, dhe si pasojë, perceptimit tonë të realitetit. Nuk ka më një vend për Zotin në botën moderne, dhe kjo ka pasoja të rënda për të ardhmen edhe nëse "zgjidhjet" afatshkurtra do të dukeshin të arsyeshme.

Dikush më pyeti kohët e fundit nëse Çipi RFID, e cila tani mund të futet nën lëkurë, është "shenja e bishës" e përshkruar në Kapitullin 13: 16-17 të Zbulesës si një mjet për të kontrolluar tregtinë. Ndoshta pyetja e Kardinalit Ratzinger në Udhëzimin e tij, i cili u miratua nga Gjon Pali II në 1986, është më e rëndësishme se kurrë:

Kush zotëron teknologji ka pushtet mbi tokë dhe njerëz. Si rezultat i kësaj, forma deri më tani të panjohura të pabarazisë kanë lindur midis atyre që zotërojnë njohuri dhe atyre që janë përdorues të thjeshtë të teknologjisë. Fuqia e re teknologjike është e lidhur me fuqinë ekonomike dhe çon në a përqendrim prej tij… Si mund të parandalohet që fuqia e teknologjisë të bëhet një fuqi shtypjeje ndaj grupeve njerëzore ose popujve të tërë? - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Udhëzim për Lirinë dhe Çlirimin e Krishterë, n 12

 

Blloku i penguar

Interestingshtë interesante të përmendet se në Kapitullin 12, dragoi ndjek gruan, por nuk mund ta shkatërrojë atë. Ajo është dhënë "dy krahët e shqiponja e madhe,”Një simbol i Providencës Hyjnore dhe mbrojtjes së Zotit. Përballja në Kapitullin 12 është midis së vërtetës dhe gënjeshtrës. Dhe Jezusi premtoi se e vërteta do të mbizotërojë:

… Ju jeni Pjetri dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë ndaj saj. (Mat 16:18)

Përsëri, dragoi lëshon një përrua, a përmbytje e "ujit" - filozofitë materialiste, ideologjitë pagane dhe okulte—Për ta fshirë gruan. Por edhe një herë, ajo ndihmohet (12:16). Kisha nuk mund të shkatërrohet, dhe kështu, është një pengesë, një pengesë për një rend të ri botëror që kërkon të "formojë sjelljen njerëzore" dhe "kontrollin" duke "depërtuar në jetën e brendshme të individëve". Kështu, Kisha duhet të jetë

… Luftoi me mjetet dhe metodat më të përshtatshme sipas rrethanave të kohës dhe vendit, në mënyrë që ta eliminonte atë nga shoqëria dhe nga zemra e njeriut. OPPOPE JOHN PAUL II, Dominum et Vivificantem, n 56

Satani kërkon ta shkatërrojë atë sepse

… Kisha, në kontekstin socio-politik, është "shenja dhe mbrojtje të dimensionit transcendental të personit njerëzor. - Vatikani II, Gaudium dhe spes, n 76

Sidoqoftë, në Kapitullin 13, ne lexojmë se bisha bën pushtoni të shenjtët:

Gjithashtu u lejua të bënte luftë kundër të shenjtëve dhe t'i pushtonte ata, dhe iu dha autorizimi mbi çdo fis, popull, gjuhë dhe komb. (Zbul. 13: 7)

Kjo do të dukej, në shikim të parë, të ishte një kontradiktë me Zbulesën 12 dhe mbrojtjen e dhënë gruas. Sidoqoftë, ajo që Jezusi premtoi është se Kisha e Tij, Nusja e Tij dhe Trupi Mistik, do ta bënin në mënyrë korporative mbizotërojnë deri në fund të kohës. Por si anëtarët individualë, ne mund të përndiqemi, deri në vdekje.

Atëherë do t'ju dorëzojnë në përndjekje dhe do t'ju vrasin. (Mat 24: 9)

Edhe kongregacione ose dioqeza të tëra do të zhduken në përndjekjen e kafshës:

Seven shtatë shandanët janë shtatë kishat
Kuptoni sa larg keni rënë. Pendohuni dhe bëni punët që keni bërë në fillim. Përndryshe, unë do të vij te ti dhe do ta heq shandanin tënd nga vendi i tij, nëse nuk pendohesh.
(Zbul. 1:20; 2: 5)

Ajo që premton Krishti është se Kisha e Tij do të ekzistojë në çdo kohë diku në botë, edhe nëse forma e saj e jashtme shtypet.

 

KOHT E P PRGATITJES

Dhe kështu, ndërsa shenjat e kohërave shpalosen me shpejtësi para nesh, duke pasur parasysh gjithçka që Etërit e Shenjtë vazhdojnë të thonë për ditët tona, ne bëjmë mirë të jemi të vetëdijshëm për atë që po ndodh. Unë kam shkruar për një Tsunami Moral, ai që ka përgatitur rrugën për një kulturë vdekjeje. Por po vjen një Tsunami shpirtëror, dhe kjo shumë mirë mund të përgatisë rrugën që kultura e vdekjes të mishërohet në a kafshë

Përgatitja jonë, pra, nuk është një nga ndërtimi i bunkerëve dhe ruajtja e viteve të ushqimit, por e të bërit si ajo Gruaja e Zbulesës, ajo Gruaja e Guadalupe e cila, me anë të besimit, përulësisë dhe bindjes së saj, rrëzoi fortesat dhe shtypi kokën e gjarpri Sot, imazhi i saj mbetet për mrekulli i paprekur në filmin e Shën Juan Diegos disa qindra vjet pasi duhej të prishej. Isshtë një shenjë profetike për ne se jemi

… Duke u përballur me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit kundrejt anti-Ungjillit. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976

Përgatitja jonë atëherë është ta imitojmë atë duke u bërë shpirtërore fëmijë, të shkëputur nga kjo botë dhe të gatshëm për të dhënë, nëse është e nevojshme, vetë jetën tonë për të Vërtetën. Dhe si Maria, edhe ne do të kurorëzohemi në Parajsë me lavdi dhe gëzim të përjetshëm

  

LIDHUR ME LIDHJE:

Kontrolli! Kontrolli!

Meshing i Madh

Numërimi i Madh

Një seri shkrimesh për Tsuanmin Shpirtëror të ardhshëm:

Vakumi i Madh

Mashtrimi i Madh

Mashtrimi i Madh - Pjesa II

Mashtrimi i Madh - Pjesa III

Falsifikimi që vjen

Paralajmërim nga e kaluara

 

  

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.