Shikoni drejt Lindjes!


Maria, Nëna e Eukaristisë, nga Tommy Canning

 

Pastaj më çoi te porta që shikon nga lindja dhe aty pashë lavdinë e Perëndisë të Izraelit që vinte nga lindja. Dëgjova një tingull si zhurma e shumë ujërave dhe toka shkëlqeu nga lavdia e tij. (Ezekieli 43: 1-2)

 
MARY
po na thërret në Bastion, në një vend gatishmërie dhe dëgjimi, larg shpërqendrimeve të botës. Ajo po na përgatit për Betejën e Madhe për shpirtrat.

Tani, e dëgjoj duke thënë,

Shikoni në Lindje! 

 

FYTETONI LINDJEN

Lindja është vendi ku lind dielli. Shtë vendi ku arrin agimi, duke shpërndarë errësirën dhe duke shpërndarë natën e së keqes. Lindja është gjithashtu drejtimi ku prifti përballet gjatë meshës, duke parashikuar kthimin e Krishtit (Duhet të vërej, është drejtimi me të cilin prifti përballet në të gjitha ritet e Mesha Katolike -përveç la Novus Ordo, megjithëse është e mundur në atë rit.) Një nga keqinterpretimet e Vatikanit II ishte kthimi i priftit drejt njerëzve për tërë meshën, një ndërprerje e traditës 2000 vjeçare. Por në rivendosjen e përdorimit të zakonshëm të Masës Tridentine (dhe për këtë arsye fillimi i restaurimit të Novus Ordo), Papa Benedikti fjalë për fjalë ka filluar ta kthejë gjithë Kisha kthehet drejt Lindjes… drejt parashikimit të ardhjes së Krishtit.

Aty ku prifti dhe njerëzit së bashku përballen me të njëjtën mënyrë, ajo që kemi është një orientim kozmik dhe gjithashtu në interpretimin e Eukaristisë në termat e ringjalljes dhe teologjisë trinitare. Prandaj është gjithashtu një interpretim në terma të parousia, një teologji e shpresës, në të cilën çdo Meshë është një qasje për kthimin e Krishtit. —POPA BENEDICT XVI (Kardinal Ratzinger), Festa e Besimit, San Francisko: Shtypi Ignatius, 1986, f. 140-41.)

Siç kam shkruar diku tjetër, Epoka e Paqes do të përkojë me mbretërimi i Zemrës së Shenjtë të Jezusit, që është, Eukaristia. Në atë ditë, nuk do të jetë më vetëm Kisha që adhuron Jezusin në Sakramentin e Bekuar, por të gjitha kombet. Mostshtë më domethënëse se Ati i Shenjtë po e kthen Kishën drejt Lindjes në këtë kohë. Shtë një thirrje tani për të kërkuar Jezusin që është mes nesh në pritje të mbretërimit të Tij të ardhshëm.

Shikoni në Lindje! Shikoni te Eukaristia!

 

GURI EUKARISTIK

Gjithçka që nuk është ndërtuar në Shkëmb do të shkatërrohet. Dhe ai Shkëmb është Sakramenti i Bekuar. 

Eukaristia është "burimi dhe maja e jetës së krishterë". Sakramentet e tjera, dhe në të vërtetë të gjitha shërbesat kishtare dhe veprat e apostolit, janë të lidhura me Eukaristinë dhe janë të orientuara drejt tij. Sepse në Eukaristinë e bekuar përmbahet e gjithë e mira shpirtërore e Kishës, domethënë vetë Krishti, Pasçi ynë.-Katekizmi i Kishës Katolike, n. 1324

Gjithçka që Kisha ka nevojë për shëndetin e saj shpirtëror, shenjtërimin dhe rritjen e saj gjendet në Sakramente, të cilat të gjitha e gjejnë rrënjën e tyre në Eukaristi.

Thjesht nuk e besojmë.

Kështu që për 40 vitet e fundit, ne kemi qenë duke bredhur në shkretëtirë, nga një idhull në tjetrin, duke kërkuar shërim dhe përgjigje kudo përveç Burimit. Sigurisht, ne shkojmë në Mass ... dhe pastaj vrapojmë te terapisti ose ekipi i "shërimit të brendshëm" për shërimin! Ne i drejtohemi Dr. Phil dhe Oprah sesa Këshilltarit të Mrekullueshëm. Ne harxhojmë para në seminare për vetë-ndihmë, në vend që t'i drejtohemi Shpëtimtarit, që na paraqitet në Trupin dhe Gjakun e Tij. Ne udhëtojmë në kisha të tjera për një "përvojë" sesa të ulemi në këmbët e Atij nga i cili ekziston e gjithë krijimi.

Arsyeja është se kjo gjeneratë është e paduruar. Ne duam një shërim "Drive Thru". Ne duam përgjigje të shpejta dhe të lehta. Kur izraelitët u shqetësuan në shkretëtirë, ata ngritën perëndi. Ne nuk jemi ndryshe. Ne duam të shohim fuqinë e Zotit tani, dhe kur jo, ne u drejtohemi "idhujve" të tjerë, madje edhe atyre në dukje "shpirtërorë". Por ata do të shkatërrohen tani, sepse janë ndërtuar mbi rërë.

Zgjidhja është Jezusi! Zgjidhja është Jezusi! Dhe Ai është këtu mes nesh tani! Ai Vetë do të na prijë. Ai Vetë do të na udhëheqë. Ai Vetë do të na ushqejë… dhe me Vetë Veten e Tij. Gjithçka që na është dashur ndonjëherë është siguruar përmes anës së Tij mbi Kryq: Sakramentet, Shërimet e Mëdha. Ai është i njëjti dje, sot dhe përgjithmonë. Shikoni në Lindje!

 

KTHIMI N THE MJESHTIMET

mëkat është rrënja e shumicës së psikozës së sotme dhe sëmundjes mendore. pendim është rruga e lirisë. Jezusi dha ilaçin: pagëzim Vërtetim të cilat na bëjnë ne një krijim të ri të shenjtë dhe të patëmetë përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë në të cilin jetojmë, dhe lëvizim dhe kemi qenien tonë. Dhe nëse mëkatojmë, mënyra për të rivendosur atë gjendje është rrëfim.

Të tjerët na lëndojnë, kjo është e vërtetë. Dhe kështu Jezusi na dha një ilaç tjetër në lidhje me Rrëfimin: Falje.

Ji i mëshirshëm, ashtu si Ati yt është i mëshirshëm. Ndaloni së gjykuari dhe nuk do të gjykoheni. Ndaloni së dënuari dhe nuk do të dënoheni. Falni dhe do të jeni të falur. (Luka 6: 36-37)

Mëkati është si një shigjetë me majë helmi. Falje është ajo që nxjerr helmin. Akoma ka një plagë dhe Jezusi na dha ilaçin për këtë: Eukaristia. Na takon neve t'i hapim zemrat tona me të madhe në Të besim durim në mënyrë që Ai të mund të hyjë dhe të bëjë operacionin.

Nga plagët e tij ju jeni shëruar. (1 Pt 2: 4)

Unë besoj se po vjen dita kur e gjithë Kisha do të ketë është Eukaristia. Ne do të zhvishemi për asgjë ... asgjë tjetër përveç Tij.

 

Mosha e Ministrive po mbaron

Unë pashë në zemrën time një imazh të diellit që lind në agim. Yjet në qiell sikur u zhdukën, por në të vërtetë nuk u zhdukën. Ata ishin akoma atje, thjesht të mbytur nga shkëlqimi i diellit.

Eukaristia është Dielli, dhe yjet janë karizmat e Trupit. Karizmat e ndriçojnë rrugën, por gjithnjë po çojnë drejt Agimit. Ditët po vijnë dhe tashmë janë këtu kur karizmat e Shpirtit të Shenjtë do të pastrohen dhe ri-porositen drejt Eukaristisë. Edhe kjo është ajo që dëgjoj duke thënë Nëna jonë e Bekuar. Thirrja për në Bastion është një thirrje për të dhënë dhuratat tona përpara Mbretëreshës sonë për t'u pastruar dhe forcuar në mënyrë që ato të mund të përdoren në këtë fazë të re të Betejës, sipas planit të saj. Dhe plani i saj është plani i Tij: për të thirrur botën në konvertim- për veten e tij në Eukaristi -para se të pastrohet 

Shihni, unë jam duke bërë diçka të re! Tani ajo buron, nuk e kuptoni? Në shkretëtirë bëj një rrugë, në shkretëtirë, lumenj. (Isaia 43:19)

 

SHKALLORI MBI KALIN E BARDHE 

Në Zbulesa 5: 6, ai që është i denjë për të hapni Vulat e Gjykimit është Jezusi, i përshkruar nga Shën Gjoni si

… Një Qengj që dukej se ishte vrarë.

Jesusshtë Jezusi, Flijimi Paskal -një Qengj që dukej se ishte vrarë- domethënë, Ai u vra por nuk u pushtua nga vdekja. Heshtë Ai që duhet të udhëheqë Betejën e Madhe mbi tokë. Unë besoj se Ai do të na zbulojë Veten në një manifestim të pranisë së Tij në ose të lidhur me Eukaristinë. Do të jetë një ParalajmërimiThe dhe fillimi i fundit të kësaj epoke.

Shikoni drejt Lindjes, thotë Nëna jonë, sepse Kalorësi mbi Kalin e Bardhë po afron.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.

Komentet janë të mbyllura.