Shikoni tek Ylli

 

Polaris: Ylli i Veriut 

KUJTESA E MBRETRIS SE
ZONA E BIRGJIRS SSS BESUAR


UNE KAM
është transferuar me Yllin e Veriut javët e fundit. E rrëfej, nuk e dija ku ishte derisa kunati im e tregoi një natë me yje në male.

Diçka në mua më thotë se do të duhet të di se ku është ky yll në të ardhmen. Dhe kështu sonte, edhe një herë, unë vështrova qiellin duke e vërejtur mendërisht. Pastaj duke hyrë në kompjuterin tim, lexova këto fjalë që një kushëri më kishte postuar me email:

Kushdo që jeni që e perceptoni veten tuaj gjatë kësaj ekzistence të vdekshme të jetë më tepër duke u zhvendosur në ujërat e pabesë, në mëshirën e erërave dhe valëve, sesa të ecni në tokë të fortë, mos i largoni sytë nga shkëlqimi i këtij ylli udhëzues, nëse nuk dëshironi të zhyten nga stuhia.

Shikoni yllin, thirrni Marinë. … Me të si udhërrëfyes, nuk do të humbni, ndërsa e thirrni, nuk do të humbni kurrë zemrën… nëse ajo ecën para jush, nuk do të lodheni; nëse ajo të tregon favor, do ta arrish qëllimin. - Shën. Bernard i Clarivaux, siç citohet këtë javë nga Papa Benedikti XVI

"Ylli i Ungjillëzimit të Ri" - titulli u dha Zoja e Guadalupe nga Papa Gjon Pali II 


 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, MARY, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.