Magnificat e Gruas

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 31 maj 2016
Festa e Vizitimit të Shën Mërisë
Tekste liturgjike këtu

zmadhues4Vizitë, nga Franz Anton Pmaulbertsch (1724-1796)

 

KUR ky Sprovim i tanishëm dhe i ardhshëm ka mbaruar, një Kishë më e vogël por e pastruar do të shfaqet në një botë më të pastruar. Do të ngrihet nga shpirti i saj një këngë lavdërimi kënga e Gruas, i cili është një pasqyrë dhe shpresë e Kishës që do të vijë.

Hershtë për të si Nënë dhe Model që Kisha duhet të shikojë në mënyrë që të kuptojë në plotësinë e saj kuptimin e misionit të saj.  OPPOPE JOHN PAUL II, Redemptoris Mater, n 37

Një himn të ri do t'i këndoj Perëndisë tim. (Judith 16:13)

  

Magnifikati i gruas

Do të ketë një derdhje të Shpirtit të Shenjtë, si në një Rrëshaja e Dytë, për të ripërtërirë faqen e tokës, për të ndezur me Dashuri Hyjnore zemrat e mbetjes besnike që do të bërtasë:

Shpirti im shpall madhështinë e Zotit! (Ungjilli i sotëm)

Do të ketë gëzim të madh në fitoren e Jezuit mbi Satanin, i cili do të jetë lidhur me zinxhirë për një "mijë vjet":[1]simbolike e një "periudhe", jo fjalë për fjalë

Shpirti im gëzohet në Perëndinë, shpëtimtarin tim.

Lumturia që zemërbutët do të trashëgojnë tokën do të bëhet realitet:

Sepse ai ka parë përulësinë e shërbëtores së tij.

Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë është triumfi i Kishës së mbetur që u mbajt fort pas Fjalës. Dhe bota do ta njohë dashurinë e madhe që Jezusi ka për Nusen e Tij, Kishën, e cila me të drejtë do të thotë:

Ja, tani e tutje të gjitha epokat do të më quajnë të bekuar.

Kisha do të kujtojë mrekullitë e ndodhura gjatë Provës

I Fuqishmi ka bërë gjëra të mëdha për mua dhe i shenjtë është emri i tij.

 … Dhe Mëshira e madhe që Zoti i dha botës para se të fillonte Dita e Drejtësisë.

Mëshira e tij është nga mosha në moshë për ata që i frikësohen atij.

Krenarët do të jenë përulur:

Ai ka treguar fuqinë me krahun e tij, shpërndau mendjemëdhenjtë e mendjes dhe zemrës.

Dhe sundimtarët e Rendit të Ri Botëror u shkatërruan plotësisht.

Ai i ka shembur sunduesit nga fronet e tyre, por i ka ngritur të përulurit.

Festa eukaristike, e mbajtur në ambiente klandestine gjatë Gjykimit, me të vërtetë do të bëhet një festë universale.

Të uriturin e ka mbushur me gjëra të mira; të pasurit që i ka dërguar bosh.

Profecitë në lidhje me të gjithë njerëzit e Zotit do të arrijnë përmbushjen e tyre në "djalin" që Gruaja lindi: unitetin e johebrenjve dhe hebrenjve dhe të gjithë Kishës së Krishterë.  

Ai e ka ndihmuar Izraelin, shërbëtorin e tij, duke kujtuar mëshirën e tij, sipas premtimit që u dha etërve tanë, Abrahamit dhe pasardhësve të tij përgjithmonë.

 

Kënga e moshave 

Ajo që i përket Marisë na përket neve. Magnificat bëhet e jona. Ajo u përmbush kur Maria u ngjiz dhe lindi Jezusin. Ajo u përmbush në Ringjallje. Do të përmbushet gjatë epokës së paqes. Dhe në fund të fundit do të përmbushet kur Jezusi të kthehet në Gjykimin Përfundimtar për të krijuar një qiej të Ri dhe një tokë të Re dhe për të marrë Nusen e Tij në Vetë për përjetësinë. 

Maria e Shenjtë… ju u bëtë imazhi i Kishës që do të vijë… —POPE BENEDIKTI XVI, Spe Salvi, n.50

Kur këto ditë errësire të ndjehen sikur po na mbytin, ne duhet ta hapim këtë fragment te Luka dhe ta lexojmë përsëri. E keqja nuk do të triumfojë. Errësira nuk do të mbizotërojë. Me Zotin në krahun tim, nga kush do te kem frike?

Zoti me të vërtetë është shpëtimtari im; Jam i sigurt dhe nuk kam frikë. Forca ime dhe guximi im janë Zoti… (Psalmi i Sotëm)

Në Krishtin, ne tashmë kemi fituar. Dhe ata që i janë shenjtëruar Jezusit përmes Marisë, e cila është "Plot hir", ruhen të sigurta në strehën e Zemrës së saj. Ajo që u tha për të, po ashtu thuhet për Kishën, për ata që i qëndrojnë besnikë Jezusit, siç ishte Maria:

Bërtit nga gëzimi, o bijë Sion! ...Zoti e ka hequr drejtësinë kundër teje, ai i ka larguar armiqtë e tu not Mos ki frikë, o Sion, mos u dekurajo! Zoti, Perëndia yt, është në mesin tënd, një shpëtimtar i fuqishëm. (Leximi i parë)

Ant Kantikla e Marisë, e Madhështor (Latinisht) ose Megalinei (Bizantin) është kënga e Nënës së Zotit dhe e Kishës; kënga e Bijës së Sionit dhe e Popullit të ri të Zotit; kënga e falënderimeve për plotësinë e hireve të derdhura në ekonominë e shpëtimit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2619

 

 

 

 

Lutuni Rruzarja me Markun! 

Mbulesa

 

ÇFAR S THOT NJEREOZIT:

 

I fuqishëm  Rishikimi i 5 yjeve

Këtë e bleva fillimisht, sepse shoqja ime e luajti atë për mua në makinën e saj dhe unë isha me frikë nga muzika, melodia, zërat, fuqia! LO DUA ta dëgjoj këtë ndërsa ngas makinën !!


"Lodhja e Shenjtë" Rishikimi i 5 yjeve

Thomas Merton foli që ndonjëherë kishte “lodhje të shenjtë”. Ndonjëherë kur ndjehem i lutur dhe duke kaluar tharjen në lutje, është një nxitje për të dëgjuar dhe ndjekur së bashku me një këngë audio të rruzarit ose kishës. CD-ja rruzare e Markut "Nëpër sytë e saj" e bën këtë për mua.


Rruzarja më e mirë E ver !! Rishikimi i 5 yjeve

Cilësia e kësaj Rruzarje është me të vërtetë një vepër arti dhe hir! Unë gjithashtu e përdor këtë Rruza në grupin tim të lutjeve javore & ata gjithashtu e duan atë.

E mahnitshme dhe lëvizëse Rishikimi i 5 yjeve

Muzika e Markut është hyjnore, e butë por e fuqishme.


Përmes Sytë e saj Rishikimi i 5 yjeve

Kjo është mjaft e bukur dhe mjaft ngritëse! Kam dëgjuar CD / a të tjera rruzare, por kjo është e mahnitshme.


Bërë bukur Rishikimi i 5 yjeve

Ky është versioni im i preferuar i rruzares. 


CD e Rruzaresë e preferuar Rishikimi i 5 yjeve

Fillimisht e bleva këtë CD menjëherë pasi doli dhe u dashurova vërtet me të. "Kredoja" është fantastike - muzika për të gjitha lutjet është kaq e bukur !! . Kjo CD i jep vërtet lavdi jetës së Jezusit, 

 

Në dispozicion në

www.markmallett.com

 

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 simbolike e një "periudhe", jo fjalë për fjalë
Postuar ne BALLINA, MARY.

Komentet janë të mbyllura.