Bërja e një autostrade të drejtë

 

KETO janë ditët e përgatitjes për ardhjen e Jezusit, atë që Shën Bernardi e quajti një "ardhja e mesit” e Krishtit midis Betlehemit dhe fundit të kohërave.

Për shkak se kjo ardhje [mesa] shtrihet midis dy të tjerave, është si një rrugë në të cilën ne udhëtojmë nga ardhja e parë në të fundit. Në të parën, Krishti ishte shëlbimi ynë; në të fundit, Ai do të shfaqet si jeta jonë; në këtë mes ardhje, Ai është ynë pushimi dhe ngushëllimi.…. Në ardhjen e Tij të parë Zoti ynë erdhi në mishin tonë dhe në dobësinë tonë; në këtë mes ardhje Ai vjen me shpirt dhe fuqi; në ardhjen përfundimtare Ai do të shihet në lavdi dhe madhështi… -St. Bernard, Liturgjia e Orëve, Vol I, fq. 169

Benedikti XVI nuk e kaloi këtë mësim me një interpretim individualist – të tillë si përmbushja thjesht në një “marrëdhënie personale” me Krishtin. Përkundrazi, duke u mbështetur në Shkrimet dhe vetë Traditën, Benedikti e sheh këtë si një ndërhyrje të vërtetë të Zotit:

Ndërsa njerëzit më parë kishin folur vetëm për një ardhje të dyfishtë të Krishtit - një herë në Betlehem dhe përsëri në fund të kohës - Shën Bernardi i Clairvaux foli për një aventus medius, një ardhje e ndërmjetme, falë së cilës Ai rinovon periodikisht ndërhyrjen e Tij në histori. Unë besoj se dallimi i Bernardit godet vetëm shënimin e duhur… —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e Botës - Një Bisedë me Peter Seewald, f.182-183, 

Siç e kam vënë re herë të panumërta nën dritën e llambës së Etërve të Kishës së hershme,[1]shih Si epoka ishte e humbur ata me të vërtetë prisnin që Jezusi të vinte dhe të vendoste atë që Tertuliani i quajti "kohët e Mbretërisë" ose atë që Agustini i referohej si "pushimi i së shtunës”: 'në këtë ardhja e mesitAi është prehja dhe ngushëllimi ynë, tha Bernard. Eskatologu i shekullit të nëntëmbëdhjetë, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), përmblodhi:

 Më së shumti autoritar pikëpamje, dhe ajo që duket se është më në përputhje me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, fq. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

Ky "triumf" është folur gjerësisht nga vetë Jezusi në thellësi i miratuar zbulesa për shërbëtoren e Zotit Luisa Piccarreta. Kjo 'ardhje e mesme' është ajo që Jezusi e quan "Fiat i tretë", i cili pason dy Fiatet e para të Krijimit dhe Shëlbimit. Ky "Fiat i Shenjtërimit" i fundit është në thelb përmbushja e 'Atit tonë' dhe ardhja e Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor për të "mbretëruar në tokë ashtu siç është në Qiell".

Fiati i Tretë do t'i japë një hir të tillë krijesës që ta bëjë atë të kthehet pothuajse në shtetin e origjinës; dhe më pas, sapo ta shoh njeriun ashtu siç doli prej meje, puna ime do të përfundojë dhe unë do të pushoj në Fiatin e fundit... Dhe ashtu si Fiati i dytë më thirri në tokë për të jetuar mes njerëzve, kështu a do ta thërrasë Fiati i tretë Vullnetin tim në shpirtra dhe në to do të mbretërojë 'në tokë ashtu si është në Qiell'… Prandaj, në 'Ati ynë', në fjalët 'U bëftë vullneti yt' është lutja që të gjithë mund të bëni Vullnetin Suprem dhe në 'në tokë ashtu siç është në Qiell', që njeriu të mund të kthehet në atë Vullnet nga i cili erdhi, me qëllim që të rifitojë lumturinë e tij, të mirat e humbura dhe zotërimin e Mbretërisë së tij Hyjnore. —22 shkurt, 2 mars 1921, vëll. 12; 15 tetor 1926, vëll. 20

Shën Bernardi flet për këtë "rrugë në të cilën udhëtojmë nga ardhja e parë te e fundit". Është një rrugë që duhet të nxitojmë ta bëjmë “drejt”…

 
Përgatitja e rrugës

Sot, në këtë Solemnitet të Lindjes së Gjon Pagëzorit, unë jam duke menduar për misionin dhe thirrjen time. Disa vite më parë, po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar në kishën private të drejtorit tim shpirtëror, kur fjalët, në dukje jashtë vetes sime, u ngritën në zemrën time:

Unë po ju jap shërbesën e Gjon Pagëzorit. 

Ndërsa mendoja se çfarë do të thoshte kjo, mendova për fjalët e vetë Pagëzorit:

Unë jam zëri i atij që bërtet në shkretëtirë: "Ndërtoni rrugën e Zotit"... [2]John 1: 23

Të nesërmen në mëngjes, në derën e rektoratit ra një trokitje dhe më thirri sekretari. Një burrë i moshuar qëndronte aty, me dorën e zgjatur pas përshëndetjes sonë. 

"Kjo është për ju," tha ai. “Është një relike e klasit të parë e Gjon Pagëzori".

Unë e vërej këtë përsëri, siç bëra brenda Gërmadhat dhe mesazhi, jo për të lartësuar veten ose shërbimin tim (sepse edhe unë nuk jam i denjë të zgjidh sandalet e Krishtit) por vendosni të fundit tërheqje shëruese në kontekstin më të madh. Të “drejtosh rrugën e Zotit” do të thotë jo vetëm të pendohesh, por edhe të heqësh ato pengesa – plagë, zakone, modele të të menduarit të kësaj bote, etj. – që na mbyllin me veprimin e Frymës së Shenjtë dhe kufizojnë efektivitetin dhe dëshminë tonë të Mbretërisë së Perëndisë. Është për të përgatitur rrugën për ardhjen e Frymës së Shenjtë, si në një "Rrëshajë të re", siç profetizoi Shën Gjon Pali II; është për t'u përgatitur për Zbritja që vjen e Vullnetit Hyjnore cila do të prodhojë një "shenjtëri të re dhe hyjnore", tha ai.[3]shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore 

Unë besoj se kjo Rrëshajë e re do të fillojë në një masë të madhe për Kishën gjatë ardhjes Ndriçimi i ndërgjegjes.[4]shih Rrëshajët dhe Ndriçimi i Ndërgjegjes Kjo është arsyeja pse Zoja jonë është shfaqur në të gjithë botën: të mbledhë fëmijët e saj në dhomën e sipërme të Zemrës së saj të Papërlyer dhe t'i përgatisë ata për pneumatik ardhjen e Birit të saj, nëpërmjet Shpirtit të Shenjtë. 

Kjo është arsyeja pse unë besoj se nuk është rastësi që lëvizjet e reja shëruese si p.sh Takoni ministritë, Triumf, dhe Tani Tërheqja e Shërimit të Fjalëve thirren në këtë orë. Siç tha Shën Gjoni XXIII në fillimin e Vatikanit II, Këshilli në thelb…

...përgatitur, si të thuash, dhe konsolidon rrugën drejt asaj uniteti të njerëzimit, cili kërkohet si një themel i domosdoshëm, në mënyrë që qyteti tokësor të sjellë ngjashmërinë e atij qyteti qiellor ku mbretëron e vërteta, bamirësia është ligj dhe shtrirja e të cilit është përjetësia. —POPA ST. JOHN XXIII, Fjalimi në Hapjen e Këshillit të Dytë të Vatikanit, 11 tetor 1962; www.papalencycicless.com

Kështu, ai tha:

Detyra e Papës Gjon të përulur është të "përgatisë për Zotin një popull të përsosur", që është pikërisht si detyra e Baptistit, i cili është mbrojtësi i tij dhe nga i cili merr emrin e tij. Dhe nuk është e mundur të imagjinohet një përsosmëri më e lartë dhe më e çmuar se ajo e triumfit të paqes së krishterë, e cila është paqe në zemër, paqe në rendin shoqëror, në jetë, në mirëqenie, në respekt të ndërsjellë dhe në vëllazërimin e kombeve . —POPA ST. JOHN XXIII, Paqja e vërtetë e krishterë, 23 dhjetor 1959; www.catholicculture.org

Pa u futur në debatet e ashpra për Koncilin e Dytë të Vatikanit, a nuk mund të themi se edhe liberalizmi dhe braktisja që kanë pasuar pas tij po shoshitin dhe po përgatitin një Nuse të mbetur për Krishtin? Sigurisht! Absolutisht asgjë po ndodh në këtë orë që Jezusi nuk po e lejon dhe nuk po e përdor për të provuar, rafinuar dhe pastruar ty dhe mua për Ora e Madhe e Mëshirës që do t'i thërrasë plangprishësit e kësaj gjenerate në shtëpi përpara se "përballja përfundimtare" përfundimtare e kësaj epoke të nisë atë Pushimi i së shtunës ose "dita e Zotit". 

 

Kthimi i Madh

Prandaj, ekziston një aspekt tjetër profetik i kësaj ore shërimi që është jashtëzakonisht i rëndësishëm:

Tani po ju dërgoj profetin Elia, para se të vijë dita e Zotit, dita e madhe dhe e tmerrshme; Ai do ta kthejë zemrën e etërve te bijtë e tyre dhe zemrën e bijve te etërit e tyre, që të mos vij dhe ta godas vendin me një shkatërrim të plotë. (Malakia 3:23-24)

Ungjilli i Lukës ia atribuon përmbushjen e këtij Shkrimi, pjesërisht, Shën Gjon Pagëzorit:

… ai do të kthejë shumë nga bijtë e Izraelit te Zoti, Perëndia i tyre. Ai do të shkojë përpara tij në frymën dhe fuqinë e Elijas për t'i kthyer zemrat e etërve drejt fëmijëve dhe të pabindurit drejt kuptimit të të drejtëve, për të përgatitur një popull të përshtatshëm për Zotin. (Luka 1:16-17)

Zoti jo vetëm që dëshiron të na shërojë, por edhe të na shërojë marrëdhëniet. Po, shërimi që Perëndia po bën në jetën time tani ka të bëjë shumë me ndreqjen e plagëve në familjen time, veçanërisht midis fëmijëve të mi dhe babait të tyre.

Vlen gjithashtu të përmendet se shfaqjet e Zojës së Medjugorjes[5]kf. Komisioni Ruini vendosi se shtatë shfaqjet e para ishin "të mbinatyrshme" në origjinë. Lexoni Medjugorje… Çfarë Ju Mund Të Njohni filloi më kjo 24 qershor 1981 në këtë festë të Pagëzorit. Mesazhi[6]krh. "5 gurë" të Medjugorjes është e thjeshtë, ajo që nëse jetohet, do ta përgatisë zemrën për një Rrëshajë të re:

Lutja e Përditshme
Agjërimi
Eukaristia
Leximi i Biblës
rrëfim

E gjithë kjo do të thotë se po jetojmë në kohë të jashtëzakonshme dhe të privilegjuara. Zoja na thotë vazhdimisht se duhet t'i kushtojmë vëmendje dhe kaq tani “Është koha e përshtatshme për kthimin tuaj te Zoti.” [7]Mund 6, 2023

Njerëzimi po jeton larg Zotit dhe ka ardhur koha për Kthimin e Madh. Ji i bindur. Zoti po nxiton: mos e shtyni atë që duhet të bëni për nesër. Ju kërkoj ta mbani të ndezur flakën e besimit tuaj. -Zoja tek Pedro Regis, Maj 16, 2023

Tani është koha për të përgatitur udhën e Zotit, për të “drejtuar në shkretëtirë një rrugë për Perëndinë tonë!” (Is 40:3).

 

Lexime të ngjashme

Ardhja e Mesme

Medjugorje… Çfarë Ju Mund Të Njohni

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Si epoka ishte e humbur
2 John 1: 23
3 shih Shenjtëria e Re dhe Hyjnore
4 shih Rrëshajët dhe Ndriçimi i Ndërgjegjes
5 kf. Komisioni Ruini vendosi se shtatë shfaqjet e para ishin "të mbinatyrshme" në origjinë. Lexoni Medjugorje… Çfarë Ju Mund Të Njohni
6 krh. "5 gurë" të Medjugorjes
7 Mund 6, 2023
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes dhe tagged , , , , .