Mary: Gruaja e veshur me çizme luftarake

Jashtë katedrales së St. Louis, New Orleans 

 

NJE SHOK më shkroi sot, në këtë Memorial të Mbretëreshës së Zojës së Bekuar, me një histori shpingulëse kurrizore: 

Mark, një incident i pazakontë ndodhi të Dielën. Ndodhi si më poshtë:

Unë dhe burri im festuam përvjetorin e tridhjetë e pestë të martesës gjatë fundjavës. Shkuam në Meshë të Shtunën, pastaj dolëm për darkë me pastorin tonë të përbashkët dhe disa miq, më vonë morëm pjesë në një dramë në natyrë «Fjala e Gjallë». Si dhuratë për përvjetorin, një çift na dhuroi një statujë të bukur të Zojës me foshnjën Jezus.

Të Dielën në mëngjes, burri im e vendosi statujën në hyrjen tonë, në një prag të bimëve mbi derën e përparme. Pak më vonë, dola në hyrjen e përparme për të lexuar Biblën. Ndërsa u ula dhe fillova të lexoj, hodha një vështrim në shtratin e luleve dhe aty shtriva një kryqëzim të vogël (nuk e kam parë kurrë më parë dhe kam punuar në atë shtrat lule shumë herë!) kuvertë për të treguar burrin tim. Pastaj hyra brenda, e vendosa në raftin curio dhe shkova përsëri në hyrje për të lexuar.

Ndërsa u ula, pashë një gjarpër në vendin e saktë ku ishte kryqëzimi.

 

Unë vrapova brenda për të thirrur burrin tim dhe kur arritëm përsëri në hyrje, gjarpri ishte zhdukur. Nuk e kam parë që atëherë! Kjo e gjitha ndodhi brenda disa këmbëve nga dera e përparme (dhe parvazit të bimës ku vendosëm statujën!) Tani, kryqëzimi mund të shpjegohej, padyshim që dikush mund ta kishte humbur atë. Edhe gjarpri mund të shpjegohet pasi kemi një shumë të pyllëzuar (megjithëse nuk kemi parë më parë!) Por ajo që nuk mund të shpjegohet është renditja dhe koha e ngjarjeve.

Unë e shoh statujën (gruan), kryqëzimin (farën e gruas) dhe gjarprin, gjarpërin, si domethënëse për këto kohë sigurisht, por a dalloni ndonjë gjë tjetër nga kjo?

Ajo që ndodhi në këtë shtrat lule ka një fjalë të fuqishme për ne sot, në mos një nga gjërat më domethënëse që do të shkruaj ndonjëherë.

Në shtratin e luleve të gallatuar dikur në Eden, kishte gjithashtu një gjarpër dhe një grua. Pas rënies së Adamit dhe Evës, Zoti i tha tunduesit, gjarprit të lashtë,

Në barkun tënd do të zvarritesh dhe do të hash papastërti gjatë gjithë ditëve të jetës tënde. (Zan 3:14)

Gruas, Ai i thotë,

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe midis pasardhësve të tu dhe atyre; Ai do të godasë kokën tuaj, ndërsa ju goditni thembrën e tij. (v 15)

Që nga fillimi, Zoti deklaroi se do të bëhej një betejë jo vetëm midis pasardhësve të gruas dhe djallit - Jezusit (dhe Kisha e Tij) dhe Satanait - por që do të kishte gjithashtu "armiqësi midis jush dhe gruaja" Prandaj, ne shohim Marinë - nënën e Jezuit, Eve e re- ka një rol apokaliptik në betejën me Princin e Errësirës. Shtë një rol i vendosur nga Krishti përmes Kryqit, për,

… Biri i Zotit u zbulua për të shkatërruar veprat e djallit… duke zhdukur lidhjen kundër nesh, me pretendimet e saj ligjore, që ishte kundër nesh, ai gjithashtu e hoqi atë nga mesi ynë, duke e gozhduar në kryq; shkatërrimi i principatave dhe kompetencave (1 Gjn 3: 8, Kol. 2: 14-15)

Ne e shohim këtë rol apokaliptik të shpaloset te Zbulesat 12:

Një shenjë e shkëlqyeshme u shfaq në qiell, një grua e veshur me diell, me hënën nën këmbët e saj, dhe në kokën e saj një kurorë me dymbëdhjetë yje. Ajo ishte me fëmijë… Pastaj dragoi qëndroi para gruas që do të lindte, për të gllabëruar fëmijën e saj kur ajo të lindte. Ajo lindi një djalë, një fëmijë mashkull, i destinuar të sundojë të gjitha kombet me një shufër hekuri. Kur dragoi pa që ishte hedhur në tokë, e ndoqi gruan që kishte lindur fëmijën mashkull… gjarpri, megjithatë, nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me aktual Por toka e ndihmoi gruan ... Pastaj dragoi u zemërua me gruan dhe u nis për të luftuar me pjesën tjetër të pasardhësve të saj ...

Ky fragment mjaft simbolik i "gruas" u referohet më së shumti njerëzve të Zotit: Izraelit dhe Kishës. Por simbolika përfshin gjithashtu Evën dhe Evën e Re, Marinë, për arsye të qarta në fragment. Siç shkruajti Papa Pius X në Enciklikën e tijl Ad Diem Illum Laetissimum në lidhje me Zbulesat 12: 1:

Të gjithë e dinë se kjo grua nënkuptonte Virgjëreshën Mari, atë çelik që nxori kokën tonë ... Gjoni prandaj Nënën Më të Shenjtë të Zotit tashmë në lumturinë e përjetshme, por që mundonte në një lindje misterioze. (24.)

Dhe së fundmi, Papa Benedikti XVI:

Kjo Grua përfaqëson Marinë, Nënën e Shëlbuesit, por ajo përfaqëson në të njëjtën kohë të gjithë Kishën, Popullin e Zotit të të gjitha kohërave, Kishën që në çdo kohë, me dhimbje të madhe, përsëri lind Krishtin. —CASTEL GANDOLFO, Itali, Gusht. 23, 2006; Zenit

Zoti ka urdhëruar që në fillim që kjo vajzë e përulur hebre hebre do të luante një rol të rëndësishëm në historinë e shpëtimit: atë të mbledhjes së fëmijëve të Zotit te vetja, në mënyrë që t'i çonte ata me siguri te Biri i saj, te shpëtimi (prandaj ne flasim për "Strehën e Zemra e Papërlyer ”). Kjo eshte, ajo do të hynte në betejën tonë shpirtërore.

Në të vërtetë, edhe sot, një shpatë ia shpon zemrën ndërsa ndërhyn nga pragu i saj i lartë për një brez të rënë - "shtrati i luleve të botës" - ku Kryqi i Krishtit është eklipsuar (për një çast) nga gjarpri i lashtë.

Gjarpri në shtratin e luleve të mikut tim, besoj, përfaqëson të këqijat e mëdha që kanë ndotur këtë brez në emër të shkencës. Në veçanti, "hulumtimi i qelizave burimore embrionale", klonimi dhe eksperimentimi me të gjenetika kryq njeri / kafshë; gjithashtu përfaqëson një minim të madh të dinjitetit njerëzor përmes një pandemie të pornografisë, ripërcaktimit të martesës dhe tragjedive të abortit dhe eutanazisë. 

Hnjerëzimi po ngrihet përsëri në një greminë të katastrofës.

Dhe të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. –Sr. Lucia, një nga vizionarët e Fatimas, në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982.

Shkrimet na tregojnë qartë se ka një betejë midis Marisë dhe Satanit. Do të duket se po hyjmë në kulmin e kësaj beteje, nëse dikush merr parasysh të gjitha shenjat e kohës.

Ne e dimë, nga shfaqjet e aprovuara nga Kisha të tilla si Fatima dhe ngjarje të tjera historike, se roli i saj po ndikon në historinë njerëzore. Zonja jonë e Fatimes është njohur nga Kisha si përgjegjëse për të mbajtur një engjëll gjykimi përmes ndërmjetësimit të saj, sipas lëshimit të Vatikanit të Pjesa e tretë e Sekretit të Fatimes. Dhe në kohët e fundit, Papa Gjon Pali II shkroi:

Sfidat e mëdha me të cilat përballet bota në fillim të këtij Mijëvjeçari të ri na bëjnë të mendojmë se vetëm një ndërhyrje nga lart, e aftë të drejtojë zemrat e atyre që jetojnë në situata konflikti dhe atyre që qeverisin fatet e kombeve, mund të japë arsye për të shpresuar për një të ardhme më të ndritur.

Kisha i ka dhënë gjithmonë kësaj lutje një efektshmëri të veçantë, duke ia besuar Rruzares problems problemet më të vështira. Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin. -Rosarium Virginis Mariae, 40; 39

Crucshtë thelbësore që ne fëmijët të mbajmë fort dorën e Marisë përmes përkushtimeve që Kisha na ka dhënë, veçanërisht Rruzares. Gjithashtu domethënëse, duke ndjekur shembullin e papës, është një akti i shenjtërimit asaj - një akt dorëzimi fëmijëria jonë shpirtërore tek e jona nënë shpirtërore. Në këtë mënyrë, ne lejojmë që Nëna e Zotit të forcojë dhe thellojë marrëdhënien tonë me Jezusin - krejt e kundërta e asaj që djalli ka bërë që shumë të krishterë me qëllime të mira të besojnë. Ai është jashtë për ta diskredituar atë. Por ajo është gati.

Siç thotë një prift, "Maria është një zonjë - por ajo mban çizme luftarake".

 

Shenjtërimi i Shën Louis De Montfort
     
Unë, (Emri), një mëkatar i pabesë - 
rinovo dhe ratifiko sot në duart e tua, 
O Nënë e Papërlyer, 
 zotimet e Pagëzimit tim; 
Unë heq dorë përgjithmonë nga Satani, pompat dhe punët e tij; 
dhe unë i jepem plotësisht Jezus Krishtit, 
Urtësia e Mishëruar, 
ta mbaj kryqin tim pas Tij gjatë gjithë ditëve të jetës sime, 
dhe të jem më besnik ndaj Tij sesa kam qenë ndonjëherë më parë.     
Në prani të të gjithë oborrit qiellor 
Unë të zgjedh ty këtë ditë, për Nënën dhe Zonjën time. 
 
Unë të dorëzoj dhe të shenjtërohem për ty, si skllavi yt, 
trupi dhe shpirti im, të mirat e mia, si të brendshme ashtu edhe të jashtme, 
dhe madje edhe vlera e të gjitha veprimeve të mia të mira, e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja; 
duke të lënë të drejtën e plotë dhe të plotë të asgjësimit tim, dhe gjithçka që më përket mua, 
pa perjashtim, 
sipas kënaqësisë tënde të mirë, për lavdinë më të madhe të Zotit, në kohë dhe në përjetësi.     
Amen. 

 

Merrni një kopje falas të Shën Louis de Montfort
Përgatitja për Shenjtërim
. Kliko këtu:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne MARY, SHENJAT.