Mëshira në Kaos

88197A59-A0B8-41F3-A8AD-460C312EF231.jpeg

 

Njerëzit ulërinin «Jezus, Jezus» dhe vraponin në të gjitha drejtimet- një viktimë e tërmetit në Haiti pas një tërmeti 7.0, 12 janar 2010, Agjencia e Lajmeve Reuters

 

IN herët që vijnë, mëshira e Zotit do të zbulohet në mënyra të ndryshme - por jo të gjitha ato lehtë. Përsëri, besoj se mund të jemi në prag të shikimit të Vulat e Revolucionit përfundimisht hapi punë e vështirë dhimbje në fund të kësaj epoke. Me këtë, dua të them se lufta, kolapsi ekonomik, uria, murtaja, persekutimi, dhe a Dridhje e madhe janë të afërta, megjithëse vetëm Zoti i di kohët dhe stinët. [1]shih Gjykimi shtatë vjeçar - Pjesa II 

Do të ketë tërmete, uri dhe murtaja të fuqishme nga vendi në vend; dhe pamje të mrekullueshme dhe shenja të fuqishme do të vijnë nga qielli. (Luka 21:11)

Po, e di - tingëllon si "dënim dhe errësirë". Por në shumë mënyra, ajo është është vetëm shpresoj se disa shpirtra kanë, dhe ndoshta mënyra e vetme që kanë mbetur për t'i sjellë kombet përsëri tek Ati. Sepse ekziston një ndryshim midis të jetuarit në një kulturë pagane në krahasim me një kulturë që ka i apostatizuar- ai që ka hedhur poshtë plotësisht Ungjillin. Ne jemi këta të fundit, dhe kështu, e kemi vënë veten në rrugën e Djali plangprishës e vetmja shpresë e vërtetë ishte të zbulonte varfërinë e tij të plotë [2]shih Momenti i Ardhshëm Bjellorus

 

PER PERVOJAT E VDEKJES

Të gjithë kemi dëgjuar histori të mbijetuarve të përvojave afër vdekjes. Tema e zakonshme është se, në një çast, ata panë jetën e tyre të ndezur para syve të tyre. Një viktimë e një përplasje aeroplani në Utah tregoi këtë përvojë:

Një seri fotografish, fjalësh, idesh, mirëkuptimi Ishte një skenë nga jeta ime. Ai ndezi para meje me një shpejtësi të jashtëzakonshme dhe unë e kuptova atë plotësisht dhe mësova prej tij. Erdhi një skenë tjetër, dhe një tjetër, dhe një tjetër, dhe unë po shihja tërë jetën time, çdo sekondë të saj. Dhe unë nuk i kuptova vetëm ngjarjet; I rijetova. Unë isha përsëri ai person, duke i bërë ato gjëra nënës sime, ose duke i thënë ato gjëra babait ose vëllezërve ose motrave të mia dhe e dija pse, për herë të parë, i kisha bërë ose i thashë. Tërësia nuk e përshkruan tërësinë e këtij rishikimi. Ai përfshinte njohuri për veten time, që të gjithë librat në botë nuk mund t'i përmbajnë. Kam kuptuar çdo arsye për gjithçka që kam bërë në jetën time. -Ana tjeter, nga Michael H. Brown, f. 8

Shpesh, njerëzit kanë përjetuar një "ndriçim" të tillë momente para vdekjes ose asaj që dukej se ishte vdekja e afërt.

 

MIRI NE KASTISEMENT

Kuptoni atë që po përpiqem të them: Stuhi e Madhe që është këtu dhe ardhja po sjell me vete kaos. Por është pikërisht ky shkatërrim që Zoti do të përdorë për të tërhequr shpirtrat drejt Vetes që përndryshe nuk do të pendohej. Kur kulla e Qendrës Botërore të Tregtisë u shembën, sa shpirtra bërtitën në Parajsë ndërsa u përballën me momentet e fundit të vdekshmërisë së tyre? Sa u penduan ndërsa Uragani Katrina, Harvey ose Irma i solli ata ballë për ballë me vdekjen? Sa shpirtra thirrën emrin e Zotit ndërsa cunami aziatik ose japonez u mbulua me kokë?

… Dhe do të ndodhë që të gjithë do të shpëtojnë ata që thërrasin emrin e Zotit. (Veprat 2:21)

Zoti është shumë më i interesuar në fatin tonë të përjetshëm sesa komoditetin tonë të përkohshëm. Nëse Vullneti i Tij lejues lejon të ndodhin tragjedi të tilla, kush e di se çfarë hiresh Ai fut në ato momentet e fundit? Kur dëgjojmë llogari nga ata që kanë pasur furça me vdekje, do të duket se ka hire të mëdha për të paktën disa shpirtra. Ndoshta këto janë hire që u merituan për ta nga lutjet dhe sakrificat e të tjerëve, ose nga një akt dashurie më herët në jetën e tyre. Vetëm Qielli e di, por me Zotin

Ne e dimë që të gjitha gjërat funksionojnë për mirë për ata që e duan Perëndinë Rom (Rom 8: 5)

Ndoshta një shpirt që “e donte Zotin” për aq sa ndiqnin me të vërtetë dhe sinqerisht ndërgjegjen e tyre, por pa faj të “fesë” së tyre të refuzuar, do të jepen hire të pendimit para se të godasë fatkeqësia (krh. Katekizmi nr. 867- 848), për

Dashuria mbulon një mori mëkatesh. (1 Prt 4: 8)

Kjo nuk do të thotë që një shpirt duhet të presë deri në minutën e fundit të varet nga hire të tilla. Shpirtrat që e bëjnë këtë po luajnë bixhoz me shpirtrat e tyre të përjetshëm.

Sidoqoftë, Zoti është bujar dhe i gatshëm t'i japë jetën e përjetshme atij që pendohet edhe «në sekondën e fundit». Jezui tregoi shëmbëlltyrën e dy grupeve të punëtorëve, disa që filluan herët në ditë dhe të tjerët që hynë «në orën e fundit» për të punuar. Kur erdhi koha për t'i paguar pagat, pronari i vreshtit u dha paga të barabarta të gjithëve. Grupi i parë i punëtorëve u ankua:

'Këta të fundit kanë punuar vetëm një orë dhe ju i keni bërë të barabartë me ne, që mbajmë barrën e ditës dhe nxehtësinë.' Ai i tha njërit prej tyre si përgjigje: 'Shoku im, unë nuk po të mashtroj. A nuk u pajtove me mua për pagën e zakonshme ditore? Merre atë që është e jotja dhe shko. Po sikur të dëshiroja t'i jepja kësaj të fundit të njëjtë me ju? Apo nuk jam i lirë të bëj siç dëshiroj me paratë e mia? A je ziliqar sepse jam bujar? (Mat. 20: 12-15)

Atëherë [hajduti i mirë] tha: "Jezus, më kujto kur të vish në mbretërinë tënde". Ai u përgjigj duke i thënë: "Amen, unë të them ty, sot do të jesh me mua në Parajsë." (Luka 23: 42-43)

 

HOPE

Shën Pali mëson se është vullneti i Zotit që të gjithë duhet të shpëtohen. Qielli, pra, po bën gjithçka që është e mundur në këtë orë të vonë për të rregulluar mundësinë për shpëtimin e shpirtrave aq sa lejon liria. Po vijnë ndëshkime në të cilat do të merren të mirat dhe të këqijat. Por kjo duhet të na sjellë shpresë që, megjithë errësirën që vjen, drita do të jepet në mënyra që ne nuk mund t'i kuptojmë. Miliona shpirtra mund të vdesin nëse do të vazhdonin më ashtu siç kanë qenë deri më tani, duke jetuar ditët e tyre të fundit deri në pleqëri. Por përmes sprovës dhe shtrëngimit, ndriçimit dhe pendimit, ata në fakt mund të shpëtohen përmes Mëshirës në kaos.

Mëshira e Zotit ndonjëherë prek mëkatarin në momentin e fundit në një mënyrë të mrekullueshme dhe misterioze. Nga pamja e jashtme, duket sikur gjithçka kishte humbur, por nuk është kështu. Shpirti, i ndriçuar nga një rreze e hirit të fuqishëm përfundimtar të Zotit, kthehet te Zoti në momentin e fundit me një forcë të tillë dashurie që, në një çast, ai merr nga Zoti faljen e mëkatit dhe ndëshkimit, ndërsa nga jashtë nuk tregon asnjë shenjë as të pendimi ose shtrëngimi, sepse shpirtrat [në atë fazë] nuk reagojnë më ndaj gjërave të jashtme. Oh, sa përtej të kuptuarit është mëshira e Zotit! Por - tmerr! - ka edhe shpirtra që vullnetarisht dhe me vetëdije e refuzojnë dhe e përbuzin këtë hir! Megjithëse një person është në pikën e vdekjes, Zoti i mëshirshëm i jep shpirtit atë moment të gjallë të brendshëm, kështu që nëse shpirti është i gatshëm, të ketë mundësinë e kthimit tek Zoti. Por ndonjëherë, turbullira në shpirtra është aq e madhe sa me vetëdije ata zgjedhin ferrin; ata [kështu] i bëjnë të padobishme të gjitha lutjet që shpirtrat e tjerë i ofrojnë Zotit për ta dhe madje edhe përpjekjet e Vetë Zotit ... —Diary of St. Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, n. 1698

 

Kthehu tek momenti i tanishëm

Disa njerëz mund të lexojnë shkrime si Fatima, dhe Tundja e Madhe dhe largojini ata si shqetësues për frikën ose të panevojshme për të ardhmen. Por ashtu si paranoja nuk është aspak një perspektivë e ekuilibruar, po ashtu po injoron Zëri i Zotit i shpallur në profetët e Tij. Jezusi foli hapur për ngjarjet dramatike që do të shoqëronin «kohët e fundit», dhe për këtë qëllim:

Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që kur të vijë ora e tyre të mund të mbani mend se unë ju thashë ... Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që të keni paqe në mua. Në botë do të kesh telashe, por merr kurajo, unë e kam pushtuar botën. (Gjoni 16: 4, 33) 

Edhe unë po shkruaj për këto gjëra në mënyrë që kur të ndodhin, ju të kujtoni se Parajsa i paratha - dhe mos harroni se Zoti i premton strehë dhe hir atij që i përket Atij. Pra, ndërsa bota vazhdon të refuzojë Zotin - dhe pasojat e kësaj vazhdojnë të shpalosen - prirja e duhur është të bëhesh drita e Tij për të tjerët rreth teje. Dhe kjo është e mundur vetëm duke jetuar në moment i pranishem, Duke duke jetuar detyrën e momentit në një frymë të lutja dhe dashuria. Nuk janë frika dhe përgatitjet tuaja që do t'i prekin të tjerët me praninë dhe dashurinë e Zotit, por gëzimi, paqja dhe bindja juaj ndaj Krishtit, madje edhe në mes të kaosit. 

Kur shikoj të ardhmen, trembem. Por pse të zhytemi në të ardhmen? Vetëm momenti i tanishëm është i çmuar për mua, pasi e ardhmja mund të mos hyjë kurrë në shpirtin tim fare. - Shën. Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 2

 

Botuar për herë të parë në 27 Mars, 2009 dhe azhurnuar sot.

 

LEXIMI MË TEJ:

Sakramenti i momentit të tanishëm

Detyra e momentit

Lutja e momentit

Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit

Shtatë Vulat e Revolucionit

Revolucioni i Madh

Tërheqja e Madhe

Vetmitë dhe refugjatët që vijnë

Të kuptuarit se si një Zot i mëshirshëm mund të lejojë ndëshkime: Një monedhë, dy anë

Stuhia e Madhe

Arka e Madhe

Koha e Kohëve

 

 

Ju bekoj dhe faleminderit për të
duke mbështetur këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.