Mëshira përmes mëshirës

KRESHME RETREAT
Dita 11

mëshira3

 

A rruga e tretë, e cila hap rrugën për praninë dhe veprimin e Zotit në jetën e dikujt, është e lidhur thelbësisht me Sakramentin e Pajtimit. Por këtu, kjo ka të bëjë, jo me mëshirën që merrni, por me mëshirën ju jep.

Kur Jezusi mblodhi qengjat e Tij rreth Tij në një kodër në bregun veriperëndimor të Detit të Galilesë, Ai i shikoi ata me sytë e Mëshirës dhe tha:

Lum ata që janë të mëshirshëm, sepse ata do të kenë mëshirë. (Mat 5: 7)

Por si për të nënvizuar seriozitetin e kësaj lumturie, Jezusi u kthye në këtë temë pak më vonë dhe përsëriti:

Nëse ua falni të tjerëve shkeljet e tyre, Ati juaj qiellor do t'ju falë. Por nëse nuk i falni të tjerët, as Ati juaj nuk do t'i falë shkeljet tuaja. (Gjoni 6:14)

Kjo do të thotë që edhe ne - në dritën e njohjes së vetvetes, frymës së përulësisë së vërtetë dhe guximit të së vërtetës - të bëjmë një rrëfim të mirë… është e pavlefshme para syve të Zotit nëse ne vetë refuzojmë të tregojmë mëshirë atyre që na kanë bërë dëm.

Në shëmbëlltyrën e një shërbëtori borxhli, një mbret fal borxhin e një shërbëtori që ishte lutur për mëshirë. Por pastaj shërbëtori shkon te një prej skllevërve të tij dhe kërkon që borxhet që i detyrohen t'i paguhen menjëherë. Skllavi i varfër i thirri zotërisë së tij:

'Ki durim me mua dhe unë do të të paguaj. 'Ai nuk pranoi dhe shkoi dhe e futi në burg derisa të paguante borxhin. (Mat 18: 29-30)

Kur mbreti mori vesh se si njeriu, borxhi të cilit sapo i kishte falur, e kishte trajtuar shërbëtorin e tij, ai e hodhi atë në burg derisa të kthehej çdo qindarkë e fundit. Pastaj Jezusi, duke iu drejtuar audiencës së Tij të rrëmbyer, përfundoi:

Kështu edhe Ati im qiellor do të bëjë me secilin prej jush, nëse nuk e fal vëllanë tuaj nga zemra juaj. (Mat 18:35)

Këtu, nuk ka asnjë paralajmërim, asnjë kufizim të mëshirës që jemi thirrur t'u tregojmë të tjerëve, pa marrë parasysh sa janë thellë plagët që na kanë shkaktuar. Në të vërtetë, i mbuluar me gjak, i shpuar nga thonjtë dhe i shpërfytyruar nga goditjet, Jezusi thirri:

Atë, fali ata, ata nuk dinë se çfarë bëjnë. (Luka 23:34)

Kur jemi kaq të plagosur, shpesh nga ata që janë më të afërt me ne, si mund ta falim vëllain tonë "nga zemra"? Si, kur emocionet tona janë shkatërruar nga anija dhe mendjet tona janë në trazira, mund ta falim tjetrin, veçanërisht kur ata nuk kanë ndërmend të kërkojnë falje nga ne ose ndonjë dëshirë për t'u pajtuar?

Përgjigja është se, të falësh nga zemra është një akti i vullnetit, jo emocionet. Shpëtimi dhe falja jonë vetjake vjen fjalë për fjalë nga Zemra e shpuar e Krishtit - një zemër që ishte hapur për ne, jo nga ndjenjat, por nga një akt i vullnetit:

Jo vullneti im por i yti të bëhet. (Luka 22:42)

Shumë vite më parë, një burrë i kërkoi gruas sime të hartonte një logo për kompaninë e tij. Një ditë ai do ta donte modelin e saj, të nesërmen ai do të kërkonte ndryshime. Dhe kjo vazhdoi me orë dhe javë. Përfundimisht, gruaja ime i dërgoi një faturë të vogël për pak nga puna që kishte bërë deri në atë moment. Disa ditë më vonë, ai la një postë zanore të keqe, duke e quajtur gruan time çdo emër të ndyrë nën diell. U indinjova. Unë u futa në automjetin tim, u nisa drejt vendit të tij të punës dhe vura kartën time të biznesit para tij. "Nëse i flisni ndonjëherë gruas time në atë mënyrë përsëri, do të sigurohem që biznesi juaj të marrë të gjithë famën e duhur." Unë kam qenë reporter i lajmeve në atë kohë, dhe natyrisht, kjo ishte një përdorim i papërshtatshëm i pozicionit tim. Unë hipa në makinën time dhe u largova, duke parë.

Por Zoti më bindi se duhej ta falja këtë njeri të varfër. U pashë në pasqyrë dhe duke e ditur se çfarë mëkatar isha, thashë: "Po, natyrisht Zotëri ... Unë e fal atë". Por sa herë që ecja me biznesin e tij në ditët në vazhdim, në shpirtin tim ngrihej pickimi i padrejtësisë, helmi i fjalëve të tij depërtonte në mendjen time. Por me fjalët e Jezuit nga Predikimi në Mal gjithashtu duke jehuar në zemrën time, unë përsërita, "Zot, unë e fal këtë njeri".

Por jo vetëm kaq, unë kujtova fjalët e Jezusit kur Ai tha:

Duajini armiqtë tuaj, bëni mirë me ata që ju urrejnë, bekoni ata që ju mallkojnë, lutuni për ata që ju keqtrajtojnë. (Luka 6:26)

Dhe kështu vazhdova, “Jezus, lutem për këtë njeri që ta bekosh atë, shëndetin e tij, familjen e tij dhe biznesin e tij. Edhe unë lutem që, nëse Ai nuk të njeh, që të të gjejë ”. Epo, kjo vazhdoi për muaj të tërë, dhe sa herë që kaloja biznesin e tij, do të ndihesha e lënduar, madje edhe zemërim ... por u përgjigja nga një akti i vullnetit te falesh.

Pastaj, një ditë kur i njëjti model i lëndimit u rishfaq, e fali përsëri "nga zemra". Papritmas, një shpërthim gëzimi dhe dashurie për këtë njeri vërshuan në zemrën time të plagosur. Nuk ndieja asnjë zemërim ndaj tij dhe në fakt, doja të shkoja drejt biznesit të tij dhe t'i thosha se e doja me dashurinë e Krishtit. Nga ajo ditë e tutje, mrekullueshëm, nuk kishte më hidhërim, më dëshirë për hakmarrje, vetëm paqe. Emocionet e mia të plagosura u shëruan më në fund - në ditën që Zoti ndjeu se duhej të shëroheshin - jo një minutë më parë ose një sekondë më vonë.

Kur duam kështu, unë jam i bindur se jo vetëm që Zoti na i fal shkeljet tona, por Ai i mbikëqyr shumë nga gabimet tona për shkak të bujarisë së Tij të madhe. Siç tha Shën Pjetri,

Mbi të gjitha, le të jetë e fortë dashuria juaj për njëri-tjetrin, sepse dashuria mbulon një mori mëkatesh. (1 Pjetër 4: 8)

Ndërsa vazhdon kjo Tërheqje e Kreshmëve, thirrni ndërmend ata që ju kanë plagosur, refuzuar ose injoruar; ata që, me veprimet ose fjalët e tyre, ju kanë shkaktuar një dhimbje të rëndë. Pastaj, duke mbajtur fort dorën e shpuar të Jezusit, zgjedh për t'i falur ata - pa pushim dhe mbi fitimin. Për kush e di? Ndoshta arsyeja që disa dhimbje si kjo vonojnë më shumë se të tjerët është sepse ai person ka nevojë që ne të bekojmë dhe të lutemi për ta më shumë se një herë. Jezusi varej në Kryq për disa orë, jo vetëm një ose dy. Pse Epo, po sikur Jezusi të kishte vdekur disa minuta pasi ishte gozhduar në atë pemë? Atëherë nuk do të kishim dëgjuar kurrë për durimin e Tij të madh në Kalvar, mëshirën e Tij ndaj hajdutit, thirrjet e Tij të faljes dhe vëmendjen dhe dhembshurinë e tij ndaj Nënës së Tij. Po ashtu, ne duhet të varemi në Kryqin e pikëllimeve tona për aq kohë sa dëshiron Zoti në mënyrë që me durimin, mëshirën dhe lutjet tona - të bashkuara me ato të Krishtit - armiqtë tanë të marrin hiret e nevojshme nga ana e Tij e shpuar, të tjerët do të marrin dëshmia jonë… dhe ne do të marrim pastrimin dhe bekimet e Mbretërisë.

Mëshirë përmes mëshirës.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Mëshira na vjen me anë të mëshirës që u tregojmë të tjerëve.

Falni dhe do të jeni të falur. Dhurata dhe dhurata do t'ju jepen; një masë e mirë, e paketuar së bashku, e tronditur dhe e tejmbushur, do të derdhet në prehrin tuaj. Për masën me të cilën ju matni do të matet për ju. (Luka 6: 37-38)

shpuar_Fotor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
PODCAST I KIST SHKRUAR poshtë:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.