Biznesi i mamit

Maria e qefinit, nga Julian Lasbliez

 

CDO në mëngjes me lindjen e diellit, unë ndiej praninë dhe dashurinë e Zotit për këtë botë të varfër. Unë i rijetoj fjalët e Vajtimeve:

Veprat e mëshirës së Zotit nuk janë shteruar, dhembshuria e tij nuk është harxhuar; ato rinovohen çdo mëngjes - e madhe është besnikëria juaj! (3: 22-23)

Ndërsa kafshët trazohen, fëmijët ngrihen dhe zhurma e jetës së përditshme mbush rrugët, dyqanet dhe vendet e punës, ekziston ndjesia që jeta do të vazhdojë siç ka kaluar gjithmonë. Dhe jam i tunduar të besoj se mbase, vetëm ndoshta qindra mijëra fjalë që kam shkruar këtu janë të rezervuara për një brez tjetër. 

Por më pas Zoja më kap nga palltot dhe më thotë, “Ne kemi punë për të bërë" Po, është tepër vonë për mua që të kthehem në status quo. Jeta ime është ndryshuar përgjithmonë që nga ajo kohë ditë e paharrueshme Zoti më thirri në këtë apostull shkrim. Tundimi për të qenë normal ka humbur pjesën më të madhe të tërheqjes së saj, sepse unë mund ta shoh aq qartë sa hunda në fytyrën time që të gjithë gjërat për të cilat kam paralajmëruar do të ndodhin tani në kohë reale.

 

BASHKPUNUESIT

Dhjetë vjet më parë, një fjalë më erdhi në lutje që jemi në kohën e Pararendësit. Kjo ashtu si Gjon Pagëzori ishte një pararendës i Krishtit që bërtiste, "Përgatitni udhën e Zotit", Kështu që gjithashtu, do të ketë pararendës të Antikrishti. Gjoni erdhi duke njoftuar se “Çdo luginë do të mbushet dhe çdo mal dhe kodra do të ulet ". Po ashtu, paraardhësit e Antikrishtit do të përgatisin mënyrën e tij duke shpallur një anti-ungjill. Këto fjalë mezi po shiheshin kur i shkrova për herë të parë:

Rrugët e Antikrishtit po "bëhen të drejta" nga paraardhësit që po heqin pengesat për "kulturën e tij të vdekjes". Ata do të flasin fjalë që tingëllojnë të arsyeshme, tolerante dhe të mira. Por ato do të jenë më shumë një kthesë e së vërtetës, në krahasim me të kundërtën e saj. "Luginat që ata mbushin dhe malet që i bëjnë të ulta" (krh. Luka 3: 4) janë ndryshimet midis burrit dhe gruas, njerëzimit dhe llojit të kafshëve, midis një feje apo tjetrës: gjithçka duhet të bëhet uniformë. Rrugët dredha-dredha të vuajtjeve njerëzore duhet të rregullohen, bëhen të gjera dhe të lehta duke ofruar "zgjidhje" për t'i dhënë fund të gjitha vuajtjeve. Dhe mënyrat e përafërta të vdekjes ndaj mëkatit dhe vetvetes do të rrafshohen dhe shtrohen me një sipërfaqe me shkëlqim dhe pa faj, ku mëkati nuk ekziston dhe vetë-përmbushja është destinacioni përfundimtar. - krh. PararendësitShkurt 13th, 2009

Do të jetë një "epokë e re", thonë këta pararendës. Gjashtëmbëdhjetë vjet më parë, Vatikani lëshoi ​​një dokument që gjithashtu shërbeu si pararendës i kësaj ore. Ai foli për një kohë që do të vinte kur gjinitë do të relativizoheshin, teknologjia do të bashkonte mishin me patate të skuqura kompjuterike dhe krishterimi do të dilte nga një botë e re: 

La Mosha e re e cila po agon do të jetë e mbushur me njerëz nga qenie të përsosura, androgjene, të cilët janë plotësisht në komandë të ligjeve kozmike të natyrës. Në këtë skenar, krishterimi duhet të eliminohet dhe t'i japë vendin një feje globale dhe një rendi të ri botëror.  -Jezu Krishti, Bartësi i Ujit të Jetës, n 4, Këshillat Papnorë për Kulturë dhe Dialog Ndërfetar

 

Furtuna e madhe

Por Nëna jonë na paralajmëronte për shekuj, duke u lutur për dekada: a Stuhi e Madhe do të vinte mbi njerëzimin if ne nuk u kthyem tek Biri i saj, Jezu Krishti dhe Vullneti Hyjnor që është baza për një kulturë dashurie. Siç tha ajo mbi 100 vjet më parë në Fatima:

Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe. Nëse jo, [Rusia] do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen. EssMesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Kjo "Stuhi" nuk do të ishte hyjnore në origjinë, në vetvete, por një nga krijimet tona.[1]shih Korrni shakullinë

Kur mbjellin erën, ata do të korrin vorbullën. (Hos 8: 7)

Në vitin 1982, një nga shikuesit të cilëve Zoja e Fatimës na dha këtë paralajmërim ishte e ndjera Sr Lucia. Duke parë se si Jona "Kërkesat" e Zonjës për pendim, Rruzarja dhe shenjtërimi i Rusisë nuk u morën parasysh, ajo shkroi një letër për Shën Gjon Palin II që thoshte kaq me paramendim:

Meqenëse nuk e kemi dëgjuar këtë thirrje të Mesazhit, ne shohim se ai është përmbushur, Rusia ka pushtuar botën me gabimet e saj [p.sh. Marksizmi, Socializmi, Komunizmi, etj.]. Dhe nëse ende nuk e kemi parë përmbushjen e plotë të pjesës përfundimtare të kësaj profecie, ne po shkojmë drejt saj pak nga pak me hapa të mëdhenj. Nëse nuk e refuzojmë rrugën e mëkatit, urrejtjes, hakmarrjes, padrejtësisë, shkeljeve të të drejtave të personit njerëzor, imoralitetit dhe dhunës, etj. Dhe të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës.—Vëzhguesi i Fatima-s, Lr. Lucia, Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Një profet tjetër, i nderuar nga papët, ishte e Bekuara Anna Maria Taigi, e cila konfirmoi ndëshkimin e bërë vetë të njerëzimit gjatë krijimit:[2]Shiko Shtatë vulat e revolucionit

Zoti do të dërgojë dy ndëshkime: njëra do të jetë në formën e luftërave, revolucioneve dhe të këqijave të tjera; ajo do të jetë me origjinë nga toka. Tjetri do të dërgohet nga Parajsa. LessTreguar Anna Maria Taigi, Profecitë katolike, F.76

 

BIZNESI I NOMNS

Pra, çfarë tani? A jemi thjesht të zhytur dhe shpresojmë ta heqim këtë Stuhi? 

Absolutisht jo. Theshtë momenti të merremi me biznesin e mamasë më shumë se kurrë. Dhe cili është biznesi i saj? Për të lutuni, lutuni, lutuni; t'i afrohesh Birit të saj Jezus në Eukaristi (dmth. ta pranosh kur të mundesh); të shkosh në Rrëfim të paktën një herë në muaj, nëse jo një herë në javë; për të lexuar Shkrimet shpesh; të mbetet në Kungim me Kishën dhe Papën; për të bërë pendim, të shpejtë, dhe për të thënë Rruzarja; dhe për të bërë Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunën e Parë të çdo muaji për pesë muaj.[3]shih thesacredheart.com 

Por është më shumë se kaq. Isshtë që t'i ndërmarrim këto gjëra duke pasur parasysh kthimin tonë. Pra, të lutesh nuk është çështje vetëm e grumbullimit të fjalëve, por edhe për të lutu nga zemra. Do të thotë të hysh në një marrëdhënie personale me Atin, Birin dhe Shpirtin e Shenjtë dhe të dorëzohesh çdo aspekt i jetës suaj në duart e dashura të Trinisë. Shtë që jo vetëm të merrni Eukaristinë në gjuhën tuaj, por me gjithë mendjen dhe zemrën tuaj.

Që jeta të jetë vërtet një lavdërim i pëlqyeshëm për Zotin, është me të vërtetë e nevojshme të ndryshohet zemra. Konvertimi i krishterë është i orientuar në këtë konvertim, i cili është një takim i jetës me "Zotin e të gjallëve" (Mt 22: 32) —POPA FRANCIS, Fjalimi në Asamblenë Plenare të Kongregatës për Adhurimin Hyjnor dhe Disiplinën e Sakramenteve, 14 Shkurt 2019; vatikani.va

Dhe për të bërë vend në shpirtin tuaj, duhet të shkoni shpesh në Rrëfim për t'u penduar për ato gjëra që konkurrojnë për "hapësirën" e Zotit dhe për të marrë hirin që ju nevojitet për të mposhtur mëkatin. Dhe kur bëhet fjalë për agjërimin dhe pendimin, ofroni ato sakrifica me një zell dhe pasion të madh për shpirtrat e humbur. 

Secili duhet të bëjë siç është vendosur tashmë, pa trishtim ose detyrim, sepse Zoti e do një dhurues të gëzuar. (2 Korintasve 9: 7)

E fundit, bëhu lajmëtar i mëshirës së Zotit. Mëshira jo vetëm që paralajmëron mëkatarin, por gjithashtu anashkalon gabimet e të tjerëve sesa të preokupojë veten me ta. Mëshira jo vetëm që i nxit të tjerët për punë të mira, por është një paqebërës midis grindjeve. Mëshira kërkon të unifikohet, të mos shembet.

 

Apostujt e Mëshirës

Sot, mes kaq shumë skandalesh klerikale dhe konfuzioni, ekziston një tundim i rrezikshëm për t'i kthyer barinjtë tanë me vitriol dhe zemërim. Ish-kardinali Theodore McCarrick u zhvesh sot sot për shkak të abuzimit seksual që ai bëri ndaj atyre nën kujdesin e tij. Një nga lexuesit e mi i dërgoi një letër një liste njerëzve, përfshirë edhe mua. Ai shkroi:

SOB duhet të kalojë pjesën tjetër të jetës së tij të mjerueshme në një burg ferr të Turqisë, dhe pasi të vdesë, të kalojë shumë përjetësi në kanalizimet e ferrit !!!! 
Unë iu përgjigja se, me siguri, ai duhet ta njohë Biblën dhe besimin e tij më mirë se kaq. Ai duhet ta dijë se mëshirat e Zotit rinovohen çdo mëngjes,[4]krh. Lam 3:23 dhe pasi Ai erdhi pikërisht për të shpëtuar mëkatarët, McCarrick është mbase kandidati Nr. 1 për mëshirën e Zotit. 
Askush të mos ketë frikë të më afrohet, edhe pse mëkatet e tij janë si të kuqe flakë… Unë nuk mund ta dënoj edhe mëkatarin më të madh nëse ai i bën një apel ndaj dhembshurisë Sime, por përkundrazi, unë e justifikoj atë në mëshirën time të padepërtueshme dhe të pakalueshme. —Jezusi tek Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 699, 1146
Përgjigja e tij? "Tooshtë tepër e vonë për këtë !!!" Dhe unë them, kjo është arsyeja pse disa jobesimtarë nuk duan absolutisht asgjë të bëjnë me krishterimin. Një lloj i tillë nuk është biznesi i mamit!
 
 
Apostuj të shpresës
 
Timeshtë koha që ne të kalojmë më pak kohë duke u kënaqur me gjendjen e Kishës dhe botës dhe të vazhdojmë me biznesin e Zojës, e cila është të bëhemi apostull i shpresës, dashurisë dhe mëshirës. Ajo po thërret ju personalisht, tani, sepse si leximi i pare tregon në meshë sot, ajo është një kyç protagonist në betejën për shpirtrat:

Unë do të vë armiqësi midis teje dhe gruas, dhe farës sate dhe farës së saj: ajo do të shtypë kokën tënde dhe ti do të presësh thembrën e saj. (Zan 3:15, Douay-Rheims; shih shënimin në fund të faqes)[5]«Version ky version [në latinisht] nuk pajtohet me tekstin hebraisht, në të cilin nuk është gruaja, por pasardhësit e saj, pasardhësi i saj, që do të shtypë kokën e gjarprit. Ky tekst nuk ia atribuon fitoren mbi Satana Marisë, por Birit të saj. Sidoqoftë, meqenëse koncepti biblik vendos një solidaritet të thellë midis prindit dhe pasardhësve, përshkrimi i Immaculata që dërrmon gjarprin, jo me fuqinë e saj, por me hirin e Birit të saj, përputhet me kuptimin origjinal të fragmentit. " (POPA JOHN PAUL II, "Emniteti i Marisë ndaj Satanait ishte Absolut"; Audienca e Përgjithshme, 29 maj 1996; ewtn.com.) Shënimi në fund të faqes Douay-Rheims pajtohet: "Kuptimi është i njëjtë: sepse nga fara e saj, Jezu Krishti, gruaja shtyp kokën e gjarprit". (Shënimi, f. 8; Baronius Press Limited, Londër, 2003)

Nuk ka rëndësi se sa të tmerrshme dhe të tmerrshme bëhen gjërat në këtë botë; çdo moment mbart një farë të shpresoj me anë të së cilës Zoti mund të bëjë që edhe e keqja të funksionojë për të mirën. Kjo eshte pse fatalizëm nuk është tipari i një prej apostujve të Marisë. Kur qëndroi nën Kryqin e Birit të saj, të gjitha dukeshin të humbura ... dhe pastaj papritmas fara e shpresës mbinë përpara saj kur gjaku dhe uji shpërthen nga Zemra e Birit të saj. Kjo është arsyeja pse, megjithëse ajo dëshiron që ne të jemi të vetëdijshëm për "shenjat e kohës" dhe madje të flasim për to, ajo nuk dëshiron që ne të fiksohemi me lajmet dëshpëruese dhe të metat klerikale, aq më pak me tonat. 
… Sepse kush ka lindur nga Zoti pushton botën. Dhe fitorja që pushton botën është besimi ynë. (… 1 Gjonit 5: 4)

Ana, një apostull laik, thuhet se e mori këtë fjalë nga Zoti ynë. Unë mendoj se është e shkëlqyeshme - dhe pikërisht ajo që ka qenë në zemrën time për muaj: 

Jesus:

Ka shumë mënyra që rinovimi mund të vijë në Kishën time. Ka po aq mënyra për të sjellë ripërtëritje sa ka katolikë që më duan. Secila prej këtyre mënyrave mbillet në çdo ditë. Po, në çdo moment ka mundësi për rinovim në Kishën time. Si do ta kuptoni nëse dikush po punon drejt qëllimit tim të rinovimit? Kjo është një pyetje e rëndësishme. Importantshtë e rëndësishme sepse pasi t’i përgjigjeni pyetjes në mendjen dhe zemrën tuaj, unë pres që ju të punoni vetëm drejt ripërtëritjes dhe jo kundër rinovimit. E kupton A jeni të gatshëm të përuleni nga unë nëse jeni duke punuar kundër rinovimit? Vetëm ju mund t'i përgjigjeni kësaj pyetjeje dhe është një pyetje e rëndësishme për shpirtin tuaj. 

Dikush po punon drejt ripërtëritjes në Kishën time nëse po flasin për mua. Dikush po punon drejt ripërtëritjes në Kishën time nëse e pranon që Papa, i zgjedhur nga unë, po më dëgjon. Dikush po punon drejt ripërtëritjes nëse po i çon të tjerët në një të ardhme zhvillimi, më të madhe shenjtëria dhe gjithashtu e hapjes ndaj nënës sime dhe rolit të saj në mbrojtjen e Kishës. A do t'i tërheqë njerëzit Maria, nëna jonë e dashur, nga uniteti në Kishë? Përçarja nuk do të vijë kurrë nga Nëna e Kishës dhe Mbretëresha e Kishës. Shenjtorja jonë më e madhe, Maria, do të mbrojë gjithmonë unitetin në Kishën në Tokë. Maria i drejton njerëzit tanë në harmoni, paqe dhe shërbim. Maria i drejton njerëzit tanë në shpresë dhe ngazëllim për mundësinë që Kisha ime ta tërheq botën në shëndet dhe forcë. Mary gjithmonë do të çojë në besnikëri në magjisteri. A jeni e përkushtuar ndaj Marisë, nënës së Kishës sonë? Atëherë do të punoni drejt unitetit në Kishë. Ju do të punoni për të sjellë mëshirën e Zotit për secilin person të krijuar nga Zoti. Ju do t'i shërbeni udhëheqjes që unë kam zgjedhur, jo udhëheqjes së vetë-caktuar, e cila vetëm mund të shkatërrojë paqen në Kishën tonë në Tokë. 

Dije që Kisha në Qiell është e paprekur. Dije që shenjtorët kanë shkuar para se të dëshironi suksesin tuaj. Dëshironi të jeni të suksesshëm në luajtjen e rolit tuaj për mua? Atëherë duhet të heqësh dorë nga çdo përpjekje për t'u larguar nga uniteti në Kishë. Rezultatet për ju do të jenë serioze nëse përfshiheni në biseda ose aktivitete që dobësojnë unitetin. Unë rregulloj që ju ta dëgjoni këtë në mënyrë që të paralajmëroheni. Nëse dikush po përpiqet të dekonstruktojë atë që vendosi Pjetri, atëherë ai person nuk është kampioni im. Ju duhet të kërkoni diku tjetër për shoqëri. Shpresa ime për rinovim qëndron pjesërisht në angazhimin tënd ndaj meje. Do te me sherbesh Unë po ju pyes personalisht dhe në kërkesën time është edhe një udhëzim. Qëndro besnik i Kishës sime. Mbani pozicionin tuaj të besnikërisë. Përqendrohuni me vëmendje në ndjekjen e udhëheqjes së ofruar nga Ati i Shenjtë. - nga Jezu Krishti, Mbreti i Kthyer, 14 Shkurt 2019; Udhëzim për Kohët Tona

 

Apostujt e dashurisë

"Udhëheqja e ofruar nga Ati i Shenjtë" i referohet "programit" të qartë që Papa Françesku lëshoi ​​në fillim të papnatit të tij dhe të cilin ai e ka kryer në mënyra të ndryshme, për mirë ose për keq, që nga ajo kohë:

E shoh qartë se gjëja për të cilën Kisha ka më shumë nevojë sot është aftësia për të shëruar plagët dhe për të ngrohur zemrat e besimtarëve; ka nevoje per afersi, afërsia Unë e shoh Kishën si një spital fushor pas betejës. Useshtë e kotë të pyesni një person të dëmtuar rëndë nëse ka kolesterol të lartë dhe për nivelin e sheqernave të tij në gjak! Ju keni për të shëruar plagët e tij. Atëherë mund të flasim për gjithçka tjetër. Shëroni plagët, shëroni plagët. Dhe duhet të fillosh nga toka. —POPA FRANCIS, intervistë me AmericaMagazine.com, Shtator 30th, 2013

Gëzimi i ungjillit mbush zemrat dhe jetën e të gjithë atyre që ndeshen me Jezusin. Ata që e pranojnë ofertën e tij të shpëtimit lirohen nga mëkati, trishtimi, zbrazëtia e brendshme dhe vetmia. Me Krishtin gëzimi lind vazhdimisht përsëri ... Unë dëshiroj të inkurajoj besimtarët e krishterë të fillojnë një kapitull të ri të ungjillizimit të shënuar nga ky gëzim, ndërsa tregojnë rrugët e reja për udhëtimin e Kishës në vitet që vijnë. -Evangelii Gaudium, n 1

Nëna jonë e Bekuar është një "pasqyrë" e Kishës.[6]"Maria e Shenjtë ... ju u bëtë shëmbëlltyra e Kishës që do të vijë ..." - Papa BENEDIKT XVI, Spe Salvi, n.50 Kështu që, nuk është për t'u habitur që ajo po i bën jehonë Atit të Shenjtë ndërsa, edhe ajo, lutet që ne të mësojmë për çështjen Biznesi i Atit Qiellor

Të dashur fëmijë, apostuj të dashurisë sime, ju takon juve ta përhapni dashurinë e Birit tim te të gjithë ata që nuk e kanë njohur; ju, dritat e vogla të botës, të cilëve unë po u mësoj me dashuri nëne që të shkëlqejnë qartë me shkëlqim të plotë. Lutja do t'ju ndihmojë, sepse lutja ju shpëton, lutja shpëton botën ... Fëmijët e mi, jini gati. Kjo kohë është një pikë kthese. Prandaj po ju thërras përsëri në besim dhe shpresë. Unë po ju tregoj mënyrën me të cilën duhet të ecni dhe këto janë fjalët e Ungjillit. —Zoja e Medjugorjes për Mirjanën, 2 Prill 2017; 2 qershor 2017

 

LIDHJE ME LIDHJE

A po hapet porta lindore?

Shtatë vulat e revolucionit

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Korrni shakullinë
2 Shiko Shtatë vulat e revolucionit
3 shih thesacredheart.com
4 krh. Lam 3:23
5 «Version ky version [në latinisht] nuk pajtohet me tekstin hebraisht, në të cilin nuk është gruaja, por pasardhësit e saj, pasardhësi i saj, që do të shtypë kokën e gjarprit. Ky tekst nuk ia atribuon fitoren mbi Satana Marisë, por Birit të saj. Sidoqoftë, meqenëse koncepti biblik vendos një solidaritet të thellë midis prindit dhe pasardhësve, përshkrimi i Immaculata që dërrmon gjarprin, jo me fuqinë e saj, por me hirin e Birit të saj, përputhet me kuptimin origjinal të fragmentit. " (POPA JOHN PAUL II, "Emniteti i Marisë ndaj Satanait ishte Absolut"; Audienca e Përgjithshme, 29 maj 1996; ewtn.com.) Shënimi në fund të faqes Douay-Rheims pajtohet: "Kuptimi është i njëjtë: sepse nga fara e saj, Jezu Krishti, gruaja shtyp kokën e gjarprit". (Shënimi, f. 8; Baronius Press Limited, Londër, 2003)
6 "Maria e Shenjtë ... ju u bëtë shëmbëlltyra e Kishës që do të vijë ..." - Papa BENEDIKT XVI, Spe Salvi, n.50
Postuar ne BALLINA, MARY, LEXIMET masive.