Muzika është një portë

Drejtimi i një tërheqjeje të të rinjve në Alberta, Kanada

 

Kjo është një vazhdim i dëshmisë së Markut. Ju mund ta lexoni pjesën I këtu: "Qëndro dhe bëhu i lehtë".

 

AT në të njëjtën kohë kur Zoti po më vinte flakën përsëri për Kishën e Tij, një burrë tjetër po na thërriste të rinjtë në një "ungjillizim të ri". Papa Gjon Pali II e bëri këtë një temë kryesore të Papa tij, duke thënë me guxim se një "ri-ungjillëzim" i dikur kombeve të krishtera ishte tani i nevojshëm. "Të gjitha vendet dhe kombet ku feja dhe jeta e krishterë më parë po lulëzonin," tha ai, tani, "jetuan 'sikur Zoti të mos ekzistonte".[1]Christifideles Laici, n 34; vatikan.va

 

EVANGELIZIMI I RI

Në të vërtetë, kudo që kam shikuar në vendin tim të Kanadasë, nuk pashë asgjë përveç vetëkënaqësisë, sekularizmit dhe madje një apostazi në rritje. Ndërsa ato misionarë që kishim po largoheshin për në Afrikë, Karaibe dhe Amerikën e Jugut, unë pashë qytetin tim si territor misionar përsëri. Kështu që, ndërsa isha duke mësuar të vërtetat më të thella të besimit tim katolik, ndjeva gjithashtu që Zoti më thirri të hyja në vreshtat e Tij - për t'iu përgjigjur Vakumi i Madh që po thithte brezin tim në skllavëri shpirtërore. Dhe Ai po fliste më saktë përmes Vikarit të Tij, Gjon Palit II:

Në këtë moment janë besnikët laikë, për shkak të pjesëmarrjes së tyre në misionin profetik të Krishtit plotësisht pjesë e kësaj pune të Kishës. —POPA ST. JOHN PAUL II, Christifideles Laici, n 34; vatikan.va

Papa do të thoshte gjithashtu:

Shikoni drejt së ardhmes me përkushtim për një Ungjillëzim të Ri, një i ri në nxehtësinë e tij, i ri në metodat e tij dhe i ri në shprehjen e tij. - fjalim në Konferencat Episkopale të Amerikës Latine, 9 Mars 1983; Haiti

 

MUZIKA SHT A NJO DERVOR

Një ditë, po diskutoja me kunatën time për krizën e besimit dhe eksodin masiv të rinisë nga Kisha Katolike. Unë i tregova asaj se sa prekëse mendoja se ishte ministria e muzikës Baptiste (shih Qëndro, dhe ji Dritë) “Epo atëherë, pse jo ju të filloni një bandë lavdërimi dhe adhurimi? " Fjalët e saj ishin bubullima, një konfirmim i stuhisë së vogël që po shpërtheu në zemrën time dhe që dëshironte t'u sillte dushe freskuese vëllezërve dhe motrave të mia. Dhe me këtë, dëgjova nga brenda një fjalë të dytë thelbësore që erdhi menjëherë pas kësaj: 

Muzika është një portë për të ungjillizuar. 

Kjo do të bëhej "metoda e re" për të cilën Zoti do të më duhej ta përdorja "Qëndro dhe bëhu i lehtë për vëllezërit e mi". Do të ishte duke përdorur lavdërimin dhe adhurimin e muzikës, "të re në shprehjen e saj", për të tërhequr të tjerët në praninë e Zotit atje ku Ai mund t'i shërojë ata.

Problemi është se kam shkruar këngë dashurie dhe balada - jo këngë adhurimi. Për të gjithë bukurinë e himneve dhe këngëve tona antike, thesari i muzikës në Kishën Katolike ishte i shkurtër për këtë i ri shprehja e lavdërimit dhe e adhurimit të muzikës që po shihnim midis Ungjillorëve. Këtu, unë nuk jam duke folur për Kumbaya, por këngë adhurimi nga zemra, shpesh të nxjerra nga vetë Shkrimet. Ne lexojmë si në Psalmet ashtu edhe te Zbulesa se si Zoti dëshiron një “këngë të re” të kënduar para Tij.

Këndojini Zotit një këngë të re, lavdërimet e tij në kuvendin e besnikëve… O Zot, një këngë të re do të të këndoj për ty; në një lirë me dhjetë tela do të luaj për ju. (Psalmi 149: 1, 144: 9; krh. Zbul. 14: 3)

Edhe Gjon Pali II ftoi disa Rrëshajë për të sjellë këtë "këngë të re" të Shpirtit në Vatikan. [2]shih Fuqia e Lavdërimit, Ligji Terry Pra, ne huazuam muzikën e tyre, shumë prej saj sublime, personale dhe thellësisht prekëse.

 

SHPIRTIMI

Një nga ngjarjet e para për të rinjtë që ndihmoi ministria ime e lulëzimit të organizohej ishte një "Seminar në Jetën në Shpirt" në Leduc, Alberta, Kanada. Rreth 80 të rinj u mblodhën atje ku ne do të këndonim, predikonim Ungjillin dhe luteshim për një burim të ri të Shpirtit të Shenjtë mbi ta si një "Rrëshajë e re"… diçka që Gjon Pali II e ndjeu se ishte e natyrshme të lidhur me Ungjillëzimin e Ri. Në fund të mbrëmjes sonë të dytë të tërheqjes, ne dëshmuam shumë të rinj, dikur të ndrojtur dhe të frikësuar, papritmas të mbushur me Shpirt dhe të tejmbushur me dritë, lavdërim dhe gëzim të Zotit. 

Një nga udhëheqësit më pyeti nëse edhe unë doja të lutesha. Prindërit e mi e kishin bërë këtë tashmë me vëllezërit e motrat e mi dhe unë shumë vite më parë. Por duke e ditur që Zoti mund të derdhë Shpirtin e Tij mbi ne pa pushim (krh. Veprat 4:31), unë thashë: “Sigurisht. Pse jo." Ndërsa udhëheqësi shtriu duart, unë papritmas u rrëzova si një pendë - diçka që nuk më kishte ndodhur kurrë më parë (e quajtur “pushimi në Shpirt”). Papritur, trupi im ishte kryqëzor, këmbët e mia të kryqëzuara, duart e shtrira ndërsa ajo që ndjehej si "energji elektrike" më përshkonte trupin. Pas disa minutash, u ngrita në këmbë. Majat e gishtërinjve të mi ishin duke u djegur dhe buzët e mia ishin mpirë. Vetëm më vonë do të bëhej e qartë se çfarë do të thoshte kjo. 

Por këtu është gjëja. Që nga ajo ditë, fillova të shkruaj këngë lavdërimi dhe adhurimi nga duzina, ndonjëherë dy ose tre në një orë. Ishte e çmendur. Ishte sikur nuk mund ta ndaloja lumin e këngës që buronte nga brenda.

Kush beson në mua, siç thotë shkrimi i shenjtë: 'Lumenj me ujë të gjallë do të burojnë nga brenda tij'. (Gjoni 7:38)

 

NJ ONE ZO LINDET

Me këtë, fillova të bëj së bashku një grup zyrtar. Ishte një privilegj i lezetshëm - mbase një dritare se si Jezusi zgjodhi Dymbëdhjetë Apostujt e Tij. Papritmas, Zoti do të vinte burra dhe gra para meje, për të cilët Ai thjesht do të thoshte në zemrën time: "Po, edhe ky." Pas mendimit, unë mund të shoh se disa, nëse jo të gjithë jemi zgjedhur, jo aq për aftësitë tona muzikore apo edhe për besnikërinë, por sepse Jezusi thjesht donte të bënte dishepuj prej nesh.

Duke ditur thatësirën shpirtërore të komunitetit që po përjetoja në famullinë time, rendi i parë i ditës ishte që ne jo vetëm të këndonim së bashku, por të luteshim dhe të luanim së bashku. Krishti po formonte jo vetëm një bandë, por një komunitet ... një familje besimtarësh. Për pesë vjet, ne u rritëm për të dashur njëri-tjetrin në mënyrë të tillë që dashuria jonë u bë "simbol”Përmes së cilës Jezusi do të tërhiqte të tjerët në shërbimin tonë.

Kështu do ta dinë të gjithë që ju jeni dishepujt e mi, nëse keni dashuri për njëri-tjetrin. (Gjoni 13:35)

… Bashkësia e krishterë do të bëhet një shenjë e pranisë së Zotit në botë. -Ad Gentes Divinitus, Vatikani II, n.15

Nga mesi i viteve 1990, grupi ynë, Një zë, ishte duke tërhequr disa qindra njerëz të Dielën në mbrëmje në ngjarjen tonë të quajtur "Një Takim me Jezusin". Ne thjesht do t'i drejtonim njerëzit në praninë e Zotit përmes muzikës, dhe pastaj do të ndanim Ungjillin me ta. Ne do ta mbyllnim mbrëmjen me këngë që i ndihmonin njerëzit të dorëzonin zemrat e tyre gjithnjë e më shumë Jezusit në mënyrë që Ai t'i shëronte ata. 

 

NJ EN ENCOUNTER ME JEZUSIN

Por edhe para se të fillonte pjesa zyrtare e mbrëmjes, ekipi ynë i shërbimit do të lutej para Sakramentit të Bekuar në një kishëz anësore, duke kënduar dhe adhuruar Jezusin në Praninë e Tij të Vërtetë. Ironikisht, një i ri baptist njeriu filloi të marrë pjesë në ngjarjet tona. Ai përfundimisht u bë katolik dhe hyri në seminar.[3]Murray Chupka kishte një dashuri të jashtëzakonshme për Jezusin dhe Zotin për të. Pasioni i Murray për Krishtin la një gjurmë të pashlyeshme në të gjithë ne. Por udhëtimi i tij drejt priftërisë u ndërpre. Një ditë ndërsa po udhëtonte për në shtëpi, Murray po lutej Rruzarja dhe e zuri gjumi në timon. Ai preu një gjysmë kamion dhe u paralizua nga beli e poshtë. Murray kaloi disa vitet e ardhshme i mbyllur në një karrocë si një shpirt viktimë për Krishtin derisa Zoti e thirri atë në shtëpi. Unë dhe disa anëtarë të Një zë këndoi në varrimin e tij.  Ai më vonë më tha se ishte si ne u lutëm dhe adhuruam Jezusin para ngjarja jonë që nisi udhëtimin e tij në Kishën Katolike.

Ne u bëmë një nga grupet e para në Kanada që udhëhoqëm një grup njerëzish në adhurim para Bekimit të Shenjtë me lavdërime dhe adhurime, diçka pothuajse e padëgjuar në vitet '90.[4]Këtë "mënyrë" të Adhurimit e mësuam përmes Friars Françeskanë të Nju Jorkut, të cilët erdhën në Kanada për të dhënë një ngjarje "Rinia 2000" në përgatitje të Jubileut. Një zë ishte muzika e ministrisë atë fundjavë. Sidoqoftë, në vitet e para, ne do të vendosnim një fotografi të Jezusit në qendër të shenjtërores… një lloj pararendës i Adhurimit Eukaristik. Ishte një aluzion se ku po drejtohej shërbesa që Zoti më dha. Në fakt, siç kam shkruar në Qëndro, dhe ji Dritëishte ajo grup lavdërimi dhe adhurimi Baptist, gruaja ime dhe unë e pamë që me të vërtetë frymëzoi mundësinë e këtij lloj devocioni.

Pesë vjet pasi lindi banda jonë, mora një telefonatë të papritur.

“Përshëndetje atje. Unë jam një nga ndihmës pastorët nga asambleja Baptiste. Po pyesnim nëse Një zë mund të drejtojë shërbimin tonë të lavdërimit dhe adhurimit të radhës ... "

Oh, një rreth të plotë kishim ardhur!

Dhe si doja. Por fatkeqësisht, unë u përgjigja: “Ne do të dëshironim të vinim. Sidoqoftë, grupi ynë po kalon disa ndryshime të mëdha, kështu që do të duhet të them jo tani. " Në të vërtetë, sezoni i Një zë po vinte në një fund të dhimbshëm 

Vazhdon…

-------------

Apeli ynë për mbështetje vazhdon këtë javë. Përafërsisht 1-2% e lexuesve tanë kanë bërë një donacion dhe ne jemi shumë mirënjohës për mbështetjen tuaj. Nëse kjo shërbesë me kohë të plotë është një bekim për ju dhe ju jeni në gjendje, ju lutemi klikoni në dhuroj butoni më poshtë dhe më ndihmoni të vazhdoj "Qëndro dhe ji i lehtë" vëllezërve dhe motrave të mia në të gjithë botën 

Sot, shërbesa ime publike vazhdon të drejtojë njerëzit në një "Takim me Jezusin". Një natë të stuhishme në New Hampshire, dhashë një mision famullitar. Vetëm njëmbëdhjetë njerëz dolën për shkak të borës. Ne vendosëm të fillonim sesa ta mbaronim mbrëmjen në Adhurim. Unë u ula atje dhe në heshtje fillova të luaja kitarë. Në atë moment, unë ndjeva Zotin duke thënë, "Someoneshtë dikush këtu që nuk beson në praninë time eukaristike." Papritmas, Ai vuri fjalë në këngën që po luaja. Po shkruaja fjalë për fjalë një këngë në fluturim ndërsa Ai më jepte fjali pas fjali. Fjalët e korit ishin:

Ju jeni kokrra e grurit, që ne të mund të hamë qengjat tuaj.
Jezus, ja ku je.

Në maskimin e bukës, është ashtu siç thatë ju. 
Jezus, ja ku je. 

Më pas, një grua erdhi tek unë, dhe lotët i rridhnin në fytyrë. “Njëzet vjet kaseta të vetë-ndihmës. Njëzet vjet terapistë. Njëzet vjet psikologji dhe këshillim ... por sonte, "thirri ajo," sonte Unë u shërova ”. 

Kjo është ajo këngë

 

 

“Asnjëherë mos ndalo atë që po bën për Zotin. Ju keni qenë dhe mbeteni një dritë e vërtetë në këtë botë të errët dhe kaotike ". —RS

"Shkrimet tuaja janë një reflektim i vazhdueshëm për mua dhe unë shpesh përsëris punimet tuaja, dhe madje shtyp edhe bloget tuaja për burrat në burg që unë vizitoj çdo të hënë." —JL

"Në këtë kulturë në të cilën jetojmë, ku Zoti po" hidhet nën autobus "në çdo hap, është kaq e rëndësishme të mbash dëgjuar një zë si yti." —Djakoni A.


Ju bekoj dhe faleminderit!

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Një koleksion i muzikës lavdëruese dhe adhuruese të Markut:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Christifideles Laici, n 34; vatikan.va
2 shih Fuqia e Lavdërimit, Ligji Terry
3 Murray Chupka kishte një dashuri të jashtëzakonshme për Jezusin dhe Zotin për të. Pasioni i Murray për Krishtin la një gjurmë të pashlyeshme në të gjithë ne. Por udhëtimi i tij drejt priftërisë u ndërpre. Një ditë ndërsa po udhëtonte për në shtëpi, Murray po lutej Rruzarja dhe e zuri gjumi në timon. Ai preu një gjysmë kamion dhe u paralizua nga beli e poshtë. Murray kaloi disa vitet e ardhshme i mbyllur në një karrocë si një shpirt viktimë për Krishtin derisa Zoti e thirri atë në shtëpi. Unë dhe disa anëtarë të Një zë këndoi në varrimin e tij.
4 Këtë "mënyrë" të Adhurimit e mësuam përmes Friars Françeskanë të Nju Jorkut, të cilët erdhën në Kanada për të dhënë një ngjarje "Rinia 2000" në përgatitje të Jubileut. Një zë ishte muzika e ministrisë atë fundjavë. Sidoqoftë, në vitet e para, ne do të vendosnim një fotografi të Jezusit në qendër të shenjtërores… një lloj pararendës i Adhurimit Eukaristik.
Postuar ne BALLINA, DESHMIA IME.