My Boo-boo. Përfitimi juaj

 

Për ata që po marrin Tërheqjen e Kreshmëve, unë bëra një boo-boo. Ka 40 ditë në Kreshmët, pa llogaritur të Dielën (sepse ata janë "Dita e Zotit"). Sidoqoftë, unë bëra një meditim për të Dielën e kaluar. Pra, që nga sot, ne jemi në thelb të kapur. Unë do të rifilloj ditën 11 të hënën në mëngjes. 

Sidoqoftë, kjo siguron një pauzë të mrekullueshme të padëshiruar për ata që kanë nevojë për një pauzë - domethënë, për ata që dëshpërohen ndërsa shikohen në pasqyrë, ata që janë të shkurajuar, të frikësuar dhe të neveritur deri në atë pikë sa që ata praktikisht e urrejnë vetveten. Vetë-njohja duhet të çojë te Shpëtimtari - jo urrejtja ndaj vetvetes. Kam dy shkrime për ju që janë ndoshta kritike në këtë moment, përndryshe, dikush mund të humbasë perspektivën më të domosdoshme në jetën e brendshme: atë të mbajtjes së syve gjithnjë të ngulitur te Jezusi dhe mëshira e Tij

Shkrimi i parë më poshtë quhet Introspeksion i sëmurë është nga një meditim që bëra në leximet Masive para disa Krishtlindjeve. Tjetra janë fjalët e fuqishme të Jezusit për njerëzimin, të përcjella përmes Shën Faustinës, që unë i mora nga ditari i saj. Oneshtë një nga shkrimet e mia të preferuara, sepse unë personalisht i drejtohem vazhdimisht, sepse, si të gjithë të tjerët, edhe unë jam një mëkatar i dobët. Mund ta lexoni këtu: Refugjat i Madh dhe Port i Sigurt

Të bekoj dhe të shihemi të hënën në mëngjes

 

NJEJT engjëll Të njëjtat lajme: përtej të gjitha mosmarrëveshjeve të mundshme, një fëmijë do të lindë. Në Ungjillin e djeshëm, do të ishte Gjon Pagëzori; në ditët e sotme, është Jezu Krishti. Por si Zakaria dhe Virgjëresha Mari u përgjigjën se lajmi ishte krejt ndryshe.

Kur Zakarisë i thanë se gruaja e tij do të mbetej shtatzënë, ai u përgjigj:

Si mund ta di këtë? Sepse unë jam një burrë i moshuar dhe gruaja ime është në moshë të kaluar. (Luka 1:18)

Engjëlli Gabriel e qortoi Zakarinë për dyshime. Maria, nga ana tjetër, u përgjigj:

Si mund të jetë kjo, pasi nuk kam marrëdhënie me një burrë?

Maria nuk dyshoi. Përkundrazi, ndryshe nga Zakaria dhe Elizabeta që ishin duke pasur marrëdhënie, ajo nuk ishte, dhe kështu kërkimi i saj ishte i justifikuar. Kur i thanë përgjigjen, ajo nuk u përgjigj: “Çfarë? Shpirti i Shenjtë? Kjo është e pamundur! Veç kësaj, pse jo me Jozefin, bashkëshortin tim të dashur? Pse jo…. etj. ” Në vend të kësaj, ajo u përgjigj:

Ja, unë jam shërbyesja e Zotit. Më bëftë sipas fjalës sate.

Çfarë besimi të pabesueshëm! Paraqitur me këto dy Ungjij një ditë pas tjetrit, ne jemi të detyruar të shohim krahasimin. Ne duhet të detyrohemi të pyesim, cila përgjigje është më shumë si e imja?

E shihni, Zakaria ishte një njeri i mirë, një kryeprift, besnik ndaj detyrave të tij. Por në atë moment, ai zbuloi një të metë karakteri që kanë shumë të krishterë të mirë, me qëllime të mira: një tendencë për një introspeksion të sëmurë. Dhe kjo zakonisht merr një nga tre format.

E para është më e dukshme. Ai merr formën e narcizmit, një pamje madhështore të vetvetes, talenteve, pamjes, etj. Ajo që i mungon këtij shpirti introspektiv është përulësia e Marisë.

Forma e dytë është më pak e dukshme dhe ajo që Zakaria miratoi atë ditë - ajo e keqardhjes për veten. Vjen me një plot plot justifikime: “Unë jam shumë i moshuar; shumë i sëmurë; shumë i lodhur; tepër i pa talentuar; edhe kjo, gjithashtu që… ”Një shpirt i tillë nuk shikon aq kohë sa të dëgjojë engjëllin Gabriel duke u thënë atyre gjithashtu:"Me Zotin te gjitha gjerat jane te mundshme.”Në Krishtin, ne jemi një krijim i ri. Ne jemi dhënë në Të "çdo bekim shpirtëror në qiej". [1]shih Ef 1:3 Kështu, "Unë mund të bëj gjithçka në atë që më forcon." [2]Phil 4: 13 Ajo që i mungon këtij shpirti introspektiv është besimi në fuqinë e Zotit.

Forma e tretë, gjithashtu delikate, është ndoshta më e rrezikshmja nga të gjitha. Theshtë shpirti ai që shikon brenda dhe thotë: “Unë nuk jam asgjë tjetër përveç mëkatit. Unë jam një i mjerë, i mjerë, i dobët, i mirë për asgjë. Unë kurrë nuk do të jem i shenjtë, kurrë nuk do të jem një shenjtor, vetëm mjerimi i mishëruar, etj. ” Kjo formë e introspeksionit jo të shëndetshëm është më e rrezikshmja sepse bazohet kryesisht në të vërtetën. Por ajo mbart një të metë të thellë dhe potencialisht vdekjeprurëse: një mungesë besimi, e maskuar në modesti të rremë, në mirësinë e Zotit.

Unë shpesh kam thënë që, nëse e vërteta na liron, e vërteta e parë është Kush jam unëdhe kush nuk jam. Duhet të ketë një vetëkontroll të sinqertë se ku qëndron dikush përpara Zotit, të tjerëve dhe vetvetes. Dhe po, është e dhimbshme të ecësh në atë dritë. Por ky është hapi i parë i largimit nga dashuria për veten në dashurinë e vërtetë. Ne duhet të vazhdojmë të lëvizim nga pendimmarrjes.... duke marrë dashurinë e Zotit.

Me të vërtetë, Jezus, unë trembem kur shikoj vetë mjerimin tim, por në të njëjtën kohë sigurohem nga mëshira Jote e pamohueshme, e cila tejkalon mjerimin tim me masën e gjithë përjetësisë. Kjo gjendje shpirtërore më vesh në fuqinë tënde. O gëzim që buron nga njohja e vetvetes!IvNdërroni mëshirën në shpirtin tim, Ditari, n. 56

Rreziku është të qëndrojmë të fiksuar në mjerimin tonë duke u bërë melankolik, depresiv, impotent dhe përfundimisht, botëror.

Kurdoherë që jeta jonë e brendshme përfshihet në interesat dhe shqetësimet e veta, nuk ka më vend për të tjerët, nuk ka vend për të varfërit. Zëri i Zotit nuk dëgjohet më, gëzimi i qetë i dashurisë së tij nuk ndihet më dhe dëshira për të bërë të mirë zbehet. Ky është një rrezik shumë real edhe për besimtarët. Shumë bien pre e tij, dhe përfundojnë të mllefosur, të zemëruar dhe të palëvizshëm. Kjo nuk është asnjë mënyrë për të jetuar një jetë dinjitoze dhe të përmbushur; nuk është vullneti i Zotit për ne, as nuk është jeta në Frymë që e ka burimin në zemrën e Krishtit të ringjallur. —POPA FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 2

Dhe me të vërtetë, unë mendoj se Zoti lodhet nga arsyetimet tona, sikur të ishte nga Ashazi. [3]krh. Isaia 7: 10-14  Zoti në të vërtetë fton Ahaz për të kërkuar një shenjë të dukshme! Por Ahaz përpiqet të maskojë dyshimin e tij, duke u përgjigjur: «Unë nuk do të pyes! Unë nuk do ta tundoj Zotin! ” Me këtë, Qielli psherëtin:

A nuk ju mjafton të lodhni burrat, a duhet të lodhni edhe Perëndinë tim?

Sa herë kemi thënë: “Zoti nuk do të më bekojë. Ai nuk i dëgjon lutjet e mia. Cila është dobia… ”

My fëmijë, të gjitha mëkatet e tua nuk e kanë plagosur Zemrën time me aq dhimbje sa e bën mungesa jote e besimit e tanishme që pas kaq shumë përpjekjesh të dashurisë dhe mëshirës Sime, duhet të dyshosh akoma në mirësinë time. —Jezusi te Shën
Me Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1486

Në Ungjillin e Lukës, ju pothuajse mund të dëgjoni lëndimin e Zotit në përgjigjen e Zakarisë ndaj lajmit:

Unë jam Gabrieli, që qëndroj përpara Zotit. Unë u dërgova të flas me ty dhe të të shpall këtë lajm të mirë. Por tani do të mbetesh pa fjalë… sepse nuk u besove fjalëve të mia. (Lk 1: 19-20)

O, vëllezërit dhe motrat e mia të dashura - Perëndia po pret që t'ju luaj me dashuri! Zoti dëshiron ju mund ta hasni, por nuk mund të jetë në rërat zhvendosëse të dashurisë për veten, në erërat verbuese të introspeksionit jo të shëndetshëm, muret që shemben të vetë-keqardhjes. Përkundrazi, duhet të jetë aktiv shkëmb, shkëmbi i besimit dhe i së vërtetës. Mary nuk ishte duke u shtirur me modesti kur shpërtheu në këngë duke proklamuar: «Ai ka parë përulësinë e shërbyeses së tij". [4]krh. Lk. 1:48

Po, varfëria shpirtërore -ai është vendi i takimit të Zotit me njerëzit e Tij. Ai kërkon delet e humbura të kapura në ferrat e njerëzimit të tyre të rënë; Ai darkon me mbledhësit e taksave dhe prostitutat në e tyre tavolina; Ai varet në Kryq së bashku me kriminelët dhe hajdutët.

Qofsh në paqe, bija ime, është pikërisht përmes një mjerimi të tillë që unë dua të tregoj fuqinë e mëshirës Sime… sa më e madhe të jetë mjerimi i një shpirti, aq më e madhe është e drejta e saj për mëshirën Time. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 133, 1182

Kështu që ne duhet ta kapërcejmë vetveten dhe të themi, "Zoti është këtu -Emmanuel-Zoti është me ne! Nëse Zoti është për ne, nga kush duhet të kem frikë? " Përndryshe, delet qëndrojnë të fshehura, Zakeu mbetet në pemën e tij dhe hajduti vdes i dëshpëruar.

Jezusi nuk dëshiron ar, temjan dhe mirrë këtë Krishtlindje. Ai dëshiron që ju të lini tuajin mëkatet, mjerimi, dobësi në këmbët e Tij. Lëri ata atje për mirë dhe më pas shiko në fytyrën e Tij të vogël ... një foshnjë shikimi i së cilës thotë,

Unë nuk erdha për të të dënuar, por për të të dhënë jetë me bollëk. Shiko? Vij te ti si foshnje. Mos ki frikë më gjatë. I pëlqen Atit t'ju japë Mbretërinë. Më Merrni - po, më Merrni në krahët tuaj dhe më mbani. Dhe nëse nuk mund të mendoni për Mua si një foshnjë, atëherë mendoni për mua si një burrë kur Nëna ime mbajti trupin tim të pajetë të përgjakur nën Kryq. Edhe atëherë, kur burrat dështuan plotësisht të më donin, duke merituar vetëm drejtësi ... po, edhe atëherë e lashë veten të merresha nga ushtarë të ligj, të transportuar nga Jozefi i Arimatheas, të qaja nga Maria Magdalena dhe të mbështesja me një leckë varrimi. Kështu që fëmija im, “mos u grind me mua për mjerimin tënd. Ju do të më jepni kënaqësi nëse më dorëzoni të gjitha shqetësimet dhe pikëllimet tuaja. Unë do të grumbulloj mbi ju thesaret e hirit Tim ”. Mëkatet e tua janë si një pikë në oqeanin e mëshirës sime. Kur ke besim tek unë, unë të bëj të shenjtë; Unë ju bëj të drejtë; Unë të bëj të bukur; Unë ju bëj të pranueshëm… kur besoni tek Unë.

Kush mund të ngjitet në malin e Zotit? Apo kush mund të qëndrojë në vendin e tij të shenjtë? Ai që duart e tij është pa mëkat, zemra e tij është e pastër, që nuk dëshiron atë që është e kotë. Ai do të marrë një bekim nga Zoti, një shpërblim nga Perëndia, Shpëtimtari i tij. (Psalmi, 24)

 

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Ef 1:3
2 Phil 4: 13
3 krh. Isaia 7: 10-14
4 krh. Lk. 1:48
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.