Më afër Jezusit

 

KETU janë tre "tani fjalët" që kanë qenë në ballë të mendjes time këtë javë. E para është ajo fjalë që më erdhi kur Benedikti XVI dha dorëheqjen:

Tani po hyni në kohë të rrezikshme dhe konfuze.

Zoti e përsëriti këtë paralajmërim të fuqishëm pa pushim për të paktën dy javë - kjo ishte para shumica e çdokujt e kishte dëgjuar emrin Kardinali Jorge Bergoglio. Por pasi u zgjodh si pasardhësi i Benediktit, papati u bë një vatër e polemikave që po rritet në mënyrë eksponenciale nga dita në ditë, duke përmbushur kështu jo vetëm atë fjalë, por një fjalë që i është dhënë shikuesit amerikan Jennifer në lidhje me kalimin nga Benedict në udhëheqësin tjetër:

Kjo është ora e tranzicion i madh. Me ardhjen e udhëheqësit të ri të Kishës Sime do të vijë një ndryshim i madh, ndryshim që do të shkulë ata që kanë zgjedhur rrugën e errësirës; ata që vendosin të ndryshojnë mësimet e vërteta të Kishës Sime. —Jezusi te Jennifer, 22 prill 2005, fjalëfromjesus.com

Ndarjet që shfaqen në këtë orë janë thyerëse zemre dhe shumëzohen me një ritëm të tërbuar.

Populli im, kjo kohë konfuzioni vetëm do të shumëfishohet. Kur shenjat fillojnë të shfaqen si karroca, dijeni që konfuzioni do të shumëfishohet vetëm me të. Lutuni! Lutuni fëmijë të dashur. Lutja është ajo që do t'ju mbajë të fortë dhe do t'ju lejojë hirin për të mbrojtur të vërtetën dhe për të qëndruar në këto kohë sprovash dhe vuajtjesh. —Jezusi te Jennifer, Nëntor 3rd, 2005

Gjë që më çon në një "tani fjalë" të dytë nga rreth vitit 2006 duke u përmbushur në kohë reale. Se një "Stuhia e Madhe si një uragan do të kalojë nëpër botë" dhe se "Sa më shumë t'i afroheni" syrit të Stuhisë ", erërat e ndryshimit do të bëhen më të ashpra, kaotike dhe verbuese." Paralajmërimi në zemrën time ishte të isha i kujdesshëm në përpjekjen për t'i shikuar këto erëra (dmth. Duke kaluar shumë kohë duke ndjekur të gjitha polemikat, lajmet, etj.) "Gjë që do të çojë në çorientim." Ka vërtet shpirtra të këqij që punojnë pas këtij konfuzioni, titujve, fotove, propagandës që përcillet si "lajm" në mediat kryesore. Pa mbrojtjen e duhur shpirtërore dhe tokëzimin, dikush mund të çorientohet lehtësisht.

Gjë që më sjell tek e treta "tani fjala". Disa vjet më parë, unë isha duke bërë një shëtitje të qetë kur nga befasia m'u dha një "fjalë" e thellë dhe e fuqishme: askush nuk do të kalojë përmes kësaj Stuhie, përveç hirit të vetëm. Se edhe sikur Noeu të ishte një notar olimpik, ai nuk do t'i mbijetonte përmbytjes nëse nuk ishte në arkë. Pra, gjithashtu, të gjitha aftësitë tona, shkathtësia, zgjuarsia, vetëbesimi, etj. Nuk do të mjaftojnë në këtë Stuhi të tanishme. Ne gjithashtu duhet të jemi në Arkën, për të cilën vetë Jezusi deklaroi se është Zoja:

Nëna ime është Arka e Noes - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, f. 109; sanksionim nga Kryepeshkopi Charles Chaput

Zemra ime e papërlyer do të jetë streha juaj dhe mënyra që do t'ju çojë te Zoti. - Zoja jonë e Fatimes, 13 qershor 1917, Zbulesa e Dy Zemrave në Kohët Moderne, www.ewtn.com

Meqenëse qëllimi i Zojës sonë është të na afrojë më pranë Birit të saj, në fund të fundit, streha jonë është Zemra e Shenjtë e Jezusit, font i hirit shpëtimtar.

 

DELUSIONI I FORT

Një prift më pyeti kohët e fundit pse është e nevojshme të flasim për “kohët e fundit”. Përgjigja është sepse këto kohë nuk janë vetëm një sërë sprovash të caktuara, por veçanërisht veçanërisht e sigurt rreziqet. Zoti ynë paralajmëroi se në kohët e fundit edhe të zgjedhurit mund të mashtrohen.[1]Matt 24: 24 Dhe Shën Pali mësoi që, në fund të fundit, ata që refuzojnë të vërtetën do t'i nënshtrohen një mashtrimi të madh për t'i shoshitur ato:

Prandaj Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim të fortë, për t'i bërë ata të besojnë se është e rreme, që të gjithë ata që nuk i kanë besuar të vërtetës por kanë miratuar keqbërje të mund të dënohen. (2 Selanikasve 2: 11-12)

Po, kjo është ajo që më shtyn përpara: shpëtimi i shpirtrave (në krahasim me ndonjë mani të çmendur me apokalipsin). Unë rrëfej se jam mbushur me një habi të caktuar ndërsa shoh çdo ditë se si e keqja merret për të mirë dhe e mira për të keqen; si turmat e pranojnë si të vërtetë atë që padyshim është një gënjeshtër; dhe si…

Sektorë të mëdhenj të shoqërisë janë hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe janë në mëshirën e atyre që kanë fuqinë të "krijojnë" mendim dhe t'ua imponojnë të tjerëve. —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Prandaj, unë pajtohem me zonjën. Charles Papa:

Ku jemi tani në një kuptim eskatologjik? Arshtë e diskutueshme që ne jemi në mes të rebelim dhe se në të vërtetë një mashtrim i fortë ka ardhur mbi shumë, shumë njerëz. Thisshtë ky mashtrim dhe rebelim që paralajmëron se çfarë do të ndodhë më pas: dhe njeriu i paligjshmërisë do të zbulohet. -"A janë këto bandat e jashtme të një gjykimi që vjen?", 11 nëntor 2014; blog

Pyetja është si nuk bëhem një nga të zgjedhurit që mashtrohen? Si nuk i bie propagandës së kësaj ore? Si mund të dalloj se çfarë është e vërtetë dhe çfarë është e gabuar? Si të mos përfshihem në këtë mashtrim të fortë, Tsunami shpirtëror që ka filluar të përshkojë botën?

Sigurisht, ne duhet të zbatojmë një farë rreptësie intelektuale. Një mënyrë është të jesh jashtëzakonisht i kujdesshëm në marrjen si "të vërtetë" të asaj që përshkruhet në lajme. Si nje ish reporter televiziv, mund të them se jam tronditur seriozisht nga mënyra sesi mediat kryesore nuk po përpiqen më të fshehin paragjykimet e tyre më. Ekzistojnë agjenda të qarta ideologjike që shtyhen hapur dhe 98% e tyre janë krejtësisht të paperëndishëm.

"Ne nuk flasim për incidente të izoluara" rather por përkundrazi një seri ngjarjesh të njëkohshme që mbajnë "shenjat e një komploti". - Kryepeshkopi Hector Aguer i La Plata, Argjentinë; CAgjencia e Lajmeve Atholike, 12 Prill 2006

Gjëja e dytë është që në të vërtetë të vihen në dyshim të ashtuquajturit "kontrollues të fakteve" të cilët janë pak më shumë sesa krahët politikë të së njëjtës makinë propagandistike (zakonisht duke lënë mënjanë fakte). E treta është që të mos heshtësh në frikacak nga fuqia ogurzezë e korrektësisë politike.

Mos e dashuroni rehatinë. Mos u bëni frikacakë. Mos prit. Përballuni me Stuhinë për të shpëtuar shpirtrat. Jepi vetes punën. Nëse nuk bëni asgjë, ju do t'ia braktisni tokën Satanit dhe mëkatit. Hapni sytë dhe shikoni të gjitha rreziqet që pretendojnë viktima dhe kërcënojnë vetë shpirtrat tuaj. - Jezusi te Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, fq. 34, botuar nga Fondacioni Children of the Father; sanksionim Kryepeshkopi Charles Chaput

Mbani në mend se papët janë të vetëdijshëm se si media po përdoret si një instrument mashtrimi dhe ata nuk kanë qenë të pakujdesshëm për ta theksuar atë.[2]shih Fake News, Revolucion i Vërtetë

Ekziston një shpjegim tjetër për përhapjen e shpejtë të ideve Komuniste që po depërtojnë tani në çdo komb, të madh dhe të vogël, të përparuar dhe të prapambetur, në mënyrë që asnjë cep i tokës të mos jetë i lirë prej tyre. Ky shpjegim mund të gjendet në një propagandë kaq vërtet djallëzore, saqë bota mbase nuk ka parë kurrë më parë. Directedshtë drejtuar nga një qendër e përbashkët. OPPOPE PIUS XI, Divini Redemptoris: Mbi Komunizmin Ateist, n 17

Prandaj, paralajmërimi i Zotit tonë është më i rëndësishëm se kurrë:

Ja, unë po ju dërgoj si dele në mes të ujqërve; jini të mençur si gjarpërinjtë dhe të pafajshëm si pëllumbat. (Mateu 10:16)

Por këtu përsëri duhet të kuptojmë ndryshimin midis Urtësisë njerëzore dhe Hyjnore. Theshtë e fundit kaq e nevojshme sot today

… E ardhmja e botës qëndron në rrezik nëse nuk vijnë njerëz më të mençur. —POPA ST. JOHN PAUL II, Consolidio Familiaris, n 8

 

Vizatimi më i afërt me Jezusin

Urtësia Hyjnore është një dhuratë e Shpirtit të Shenjtë. U jepet atyre, për ironi të fatit, që bëhen "Si fëmijët". [3]Matt 18: 3

Dituria hapi gojën e memecit dhe u foli fëmijëve të gatshëm. (Urtësia 10:21)

Dhe ky është me të vërtetë çelësi: që ne t'i afrohemi Jezusit si fëmijë të vegjël, duke u zvarritur mbi gjurin e Tij, duke e lënë Atë të na mbajë, të flasë me ne dhe të forcojë shpirtrat tanë. Kjo është një metaforë për disa gjëra thelbësore për çdo të krishterë, por veçanërisht në këtë orë në botë

 

I. Zvarritem mbi gju

Të zvarritesh në gju të Krishtit do të thotë të hysh në rrëfim: është atje ku Jezusi na merr mëkatet, na ngre drejt një shenjtërie që nuk mund ta arrijmë vetë, dhe na siguron për dashurinë e Tij të pafund pavarësisht nga dobësia jonë. Unë personalisht nuk mund ta kuptoja jetën time pa këtë Sakrament të bekuar. Throughshtë përmes këtyre hireve sakramentale që unë kam arritur të besoj në dashurinë e Zotit, të di se nuk jam refuzuar pavarësisht nga dështimet e mia. Më shumë shërim dhe çlirim nga shtypja vjen përmes këtij Sakramenti sesa shumë e kuptojnë. Një ekzorcist më tha se "Një rrëfim i mirë është më i fuqishëm se njëqind ekzorcizma". 

Disa katolikë kanë shumë turp të shkojnë në Rrëfim ose ata shkojnë vetëm një herë në vit nga detyrimi - dhe kjo është e vetmja real turp, per

"... ata që shkojnë shpesh në Rrëfim dhe e bëjnë këtë me dëshirën për të bërë përparim" do të vërejnë hapat që bëjnë në jetën e tyre shpirtërore. "Do të ishte një iluzion të kërkojmë shenjtëri, sipas thirrjes që ka marrë nga Zoti, pa marrë pjesë shpesh në këtë sakrament të konvertimit dhe pajtimit." —POPA JOHN PAUL II, konferencë penitenciale apostolike, 27 mars 2004; katolikulturë.org

 

II Le të të mbajë

Lutja është mjeti me të cilin ne i afrohemi Jezusit, për ta lejuar Atë të na mbajë në krahët e Tij të fortë, shërues. Jezusi jo vetëm që dëshiron të na falë - të na ketë mbi gjunjë, për të thënë kështu - por edhe të na djepë.

Afrohuni Zotit dhe ai do t'ju afrohet juve. (Jakovi 4: 8)

Nuk mund të them sa duhet personal lutja është; të jesh vetëm me Të, të përqendruar tek Ai, duke e dashur dhe adhuruar Atë dhe duke iu lutur Atij "nga zemra". Lutja nuk duhet parë si një periudhë e caktuar ku thjesht lexohen fjalë, megjithëse mund të përfshijnë atë; përkundrazi, duhet kuptuar si një takim me Zotin e Gjallë që dëshiron të derdhë Veten në zemrën tënde dhe të të transformojë me fuqinë e Tij.

Lutja është takimi i etjes së Zotit me tonën. Zoti ka etje që të mund të kemi etje për të.-Katekizmi i Kishës Katolike, n 2560

Në këtë shkëmbim dashurie, ne ndryshojmë pak nga pak nga një lavdi në tjetrën përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë. Çfarëdo sakrificash që kemi bërë i vërtetë kthimi në besim dhe pendimi krijon hapësirën në Zemrat tona për praninë dhe hiret e Zotit (po, nuk ka fitore pa dhimbjen e Kryqit). Atje ku dikur kishte frikë, tani ka guxim; atje ku dikur kishte ankth tani ka paqe; atje ku dikur kishte trishtim, tani ka gëzim. Këto janë frytet e një jete të qëndrueshme lutjeje të bashkuar në Kryq.

Kushdo që atëherë dëshiron të marrë mençuri duhet të lutet për të ditë e natë pa u lodhur dhe pa u shkurajuar. Bekimet me bollëk do të jenë të tijat, nëse, pas dhjetë, njëzet, tridhjetë vjet lutjesh, apo edhe një ore para se të vdesë, ai të arrijë ta posedojë atë. Kështu duhet të lutemi që të marrim mençuri. -St. Louis de Montfort, Vetëm Zoti: Shkrimet e mbledhura të St. Louis Marie de Montfort, f. 312; cituar në Madhështor, Prill 2017, f. 312-313

I dhashë një 40 ditë tërheqje në lutje që mund t'i dëgjoni ose lexoni këtu. Por mjafton të themi, nëse nuk keni qenë person lutës në të kaluarën, bëhuni një sot. Nëse e keni shtyrë këtë deri më tani, atëherë vendoseni sonte. Ndërsa gdhendni kohën për darkë, gdhendni kohën për lutje.

Jezusi po ju pret.

 

III Lëreni Atë të flasë me ju

Ashtu si një martesë ose miqësi nuk mund të jetë e njëanshme, ashtu edhe ne, na duhet dëgjoj te Zoti. Bibla nuk është vetëm një referencë historike por një jetuar fjala.

Në të vërtetë, fjala e Zotit është e gjallë dhe e efektshme, më e mprehtë se çdo shpatë me dy tehe, depërton edhe midis shpirtit dhe shpirtit, nyjeve dhe palcës, dhe në gjendje të dallojë reflektimet dhe mendimet e zemrës. (Hebrenjve 4:12)

Pothuajse nga momenti që munda të lexoja, prindërit më dhanë një Bibël. Fjala e Zotit nuk më ka lënë kurrë anën si mësuesi dhe forca ime, imja "Bukë e përditshme". Pra, "Fjala e Krishtit le të banojë në ju me pasuri të madhe" [4]Col 3: 16 "Shndërrohu", tha Shën Pali, "Me ripërtëritjen e mendjes tuaj". [5]Rom 12: 2 

 

IV. Le ta forcojë shpirtin tuaj

Në këtë mënyrë, përmes Rrëfimit, lutjes dhe meditimit mbi Fjalën e Zotit, ju mund të jeni "I forcuar me forcë përmes Shpirtit të tij në njeriun e brendshëm". [6]Ef 3: 16 Në këtë mënyrë, një shpirt i sinqertë do të ngjitet vazhdimisht drejt majës së bashkimit me Zotin. Merrni parasysh, pra, se

Eukaristia është «burimi dhe maja e jetës së krishterë». “Sakramentet e tjera, dhe në të vërtetë të gjitha shërbesat kishtare dhe veprat e apostolit, janë të lidhura me Eukaristinë dhe janë të orientuara drejt tij. Sepse në Eukaristinë e bekuar përmbahet e gjithë e mira shpirtërore e Kishës, përkatësisht vetë Krishti, Pasçi ynë. ” -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1324

T'i afrohesh Eukaristisë do të thotë t'i afrohesh Jezusit. Ne duhet ta kërkojmë Atë ku është!

… Ndryshe nga çdo sakrament tjetër, misteri [i Kungimit] është aq i përsosur sa na çon në lartësitë e çdo gjëje të mirë: këtu është qëllimi përfundimtar i çdo dëshire njerëzore, sepse këtu ne arrijmë Zotin dhe Zoti bashkohet me ne në bashkimi më i përsosur. OPPOPE JOHN PAUL II, Ecclesia de Eucharistia, n 4, www.vatican.va

Siç tha Shën Faustina dikur,

Nuk do të dija t'i jepja lavdi Zotit nëse nuk do të kisha Eukaristinë në zemrën time. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari i Shën Faustinës, n. 1037

 

Vizatim afër me Mary

Në mbyllje, dëshiroj të kthehem përsëri në mendimin fillestar për hyrjen në Arkën e Zemrës së Zojës. Unë kam shkruar gjerësisht për këtë më parë, kështu që nuk do ta përsëris atë që mund të gjeni në motorin e kërkimit më sipër.[7]Shiko gjithashtu Një arkë do të drejtojë Ata Mjafton të them se përvoja ime dhe e Kishës është se sa më shumë që dikush e vë veten në duart e kësaj Nëne, aq më shumë ajo ju afron me Birin e saj.

Kur bëra shenjtërimin tim të parë për Zojën pas një përgatitje tridhjetë e tre ditësh vite më parë, doja të bëja një shenjë të vogël të dashurisë sime ndaj Nënës sonë. Kështu që u futa në farmacinë lokale, por gjithçka që kishin ishin këto karafila mjaft patetike. "Më fal, Mama, por kjo është më e mira që duhet të të jap". I çova në kishë, i vendosa në këmbët e statujës së saj dhe bëra shenjtërimin tim.

Atë mbrëmje, morëm pjesë në vigjiljen e së shtunës. Kur mbërritëm në kishë, unë hodha një vështrim te statuja për të parë nëse lulet e mia ishin akoma atje. Ata nuk ishin E kuptova që rojtari mbase u hodhi një vështrim dhe i hodhi larg. Por kur shikova në anën tjetër të shenjtërores ku ishte statuja e Jezusit ... aty ishin karafilat e mi të rregulluar në mënyrë të përsosur në një vazo! Në fakt, ata ishin zbukuruar me "Fryma e Foshnjës", të cilat nuk ishin në lulet që kisha blerë.

Disa vjet më vonë, lexova këto fjalë që Zoja i foli Znj Lucia nga Fatima:

Ai dëshiron të vendosë në botë përkushtimin për Zemrën time të Papërlyer. Unë premtoj shpëtim për ata që e përqafojnë atë dhe ata shpirtra do të dashurohen nga Zoti si lulet e vendosura nga unë për të zbukuruar fronin e Tij. - Nëna e Bekuar për Lr. Lucia-n e Fatimës. Kjo linjë e fundit përsërit: "lulet" shfaqen në tregimet e mëparshme të shfaqjeve të Lucia-s; Fatima në fjalët e veta të Lucia-s: Kujtimet e motrës Lucia, Louis Kondor, SVD, f, 187, Shënimi 14

Maria ishte me Jezusin deri në fund kur guximi i shumicës së të tjerëve dështoi. Me kë tjetër do të dëshironit të ishit gjatë kësaj Stuhie të Madhe? Nëse ia dhuroni vetes kësaj Gruaje, ajo do t'ju jepet juve - dhe kështu do t'ju japë Jezusin Ai është jeta e saj.

Jozefi, bir i Davidit, mos ki frikë të marrësh Marinë, gruan tënde, në shtëpinë tënde. (Luka 1:20)

Kur Jezusi pa nënën e tij dhe dishepullin e tij që ai e donte, i tha nënës së tij: “Grua, ja djali yt”. Pastaj ai i tha dishepullit: "Ja, nëna jote". Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19: 26-27)

Nëse e shihni se kjo Stuhi është mbizotëruese, përgjigjja nuk është të ballafaqoheni me të në forcën tuaj, por përkundrazi, t'i afrohesh Jezusit me gjithë zemrën tënde. Sepse ajo që do të sulmojë të gjithë tokën është përtej forcës suaj dhe timen. Por me Krishtin, "Unë mund të bëj gjithçka në atë që më forcon." [8]Filipianëve 4: 13

Ki besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështes në gjykimin tënd. Në të gjitha rrugët e tua pranoje dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua. Mos u tregoni të mençur në sytë tuaj; kini frikë nga Zoti dhe largohuni nga e keqja. Do të jetë shëruese për mishin tuaj dhe freskim për kockat tuaja. (Proverbat 3: 5)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Stuhia e Hutimit

Tranzicioni i Madh

Fake News, Revolucion i Vërtetë

Tsunami Shpirtëror

Lutja ngadalëson botën

Ushqimi i Vërtetë, Prania e Vërtetë

Tërheqje lutjeje

Refugjatë për kohërat tona

Shkrime për Marinë

 

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Matt 24: 24
2 shih Fake News, Revolucion i Vërtetë
3 Matt 18: 3
4 Col 3: 16
5 Rom 12: 2
6 Ef 3: 16
7 Shiko gjithashtu Një arkë do të drejtojë Ata
8 Filipianëve 4: 13
Postuar ne BALLINA, SHPIRTRIA dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , .