Jo një shkop magjik

 

A Shenjtërimi i Rusisë më 25 mars 2022 është një ngjarje monumentale, për aq sa përmbush i qartë kërkesë e Zojës së Fatimes.[1]shih A Ndodhi Shenjtërimi i Rusisë? 

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje.EssMesazhi i Fatimes, vatikan.va

Megjithatë, do të ishte gabim të besohej se kjo është e ngjashme me tundjen e një lloj shkopi magjik që do të bëjë që të gjitha problemet tona të zhduken. Jo, Shenjtërimi nuk e anashkalon imperativin biblik që Jezusi shpalli qartë:

Pendohuni dhe besoni në ungjill. (Marku 1:15)

A do të vijë një periudhë paqeje nëse mbetemi në luftë me njëri-tjetrin – në martesat, familjet, lagjet dhe kombet tona? A është e mundur paqja ndërsa më e cenueshme, nga barku në Botën e Tretë, a janë viktima të përditshme të padrejtësisë?

Paqja nuk është thjesht mungesa e luftës dhe nuk kufizohet vetëm në ruajtjen e një ekuilibri fuqish midis kundërshtarëve. Paqja nuk mund të arrihet në tokë pa mbrojtjen e të mirave të njerëzve, komunikimin e lirë midis njerëzve, respektimin e dinjitetit të njerëzve dhe popujve dhe praktikën e zellshme të vëllazërisë. Paqja është "qetësia e rendit". Paqja është puna e drejtësisë dhe efekti i bamirësisë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2304

Kjo është arsyeja pse "riparimi i të shtunave të para” ishte gjithashtu pjesë e kërkesës së Zojës – një thirrje drejtuar Popullit të Zotit për ta udhëhequr botën në pendim.

E megjithatë, ne duhet ta pranojmë fjalën e Zojës: do të vijë një “periudhë paqeje” – por jo siç kishte shpresuar Qielli. Përsëri:

Vullneti im dëshiron të triumfojë dhe do të dëshirojë të triumfojë me anë të dashurisë në mënyrë që të themelojë mbretërinë e saj. Por njeriu nuk dëshiron të vijë ta takojë këtë dashuri, prandaj është e nevojshme të përdoret Drejtësia. - Jezusi te Shërbëtori i Zotit, Luisa Piccarreta; 16 nëntor 1926

Lord Zoti Sovran pret me durim derisa [kombet] të arrijnë masën e plotë të mëkateve të tyre para se t'i ndëshkojnë ata ... ai kurrë nuk e tërheq mëshirën e tij prej nesh. Edhe pse ai na disiplinon me fatkeqësi, ai nuk i braktis njerëzit e tij. (2 Makabenë 6: 14,16)

Ajo që do të bëjë Shenjtërimi është hapni një kanal të ri hiri për të shpejtuar Triumfin e ardhshëm dhe "periudhën e paqes". Paqja do të vijë vërtet - por tani, me anë të Drejtësisë Hyjnore. Duhet të jetë kështu. Kanceri në fazat e tij më të hershme mund të trajtohet lehtësisht; por kur jep metastaza, kërkon operacione të mëdha dhe protokolle trajtimi.[2]shih Kirurgjia kozmike Dhe kështu është: ne nuk e dëgjuam Zonjën tonë, dhe për rrjedhojë, "gabimet e Rusisë" kanë pasur një shekull të përhapur në të gjithë botën duke lejuar që fara filozofike për komunizmin global të zërë rrënjë. Siç tha Zoja në një mesazh drejtuar shikuesit italian, Gisella Cardia:

Me lutjet dhe besimin tuaj të vërtetë ju mund të shmangni luftën e tretë botërore, por ju jeni ende të mbyllur në guackat tuaja dhe nuk shihni përtej; katastrofat po vijnë, por mos i braktisni sakramentet. Me gjithë lotët e mi, zemrat tuaja janë të ngurta dhe nuk e lejoni dritën të hyjë. Unë kërkoj që besimi juaj të mos jetë vetëm i fjalëve, por i veprave. Ju keni armën më të fuqishme, lutjen e Rruzares së Shenjtë: lutuni. Me kalimin e kohës, besimi i krishterë nuk do të shpallet më dhe do të detyroheni të fshiheni: përgatituni edhe për këtë. Komunizmi po përparon me shpejtësi. E gjithë kjo do të ndodhë dhe do të jetë ndëshkim për herezitë, mallkimet dhe blasfemitë që janë kryer deri tani. Tani, bija ime, po të lë me bekimin tim amnor, në emër të Atit, Birit dhe Shpirtit të Shenjtë. Amen. -March 24th, 2022
Këtë na e ka thënë ajo në vigjiljen e Shenjtërimit - në të njëjtën ditë si ky lexim i parë masiv:
Por ata nuk iu bindën, as nuk iu kushtuan vëmendje. Ata ecën në ngurtësinë e zemrave të tyre të liga dhe më kthyen kurrizin, jo fytyrat e tyre... Unë ju kam dërguar pa u lodhur të gjithë shërbëtorët e mi, profetët. Megjithatë ata nuk më janë bindur as nuk më kanë vënë veshin; kanë ngurtësuar qafën dhe kanë bërë më keq se etërit e tyre. Kur t'u thuash atyre gjithë këto fjalë, as ata nuk do të të dëgjojnë; kur t'i thërrasësh, ata nuk do t'ju përgjigjen. Thuaju atyre: Ky është kombi që nuk dëgjon zërit të Zotit, Perëndisë të tij, ose të marrë korrigjimin. Besnikëria është zhdukur; vetë fjala është e dëbuar nga të folurit e tyre. (krh. Jer 7:23-28)
 
 
Një kohë për mrekulli
Në vitin 2000, ia kushtova jetën dhe shërbesën time Zojës së Guadalupes, Yllit të Ungjillizimit të Ri. Të nesërmen në mëngjes, e vetmja gjë ndryshe ishte se, tani, kisha një Nënë që më dhanë leje për mua nënë. Por mbetën të njëjtat gabime dhe dobësi të një dite më parë. Gjatë dy dekadave të ardhshme, mund të dëshmoj se, pa diskutim, kam parë se si Zoja ka pasur një dorë kaq të fuqishme për të sjellë një konvertim më autentik në jetën time. Përpara çdo shkrimi tim, i kërkoj asaj të jetë në fjalët e mia, dhe fjalët e mia në të sajat, që të na bëjë nënë të gjithëve. Kjo, mendoj, është fryt i atij kushtrimi personal.
 
Po ashtu edhe Rusia – tashmë në një proces konvertimi përmes shenjtërimeve të mëparshme, por “të papërsosura” të papëve të tjerë[3]shih Shenjtërimi i Vonë - ende nuk është bërë ai komb që do të jetë një instrument paqeje, në vend të luftës. 
Imazhi i Papërlyerit një ditë do të zëvendësojë yllin e madh të kuq mbi Kremlin, por vetëm pas një prove të shkëlqyeshme dhe të përgjakshme.  - Shën. Maksimilian Kolbe, Shenjat, mrekullitë dhe përgjigja, Fr. Albert J. Herbert, fq.126

Ngushëllimi që duhet të marrim nga ky Shenjtërim në festën e Ungjillit është se Zoti ka ende një plan. Edhe pse ne e kemi penguar dhe vonuar atë nga mosbindja jonë (siç kanë bërë shpesh izraelitët), Perëndia e di se si t'i bëjë të gjitha gjërat të funksionojnë në të mirë për ata që e duan Atë.[4]krh. Rom 8: 28 

Një fjalë e thënë mbi mua nga një shpirt profetik në fillimin e këtij apostullati të shkruar rreth shtatëmbëdhjetë vjet më parë, ka mbetur në zemrën time që vonë:

Kjo nuk është koha për rehati, por koha për mrekulli. 

Ky Shenjtërim do të hapë rrugën për mrekullitë e Qiellit - mbi të gjitha, të ashtuquajturin "Paralajmërim" ose Syri i Stuhisë.[5]shih Dita e Madhe e Dritës Roli ynë si të krishterë besnikë është më vendimtar se kurrë: 

…fuqia e së keqes frenohet vazhdimisht, [dhe] herë pas here fuqia e vetë Zotit shfaqet në fuqinë e Nënës dhe e mban atë të gjallë. Kisha gjithmonë thirret të bëjë atë që Perëndia i kërkoi Abrahamit, që është të kujdeset që të ketë mjaft njerëz të drejtë për të shtypur të keqen dhe shkatërrimin. Fjalët e mia i kuptova si një lutje që energjitë e të mirave të rifitonin energjinë e tyre. Pra, mund të thuash se triumfi i Zotit, triumfi i Marisë, janë të qetë, megjithatë janë realë.-Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald (shtypi Ignatius)

Në këtë drejtim, shenjtërimi i Rusisë Zojës është a thirrje armësh prej saj Lepuri i Vogël. Nëpërmjet Rruzares së Shenjtë, mbi të gjitha, ne kemi një mundësi për të përshpejtuar ardhjen e Triumfit të saj, i cili përfundimisht do të çojë në Epokën e Paqes dhe mbretërimin e Jezusit deri në skajet e tokës përmes një Kishe të mbetur.

Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin. OPPOPE JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, 40

Mos u bëfshim ndër qafëfortët e këtij brezi!

Ah, sikur sot ta dëgjonit zërin e tij: “Mos i ngurtësoni zemrat tuaja si në Meribah si në ditën e Masahut në shkretëtirë, wkëtu më tunduan etërit tuaj; ata më testuan edhe pse i kishin parë veprat e mia.” (Psalmi i sotëm)

Kemi shumë vite të vështira përpara nesh; por ajo që është e sigurt është se një "periudhë paqeje" is duke ardhur. Ndërsa Parajsa është gjithmonë qëllimi ynë, kush nuk mund ta dëshirojë atë ditë kur shpatat do të rrahen në plugje dhe ujku do të shtrihet me qengjin?

Po, një mrekulli u premtua në Fatima, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë e paqes e cila kurrë më parë nuk i është dhënë botës. - Kardinali Mario Luigi Ciappi, 9 tetor 1994 (teolog papal për Pius XII, Gjoni XXIII, Pali VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II); Katekizëm Familjar, (Shtator9, 1993), f. 35

Kur të arrijë, do të rezultojë të jetë një orë solemne, një orë e madhe me pasoja jo vetëm për rivendosjen e Mbretërisë së Krishtit, por për qetësimin e... botës. ne lutuni me zjarr dhe kërkojuni të tjerëve gjithashtu që të luten për këtë qetësim shumë të dëshiruar të shoqërisë. OPPOPE PIUS XI,Ubi Arcani dei Consilioi «Për Paqen e Krishtit në Mbretërinë e tij», Dhjetor 23, 1922

Gjerësisht do të jetë e mundur që plagët tona të shumta të shërohen dhe e gjithë drejtësia të shfaqet përsëri me shpresën e autoritetit të rivendosur; që shkëlqimet e paqes të rinovohen, dhe shpatat dhe krahët të bien nga dora dhe kur të gjithë njerëzit do të njohin perandorinë e Krishtit dhe do t'i binden me dëshirë fjalës së Tij, dhe çdo gjuhë do të rrëfejë se Zoti Jezus është në Lavdinë e Atit. —POPA LEO XIII, Sacrum vjetorPër Shenjtërimin në Zemrën e Shenjtë, 25 maj 1899

Urdhërimet e tua hyjnore janë thyer, Ungjilli yt është hedhur mënjanë, përroi të padrejtësisë përmbytin tërë tokën duke marrë me vete edhe shërbëtorët e tu ... A do të vijë gjithçka në të njëjtin fund me Sodomën dhe Gomorën? Nuk do ta prishni kurrë heshtjen tuaj? A do t’i duroni të gjitha këto përgjithmonë? A nuk është e vërtetë që vullneti juaj duhet të bëhet në tokë ashtu si është në parajsë? A nuk është e vërtetë që mbretëria juaj duhet të vijë? A nuk ua keni dhënë disa shpirtra, të dashur për ju, një vizion të rinovimit të ardhshëm të Kishës? -St. Louis de Montfort, Lutja për Misionarët, n 5; www.ewtn.com

Pamja më autoritare dhe ajo që duket se është më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

 

 
Lexime të ngjashme

Pse bota mbetet në dhimbje

Çfarë ndodhi kur shpirtrat iu bindën një zbulese profetike: Kur Ata Dëgjuan

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

Print Friendly dhe PDF

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, MARY, Epoka e paqes dhe tagged , , , .