Nuk është një detyrim moral

 

Njeriu nga natyra priret drejt së vërtetës.
Ai është i detyruar ta nderojë dhe dëshmojë për të
Burrat nuk mund të jetonin me njëri-tjetrin nëse nuk do të kishte besim të ndërsjellë
se ata ishin të sinqertë me njëri-tjetrin.
-Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n 2467, 2469

 

JANE ju jeni duke u bërë presion nga kompania juaj, bordi i shkollës, bashkëshorti apo edhe peshkopi për t’u vaksinuar? Informacioni në këtë artikull do t'ju japë arsye të qarta, ligjore dhe morale, nëse do të ishte zgjedhja juaj, për të refuzuar inokulimin e detyruar.

 

Supozime të skuqjes

Mund të dëgjoheshin gulçime kolektive në të gjithë botën kur disa peshkopë, konferenca të peshkopit dhe madje Papa deklaruan publikisht ose mbi faqet e internetit se ekziston një detyrim moral për të rreshtuar dhe për të marrë vaksinat eksperimentale që lëshohen tani në disa vende. Ati i Shenjtë, për shembull, tha në një intervistë televizive:

Besoj se moralisht të gjithë duhet të bëjnë vaksinën. Choiceshtë zgjedhja morale sepse ka të bëjë me jetën tuaj por edhe të të tjerëve. Nuk e kuptoj pse disa e thonë këtë kjo mund të jetë një vaksinë e rrezikshme. Nëse mjekët po jua paraqesin këtë si një gjë që do të shkojë mirë dhe nuk ka ndonjë rrezik të veçantë, pse të mos e merrni? Ekziston një mohim vetëvrasjeje që nuk do të dija ta shpjegoja, por sot, njerëzit duhet të marrin vaksinën. OPPOPE FRANCIS, intervistë për programin e lajmeve TG5 të Italisë, 19 janar 2021; ncronline.com

Unë tashmë kam adresuar pretendimet e Papa Françeskut se këto vaksina nuk kanë "ndonjë rrezik të veçantë", megjithëse kanë,[1]për shembull, lexoni Rreziqet e Varrit - Pjesa II  Çelësi i Kaducusit si dhe pse mendimet e tij në këtë intervistë televizive, megjithëse janë të rëndësishme, nuk janë të detyrueshme për besimtarët.[2]“… Nëse shqetësoheni nga disa deklarata që Papa Françesku ka bërë në intervistat e tij të fundit, nuk është mosbesim, ose mungesë e Romanita-s për të mos rënë dakord me detajet e disa prej intervistave që u dhanë jashtë menge. Natyrisht, nëse nuk pajtohemi me Atin e Shenjtë, ne e bëjmë atë me respektin dhe përulësinë më të thellë, të vetëdijshëm se mund të na duhet të korrigjohemi. Sidoqoftë, intervistat papnore nuk kërkojnë as miratimin e besimit që u jepet deklaratave të ish katedrales, ose atë nënshtrim të brendshëm të mendjes dhe vullnetit që u jepet atyre deklaratave që janë pjesë e gjykatës së tij jo të pagabueshme por autentike. " —Pr. Tim Finigan, pedagog në Teologjinë e Sakramentit në Seminarin e Shën Gjonit, Wonersh; nga Hermeneutika e Komunitetit, "Asistenca dhe Magjisteri Papnor", 6 Tetor 2013; http://the-hermeneutic-of-continuity.blogspot.co.uk; shih Tek Vax apo Jo tek Vax Gjithashtu, do të ishte gabim të lexohej ky artikull i tanishëm sikur të ishte një ofendim ose sulm ndaj këtyre barinjve (që, meqë ra fjala, nuk janë të gjithë në një mendje për këtë çështje). Përkundrazi, unë e paraqes këtë në shërbim të së vërtetës për hir të "së mirës së përgjithshme". 

Besnikët e Krishtit… kanë të drejtë, me të vërtetë nganjëherë detyra, në përputhje me njohuritë, kompetencat dhe pozicionin e tyre, për t'u treguar pastorëve të shenjtë pikëpamjet e tyre mbi çështjet që kanë të bëjnë me të mirën e Kishës. Ata kanë të drejtë gjithashtu që t'ia bëjnë të njohur pikëpamjet e tyre të tjerëve besnikë të Krishtit, por duke vepruar kështu ata gjithmonë duhet të respektojnë integritetin e besimit dhe moralit, të tregojnë respekt të duhur ndaj Pastorëve të tyre dhe të marrin parasysh të mirën dhe dinjitetin e përbashkët të individëve. -Kodi i Ligjit të Kanunit, 212

Në mënyrë që të shmangim gjykimin e nxituar, duhet të supozojmë se disa nga pozicionet e bariut tonë mbi këto çështje, si shumë të tjera në shoqërinë tonë, janë gjithashtu produkt i një rrëfimi shumë të kontrolluar, mbështetur nga media, që ka errësuar shumë fakte në lidhje me industria e vaksinave, dhe mbi të gjitha, natyra e vërtetë e këtyre vaksinave eksperimentale që shpërndahen tani edhe në pronën e kishës.

Çdo i krishterë i mirë duhet të jetë më i gatshëm t'i japë një interpretim të favorshëm deklaratës së tjetrit sesa ta dënojë atë. Por nëse nuk mund ta bëjë këtë, le të pyesë se si e kupton tjetri. Dhe nëse ky i fundit e kupton keq, le ta korrigjojë ai me dashuri. Nëse kjo nuk mjafton, le të krishteri të provojë të gjitha mënyrat e përshtatshme për ta sjellë tjetrin në një interpretim të saktë, në mënyrë që ai të shpëtohet. -KKK, n 2478

E gjithë kjo që tha, këtu është arsyeja pse vaksinat eksperimentale të ARN-së nuk mund të konsiderohet moralisht i detyrueshëm

 

FALACIA E "IMUNITETIT HERD"

I gjithë argumenti prapa këtij imperativi moral është koncepti i kontributit për "imunitetin e tufës". Përkufizimi gjithmonë është kuptuar të nënkuptojë se një pjesë më e madhe e popullsisë ka ndërtuar një imunitet kundër një ngjitje të caktuar, qoftë përmes infeksionit paraprak ose përmes vaksinave. E thënë thjesht:

Imuniteti i tufës mund të arrihet ose përmes infeksionit dhe shërimit ose përmes vaksinimit. - Dr. Angel Desai, redaktor i asociuar i JAMA Network Open, Maimuna Majumder, Ph.D., Spitali i Fëmijëve Boston, Shkolla Mjekësore e Harvardit; 19 tetor 2020; jamanetwork.com 

Sidoqoftë, në Tetor 2020, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) në heshtje, por ndryshoi ndjeshëm përkufizimin:

'Imuniteti i tufës', i njohur gjithashtu si 'imuniteti i popullatës', është një koncept i përdorur për vaksinimin, në të cilin një popullatë mund të mbrohet nga një virus i caktuar nëse arrihet pragu i vaksinimit. Imuniteti i tufës arrihet duke mbrojtur njerëzit nga një virus, jo duke i ekspozuar ata ndaj tij. —15 Tetor 2020; kush.int

Implikimet e kësaj nuk mund të nënvlerësohen pasi zyrtarët e pazgjedhur shëndetësorë, duke ndjekur udhëzimet e OBSH-së, tani po diktojnë politikën publike për popullatat e tëra me qëllimin për të arritur "imunitetin e tufave" - ​​dhe shumë peshkopë thjesht po vihen në radhë pas tyre. Kjo është thellësisht shqetësuese. Tani për tani "ekspozimi" i personave të shëndetshëm ndaj një virusi në mënyrë që të ndërtohet imuniteti natyror nuk konsiderohet më si një strategji e vlefshme; vetëm vaksinat me sa duket mund të arrijë "imunitetin e tufës".

Ky ripërcaktim joshkencor dhe pak i sfiduar ka bërë që e gjithë bota të shohë nga korporatat e vaksinave, dhe kështu, tashmë ka çuar në bruto shkelje të të drejtave të njeriut - të tilla si mbyllja e të shëndetshmit derisa të vaksinohen,[3]shih Kur isha i uritur duke detyruar njerëzit e shëndetshëm të mbajnë maska ​​derisa të vaksinohen në kundërshtim me një konsensus në rritje të studimeve që nuk e mbështesin atë,[4]shih Demaskimi i fakteve dhe tani ndalon qytetarët e shëndetshëm nga hyrja në vendet publike pa "pasaportë vaksine".[5]shih Të dashur Barinj… Ku jeni? (Një shënim në fund të kësaj katastrofe është fakti që testet PCR për COVID-19 janë me të meta të thella. Revista mjekësore BMJ publikoi një artikull në 18 Dhjetor, 2020 që adresonte këtë krizë serioze, e cila po fryn në mënyrë të gabuar seriozitetin e kësaj pandemie me pasojat katastrofike të lartpërmendura.[6]Edhe "OBSH-ja udhëzoi përdoruesit dhe prodhuesit e provave të PCR-së më 14 dhjetor 2020 dhe përsëri në 20 janar 2021, që pragjet e ciklit të PCR-së duheshin ulur." (mercola.com) Shikoni: “Covid-19: Testimi masiv është i pasaktë dhe jep ndjenjë të rreme sigurie, pranon ministri”; bmj.com. Shihni gjithashtu këtë artikull në Lancet, dhe madje edhe paralajmërimi i Administratës së Ushqimit dhe Barnave (FDA) për PCR "false-positives" këtu.)

Dhe këtu është ku i gjithë argumenti se vaksinat e ARN-së janë disi një "detyrim moral" merr një kthesë të errët ...

 

ATA NUK Vaksinojnë

Vaksinat eksperimentale që përdorin ARN-në e dërguar të quajtur "vaksina mARN" nuk përmbushin përcaktimin standard të vaksinë. Ato u zhvilluan si "terapi gjenike" kryesisht për trajtimin e kancerit. Një nga prodhuesit e kësaj teknologjie, Moderna, pohon sa më shumë në regjistrimin e tyre ligjor:

Aktualisht, mARN konsiderohet si një produkt i terapisë gjenike nga FDA. - fig. 19, sek.gov

Arsyeja është se këto "vaksina" COVID-19 nuk janë vaksina konvencionale të bëra me viruse të gjalla ose të dobësuara. 

Vaksinat Pfizer dhe Moderna janë bërë me nanopjesëza lipidesh që përmbajnë glukol polietileni (PEG) 8 dhe ARN të dërguar (mARN). mARN janë copëza të kodit gjenetik që mbart udhëzime për qelizat për të prodhuar proteina. Përkufizimi i gjenetikës është "që ka të bëjë me gjenet" dhe gjenet përmbajnë kod udhëzues që i tregojnë trupit çfarë proteina të bëjë. Terapia është trajtimi mjekësor i sëmundjes, kështu që vaksinat e ARN-së janë shumë qartë terapi gjenesh. - Dr. Joseph Mercola, "Përkufizimet e Pandemisë, Vaksinat, Imuniteti i Tufës Të Gjithë Ndryshuar", 22 Mars, 2021; mercola.com

Kështu, ai thotë se, referimi i vaksinave COVID-19 si "vaksina" sesa terapi gjenesh është një shkelje e 15 Kodit të SHBA Seksioni 41, i cili thotë se është e paligjshme të reklamosh

… Që një produkt ose shërbim mund të parandalojë, trajtojë ose kurojë sëmundje njerëzore nëse nuk posedoni prova shkencore kompetente dhe të besueshme, duke përfshirë, kur është e përshtatshme, studime klinike njerëzore të kontrolluara mirë, duke vërtetuar që pretendimet janë të vërteta në kohën kur bëhen. -govinfo.gov

Në fakt, një mik shkroi kohët e fundit për të thënë se edhe kompania e tij e sigurimeve nuk do ta mbulonte atë në rast se ai u plagos ose vdiq nga këto "vaksina" të reja. Arsyeja, thanë ata, është sepse ata i konsiderojnë "eksperimentale".

Në mënyrë të dukshme, vëren Dr. Mercola, madje edhe përcaktim e një vaksine, që do të thotë "një përgatitje e mikroorganizmave të vrarë, organizma të gjallë të dobësuar ose organizma të gjallë plotësisht virulentë që administrohet për të prodhuar ose rritur artificialisht imunitetin ndaj një sëmundje të veçantë", u ndryshua kohët e fundit nga Fjalori Merriam-Webster. Ata e ndryshuan atë për të përfshirë: "një përgatitje e materialit gjenetik (të tillë si një varg i ARN-së së sintetizuar të lajmëtarit) që përdoret nga qelizat e trupit për të prodhuar një substancë antigjenike (të tilla si një fragment i proteinave spike të virusit)". 

Sidoqoftë, loja me fjalë nuk është shkencë.

E ashtuquajtura vaksinë Covid-19 nuk është aspak vaksinë. Shtë një terapi gjenesh e rrezikshme, eksperimentale. Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve, CDC, jep përkufizimin e termit vaksinë në të . Një vaksinë është një produkt që stimulon sistemin imunitar të një personi për të prodhuar imunitet ndaj një sëmundjeje specifike. Imuniteti është mbrojtja nga një sëmundje infektive. Nëse jeni imun ndaj një sëmundjeje, mund të ekspozoheni ndaj saj pa u infektuar. Kjo e ashtuquajtur vaksinë Covid-19 nuk siguron asnjë individ që merr vaksinën me imunitet ndaj Covid-19. As nuk parandalon përhapjen e sëmundjes. - Dr. Stephen Hotze, MD, 26 Shkurt 2021; hotzehwc.com

Problemi është se në rastin e Moderna dhe Pfizer, kjo nuk është një vaksinë. Kjo është terapi gjenike. Shtë një agjent i kimioterapisë që është terapi gjenesh. Nuk është një vaksinë… Nuk është një infeksion ndalues. Nuk është një pajisje ndaluese transmetimi. Ashtë një mjet me të cilin trupi juaj rekrutohet për të bërë toksinën që pretendohet se trupi juaj disi mësohet të merret me të, por ndryshe nga një vaksinë, e cila do të shkaktojë përgjigjen imune, kjo do të shkaktojë krijimin e toksinës in Kompanitë vetë e kanë pranuar çdo gjë që po them por ata po përdorin manipulimin publik të fjalës vaksinë për të bashkë-zgjedhur publikun për të besuar se po marrin një gjë, të cilën nuk po e marrin. Kjo nuk do t'ju ndalojë të merrni Coronavirus. - Dr. David Martin, "Geneshtë Terapia e Gjeneve, Jo Një Vaksinë", 25 Janar 2021; westonaprice.org 

Pas shikimit të protokolleve të provave klinike të Moderna, Pfizer dhe AstraZeneca,[7]Vaksina Oxford-AstraZeneca në të vërtetë hyn në bërthamën e qelizave të dikujt, sipas një New York Times raporti: “Adenovirusi shtyn ADN-në e tij në bërthamë. Adenovirusi është i inxhinierizuar kështu që nuk mund të bëjë kopje të vetvetes, por gjeni për proteinën spike të koronavirusit mund të lexohet nga qeliza dhe të kopjohet në një molekulë të quajtur RNA të dërguarit, ose ARNi. ” - 22 Mars, 2021, nytimes.com ish profesori i Harvardit William A. Haseltine vuri re se "vaksinat" e tyre kishin për qëllim vetëm zvogëlimin e simptomave dhe duke mos ndaluar përhapjen e infeksionit.

Duket se këto prova synojnë të kalojnë pengesën më të ulët të mundshme të suksesit. - 23 Shtator 2020; forbes.com

Kjo u konfirmua nga Kirurgu i Përgjithshëm i SHBA në Mirëmëngjesi Amerikë. 

Ata [vaksinat e mARN] u testuan me një rezultat të sëmundjes së rëndë - duke mos parandaluar infeksionin. - Gjenerali kirurg Jerome Adams, 14 dhjetor 2020; dailymail.co.uk

Dhe kështu, i gjithë argumenti se këto vaksina eksperimentale janë një "detyrim moral për të mirën e përbashkët" sepse ato do të ndërtojnë "imunitetin e tufave", shembet. Ata nuk ndërtojnë më shumë imunitet të tufave sesa marrja e një Tylenol parandalon të tjerët të marrin migrenë. 

I vetmi që përfiton nga një "vaksinë" mARN është individi i vaksinuar, pasi gjithçka që ata janë krijuar për të bërë është të pakësojnë simptomat klinike të shoqëruara me proteinën spike S-1. Meqenëse jeni i vetmi që do të merrni një përfitim, nuk ka kuptim të kërkoni që të pranoni rreziqet e terapisë "për të mirën më të madhe" të komunitetit tuaj. - Dr. Joseph Mercola,  "Vaksinat COVID-19 'Janë Terapia e Gjeneve", 16 Mars 2021

Nëse këto vaksina nuk parandalojnë fare transmetimin, duke arritur imunitetin e tufës nga vaksinimi bëhet i pamundur. -sciencenews, 8 Dhjetor 2020; Sciencenews.org

Pra, nëse bashkëpunëtorët tuaj, familja apo edhe pastori juaj pohojnë se këto vaksina janë një "detyrim moral" për të mbrojtur të tjerët, tregojuni atyre shkencën. Dhe nëse kjo nuk bind, thjesht përsëritni dokumentin zyrtar të Kishës të postuar nga Kongregacioni i Shenjtë për Doktrinën e Besimit (duke shënuar fjalët e nënvizuara):

… Të gjitha vaksinat e njohura si klinikisht i sigurt në fuqi mund të përdoret me ndërgjegje të mirëNë të njëjtën kohë, arsyeja praktike e bën të qartë atë vaksinimi nuk është, si rregull, një detyrim moral dhe kjo, pra, duhet të jetë vullnetar… Në mungesë të mjeteve të tjera për të ndaluar ose edhe parandaluar epideminë, e mira e përbashkët mund të jetë e mundur rekomandoj vaksinimi- "Shënim mbi moralin e përdorimit të disa vaksinave anti-Covid-19", n. 3, 5; vatikani.va; një "rekomandim" nuk është i njëjtë me një detyrim

Urgentshtë urgjente që Kisha të fillojë të dëgjojë faktet, pikërisht për hir të "së mirës së përgjithshme" (lexo) Rivendosja e Madhe për të kuptuar implikimet ekzistenciale se si manipulohet kjo “krizë”).

Ne kërkuam një herë falje që nuk e ndoqëm shkencën. Tooshtë shumë keq që Galileo nuk ishte gjallë për ta dëgjuar.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Pandemia e Kontrollit

Të dashur Barinj… Ku jeni?

Çelësi i Kaducusit

Jo rruga e Herodit

1942 ynë

Paralajmërime Varri - Pjesa I Pjesa II

Pyetjet tuaja mbi Pandeminë


Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Markun dhe "shenjat e ditëve" të përditshme këtu:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 për shembull, lexoni Rreziqet e Varrit - Pjesa II  Çelësi i Kaducusit
2 “… Nëse shqetësoheni nga disa deklarata që Papa Françesku ka bërë në intervistat e tij të fundit, nuk është mosbesim, ose mungesë e Romanita-s për të mos rënë dakord me detajet e disa prej intervistave që u dhanë jashtë menge. Natyrisht, nëse nuk pajtohemi me Atin e Shenjtë, ne e bëjmë atë me respektin dhe përulësinë më të thellë, të vetëdijshëm se mund të na duhet të korrigjohemi. Sidoqoftë, intervistat papnore nuk kërkojnë as miratimin e besimit që u jepet deklaratave të ish katedrales, ose atë nënshtrim të brendshëm të mendjes dhe vullnetit që u jepet atyre deklaratave që janë pjesë e gjykatës së tij jo të pagabueshme por autentike. " —Pr. Tim Finigan, pedagog në Teologjinë e Sakramentit në Seminarin e Shën Gjonit, Wonersh; nga Hermeneutika e Komunitetit, "Asistenca dhe Magjisteri Papnor", 6 Tetor 2013; http://the-hermeneutic-of-continuity.blogspot.co.uk; shih Tek Vax apo Jo tek Vax
3 shih Kur isha i uritur
4 shih Demaskimi i fakteve
5 shih Të dashur Barinj… Ku jeni?
6 Edhe "OBSH-ja udhëzoi përdoruesit dhe prodhuesit e provave të PCR-së më 14 dhjetor 2020 dhe përsëri në 20 janar 2021, që pragjet e ciklit të PCR-së duheshin ulur." (mercola.com)
7 Vaksina Oxford-AstraZeneca në të vërtetë hyn në bërthamën e qelizave të dikujt, sipas një New York Times raporti: “Adenovirusi shtyn ADN-në e tij në bërthamë. Adenovirusi është i inxhinierizuar kështu që nuk mund të bëjë kopje të vetvetes, por gjeni për proteinën spike të koronavirusit mund të lexohet nga qeliza dhe të kopjohet në një molekulë të quajtur RNA të dërguarit, ose ARNi. ” - 22 Mars, 2021, nytimes.com
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , .