Jo Kanada ime, Z. Trudeau

Kryeministri Justin Trudeau në një Parade të Krenarisë, foto: Globe dhe Mail

 

PRIDE Paradat anembanë globit kanë shpërthyer me lakuriqësi të qartë në rrugë para familjeve dhe fëmijëve. Si është kjo edhe e ligjshme?

Parada e Krenarisë në Toronto, 2023 (Foto: Citizen Go)

Në parkun e Manhatanit, Drag queens dhe aktivistët LGBTQ topless brohorisnin:
"Ne jemi këtu, ne jemi të çuditshëm dhe ne po vijme per femijet tuaj."

Seattle pa burra krejtësisht të zhveshur duke hipur në biçikleta përkrah fëmijëve.
“Disa nga drejtuesit e biçikletës lakuriq shkuan të laheshin në një shatërvan në qytet

ku fëmijët ishin mes atyre që luanin në ujë”. (Fox News)

Burrat "lundruan" para fëmijëve në Minneapolis

Afatuesi i krenarisë tallet me pjeshkën e rrugës (jashtë kornizës) në Seattle

E megjithatë, politikanët, policia dhe më shqetësuesja, peshkopët dhe konferencat e tyre mbesin plotësisht të heshtur, me përjashtim të prelatit të çuditshëm heroik. Çfarë ka ndodhur me burrat e këtij brezi? Ku janë mbrojtësit e të vegjëlve? Ku janë veprimet flijuese të priftërinjve dhe peshkopëve që janë ngarkuar të mbrojnë të vërtetën? Ku janë luftëtarët katolikë të "drejtësisë sociale"? A nuk janë në dijeni? A kanë frikë se mos anulohen dhe shahen nga publiku? A kemi harruar se jemi një kishë martirësh, themeluesi i së cilës u kryqëzua? A jemi bërë ne një brez frikacakësh patologjikë, të tillë që qeveritë tona tani kanë aftësinë të thonë dhe të bëjnë çfarë të duan - nga duke injektuar barna eksperimentale në popull për të traumatizuar dhe seksualizuar fëmijët tanë sipas dëshirës?

Me sa duket po. Por ne po shkruajmë me shpejtësi fjalinë tonë. 

Gjërat që shkaktojnë mëkat do të ndodhin në mënyrë të pashmangshme, por mjerë personi nëpërmjet të cilit ndodhin. Do të ishte më mirë për të që t'i vihej një gur mulliri në qafë dhe të hidhej në det sesa të bënte një nga këta të vegjël të mëkatonte. Jini të kujdesshëm! Nëse vëllai yt mëkaton, qortoje; e nëse pendohet, fale atë. (Luka 17:1-3)

Me të vërtetë po ju them se çfarëdo që nuk keni bërë për një nga këto më të voglat, nuk e keni bërë për Mua. (Mateu 25:45)

Do të bënim mirë ta kujtonim veten Vendi për Frikacakët. Ka një kohë dhe një vend për zemërimin e drejtë. Është tani. 

Kjo u botua për herë të parë më 27 korrik 2017. Po e ripostoj përpara festimit të ardhshëm të "Ditës së Kanadasë" dhe festimeve të Ditës së Pavarësisë në Amerikën e Veriut. Sepse çfarë saktësisht po festojmë nëse liria është praktikisht e vdekur, pafajësia është shkatërruar dhe frikacakët përcakton të ardhmen?


 

PËR Për disa muaj, jam ndeshur nëse duhet apo jo të paraqes taksa në qeverinë kanadeze këtë vit. Arsyeja është se, më 8 mars 2017, kryeministri Justin Trudeau u zotua të shpenzojë 650 milionë dollarë gjatë tre viteve të ardhshme për "të drejtat seksuale" dhe "të drejtat e shëndetit riprodhues" në mbarë botën - në thelb, për të paguar për kontracepsionin, abortin dhe më shumë jashtë shtetit.

… Ne do të mbështesim grupet lokale dhe grupet ndërkombëtare që avokojnë për të drejtat e grave, përfshirë abortin. - Ministri i Zhvillimit Ndërkombëtar Marie-Claude Bibeau, Globe dhe MailMarch 8th, 2017

Disa vjet më parë, vendosa që kjo ministri të mos paraqiste "statusin e taksave bamirëse", sepse, me të, erdhi urdhri virtual i gagut për të shmangur thënien e ndonjë gjëje "politike". Por një status i tillë ka shërbyer për të heshtur shumë klerikë dhe laikë në vend që nuk duan të humbin aftësinë për të lëshuar fatura tatimore. [1]shih Numërimi i kostos Dhe kështu, marshimi i qëndrueshëm i përmbysjes së të gjithë rendit moral të këtij vendi ka vazhduar me një vështrim rezistence, përveç një kardinali apo peshkopi të çuditshëm. Sidoqoftë, unë kam një detyrë, ashtu si çdo katolik tjetër dhe burrë apo grua me vullnet të mirë, t'i rezistoj eksperimentit shkatërrues shoqëror që po shpaloset para nesh. 

Sot, kam vendosur të vazhdoj me detyrën time civile dhe të paguaj taksat e mia. Siç tha Jezusi, 

Paguaj Cezarit atë që i përket Cezarit dhe Zotit atë që i përket Zotit. (Mat 22:21)

Por kjo do të thotë që unë gjithashtu do t'i jap Zotit atë që i përket Zotit: dëshmitari i së vërtetës. 

 

SHKURTIMI I KANADAVE

Unë isha një i ri kur babai i Justin erdhi në pushtet: Pierre Elliot Trudeau. Mbaj mend që vizatoja fytyrën e tij këndore në fytyrën time fletore; afiniteti i tij për trëndafilat; dhe si francezët u hodhën mbi të. Por ndërsa u rrita, mësova diçka tjetër: Trudeau, një "katolik praktikues", kishte një axhendë që shumica e Kanadezëve nuk e favorizonin: për ta bërë abortin legal, divorcin më të lehtë dhe perversionin seksual më të lejueshëm. Slogani i Trudeau se "shteti nuk ka vend në dhomat e gjumit të kombit" u bë forca lëvizëse e axhendës së tij shoqërore një paradoks eventual: shteti jo vetëm që ka ndërhyrë në dhomën e gjumit, por tani po ndalon që çdo zë tjetër të hyjë në të, veçanërisht në atë të Kishës. Trudeau ishte kampion i asaj që Benedict XVI më vonë do ta quante një "fe të re abstrakte", me besim të relativizmit moral. 

… Nuk mund të kërkoni që tërësia e njerëzve të pranojnë moralin tim privat si të tyren. Ju duhet të siguroheni që Kodi Penal… nuk përfaqëson moralin privat të njerëzve që ndodhen në qeveri në atë kohë, por përfaqëson atë që njerëzit mendojnë të jenë standardet themelore publike të sjelljes etike. - Kryeministri Pierre Trudeau, BBC, 13 korrik 1970; jeanchretien.libertyca.net

Trudeau përdori mbulesën e demokracisë deri atëherë imponoj "standardet" e tij për një publik kanadez që nuk dyshon.

Trudeau u kujdes që legalizimi i abortit të miratohej me sukses në maj 1969. Më pas, asnjë kundërshtim ndaj ligjit të ri nuk tolerohej në kabinetin e tij apo edhe nga publiku: një kërkesë për një rishikim në pranverën e 1975, e cila kishte mbi një milion nënshkrime, u varros shpejt dhe me efikasitet. Një kulm i llojeve u arrit në 22 maj, 1975 kur, sipas La Globe dhe Mail, Trudeau e përshëndeti Dr. Henry Morgentaler si një 'mik të mirë, një humanitar të mirë dhe një humanist të vërtetë'. Më vonë në 27 Nëntor 1981, pesë ditë para votimit përfundimtar për riatdhesimin e Kushtetutës dhe Kartës së të Drejtave, Trudeau personalisht dhe përsëri ndërhyri në polemikën e abortit duke parandaluar anëtarët e partisë së tij të votonin për një ndryshim të prezantuar nga David Crombie (PC), se 'asgjë në Kartë nuk ndikon në autoritetin e Parlamentit për të nxjerrë ligje në lidhje me abortin'. -Shteti laik, Fr. Alphonse de Valk, pamflet, 1985; jeanchretien.libertyca.net

Shteti atëherë do të detyrojë kanadezët të paguajnë për çfarëdo pasojash që do të rrjedhin nga dhoma e gjumit dhe shembja përfundimtare e moralit në vend: aborti si një procedurë "shëndetësore", degëzimet e divorcit, kujdesi shëndetësor për një shpërthim të sëmundje seksualisht të transmetueshme, prishje të shëndetit mendor, dhe më tej. Por në mënyrë tipike të asaj që kemi dëgjuar nga politikanët "katolikë", Trudeau tha për pikëpamjet e tij "personale"

Unë mendoj se në përgjithësi, aborti është i gabuar dhe martesa duhet të jetë përgjithmonë - Kryeministri Pierre Trudeau, Ylli i Torontos, Shkurt 23, 1982

… Por kjo ishte vetëm njëra anë e një dualizmi befasues:

Unë mendoj se ajo duhet të përgjigjet për [abortin e saj] dhe të shpjegojë. Tani, nëse duhet t'u drejtohet tre mjekëve ose një mjeku apo një prifti ose një peshkopi ose vjehrrës së saj është një pyetje që mund të dëshironi të argumentoni. … Ju keni të drejtë mbi trupin tuaj - është trupi juaj. Por fetusi nuk është trupi juaj; është trupi i dikujt tjetër. Dhe nëse e vret, do të duhet të shpjegosh. -Yll Montreal, 1972; LifeSiteNews.com

Dikotomia morale e Trudeau u përsërit katër vjet më vonë:

Unë e konsideroj fetusin, foshnja në bark është një qenie e gjallë, një qenie që duhet ta respektojmë dhe nuk mendoj se mund ta vrasim atë në mënyrë arbitrare. —25 shtator 1976; Edmundston, New Brunswick; jeanchretien.libertyca.net

Industria e abortit miliard dollarë (që tregton edhe në pjesë të trupit të foshnjës tani) mohon që fetusi të jetë person. Sigurisht që po. Kjo do të ishte pranimi i vrasjes. Por Pierre Trudeau ka gjetur një nxitëse post-mortum më të harmonizuar me pikëpamjet e tij në feministen radikale, Camila Paglia: 

Unë gjithmonë e kam pranuar sinqerisht se aborti është vrasje, shfarosja e të pafuqishmit nga të fuqishmit. Liberalët në pjesën më të madhe janë zvogëluar nga përballja me pasojat etike të përqafimit të tyre të abortit, gjë që rezulton në asgjësimin e individëve konkretë dhe jo vetëm grumbujve të indeve të pandjeshme. Sipas mendimit tim, shteti nuk ka asnjë autorizim për të ndërhyrë në proceset biologjike të trupit të ndonjë gruaje, të cilën natyra i ka mbjellë atje para lindjes dhe kështu para hyrjes së asaj gruaje në shoqëri dhe shtetësi. -sallon, 10 shtator, 2008

"Aborti është vrasje", thotë Paglia. "Aborti po vret", tha Trudeau. 

Dhe ju do të paguani për të tani në pjesën tjetër të botës, thotë djali i tij, Justin Trudeau. 

 

JUSTIN TOLERANCI? 

Në vitet 1990, Partia Liberale e Kanadas u sulmua kundër Partisë Konservatore të Kanadasë gjatë ciklit zgjedhor, duke paralajmëruar vendin se Konservatorët kishin një "axhendë të fshehur shoqërore". Ata ngritën alarmet se Konservatorët mund të përmbysnin "të drejtat e grave" dhe ta kthenin orën prapa në "përparimin" shoqëror. Por siç rezulton, axhenda e fshehur shoqërore ishte në planin e Partisë Liberale gjatë gjithë kohës. 

Në 2005 nën Kryeministrin Liberal Paul Martin, martesa homoseksuale u legalizua në vend - vetëm kombi i katërt në bota për ta bërë këtë. Por Kanadezët refuzuan qeverinë e tij në një tronditje mahnitëse të zgjedhjeve. Stephen Harper nga Konservatorët u ngrit në pushtet. Kishte një shpërthim shprese midis shumë Kanadezëve (pak a shumë si në Amerikë tani) që, më në fund, britma e të palindurit do të dëgjohej. 

Sidoqoftë, zëri liberal ishte më i fortë dhe kërcënues: «Konservatorët kanë akoma një axhendë të fshehur! Kujdes! Ata janë intolerantë, kundërshtojnë të drejtat e grave dhe i urrejnë homoseksualët! Ata janë të prapambetur, patriarkal dhe pa asnjë kontakt! " Mjerisht, Harper u përkul në korrektësinë politike, duke ndaluar madje aq shumë sa një debat mbi çështjen e abortit në Dhomën e Komuneve. 

Harper drejtoi dy mandate dhe menaxhoi mirë borxhin e vendit… por stili i tij i mënjanuar dhe mungesa e forcës morale u pëlqeu pak njerëzve në të dy spektrat.

Pastaj, në 2013, së bashku erdhi një fytyrë e re, e gjallë që e portretizonte veten si tolerante dhe progresive. Ai ishte fytyra e "ndryshimit". Në fakt, ai do të bëhej fëmija poster për çdo politikisht i saktë çështje. Ai mori rolin e kampionit të "të drejtave" të abortit, mik i feministeve, mbikëqyrësi kundër Islamofobisë, bartës i flamurit të LGBT, kryqtar i ndryshimit të klimës dhe roje i ideologjisë gjinore. Sido që të jenë fryrë erërat e relativizmit, Trudeau ka bërë tornadon e tij personale. Dhe kjo, në vetëm disa vjet të shkurtër.

Por nëse babai i tij Pierre ishte i hapur për 'një prift ose një peshkop' që kishte një zë në debatin mbi moralin e vrasjes së të palindurit, djali i tij nuk është. Kur Justin u bë udhëheqësi i partisë së tij, ai tha se do të lejonte "nominime të hapura". Por në një lëvizje që befasoi edhe disa nga mbështetësit e tij, ai ndaloi çdo kandidat të ardhshëm që mban një pozitë pro jetës. Në fakt, ai tha se do të shkonte më tej: 

Si ndiheni për Kartën e të Drejtave dhe Lirive? Si ndiheni për martesën e gjinisë së njëjtë? Si ndiheni rreth pro-zgjedhjes - ku jeni në këtë çështje? - PM Justin Trudeau, yahoonews.com, 7 maj 2014, 

 

JUSTIN DIKTATORI?

Por kjo nuk duhet të habiste askënd. Gjatë fushatës së tij zgjedhore, Trudeau u pyet se cilën administratë të kombit admironte më shumë. Përgjigja e tij shtangi më shumë se disa:

Ka një nivel admirimi që kam në të vërtetë për Kinën, sepse diktatura e tyre themelore po i lejon ata që në të vërtetë ta kthejnë ekonominë e tyre me një monedhë… duke pasur një diktaturë ku mund të bësh çfarë të duash, që më duket mjaft interesante. -Kombëtare Post8 nëntor 2013

Komuniteti aziatik kanadez u indinjua. Viktimat e regjimit kinez - të shquara për shkeljet brutale të të drejtave të njeriut -doli përpara duke i quajtur vërejtjet e tij "budalla" dhe naive. [2]Lajmet e CBC, 9 nëntor 2013 Por a ishin naivë? E vërteta është se e tij
babai Pierre dihej që admironte diktaturat që në moshë të vogël. 

Sipas librit të fundit të Bob Plamondon, E vërteta rreth Trudeau, i moshuari Z. Trudeau ishte kompliment ndaj disa regjimeve të majta në kohën e tij, duke përfshirë Rusinë Sovjetike, Kubën e Fidel Castro dhe Kinën nën Kryetarin Mao. - Jen Gerson, Kombëtare Post8 nëntor 2013

Pra, me të vërtetë, nuk duhet të ishte befasi kur djali i tij Justin vazhdoi të lëvdonte diktatorin e ndjerë, Fidel Castro known gjithashtu i njohur për abuzimet e tij të të drejtave të njeriut. Pas vdekjes së tij në fund të vitit 2016, Justin shënoi kalimin e Castro me "trishtim të thellë" duke thënë se ai ishte "një udhëheqës më i madh se jeta që i shërbeu popullit të tij për gati gjysmë shekulli", dhe "një revolucionar dhe orator legjendar". 

E di që babai im ishte shumë krenar që e quajti mik. - Kryeministri Justin Trudeau, New York Times26 nëntor 2016

Senatori amerikan, Marco Rubio nga Florida shkroi në Twitter:

A është kjo një deklaratë apo parodi e vërtetë? Sepse nëse kjo është një deklaratë e vërtetë nga Kryeministri i Kanadasë, është e turpshme dhe e turpshme. —No. 26, 2016; Guardian

Kolumnistja Michelle Malkin u shpreh Rishikimi Kombëtar:

Fqinjët tanë në veri tani po zbulojnë atë që adhuruesit e zhgënjyer të Barack Obama kuptuan shumë vonë: Nën ambalazhin me shkëlqim të progresivizmit të supermodeles qëndron e njëjta kulturë e vjetër e korruptuar. —No. 30, 2016; Nationalreview.com

Me një fjalë, socializmit. Sidoqoftë, Kanadezët duken më të para-okupuar me pamjen simpatike të hokejve ose Trudeau sesa një nga programet më progresive të ri-inxhinierisë sociale në Botën Perëndimore. Por axhenda amorale e Trudeau nuk ka kaluar plotësisht e pa adresuar nga kleri 

 

JO KANADA IME

Peshkopi i Hamiltonit dhe Presidenti i Konferencës Kanadeze të Ipeshkvijve Katolikë shpërthyen zotimin e fundit të Trudeau prej dy të tretave të një miliard dollarëve për promovimin e kontracepsionit dhe abortit jashtë shtetit. Peshkopi Douglas Crosby e quajti atë "një shembull të dënueshëm të imperializmit kulturor perëndimor dhe një përpjekje për të imponuar" vlera "të gabuara por të ashtuquajtura Kanadeze mbi kombet dhe njerëzit e tjerë". [3]“Letër Kryeministrit Trudeau për Paratë për të Drejtat Riprodhuese”; 10 Mars 2017; hamiltondiocese.com

Por ai ishte injoruar.

Duke kaluar real padrejtësitë ndaj grave jashtë vendit, të tilla si mungesa e të drejtës së votës, mungesa e aksesit në arsim, vrasja e fëmijëve, përdhunimi, nuset e fëmijëve, gjymtimi i organeve gjenitale, etj, Ministri i Punëve të Jashtme të Kanadasë, Chrystia Freeland, përsëriti se “të drejtat e riprodhimit seksual dhe e drejta për aborte të sigurta dhe të arritshme "janë" vlerat kanadeze "dhe" thelbi i politikës sonë të jashtme ". [4]shih StarQershor 6th, 2017

Me falni por jo my Kanada, Z. Trudeau. Jo my vlerat. Jo vlerat e dhjetëra miliona të Kanadezëve.

Peshkopi Douglas Crosby hapi zjarr në emër të "pjesës tjetër" të vendit:

… A ka harruar Kanada që për një popullsi të konsiderueshme (si brenda Kanadasë dhe jashtë saj) fëmija i palindur konsiderohet si një qenie njerëzore e krijuar nga Zoti dhe e denjë për jetë dhe dashuri? Ky pozicion moral mund të gjendet midis hebrenjve, myslimanëve, hindusëve, të krishterëve ortodoksë, një numri të krishterësh protestantë, katolikë romakë dhe lindorë, përveç shumë njerëzve të tjerë me vullnet të mirë, përfshirë jo-besimtarët. Ne pyesim nëse ishte e mençur apo e përgjegjshme të pretendonim avokimin e abortit dhe "të drejtat riprodhuese seksuale" si thelbin e politikës së jashtme kanadeze - si vlera kombëtare me të cilat duhet të ndriçojmë të tjerët - duke e ditur mirë se ato jo vetëm që janë të diskutueshme juridikisht por plotësisht në kundërshtim me bindje të mbajtura thellë për shumë brenda dhe jashtë kufijve të Kanadasë. 

… Të deklarojë atë abort, ndër të tjera, është një vlerë kanadeze, është gjithashtu e pasaktë në parim. Si mund të bëhej një deklaratë e tillë në Parlament kur vetë Gjykata e Lartë e Kanadasë u mbajt R. kundër Morgentaler (1988) se nuk kishte asnjë bazë kushtetuese në Kartë për të drejtën e abortit sipas kërkesës? … Në fakt të shtatë gjyqtarët e Gjykatës Supreme të Kanadasë pranuan që shteti ka një interes të ligjshëm për të mbrojtur të palindurit! - "Letër për të Nderuarën Chrystia Freeland", 29 Qershor 2017

Prapëseprapë, Z. Trudeau e identifikon veten si një katolik besnik, me sa duket edhe merr Kungimin.  

 

JUSTIN KATOLIKE?

Në një intervistë me Qytetar Ottawa, Justin tha:

Jam rritur me një besim të thellë dhe me një praktikë të rregullt të katolicizmit. Ne ishim në kishë çdo të diel që ishim me babanë tim. Ne e lexojmë Biblën si familje çdo të dielë në mbrëmje. Dhe ne i thamë lutjet tona pothuajse çdo natë së bashku si familje. - ”Pyetja dhe A: Justin Trudeau me fjalët e tij”, 18 tetor 2014; ottawacitizen.com

Megjithëse besimi i tij humbi për një kohë, Trudeau thotë se, pas vdekjes së vëllait të tij, ai 'ri-gjeti' veten dhe një 'besim dhe besim të thellë në Zot'. Atëherë, si ndodh që jeta politike e Trudeau është në kundërshtim të plotë me besimin e tij katolik, si lloji i skizofrenisë morale që shfaq babai i tij (dhe sinqerisht që shohim në shumë politikanë “katolikë”)?

Në të njëjtën intervistë, ai bëri dy pranime kryesore: ai e konsideron veten 'racionale dhe shkencore dhe logjike dhe rigoroze' dhe 'shumë të vetëdijshëm për ndarjen e kishës nga shteti në mendimin tim politik'. Me një fjalë, Trudeau është një fëmijë i vërtetë i modernizmit që ka kombinuar gabimet e periudhës së iluminizmit në një lëvizje politike që nuk ka përshkrim më të mirë se ajo e dhënë nga Papa Benedikti XVI:

… Një diktaturë e relativizmit që nuk njeh asgjë si të caktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt.  —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Ironikisht, arsyeja, shkenca dhe logjika po fluturojnë nga dera në Kanadanë e Trudeau. Shkenca e fëmijës së palindur është e qartë, nga momenti i konceptimit, gjithçka e nevojshme të zhvillohet në një qenie njerëzore të rritur është e pranishme. I vetmi "krim" i fetusit në atë pikë është se ai është më i ri se unë dhe ti. Arsyeja na tregon se bashkimi midis një burri dhe një gruaje është themeli i çdo shoqërie, një fakt antropologjik. Dhe logjika na tregon se trupat tanë na përcaktojnë ose si "mashkull" ose "femër". Por jo në botën e Trudeau, të cilën Papa Benedict me të drejtë e quan "një fe abstrakte, negative [që] po bëhet në një standard tiranik që të gjithë duhet të ndjekin". [5]Drita e Botës, Intervistë me Peter Seewald, f. 52

Në emër të tolerancës, toleranca po shfuqizohet… realiteti është në fakt i tillë që forma të caktuara të sjelljes dhe të menduarit po paraqiten si të vetmet të arsyeshme dhe, si rrjedhim, si të vetmet në mënyrë të përshtatshme njerëzore. Krishterimi e gjen veten të ekspozuar tani ndaj një presioni intolerant që në fillim e përqesh atë - si i përket një mendimi të çoroditur, të rremë - dhe më pas përpiqet ta privojë atë nga hapësira për të marrë frymë në emër të një racionaliteti të dukshëm. —BENEDIKTI I Papës, Drita e Botës, Intervistë me Peter Seewald, f. 53

Pra, ndërsa ka ende mundësi për të frymuar ajrin e lirisë, unë dua të them qartë, Z. Trudeau - para se të arrish çekun tim të taksave këtë vit: vlerat tuaja, besimet tuaja, vizioni juaj…? Ata nuk janë të mitë, nuk janë të Kishës sonë dhe nuk janë të miliona kolegëve të mi Kanadezë. Ekziston një ligj më i lartë që jemi të detyruar të ndjekim, një ligj që i parashkruan këtij vendi dhe i cili do të mbetet deri në fund të kohës: ligji natyror i shkruar në zemrën e njeriut dhe ligji moral i zbuluar nga Zoti yt dhe imi.

 

Kisha… synon të vazhdojë të ngrejë zërin e saj në mbrojtje të njerëzimit, edhe kur politikat e Shteteve dhe shumica e opinionit publik lëvizin në drejtim të kundërt. E vërteta, me të vërtetë, tërheq forcë nga vetvetja dhe jo nga sasia e pëlqimit që zgjon. 
—POPA BENEDIKTI XVI, Vatikan, 20 mars 2006

 

Shtë një pjesë e misionit të Kishës "të kalojë gjykime morale edhe në çështje që lidhen me politikën, sa herë që e kërkojnë të drejtat themelore të njeriut ose shpëtimin e shpirtrave". -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2246

Law e drejta civile nuk mund të kundërshtojë arsyen e duhur pa humbur forcën e tij detyruese për ndërgjegjen. Çdo ligj i krijuar nga njerëzimi është i ligjshëm për aq sa është në përputhje me ligjin moral natyror, të njohur nga arsyeja e drejtë, dhe për aq sa respekton të drejtat e patjetërsueshme të çdo personi. -St. Thomas Aquinas, Summa Theologiae, I-II, q 95, a. 2 .; Konsiderata në lidhje me propozimet për t'u dhënë njohje ligjore sindikatave midis personave homoseksualë; 6; vatikani.va

… E vërteta nuk mund të kundërshtojë të vërtetën. —POPA LEO XIII, Providentissimus Deus

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Kur shteti sanksionon abuzimin e fëmijëve

O Kanada… Ku janë Ju?

Kush je ti për të gjykuar?

Mbi diskriminimin e drejtë

Turma në rritje

Reframuesit

Heqja e Frenuesit

Tsunami Shpirtëror

Mashtrimi paralel

Ora e paligjshmërisë

Vdekja e Logjikës - Pjesa I   Pjesa II

Kriza e krizës së refugjatëve

Një përgjigje katolike për krizën e refugjatëve

 

  
Ju jeni të dashur.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

  

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Numërimi i kostos
2 Lajmet e CBC, 9 nëntor 2013
3 “Letër Kryeministrit Trudeau për Paratë për të Drejtat Riprodhuese”; 10 Mars 2017; hamiltondiocese.com
4 shih StarQershor 6th, 2017
5 Drita e Botës, Intervistë me Peter Seewald, f. 52
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT, ALL.