Të Kinës

 

Në vitin 2008, ndjeva që Zoti filloi të flasë për "Kinën". Kjo arriti kulmin në këtë shkrim nga viti 2011. Ndërsa lexova titujt sot, duket se është në rregull ta ribotohet sonte. Më duket gjithashtu se shumë nga pjesët "shah" për të cilat kam shkruar për vite me radhë tani po lëvizin në vend. Ndërsa qëllimi i këtij apostoli është kryesisht ndihma e lexuesve për të mbajtur këmbët në tokë, Zoti ynë gjithashtu tha që "të shikojë dhe të lutet". Dhe kështu, ne vazhdojmë të shikojmë me lutje

Më poshtë u botua për herë të parë në 2011. 

 

 

Papa Benedict paralajmëroi para Krishtlindjes se "eklipsi i arsyes" në Perëndim po vinte në rrezik "të ardhmen e botës". Ai aludoi në shembjen e Perandorisë Romake, duke bërë një paralele midis saj dhe kohërave tona (shih Në prag).

Gjatë gjithë kohës, ekziston një fuqi tjetër në rritje në kohën tonë: Kina Komuniste. Ndërsa aktualisht nuk ka të njëjtët dhëmbë si Bashkimi Sovjetik, ka shumë për t'u shqetësuar në lidhje me ngjitjen e kësaj superfuqie të ngritur.

 

MENDIME PERSONALE

Që kur ky apostull shkrimi filloi rreth pesë vjet më parë, unë kam pasur një "fjalë" të vazhdueshme në zemrën time, dhe kjo është "Kina. ” Nëse mundem, unë dua të përmbledh disa nga mendimet e ndryshme që kam postuar mbi të në të kaluarën, ndërsa shtoj të tjera, duke përfshirë një profeci prekëse nga një prej Etërve të Kishës.

Disa vjet më parë, kalova pranë një biznesmeni kinez duke ecur nëpër trotuar. Unë pashë në sytë e tij. Ata ishin të errët dhe të zbrazët, dhe megjithatë kishte një agresion për të që më shqetësoi. Në atë moment (dhe është e vështirë të shpjegohet), unë u dhaa një mirëkuptim, dukej, se Kina do të "pushtonte" Perëndimin. Kjo do të thotë, ky njeri dukej se përfaqësonte ideologji ose shpirt prapa Kinës (jo vetë populli kinez, shumë që janë të krishterë besnikë në Kishën nëntokësore atje). Unë isha i tronditur, për të thënë të paktën. Por shumica e gjithçkaje që unë shkruaj këtu, Zoti përfundimisht do të japë një konfirmim të asaj që Ai ka thënë, më shpesh përmes Papëve dhe Etërve të Kishës.

Deri në atë kohë, unë pashë disa ëndrra, të cilat zakonisht nuk i vë shumë. Por një ëndërr e veçantë ishte përsëri. Pashë

… Yjet në qiell fillojnë të rrotullohen në formën e një rrethi. Atëherë yjet filluan të binin… duke u kthyer papritmas në aeroplanë të çuditshëm ushtarakë.

I ulur në buzë të shtratit një mëngjes, duke medituar për këtë imazh, unë e pyeta Zotin se çfarë do të thoshte kjo ëndërr. Kam dëgjuar në zemrën time: “Shikoni flamurin e Kinës."Kështu që unë e pashë atë në internet ... dhe atje ishte, një flamur me yjet në një rreth.

 

NGJITJA KINA

Shikoni mbi kombet, shikoni dhe habituni plotësisht! Sepse në ditët tuaja po bëhet një punë që nuk do ta kishit besuar, po të thuhej. Ja, unë jam duke ngritur Kaldean, atë popull të hidhur dhe të pabindur, që ecën në gjerësinë e vendit për të marrë banesa jo të tijat. I tmerrshëm dhe i tmerrshëm është ai, nga vetja nxjerr ligjin dhe madhështinë e tij. Kuajt e tij janë më të shpejtë se leopardët dhe në mbrëmje më të mprehtë se ujqërit. Kuajt e tij pranojnë, kalorësit e tij vijnë nga larg: ata fluturojnë si shqiponja që nxiton të gllabërojë; secili vjen për rapin, fillimi i tyre i kombinuar është ai i a era e stuhisë që grumbullon robërit si rëra. (Habakuku 1: 5)

Duke bërë disa kërkime për një temë tjetër, unë isha duke studiuar shkrimet e shkrimtarit kishtar të shekullit të 4-të dhe Atit të Kishës, Lactantius. Në tij shkrime, Institutet Hyjnore, ai mbështetet në Traditën e Kishës për të hedhur poshtë gabimin dhe për të shpjeguar epokat e fundit të Kishës. Perpara se "epoka e paqes"- atë që ai dhe etërit e tjerë i referoheshin si periudha" dita e shtatë "ose" mijë vjet "- Lactantius flet për shtrëngimet që çuan deri në atë kohë. Një prej tyre është rënia e pushtetit në Perëndim.

Atëherë shpata do të përshkojë botën, duke kositur gjithçka dhe duke hedhur poshtë të gjitha gjërat si një kulturë. Dhe - mendja ime ka frikë ta tregojë atë, por unë do ta tregoj, sepse do të ndodhë - shkaku i këtij shkretimi dhe konfuzioni do të jetë ky; sepse emri romak, me të cilin tani qeveriset bota, do të hiqet nga toka dhe qeveria do të kthehet përsëri Azi; dhe Lindja do të sundojë përsëri, dhe Perëndimi do të ulet në skllavëri. —Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia Katolike; www.newadvent.org

Ndërsa ai e ndjente se ky ndryshim ishte i pashmangshëm në kohën e tij - dhe sigurisht Perandoria Romake në formën e saj të mëparshme u shemb përfundimisht, megjithëse jo plotësisht - Lactantius po fliste qartë për ngjarjet që do të vinin në fund të kësaj epoke të tanishme.

Unë nuk pranoj që perandoria Romake është zhdukur. Larg nga ajo: perandoria Romake mbetet edhe sot e kësaj dite.  - Kardinali i bekuar John Henry Newman (1801-1890), Predikimet e Adventit mbi Antikrishtin, Predikimi I

Fjalët e Lactantius marrin peshë dhe kuptim të ri në dritën e asaj që u tha nga Zoja në Fatima.

 

KOMUNIZMI DO T SP SHPRNDAHET

Kina ekziston nën sundimin e Partisë Komuniste të Kinës - një shtet i vetëm partie që kontrollon në mënyrë qendrore të gjitha aspektet e shtetit, ushtrisë dhe medias. Ndërsa Kina ka qenë relativisht konservatore në punët e saj, ideologjia marksiste që qëndron në themel të rrënjëve të saj Komuniste mbetet një forcë dominuese në drejtimin e saj kombëtar. Kjo është e dukshme pasi persekutimi i të krishterëve dhe simbolet e tyre, qofshin kisha, kryqe apo ndryshe, aktualisht po shkatërrohen. 

Në shfaqjen e aprovuar të vitit 1917 për tre fëmijët e vegjël të Portugalisë, Zoja u bëri jehonë paralajmërimeve të papëve në fillim të atij shekulli: bota po shkonte drejt një rruge të rrezikshme. Ajo tha,

Kur të shihni një natë të ndriçuar nga një dritë e panjohur, dijeni se kjo është shenja e madhe që ju dha Zoti se ai do të ndëshkojë botën për krimet e saj, me anë të luftës, urisë dhe persekutimeve të Kishës dhe të Shenjtës Babai Për ta parandaluar këtë, unë do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunave të Parë. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës.  -Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Më vonë po atë vit, Lenini mori pushtetin në Moskë dhe Komunizmi Marksist zuri vend. Pjesa tjetër është e shkruar në gjak. Nëna jonë e Bekuar u duk se paralajmëroi se «gabime ” të komunizmit do të përhapet "në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës " nëse nuk plotësohen kushtet e Qiellit. Vetëm dekada më vonë ndodhi Shenjtërimi që ajo iu lut, të cilit disa ende mosmarrëveshje. Më keq akoma, bota kishte nuk u kthye nga rruga e saj e shkatërrimit.

Meqenëse nuk e kemi dëgjuar këtë thirrje të Mesazhit, ne shohim se ai është përmbushur, Rusia ka pushtuar botën me gabimet e saj. Dhe nëse ende nuk e kemi parë përmbushjen e plotë të pjesës përfundimtare të kësaj profecie, ne po shkojmë drejt saj pak nga pak me hapa të mëdhenj. Nëse nuk e refuzojmë rrugën e mëkatit, urrejtjes, hakmarrjes, padrejtësisë, shkeljeve të të drejtave të personit njerëzor, imoralitetit dhe dhunës, etj. - Vizionari i Fatima, Sr. Lucia, në një letër drejtuar Papës Gjon Pali II, 12 maj 1982; www.vatican.va

Ati i Shenjtë konfirmoi njohuritë e Plakut Lucia:

Thirrja ungjillore për pendim dhe kthim në besim, e shqiptuar në mesazhin e Nënës, mbetet gjithnjë e rëndësishme. Stillshtë akoma më e rëndësishme sesa ishte gjashtëdhjetë e pesë vjet më parë. —POPA JOHN PAUL II, Homeli në Fatima Shrine, L'Osservatore Romano, Edicioni Anglisht, 17 maj, 1982.

 

KOMUNIZMI N IN KOH MODT MODERN

Ku është përhapur gabimi i Rusisë? Ndërsa ekonomitë e Rusisë dhe Kinës janë bërë më të orientuara në tregun e lirë gjatë dy dekadave të fundit, ka shenja shqetësuese se dëshira marksiste për të kontrolluar dhe dominuar mbetet në përgjim… si një dragua në varrin e saj.

[Kina] është në rrugën e fashizmit, ose ndoshta po shkon drejt një regjimi diktatorial me të fortë prirjet nacionaliste. - Kardinali Joseph Zen nga Hong Kong, Agjencia e lajmeve katolike, Maj 28, 2008

Kjo është më e dukshme në Kinën dominimi mbi kishën katolike, duke lejuar vetëm një "version" të katolicizmit të kontrolluar nga shteti. Kjo, dhe e saj politika e një fëmije, e zbatuar ndonjëherë në mënyrë brutale, lë një renë ogurzeza të varur mbi kuptimin e Kinës për të dy liritë fetare dhe dinjitetin e jetës njerëzore. Ky është një vëzhgim kritik duke pasur parasysh ngritjen e tij si një superfuqi globale.

Papa Pius XI theksoi më tej kundërshtimin themelor midis Komunizmit dhe Krishterimit dhe e bëri të qartë se asnjë katolik nuk mund të regjistrohej as në Socializmin e moderuar. Arsyeja është se Socializmi është i bazuar në një doktrinë të shoqërisë njerëzore e cila kufizohet nga koha dhe nuk merr parasysh ndonjë objektiv tjetër përveç asaj të mirëqenies materiale. Meqenëse, pra, ajo propozon një formë të organizimit shoqëror që synon vetëm prodhimin, ajo vendos një kufizim shumë të ashpër të lirisë njerëzore, në të njëjtën kohë duke hedhur poshtë nocionin e vërtetë të autoritetit shoqëror. —POPA JOHN XXIII, (1958-1963), Enciklike Mater et Magistra, 15 maj 1961, n. 34

Koreja e Veriut, Venezuela dhe vendet e tjera po ndjekin gjithashtu modelet e ideologjisë diktatoriale Marksiste. Më tronditëse, Shtetet e Bashkuara, nën qeverinë aktuale, janë prirur gjithnjë e më shumë drejt politikave socialiste. Ironikisht, ajo ka tërhequr qortimin e redaktorëve të Pravda- makina propagandistike dikur e fuqishme e Bashkimit Sovjetik:

Duhet thënë, se si thyerja e një dige të madhe, njeriu i mirë amerikan në Marksizëm po ndodh me marrjen e frymës me shpejtësi, kundër pikës së pasme të një deleje pasive, të pafat, më falni lexues i dashur, unë doja të thoja njerëz. - Redaktues, Pravda, 27 Prill 2009; http://english.pravda.ru/

Në zemër të paralajmërimit të Zojës se Rusia do ta bënte këtë "Përhap gabimet e saj" është shpresa e rreme se njeriu mund të krijojë një botë pa Zotin, një rend utopik ku të gjithë janë të barabartë bazuar në një shpërndarje të barabartë të mallrave, pasurisë, etj të kontrolluar, natyrisht, nga udhëheqësi (t). Katekizmi ka dënuar këtë "mesianizëm laik", duke e lidhur këtë ideologji të rrezikshme politike përfundimisht me Antikrishti:

Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet kërkesa për të realizuar brenda historisë atë shpresë mesianike që mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik. Kisha ka refuzuar madje edhe format e modifikuara të këtij falsifikimi të mbretërisë që do të vijnë nën emrin e mijëvjeçarit, veçanërisht formën politike "thelbësisht të çoroditur" të një mesianizmi laik. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 676

Lëvizja Mariane e Priftërinjve është një lëvizje mbarëbotërore që përfshin mijëra priftërinj, peshkopë dhe kardinalë. Ajo bazohet në mesazhet që gjoja i janë dhënë Fr. Stefano Gobbi nga Shën Mëria e Bekuar. Në "librin blu" të këtyre mesazheve, të cilat kanë marrë një Imprimatur, Zoja lidh "marksizmin ateist" me "dragoin" te Zbulesa. Këtu ajo duket se tregon se sa i suksesshëm ka qenë përhapja e gabimeve të Rusisë që nga shfaqja e saj në 1917:

Dragoi i madh i Kuq ka arritur gjatë këtyre viteve në pushtimin e njerëzimit me gabimin e ateizmit teorik dhe praktik, i cili tani ka joshur të gjithë kombet e tokës. Kështu ka arritur të ndërtojë për vete një civilizim të ri pa Zot, materialist, egoist, hedonist, të thatë dhe të ftohtë, i cili mbart në vetvete farën e korrupsionit dhe të vdekjes. -Priftërinjve Bijtë e Dashur të Zojës sonë, Mesazhi n 404, 14 maj 1989, f. 598, Edicioni i 18-të Anglez

Papa Benedikti gjithashtu ka tërhequr figura të ngjashme për të përshkruar këtë forcë:

Ne e shohim këtë fuqi, forcën e dragoit të kuq… në mënyra të reja dhe të ndryshme. Ekziston në formën e ideologjive materialiste që na tregojnë se është absurde të mendosh për Zotin; është absurde të respektohen urdhërimet e Zotit: ato janë një e mbetur nga një kohë e kaluar. Jeta ia vlen të jetohet vetëm për hir të saj. Merrni gjithçka që mund të marrim në këtë moment të shkurtër të jetës. Konsumerizmi, egoizmi dhe argëtimi vetëm janë të vlefshëm. —POPE BENEDIKTI XVI, predikim, 15 gusht 2007, Solemniteti i Fjetjes së Zojës së Bekuar Mari

Pyetja këtu është, a ka Kina — e njohur gjithashtu rastësisht në Perëndim si “dragoi i kuq” - ka një rol për të luajtur në global përhapja dhe zbatimi i këtyre ideologjive?

Update: Në atë që është një zhvillim mjaft shqetësues, raporton Associated Press: 

Xi Jinping, tashmë udhëheqësi më i fuqishëm i Kinës në më shumë se një brez, mori një mandat jashtëzakonisht të zgjeruar pasi ligjvënësit të dielën shfuqizuan kufijtë e mandatit presidencial që kishin qenë në vend për më shumë se 35 vjet dhe shkruajti filozofinë e tij politike në kushtetutën e vendit ... sistem i miratuar nga ish-udhëheqësi kinez Deng Xiaoping në 1982 për të parandaluar një kthim në ekseset e përgjakshme të një diktature të përjetshme të tipizuar nga Revolucioni Kaotik [Mao Zedong] 1966-1976. -Associated Press, March 12th, 2018

 

KINA, N IN ZBULIMIN TJETR PRIVAT?

Stan Rutherford ishte i vdekur për disa orë pas një aksidenti industrial ia shqye trupin. Ai vdiq ndërsa ishte në tryezën e operacionit dhe u dërgua në morg. Ndërsa ishte shtrirë në një gurney, Stan më tha se "një murgeshë e vogël" me një fustan blu dhe të bardhë e goditi atë në fytyrë dhe tha, ""Zgjohu. Kemi punë për të bërë. '"Ish Pentecostal kuptoi më vonë se ishte e Shenjta Virgjëresha Mari që iu shfaq atij. "Shërimi" i tij ishte i pashpjegueshëm për mjekët e tij. Stan pretendoi se ai ishte "mbushur" me besimin katolik pasi ai nuk dinte asgjë nga mësimet katolike para aksidentit të tij. Ai filloi një shërbesë predikimi deri në vdekjen e tij në shtator të vitit 2009. Kishte shpesh shërime ku shkonte Stan, dhe më e rëndësishmja, statuja ose imazhe të Zojës së Bekuar filluan të rrjedhin vaj. Unë e dëshmova këtë personalisht në një rast.

Kur u takova me Stan rreth pesë vjet më parë, kjo "fjalë" për Kinën ishte e rëndë për zemrën time. E pyeta me guxim nëse Zoja, e cila gjoja po i shfaqej akoma, i kishte thënë diçka për "Kinën". Stan u përgjigj se atij iu dha një vizion shumë i qartë i "anijeve të Azisë" që uleshin në brigjet amerikane. Ishte kjo një pushtim, apo migrimi masiv i kinezëve në brigjet e Amerikës së Veriut përmes investimeve në pasuri të paluajtshme?

Në shfaqjet e Ida Peerdeman, Zoja thuhet se tha:

“Unë do të vendos këmbën time në mes të botës dhe do të të tregoj: kjo është Amerikë, ” dhe pastaj, [Zoja] menjëherë tregon një pjesë tjetër, duke thënë, "Mançuria - do të ketë kryengritje të jashtëzakonshme." Shoh marshimin kinez dhe një linjë të cilën po kalojnë. —Tjetri i Pestë Aparati, 10 Dhjetor 1950; Mesazhet e Zonjës së të gjitha kombeve, fq. 35. (Përkushtimi ndaj Zojës sonë të të gjitha Kombeve është aprovuar në mënyrë kishtare.)

Në një shfaqje më të diskutueshme në Garabandal, Spanjë, Zoja thuhet se dha një tregues të përafërt se kur ngjarjet e ardhshme, veçanërisht e ashtuquajtura "Paralajmërimi"Ose"Ndriçim, ”Do të zhvillohej. Në një intervistë, shikuesi Conchita tha:

"Kur të vijë përsëri Komunizmi gjithçka do të ndodhë. ”

Autori u përgjigj: "Çfarë kuptoni me ardhjen përsëri?"

"Po, kur të vijë përsëri përsëri," ajo u përgjigj.

"A do të thotë kjo se Komunizmi do të zhduket para kësaj?"

"Une nuk e di," ajo tha në përgjigje, "Zoja e Bekuar thjesht tha" kur Komunizmi të vijë përsëri ". -Garabandal - Der Zeigefinger Gottes (Garabandal - Gishti i Zotit), Albrecht Weber, n. 2; fragment nga www.motherofallpeople.com

Shkrimet e shikuesit të diskutueshëm Maria Valtorta të marra miratimi papal nga Pius XII dhe Paul VI (edhe pse Poezi e Zotit Njeri mbetet i diskutueshëm duke qenë në listën e "librave të ndaluar" për një kohë). Sidoqoftë, nuk ka pasur asnjë shpallje të Kishës në shkrimet e saj të tjera të përpiluara në të Fundi i Kohëve—lokucionet që Valtorta tha vinin nga Zoti. Në njërën prej tyre, Jezusi tregon se përqafimi i së keqes dhe kultura e vdekjes do të çojë në ngritjen e një fuqie të keqe: 

Ju do të vazhdoni të bini. Ju do të vazhdoni me koalicionet tuaja të së keqes, duke i hapur rrugën 'Mbretërve të Lindjes', me fjalë të tjera ndihmësit e Birit të së Keqes. —Jezusi te Maria Valtorta, Fundi i Kohëve, f. 50, Pauldition Paulines, 1994

Update: Kjo nga një shikuese amerikane, Jennifer, mesazhet e pretenduara të të cilave nga Jezusi iu dorëzuan Shën Gjon Palit II. Imzot Pawel Ptasznik, një mik i ngushtë dhe bashkëpunëtor i Papës dhe Sekretariatit Polak të Shtetit për Vatikanin, më pas e inkurajoi atë të "përhapte mesazhet në botë, në çdo mënyrë që të mundesh".

Para se njerëzimi të jetë në gjendje të ndryshojë kalendarin e kësaj kohe, ju do të keni qenë dëshmitar i rënies financiare. Vetëm ata që u kushtojnë vëmendje paralajmërimeve të Mia do të përgatiten. Veriu do të sulmojë Jugun ndërsa dy Koretë bëhen në luftë me njëri-tjetrin. Jeruzalemi do të dridhet, Amerika do të bjerë dhe Rusia do të bashkohet me Kinën për t'u bërë Diktatorë të botës së re. Unë lutem në paralajmërimet e dashurisë dhe mëshirës sepse unë jam Jezusi dhe dora e drejtësisë së shpejti do të mbizotërojë. —Jezusi dyshohet se i është drejtuar Jennifer, 22 maj 2012; fjalëfromjesus.com 

 

Muskuli i Kinës

Dikush mund të spekulojë vetëm se cili mund të jetë ose jo roli i Kinës në të ardhmen, ashtu si zbulimet private më sipër - përfshirë mendimet e mia - janë subjekt i testimit dhe dallimit.

Ajo që është e qartë është se Kina ka një terren të madh, veçanërisht në Amerikën e Veriut të pasur me burime. Një përqindje e lartë e mallrave të blera këtu gjithnjë e më shumë “Made në Kinë" Marrëdhënia me Amerikën përmblidhet në këtë mënyrë:

Kinezët blejnë bono dollarësh në formën e Thesareve. Kjo ndihmon në fryrjen e vlerës së dollarit. Në kthim, konsumatorët amerikanë marrin produkte të lira kineze dhe kapital investimesh hyrëse. Amerikani mesatar bëhet më mirë nga të huajt që ofrojnë shërbime të lira dhe kërkojnë vetëm copa letre në këmbim. -Investopedia, 6th prill, 2018

Marrëdhëniet me Kinën ishin të acaruara dhe partia qeverisëse përkulte "muskujt e saj të eksportit", raftet e Walmarts mund të zbrazeshin kryesisht dhe mallrat që shumica e Amerikanëve të Veriut marrin si të mirë zhduken me nxitim. Por më shumë se kaq, Kina mban pjesën më të madhe të borxhit të Amerikës nga kombet e huaja. Nëse ata zgjedhin ta shesin atë borxh, kjo mund të dobësojë më tej një dollar tashmë të brishtë duke e hedhur ekonominë amerikane në një depresion më të thellë.

Për më tepër, Kina gjithashtu ka shkuar në një blerje globale të burimeve, tokës, pasurive të patundshme dhe kompanive, duke udhëhequr një botim për të titulluar një artikull: "Kina Blen Botën" Në thelb, si një bankier i gatshëm të rimarrë pronën nga një klient i gabuar, Kina qëndron në pozitë shumë të favorshme ekonomike mbi kombet që janë duke u ngrirë në prag të kolapsit ekonomik.

 

Dhëmbët e Fshehur

Mjerisht, korporatat dhe qeveritë perëndimore kanë zgjedhur të anashkalojnë rekordin e tmerrshëm të të drejtave të njeriut në favor të fitimet. Por Steve Mosher i Institutit të Kërkimit të Popullsisë thotë se udhëheqësit perëndimorë po mashtrojnë veten nëse mendojnë se tregjet më të hapura të Kinës po çojnë në një Kinë më të lirë, më demokratike:

Realiteti është se ndërsa regjimi i Pekinit bëhet më i pasur, ai po bëhet gjithnjë e më despotik në vend dhe më agresiv jashtë vendit. Disidentët që dikur do të ishin liruar pas thirrjeve perëndimore për mëshirë, mbeten në burg. Demokracitë e brishta në Afrikë, Azi dhe Amerikën Latine janë gjithnjë e më të korruptuara nga politika e jashtme e qeseve të parave të Kinës. Udhëheqësit e Kinës hedhin poshtë ato që ata tani tallin publikisht si vlera "perëndimore". Në vend të kësaj, ata vazhdojnë të promovojnë konceptimin e tyre për njeriun si të nënshtruar ndaj shtetit dhe që nuk kanë të drejta të patjetërsueshme. Ata janë padyshim të bindur se Kina mund të jetë e pasur dhe e fuqishme, ndërsa mbetet një diktaturë një-partiake… Kina mbetet e lidhur me një pamje unike totalitare të shtetit. Hu dhe kolegët e tij qëndrojnë të vendosur jo vetëm që të qëndrojnë në pushtet për një kohë të pacaktuar, por që Republika Popullore e Kinës të zëvendësojë SHBA si hegjemoni në fuqi. E gjithë ajo që duhet të bëjnë, siç vërejti Deng Xiaoping dikur, është "të fshehin aftësitë e tyre dhe të japin kohën e tyre." -Stephen Mosher, Instituti i Kërkimit të Popullsisë, "Po Humbim Luftën e Ftohtë me Kinën - duke pretenduar se nuk ekziston", Përmbledhje javore, 19th janar, 2011

Siç tha një veteran amerikan i luftës, "Kina do të pushtojë Amerikën dhe ata do ta bëjnë atë pa qëlluar asnjë plumb." A nuk është një ironi e çuditshme që në të njëjtën javë kur presidenti amerikan organizoi një banket në nder të Presidentit Kinez, u njoftua që Gjon Pali II do të bekohej - po ky papë i njëjti që ishte pjesërisht përgjegjës për rënien e Komunizmit në BRSS! 

Diktatori rus, Vladimir Lenin thuhet se tha:

Kapitalistët do të na shesin litarin me të cilin do t'i varim.

Kjo në fakt mund të jetë një kthesë në fjalët që vetë Lenini shkroi:

[Kapitalistët] do të japin kredi të cilat do të na shërbejnë për mbështetjen e Partisë Komuniste në vendet e tyre dhe, duke furnizuar me ne materiale dhe pajisje teknike që na mungojnë, do të rimëkëmbin industrinë tonë ushtarake të nevojshme për sulmet tona të furishme kundër furnizuesve tanë. -BNET, www.findarticles.com

Në disa mënyra, kjo është pikërisht ajo që ka ndodhur. Perëndimi ka ushqyer makinerinë ekonomike të Kinës duke i mundësuar asaj, nga ana tjetër, të ngrihet në një fuqi të paparë. Fuqia ushtarake e Kinës tani është një shqetësim në rritje në botën perëndimore pasi miliarda shpenzohen çdo vit në mënyrë të fshehtë për të ndërtuar Ushtrinë Çlirimtare të Popullit (dhe besohet shumë miliarda dollarë nuk llogariten).

 

PSE INVADE?

Ka një numër arsyesh pse Kina përfundimisht mund të "pushtojë" Perëndimin (në veçanti, Amerikën e Veriut). Nga provincat e pasura me burime të Kanadasë me bollëk të naftës, ujit, dhe hapësirë (mbipopullimi ka taksohen burimet e Kinës), ndaj pushtimit dhe vartësisë së juggernaut ushtarak amerikan. Ka shumë arsye të tjera pse bota perëndimore ka të ngjarë të bjerë plotësisht në duar të huaja. Unë do të jap një:

Abort.

Kam dëgjuar vazhdimisht në zemrën time

Toka juaj do t'i jepet tjetrit nëse nuk ka pendim për mëkatin e abortit.  

Kjo rezultoi në një paralajmërim dramatik për Kanadanë në vitin 2006 (shih 3 qytete… dhe një paralajmërim për Kanadanë). Ne po jetojmë në një ëndërr të gypave nëse besojmë se mund të vazhdojmë të kasapim dhe të djegim kimikisht fëmijë në bark dhe të mos humbasim Mbrojtja e Zotit mbi kombet tona dikur të krishtera. Ky abort vazhdon edhe sot edhe përkundër mbizotërimit njohuri shkencore, fotografike dhe mjekësore ne posedojmë të palindurit që nga momenti i konceptimit të tyre, është një testament grotesk dhe i lig për brezin tonë që është e barabartë nëse nuk tejkalon çdo kulturë vrasëse para nesh. Një studim tregon se aborti në Shtetet e Bashkuara është tani në ngrihem.

Papritmas do të vijë mbi ju një rrënojë që nuk do ta prisni. (Isa 47:11)

Por prit një minutë! Nga një lexues

Thjesht po pyesja pse SHBA përmenden gjithmonë si keqbërës? Kina - nga të gjitha vendet - jo vetëm që aborton por vret fëmijët si foshnje për të kontrolluar popullsinë. Pra, shumë vende të tjera ndalojnë nevojat themelore njerëzore. SHBA ushqen botën; dërgon paratë e fituara me zor të Amerikanëve në vendet që as nuk na vlerësojnë, e megjithatë, ne do të vuajmë?

Kur e lexova këtë, menjëherë më erdhën fjalët:

Shumë do të kërkohet nga personi i besuar me shumë, dhe akoma më shumë do të kërkohet nga personi i besuar më shumë. (Luka 12:48)

Unë besoj se Kanadaja dhe Amerika janë mbrojtur dhe janë kursyer nga shumë katastrofa pikërisht për shkak të bujarisë dhe hapjes së tyre ndaj shumë popujve dhe besnikërisë së shumë të krishterëve që jetojnë atje.

Unë pata mundësinë t’i bëj homazhe atij vendi të madh (SHBA), i cili që nga fillimet e tij u ndërtua në themel të një bashkimi harmonik midis parimeve fetare, etike dhe politike. —POPA BENEDICT XVI, Takim me Presidentin George Bush, Prill 2008

Sidoqoftë, kjo harmoni është gjithnjë e më e paqëndrueshme pasi të dy vendet largohen me shpejtësi nga origjina e tyre e krishterë, duke krijuar një hendek më të thellë dhe më të thellë midis Kishës dhe Shtetit, "të djathtë" dhe "të majtë", "konservator" dhe "liberal". Sa më shumë që të largohemi nga themelet tona, aq më shumë të largohemi nga mbrojtja e Zotit ashtu si djali plangprishur humbi mbrojtjen kur refuzoi të qëndronte nën çatinë e babait të tij.

Krishti kishte fjalë të forta për ata farisenj që menduan se punët e jashtme u meritonin atyre jetën e përjetshme kur, në të vërtetë, ata po shtypnin të tjerët.

Mjerë ju, skribë dhe farisenj, ju hipokritë. Ju paguani të dhjetat e mentës, koprës dhe qimnonit dhe keni lënë pas dore gjërat më të rënda të ligjit: gjykimin, mëshirën dhe besnikërinë. Këto duhej t’i kishit bërë, pa lënë pas dore të tjerët. (Mat 23:23)

 

GJYKIMI I ZOTIT

Ne te vertete, gjykimi fillon me shtëpinë e Zotit (1 Prt 4:17). Shkrimet mësojnë se ne do ta bëjmë korr atë që mbjellim (Gal 6: 7) Në të kaluarën, Zoti shpesh ka përdorur "shpatën" -luftë- si një mjet për të ndëshkuar popullin e Tij. Zoja paralajmëroi në Fatima se “[Zoti] është gati të ndëshkojë botën për krimet e saj, me anë të luftës, urisë dhe persekutimeve".

Kur shpata ime do të dehet në qiell, ja, ajo do të zbresë në gjyq. (Isaia 34: 5)

Kjo nuk është frikësuese. Shtë e dhimbshme realitet për brezin e pa penduar. Por është gjithashtu mëshirë, për një komb që copëton fëmijët e tij copëton shpirtin e tij. Një komb që u mëson fëmijëve të tij një anti-Ungjill errëson të ardhmen. Ati na do shumë për të na lënë të tërheqim një brez të tërë ose më shumë në errësirën totale shpirtërore.

Kur ai mori karrigen e Pjetrit, Papa Benedikti dha këtë paralajmërim:

Kërcënimi i gjykimit gjithashtu ka të bëjë me ne, Kisha në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi… Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë fjalët që në Librin e Zbulesës ai i drejton Kishës së Efesit: “Nëse nuk pendohu, unë do të vij te ti dhe do ta heq shandanin tënd nga vendi ". Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmoni të pendohemi! Jepu të gjithëve hirin e ripërtëritjes së vërtetë! Mos lejoni që drita juaj në mesin tonë të shuhet! Forconi besimin, shpresën dhe dashurinë tonë, në mënyrë që të mund të japim fryte të mira! " —POPA BENEDICT XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë.

Benedikti ka theksuar se vizioni që kishin fëmijët Fatima për një engjëll që do të godiste tokën me një shpata flakëruese nuk është një spektër i së kaluarës.

Engjëlli me shpatën e ndezur në të majtë të Nënës së Zotit kujton imazhe të ngjashme në Librin e Zbulesës. Kjo paraqet kërcënimin e gjykimit që shfaqet në të gjithë botën. Sot mundësia që bota të shndërrohet në hi në një det zjarri nuk duket më fantazi e pastër: vetë njeriu, me shpikjet e tij, ka farkëtuar shpatën e ndezur. -Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Në këtë drejtim, Kina mund të bëhet një instrument pastrimi, ndër të tjera, gjatë dhimbjeve të lindjes në kohën tonë - veçanërisht duke pasur parasysh Kinën përçarje masive sekrete sekrete ushtarake. Vula e Dytë në Zbulesë flet për një 'kal të kuq' kalorësi i të cilit mban një shpatë.

Kur ai hapi vulën e dytë, dëgjova krijesën e dytë të gjallë që thërriste, "Eja përpara". Doli një kal tjetër, një i kuq. Kalorësit të tij iu dha fuqia të hiqte paqen nga toka, në mënyrë që njerëzit të masakronin njëri-tjetrin. Dhe atij iu dha një shpatë e madhe. (Zbul. 6: 3-4)

Jo se Kina është domosdoshmërisht "kalorësi" në këtë vizion. Shën Gjoni duket se tregon se shpata do të shkaktojë përçarje dhe luftë midis dhe midis tyre shumë kombet. Lactantius e përmend këtë gjithashtu, duke u bërë jehonë fjalëve të Jezuit, jo për fundin e botës, por "dhimbjet e lindjes" -luftërat dhe thashethemet e luftërave—Të cilat paraprijnë dhe shoqërojnë shumë ngjarje të “koha e mbarimit".

Sepse e gjithë toka do të jetë në një gjendje trazire; luftërat do të tërbohen kudo; të gjithë kombet do të jenë në krahë dhe do të kundërshtojnë njëri-tjetrin; shtetet fqinje do të vazhdojnë konfliktet me njëri-tjetrin ... Atëherë shpata do të përshkojë botën, duke kositur gjithçka dhe duke hedhur poshtë të gjitha gjërat si një kulturë. —Lactantius, Etërit e Kishës: Institutet Hyjnore, Libri VII, Kapitulli 15, Enciklopedia Katolike; www.newadvent.org

Por kujto atë që ai tha më parë, se "shkaku i këtij shkretimi" do të jetë për shkak të një zhvendosje të pushtetit nga Perëndimi në Azia dhe Lindja.

Ngjarjet e parashikuara nga Zoja nuk janë dhe ka të ngjarë të mos ndodhin brenda ditës. Prandaj, të mendosh për datat dhe të bësh afatet kohore është e kotë. Ajo për të cilën Nëna jonë e quan Kishën përgatit sepse janë ndryshimet dramatike që po vijnë kur Vulat e Zbulesës janë thyer përfundimisht. Isshtë një përgatitje e lutjes, agjërimit, duke frekuentuar Sakramentet, dhe meditim mbi Fjalën e Zotit ndërsa gjithnjë e më shumë duket se po hyjmë Ora e Shpatës. Kjo dhe të ndërmjetësojmë me gjithë zemrën tonë për ata që po luftojnë dhe kanë humbur në kohën tonë.

Populli i Kinës si një i tërë është i dashur nga Zoti. Kisha nëntokësore atje është e madhe, e fortë dhe e guximshme. Asnjëherë nuk duhet ta shikojmë me dyshim ose tallje popullsinë kineze, një popull shpesh i përulur dhe punëtor. Edhe ata janë fëmijë të Zotit. Përkundrazi, ne duhet të lutemi për udhëheqësit e tyre dhe tonin, siç na nxiti Shën Pali. Lutuni që ata t'i drejtojnë kombet e tyre në paqe sesa në luftë, në miqësi dhe bashkëpunim, në vend të lakmisë, urrejtjes dhe përçarjes.

Por edhe kjo natë në botë tregon shenja të qarta të një agimi që do të vijë, e një dite të re duke marrë puthjen e një dielli të ri dhe më të shkëlqyeshëm ... Një ringjallje e re e Jezusit është e nevojshme: një ringjallje e vërtetë, e cila nuk pranon më zotëri të vdekja ... Tek individët, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rimarrë. Në familje, nata e indiferencës dhe e gjakftohtësisë duhet t'i japë vendin diellit të dashurisë. Në fabrika, në qytete, në kombe, në tokat e keqkuptimeve dhe të urrejtjes nata duhet të ndriçohet si dita, nox sicut vdes ndriçues, dhe grindjet do të pushojnë dhe do të ketë paqe. —POPA PIUX XII, Urbi dhe Orbi adresa, 2 Mars 1957; vatikan.va

 

LIDHUR ME LIDHJE:

Papa Benedikti paralajmëron se civilizimi perëndimor është në prag të kolapsit: Në prag

Një kohë për të qarë

3 qytete dhe paralajmërim për Kanada

Shkrimi në mur

Kina në rritje

Made në Kinë

35 000 aborte të detyruara në ditë në Kinë

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.