E dëshirës

KRESHME RETREAT
Dita 17

restingjesus_Fotor3nga Krishti në Pushim, nga Hans Holbein i Riu (1519)

 

pushimi me Jezusin në Stuhi nuk është një pushim pasiv, sikur të jemi të pavëmendshëm ndaj botës përreth nesh. Nuk eshte…

… Pjesën tjetër të pasivitetit, por të punës harmonike të të gjitha aftësive dhe afeksioneve - të vullnetit, zemrës, imagjinatës, ndërgjegjes - sepse secili ka gjetur në Zotin sferën ideale për kënaqësinë dhe zhvillimin e saj. -J. Patrick, Ekspozita e hardhisë, f. 529; krh. Fjalori biblik i Hastings

Mendoni për Tokën dhe orbitën e saj. Planeti është në lëvizje të përhershme, gjithmonë duke rrethuar Diellin, duke gjeneruar kështu stinët; gjithmonë me rotacion, duke gjeneruar natën dhe ditën; gjithmonë besnikë ndaj kursit të përcaktuar nga Krijuesi. Aty keni foton se çfarë do të thotë të "pushosh": të jetosh në mënyrë të përsosur në Vullnetin Hyjnor.

E megjithatë, të jetosh në Vullnetin Hyjnor është më shumë se bindje e shkëputur, për shembull, si Hëna. Ajo gjithashtu ndjek me bindje kursin e saj të caktuar por as nuk merr dhe as nuk gjeneron jetë. Por Toka - sikur të jetë e uritur dhe e shndërruar në Diell - thith rrezet e saj transformuese, duke u kthyer dritë jeta. Po ashtu, zemra me të vërtetë në "pushim" në orbitën e Atit dhe të Birit është një që po thith vazhdimisht Dritën e Krishtit - në të gjitha format e saj të hirit - dhe i shndërron ato në vepra të mira që prodhojnë frytet e shpëtimit në dhe Rreth tyre.

Dhe këtu është ajo që dua të them me "thith": të dëshira, etje për Zotin; të eturit për Praninë e Tij; të eturit për Urtësinë e Tij; për të etur për të vërtetën, bukurinë dhe mirësinë. Kjo dëshirë e shenjtë, kjo etje, është ajo që e bën një autostradë tjetër në shpirt për praninë transformuese të Zotit. Siç tha Jezusi:

Lum ata që kanë uri dhe etje për drejtësi, sepse ata do të ngopen. (Mat 5: 6)

Fjala "drejtësi" këtu nënkupton një dëshirë "t'i nënshtrohemi planit të Zotit për shpëtimin e racës njerëzore". [1]fusnota, NABre, Mat 3: 14-15; 5: 6 Do të thotë në thelb të jesh një burrë apo grua që është pas zemrës së vetë Zotit.

Zoti ka kërkuar një njeri sipas zemrës së tij. (1 Sam 13:14)

Dhe zemra e Jezusit është ajo që digjet, duke thirrur për shpëtimin e shpirtrave, sepse e Tij ishte një zemër pas Atit të Tij. Nga Kryqi, Ai thirri: "Unë kam etje". [2]John 19: 28 Një degë hisopi e lagur me verë u ngrit në buzët e tij, duke evokuar degën e hisopit që u përdor në Pashkë për të përhapur «gjakun e qengjit» mbi shtyllat e dyerve të Izraelitëve. Etja e Jezusit e bën atë të derdhë Gjakun e Tij të Çmuar për hir të mëkatarëve… dhe Ai ju bën thirrje juve dhe mua të bëjmë të njëjtën gjë - për të hyrë në orbitën e dashuri. Ai e shpreh në këtë mënyrë:

Unë po ju them, mos u shqetësoni për jetën tuaj, atë që do të hani [ose do të pini], ose për trupin tuaj, atë që do të vishni ... Kërkoni së pari Mbretërinë e Zotit dhe drejtësinë e Tij, dhe të gjitha këto gjëra do t'ju jepen përveç kësaj. (Mat 6:25, 33)

Si mund të pushojmë në Atin nëse zemrat tona nuk rrahin të njëjtin ritëm dashurie? Si mund të pushojmë te Jezusi nëse dëshirat tona janë në kundërshtim me të Tij? Si mund të lëvizim në Shpirt, nëse jemi skllevër të mishit?

Dhe kështu, nesër, ne do të shkojmë një hap tjetër më thellë se si mund të kemi uri dhe etje për drejtësi, dhe kështu të krijojmë një shteg hyjnor në zemër, shtegu i pestë, për Shpëtimtarin që do të vijë. Në të vërtetë, të kesh një "zemër pelegrini" do të thotë të kesh një zemër për Perëndinë, të kesh një zemër për Mbretërinë e Zotit dhe një zemër për shpirtrat Një pelegrin i tillë vërtet hap rrugën për ta bërë zemrën e Zotit të tij ose të saj

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Nëse kemi një zemër për Zotin, atëherë Ai do të fillojë të na japë Zemrën e Tij.

Afrohuni Zotit dhe Ai do t'ju afrohet juve. (Jakovi 4: 8)

zemer jesus2

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Libri i pemës

 

Pema nga Denise Mallett ka qenë recensues mahnitës. Unë jam më se e entuziazmuar që ndaj romanin e parë të vajzës sime. Unë qesha, qava dhe imazhet, personazhet dhe tregimi i fuqishëm i historive vazhdojnë të qëndrojnë në shpirtin tim. Një klasik i menjëhershëm!
 

Pema është një roman jashtëzakonisht i shkruar dhe tërheqës. Mallett ka shkruar një histori vërtet epike njerëzore dhe teologjike të aventurave, dashurisë, intrigave dhe kërkimit të së vërtetës dhe kuptimit përfundimtar. Nëse ky libër është bërë ndonjëherë një film - dhe duhet të jetë - bota duhet t'i dorëzohet vetëm të vërtetës së mesazhit të përjetshëm.
—Pr. Donald Calloway, MIC, autor & folës


Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.

- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

TANI NË DISPOZICION! Porosit sot!

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 fusnota, NABre, Mat 3: 14-15; 5: 6
2 John 19: 28
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.