Për t'u bërë një njeri i vërtetë

Jozefi imnga Tianna (Mallett) Williams

 

SOLEMNITETI I ST. JOSEPH
Bashkëshortja e virgjëreshës së bekuar Mary

 

AS një baba i ri, kam lexuar një histori tronditëse shumë vite më parë që nuk e kam harruar kurrë:

Merrni parasysh jetën e dy burrave. Njëri prej tyre, Max Jukes, jetonte në New York. Ai nuk besonte në Krishtin dhe as nuk u dha stërvitje të krishterë fëmijëve të tij. Ai nuk pranoi t'i merrte fëmijët e tij në kishë, edhe kur ata kërkuan të merrnin pjesë. Ai kishte 1026 pasardhës - 300 prej të cilëve u dërguan në burg për një mandat mesatar prej 13 vjetësh, rreth 190 ishin prostituta publike dhe 680 u pranuan alkoolikë. Anëtarët e familjes së tij i kushtuan Shtetit më shumë se 420,000 dollarë - deri më tani - dhe ata nuk kishin dhënë asnjë kontribut pozitiv për shoqërinë. 

Jonathan Edwards jetonte në të njëjtin shtet në të njëjtën kohë. Ai e donte Zotin dhe pa që fëmijët e tij ishin në kishë çdo të Dielë. Ai i shërbeu Zotit me aq sa ishte në gjendje. Nga 929 pasardhësit e tij, 430 ishin ministra, 86 u bënë profesorë universitarë, 13 u bënë presidentë universitetesh, 75 shkroi libra pozitivë, 7 u zgjodhën në Kongresin Amerikan dhe një shërbeu si Zëvendës-President i Shteteve të Bashkuara. Familja e tij kurrë nuk i kushtoi Shtetit një cent, por kontribuoi pa masë në të mirën e përbashkët. 

Pyete veten… nëse pema ime e familjes filloi me mua, çfarë frutash mund të jepte 200 vjet nga tani? -Libri i Vogël Devocional i Zotit për Baballarët (Libra Nderi), f.91

Pavarësisht nga përpjekjet më të mira të kulturës sonë për të zhvlerësuar burrërinë dhe për të zhdukur atësinë, planet e Zotit në familjen njerëzore nuk do të prishen kurrë, madje edhe nëse "familja" do të kalojë një krizë të rëndë. Ka parime natyrore dhe shpirtërore në punë që nuk mund të shpërfillen më shumë sesa ligji i gravitetit. Jo vetëm që është roli i burrave nuk e vjetëruar, është më e rëndësishme se kurrë. Fakti është se bijtë dhe bijat tuaja janë shikuar ti Gruaja juaj është pritje për ty. Dhe bota është duke shpresuar për ty. Çfarë kërkojnë të gjithë?

Real burra. 

 

BURRA REAL

Këto dy fjalë sjellin në pah shumë imazhe dhe shumica e tyre janë të shkurtër: muskuloz, i fortë, i guximshëm, i vendosur, i patrembur, etj. Dhe do të shihni në mesin e të rinjve sot një imazh shumë më të rëndë me të meta të një "njeriu të vërtetë": seksi, teknik, pronar i lodrave të mëdha, përdorim i shpeshtë i fjalës "f", i virgjër, ambicioz, etj Në fakt, ndërsa shumë lëvizje të krishtere kanë bërë shumë për të ndihmuar burrat të bëhen përsëri burra, mund të ketë gjithashtu një tundim për ta përdorur turmën në një lloj luftëtari, ushtari të krishterë, shkumë për të marrë-në-botë. Ndërsa mbrojtja e jetës dhe së vërtetës janë fisnike, edhe kjo nuk i përket burrërisë reale. 

Në vend të kësaj, Jezusi zbulon majën e burrërisë në prag të Pasionit të Tij:

Ai u ngrit nga darka dhe hoqi rrobat e tij të jashtme. Ai mori një peshqir dhe e lidhi rreth belit. Pastaj ai derdhi ujë në një legen dhe filloi të lante këmbët e dishepujve dhe t'i thante me peshqir rreth belit të tij ... Kështu që kur u lau këmbët [dhe] u vuri rrobat përsëri dhe u ul përsëri në tryezë, ai u tha atyre , "...Nëse unë, mjeshtri dhe mësuesi, ju kam larë këmbët, ju duhet t'i lani këmbët njëri-tjetrit. Unë ju kam dhënë një model për të ndjekur, në mënyrë që ashtu siç kam bërë për ju, edhe ju të bëni. ” (Gjoni 13: 4-15)

Në fillim, imazhet mund të duken tërheqëse, madje fyese. Sigurisht që e shtyu Pjetrin. Por nëse vërtet filloni të jetoni atë që Jezusi modeloi, atëherë shpejt kuptoni forcën e papërpunuar dhe vullnetin e nevojshëm për të vë poshtë jetës së dikujt. Për të vendosur mjetet tuaja për të ndryshuar një pelenë. Të mbyllni kompjuterin për të lexuar një histori për fëmijët tuaj. Për të ndaluar lojën për të rregulluar një trokitje të lehtë të prishur. Të lini mënjanë punën tuaj për të bërë një sallatë. Të mbash gojën mbyllur kur je i zemëruar. Të nxjerrim mbeturinat pa u pyetur. Për të lopatë dëborën ose të kositni lëndinën pa u ankuar. Të kërkosh falje kur e di që ke gabuar. Të mos mallkosh kur bezdisesh. Për të ndihmuar me pjatat. Të jesh i butë dhe falës kur gruaja jote nuk është. Për të shkuar në Rrëfim shpesh. Dhe, të ulesh në gjunjë dhe të kalosh kohë me Zotin cdo dite. 

Jezusi përcaktoi imazhin e a real njeri njëherë e përgjithmonë:

Ju e dini që ata që njihen si sundimtarë të johebrenjve e zotërojnë atë mbi ta, dhe të mëdhenjtë e tyre bëjnë të ndjehet autoriteti i tyre mbi ta. Por nuk do të jetë kështu midis jush. Përkundrazi, kushdo që dëshiron të jetë i madh midis jush, do të jetë shërbëtori juaj; (Mateu 10: 42-43)

Dhe pastaj Ai u shtri në një Kryq dhe vdiq për ty. 

Këtu është çelësi pse e Tij jetë shërbimi nuk kishte të bënte me të qenit një lloj derri i hyjnizuar:

Askush nuk ma merr [jetën], por unë e vë vetë. Unë kam fuqi ta vendos dhe ta marr përsëri. (Gjoni 10:18)

Jezusi nuk u detyrua të shërbente: Ai zgjodhi të bëhej një skllav për të zbuluar dashurinë autentike.  

Megjithëse ai ishte në formën e Zotit, nuk e konsideronte barazinë me Zotin diçka për t'u kapur. Përkundrazi, ai u zbraz vetveten, duke marrë formën e një skllavi Phil (Phil 2: 8-9)

Megjithëse ju mund të jeni prifti i shtëpisë tuaj dhe kryetari i gruas tuaj, imitoni përulësinë të Jezusit. Bosh veten, dhe do ta gjesh veten; bëhuni skllav dhe do të bëheni burrë; lëre jetën tënde për të tjerët dhe do ta gjesh përsëri, siç duhet të jetë: e rikrijuar në shëmbëlltyrën e Zotit. 

Për imazhin e Tij është edhe pasqyrimi i a njeri i vertete

 

EPILOG

Ndërsa ne nuk kemi fjalë të regjistruara të Shën Jozefit në Shkrime, ekziston një moment i rëndësishëm në jetën e tij kur ai u bë me të vërtetë një burrë i vërtetë. Ishte dita kur ëndrrat e tij u shtypën - kur mësoi se Maria ishte shtatzënë. 

Një engjëll iu shfaq në një ëndërr dhe zbuloi rrugën e tij të ardhshme: të jepte jetën për gruan dhe Fëmijën e saj. Kjo nënkuptonte një ndryshim serioz të planeve. Do të thoshte poshtërim i sigurt. Do të thoshte besim i plotë te Hyjnorja Providenca.  

Kur Jozefi u zgjua, ai bëri ashtu si e kishte urdhëruar engjëlli i Zotit dhe e mori gruan e tij në shtëpinë e tij. (Mat 1:24)

Nëse dëshironi të bëheni një burrë i vërtetë, atëherë jo vetëm imitoni Jezusin por merre edhe Marinë në shtëpinë tënde, që është, juaji zemër. Lëreni nënën e saj t'ju mësojë dhe t'ju drejtojë në rrugën drejt bashkimit me Perëndinë. Shën Jozefi bëri. Jezusi e bëri. Kështu bëri edhe Shën Gjoni. 

"Ja, nëna jote." Dhe që nga ajo orë dishepulli e çoi në shtëpinë e tij. (Gjoni 19:27)

Shenjtërohuni tek kjo Grua, siç bënë ata, dhe ajo do t'ju ndihmojë me të vërtetë të bëheni një njeri i Zotit. Mbi të gjitha, nëse ajo u gjykua mjaft e denjë për të rritur Birin e Zotit, ajo sigurisht që është mjaft e denjë edhe për ne djemtë. 

Shën Jozefi… Shën Gjoni… Maria, Nëna e Zotit, lutuni për ne.

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Një prift në shtëpinë time - Pjesa I & Pjesa II

 

Nëse dëshironi të mbështesni nevojat e familjes tonë,
thjesht klikoni në butonin më poshtë dhe përfshini fjalët
"Për familjen" në seksionin e komenteve. 
Ju bekoj dhe faleminderit!

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, ARMT FAMILJARE.