Për të qenë Besnik

KRESHME RETREAT
Dita 3

 

Të dashur miq, ky nuk është meditimi që kisha planifikuar për sot. Sidoqoftë, unë kam qenë duke u marrë me një krizë të vogël pas tjetrës për dy javët e fundit dhe, në të vërtetë, kam qenë duke shkruar këto meditime pas mesnatës, mesatarisht vetëm katër orë gjumë në natë javën e kaluar. Jam lodhur Dhe kështu, pasi shuaja disa zjarre të vogla sot, u luta se çfarë të bëja - dhe ky shkrim më erdhi menjëherë në mendje. ,Shtë, për mua, një nga "fjalët" më të rëndësishme në zemrën time këtë vit, pasi më ka ndihmuar nëpër kaq shumë sprova duke i kujtuar vetes "të jem besnik". Për të qenë të sigurt, ky mesazh është një pjesë e rëndësishme e kësaj Tërheqjeje të Kreshmëve. Faleminderit për mirëkuptim.

Unë kërkoj falje që nuk ka asnjë podcast për sot… Unë thjesht jam pa gaz, pasi është pothuajse 2 e mëngjesit. Unë kam një "fjalë" të rëndësishme për Rusinë që do ta botoj së shpejti ... diçka për të cilën jam lutur që nga vera e kaluar. Faleminderit për lutjet tuaja

 

KETU po ndodh kaq shumë trazira në botën tonë, aq shpejt, sa mund të jetë e madhe. Ka kaq shumë vuajtje, fatkeqësi dhe zënie në jetën tonë, saqë mund të jetë dekurajuese. Ka kaq shumë mosfunksionim, prishje shoqërore dhe ndarje, saqë mund të jetë mpirë. Në fakt, zbritja e shpejtë e botës në errësirë ​​në këto kohë ka lënë shumë veta të ndjehen të frikësuar, të dëshpëruar, paranojak i paralizuar.

Por përgjigjja për të gjitha këto, vëllezër dhe motra, është thjesht jini besnik

Në të gjitha takimet tuaja sot, në të gjitha detyrat tuaja, në pushimin, rekreacionin dhe ndërveprimet tuaja, rruga përpara është të jini besnik Dhe kjo do të thotë, pra, që ju duhet të keni kujdesin për shqisat tuaja. Kjo do të thotë që ju duhet t'i kushtoni vëmendje vullnetit të Zotit në çdo moment. Do të thotë që duhet të bësh gjithçka që bën, një veprim të qëllimshëm dashurie ndaj Zotit dhe të afërmit. Catherine Doherty një herë tha,

Gjëra të vogla të bëra jashtëzakonisht mirë pa pushim për dashurinë e Zotit: kjo do t'ju bëjë shenjtorë. Absolutelyshtë absolutisht pozitive. Mos kërkoni hipotekime të mëdha të flagellacioneve ose çfarë keni. Kërkoni keqardhje ditore për të bërë një gjë jashtëzakonisht mirë. —Njerëzit e peshqirit dhe ujit, nga Kalendari i momenteve të hirit, janar 13th

Një pjesë e asaj keqardhje, pra, do të thotë largim nga vëmendja e vogël dhe kuriozitetet që i ligu dërgon vazhdimisht në mënyrë që të na bëjë i pabesë. Mbaj mend që isha ulur përtej tryezës nga Msgr. John Essef, i cili dikur ishte drejtori shpirtëror i Nënë Terezës dhe i cili drejtohej vetë nga Shën Pio. Unë ndava me të barrën e shërbesës sime dhe sfidat me të cilat përballem. Ai më pa me vëmendje sytë dhe qëndroi i heshtur për disa sekonda. Pastaj ai u përkul përpara dhe tha: “Satani nuk ka nevojë të të çojë nga 10 në 1, por nga 10 në 9. Gjithçka që duhet të bëjë është çmend ti. ”

Dhe sa e vërtetë është kjo. Shën Pio njëherë i tha vajzës së tij shpirtërore:

Raffaelina, do të jesh i sigurt nga skemat e fshehura të Satanit duke refuzuar sugjerimet e tij sa më shpejt që të vijnë. —17 dhjetor 1914, Drejtimi Shpirtëror i Padre Pio për çdo ditë, Librat e Shërbëtorit, f. 9

E shihni, tundimi do t'ju ndjek gjithmonë, i dashur lexues. Por tundimi në vetvete nuk është mëkat. Kur të fillojmë t'i argëtojmë këto sugjerime, na bie në grackë (lexo) Tigri në kafaz) Një shpërqendrim i hollë, një mendim, një imazh në shiritin anësor të shfletuesit tuaj ... beteja fitohet më lehtë kur i refuzoni këto tundime aty-këtu. Muchshtë shumë më lehtë të largohesh nga një luftë sesa të luftosh për të dalë nga ajo luftë!

Shumë njerëz më shkruajnë dhe pyesin nëse ata duhet të largohen nga SH.B.A.-të apo të grumbullojnë ushqim, etj. Por më falni nëse gjithçka që mund të dukem të them këto ditë është jini besnik Shkrimi thotë,

Fjala juaj është një llambë për këmbët e mia, një dritë për shtegun tim… Unë vendos veten për të zbatuar vullnetin tuaj në plotësi, përjetë. (Psalmi 119: 105, 112)

Një llambë, jo një fener. Nëse po i jeni besnikë Zotit në çdo moment, nëse po ndiqni dritën e llambës së Tij ... atëherë si mund të humbisni hapin tjetër, kthesën tjetër në rrugë? Ju nuk do të Dhe më shumë se kaq, vullneti i Zotit bëhet ushqimi juaj, forca juaj, mbrojtja juaj nga kurthet e armikut. Siç thotë Psalmi 18:31, "Ai është një mburojë për të gjithë ata që gjejnë strehë tek ai". Streha është vullneti i Tij, i cili më pas të mbron nga kthetrat e të ligut. Vullneti i tij është ai që i jep shpirtit paqe dhe pushim të vërtetë, i cili prodhon frytin e gëzimit.

Prandaj, le të përpiqemi të hyjmë në atë prehje, në mënyrë që askush të mos bjerë pas të njëjtit shembull të mosbindjes. (Leximi i parë i sotëm)

Dhe a mund ta shtoj — mos u ndje fajtor për këtë gjallë. Jeto jetën tënde. Shijoni këtë jetë, në çdo moment të saj, në thjeshtësinë dhe pastërtinë e zemrës që e bën atë vërtet të këndshme. Vetë Zoti ynë na mëson që të shqetësohemi për nesër është e kotë. Edhe çfarë nëse mund të jetojmë në kohën e fundit? Përgjigja për të duruar këto ditë është thjesht jini besnike (dhe kjo po vjen nga dikush që po shkruan për disa tema shumë të vështira këto ditë!)

Nje dite ne nje kohe.

A keni dështuar? A keni qenë të pabesë? A jeni ngrirë nga frika, qoftë nga ndëshkimi ose nga kohët në të cilat po jetojmë? Pastaj uleni para Jezuit si paralitiku në Ungjill dhe thoni: “Zot, unë jam çorientuar, shpërndarë, i shpërqendruar ... Unë jam një mëkatar, i ngrirë në mosfunksionimin tim. Shëromë Zot… ”Dhe përgjigjja e tij ndaj jush është e dyfishtë:

Fëmijë, mëkatet e tua të janë falur… Unë po të them, çohu, merr mat, dhe shko në shtëpi.

Kjo eshte, jini besnik

 

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.

Komentet janë të mbyllura.