Në Charlie Johnston

Jezusi duke ecur mbi ujë nga Michael D. O'Brien

 

KETU është një temë themelore që unë përpiqem të endem në të gjitha aspektet e shërbimit tim: Mos kini frikë! Sepse mbart brenda vetes farat e realitetit dhe të shpresës:

Ne nuk mund ta fshehim faktin se shumë re kërcënuese po mblidhen në horizont. Sidoqoftë, nuk duhet ta humbasim zemrën, përkundrazi duhet ta mbajmë flakën e shpresës gjallë në zemrat tona ... —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, 15 janar 2009

Për sa i përket shkrimeve të mia apostolate, unë kam kaluar 12 vitet e fundit duke u përpjekur t'ju ndihmoj të përballeni me këtë Stuhi që mblidhet pikërisht nuk kini frikë Unë kam folur për realitetet e pakëndshme të kohërave tona sesa të shtirem sikur gjithçka është lule dhe ylber. Dhe unë kam folur vazhdimisht për planin e Zotit, një të ardhme shprese për Kishën pas sprovave me të cilat ajo përballet tani. Unë nuk i kam injoruar dhimbjet e lindjes, ndërsa në të njëjtën kohë ju kujtoj ardhjen e Lindjes së Re, siç kuptohet në zërin e Traditës. [1]shih Papat dhe epoka e agimit   Po nese…? Ndërsa lexojmë në Psalmin e sotëm:

Perëndia është për ne një strehë dhe forcë, një ndihmës afër, në kohë ankthi: kështu që nuk do të kemi frikë nëse toka do të lëkundet, edhe pse malet bien në thellësitë e detit, edhe pse ujërat e tij tërbohen dhe shkumojnë, edhe sikur malet të lëkunden nga dallgët e saj ... Zoti i ushtrive është me ne: Perëndia i Jakobit është kështjella jonë. (Psalmi 46)

  

BESIMI SHAKEN

Në dy vitet e fundit, "malet" e besimit janë përmbysur në disa pasi një parashikim i pretenduar pas tjetrit nuk ka arritur të kalojë nga disa "shikues" dhe "vizionarë". [2]shih  Ndizni Fenerët Një parashikim i tillë ishte nga një amerikan, Charlie Johnston, i cili tha se, sipas "engjëllit" të tij, presidenti i ardhshëm i Shteteve të Bashkuara nuk do të vinte përmes procesit normal zgjedhor dhe se Obama do të qëndronte në pushtet. Nga ana ime, unë i kam paralajmëruar qartë lexuesit e mi kundër shumë bankare në parashikime specifike si këto, përfshirë edhe ato të Charlie (shih Mbi dallimin e detajeve) Mëshira e Zotit është e rrjedhshme dhe, si një baba i mirë, Ai nuk na trajton sipas mëkateve tona, veçanërisht kur pendohemi. Kjo mund të ndryshojë rrjedhën e së ardhmes në një çast. Akoma, nëse një shikues ndihet me ndërgjegje të mirë se Zoti po u kërkon atyre të bëjnë publike parashikime të tilla, atëherë kjo është puna e tyre; është mes tyre, drejtorit të tyre shpirtëror dhe Zotit (dhe ata duhet të jenë gjithashtu përgjegjës për pasojat, sido që të jetë). Sidoqoftë, mos gaboni: pasojat negative nga këto parashikime ndonjëherë të nxituara prekin secilin prej nesh në Kishë që po përpiqen të promovojnë zbulimet autentike që Zoti dhe Zoja jonë dëshirojnë që ne t'i dëgjojmë në këto kohë. Në këtë drejtim, unë pajtohem me gjithë zemër me Kryepeshkopin Rino Fisichella i cili tha,

Përballja me temën e profecisë sot është më shumë sikurse të shikosh rrënojat pas një mbytje anijeje. - "Profecia" në Fjalori i Teologjisë Themelore, P. 788

E gjithë kjo tha, nga disa lexues më është kërkuar të sqaroj pozicionin tim për Charlie pasi që jo vetëm që e përmenda disa herë në shkrimet e mia, por u shfaqa në të njëjtën skenë me të në një ngjarje në Covington, LA në 2015. Njerëzit kanë automatikisht supozova se, si e tillë, unë duhet të mbështes profecitë e tij. Përkundrazi, ajo që unë mbështes është mësimi i Shën Palit:

Mos i përçmoni thëniet profetike. Testoni gjithçka; ruaj atë që është e mirë. (1 Sel. 5: 20-21)

 

E "STORMIT"

Drejtori shpirtëror i Charlie, një prift me gjendje të mirë, sugjeroi që ai të më kontaktojë tre vjet më parë sepse të dy po flisnim për një "Stuhi" që do të vinte. Në fund të fundit, kjo është ajo që tha Papa Benedikti më lart, si dhe Shën Gjon Pali II:

Preciselyshtë pikërisht në fund të mijëvjeçarit të dytë që re të pafund, kërcënuese bashkohen në horizontin e gjithë njerëzimit dhe errësira zbret mbi shpirtrat njerëzorë. —POPA JOHN PAUL II, nga një fjalim, dhjetor, 1983; www.vatican.va

Në zbulimet e miratuara të Elizabeth Kindelmann dhe shkrimet e Fr. Gobbi, të cilat mbajnë sanksionim, ata gjithashtu flasin për një "Stuhi" të ardhshme mbi njerëzimin. Asgjë të re këtu, me të vërtetë. Kështu që unë pajtova me deklaratën e Charlie se një "Stuhi" e madhe po vjen.

Por si shpaloset ajo "Stuhi" është një çështje tjetër. Në konferencën në Covington, unë posaçërisht deklarova se nuk mund të mbështesja profecitë e Charlie [3]shih 1:16:03 në këtë lidhje video: https://www.youtube.com/watch?v=723VzPxwMms por që unë e vlerësoja shpirtin dhe besnikërinë e tij ndaj Traditës së Shenjtë. Ishte gjithashtu shumë interesante të kishim një pyetje & përgjigje të hapur me ata në ngjarjen e Covington, ku ne ndamë pikëpamjet tona përkatëse. Me fjalët e vetë Charlie:

Nuk është e nevojshme të pajtohem me të gjitha - apo edhe me shumicën - e pretendimeve të mia të mbinatyrshme për të më mirëpritur mua si një bashkëpunëtor në vresht. Pranoni Zotin, hidhni hapin tjetër të duhur dhe jini një shenjë shprese për ata që ju rrethojnë. Kjo është shuma e mesazhit tim. Gjithçka tjetër është detaj shpjegues. - "Pelegrinazhi im i ri", 2 gusht 2015; nga Hapi tjetër i duhur

Në këtë rast, parashikimi i së ardhmes është i një rëndësie dytësore. Ajo që është thelbësore është aktualizimi i Zbulesës përfundimtare. - Kardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Mesazhi i Fatimes, Koment Teologjik, www.vatican.va

 

SQARIMET

E gjithë kjo tha, majin e kaluar, fillova të shoh se shumë ishin ende duke supozuar se unë mbështes gjithçka që po thoshte Charlie. Sidoqoftë, mund të theksoj se e kam ndarë podiumin me disa mistikë dhe shikues të dyshuar gjatë viteve, por asnje të cilët u dënuan nga të zakonshmit e tyre lokalë ose që mësuan diçka në kundërshtim me besimin katolik. Disa vjet më parë, unë gjithashtu ndava skenën me Michael Coren, një i konvertuar katolik dhe autor i cili më pas ka apostazuar. Unë mendoj se shumica e njerëzve e kuptojnë që unë nuk jam përgjegjës për atë që të tjerët thonë dhe bëjnë thjesht sepse unë fola në të njëjtën ngjarje si ata. 

Sidoqoftë, majin e kaluar në Frika, zjarri dhe shpëtimi ?, Unë vura në dukje vlerësimin paraprak të Argjipeshkvit të Denver për mesazhet e Charlie dhe deklaratën e tij se

Arch kryepeshkopata inkurajon [shpirtrat] të kërkojnë sigurinë e tyre tek Jezu Krishti, Sakramentet dhe Shkrimet. - Kryepeshkopi Sam Aquila, deklaratë nga Kryepeshkopata e Denverit, 1 Mars 2016; www.archden.org

Në të njëjtën kohë, u ndjeva i detyruar të adresoja ndryshimet domethënëse që po shfaqeshin midis shkrimeve të mia dhe Charlie. Në Gjykimi që vjen, Unë vura në dukje paralajmërimin e Kryepeshkopit për "maturi dhe kujdes" në lidhje me profecitë e pretenduara të Charlie, dhe vazhdoi më tej për të përsëritur vizionin eskatologjik të Atit të Kishës që ndryshon nga ajo që Charlie dhe disa eskatologë të tjerë kryesorë po propozojnë. Në A po vjen vërtet Jezusi?, Unë tërhoqa së bashku atë që është një "konsensus profetik" i 2000 viteve të Traditës dhe profecisë moderne që paraqet një pamje të pagabueshme të horizontit.

Që nga parashikimi i dështuar i Charlie, Kryepeshkopata e Denver lëshoi ​​një deklaratë tjetër:

Ngjarjet e vitit 2016/17 kanë treguar se vizionet e pretenduara të Z. Johnston nuk ishin të sakta dhe Kryepeshkopata i nxit besimtarët të mos i falin ose mbështesin përpjekjet e mëtejshme për t'i riinterpretuar ato si të vlefshme. - Arkidioqeza e Denver, Njoftim për shtyp, 15 shkurt 2017; archden.org

Ky është pozicioni im gjithashtu, natyrisht, dhe shpresojmë që çdo katolik besnik '. Përsëri, unë tërheq vëmendjen e lexuesve të mi te mençuria e Shën Hanibalit:

Sa kontradikta shohim midis Saint Brigitte, Marisë së Agredës, Catherine Emmerich, etj. Ne nuk mund t'i konsiderojmë zbulesat dhe vendndodhjet si fjalë të Shkrimit. Disa prej tyre duhet të hiqen, dhe të tjerët të shpjegohen në një kuptim të drejtë, të matur. - Shën. Hannibal Maria di Francia, letër drejtuar Peshkopit Liviero të Città di Castello, 1925 (theksi im)

… Njerëzit nuk mund të merren me zbulesa private sikur të ishin libra kanonikë ose dekrete të Selisë së Shenjtë. Edhe personat më të ndriçuar, veçanërisht gratë, mund të gabojnë shumë në vizionet, zbulesat, lokucionet dhe frymëzimin. Më shumë se një herë, veprimi hyjnor është i përmbajtur nga natyra njerëzore… të konsiderosh çdo shprehje të zbulesave private si dogma ose pohime afër besimit është gjithmonë e matur! —Një letër për Fr. Peter Bergamaschi

Shpresoj se kjo sqaron për lexuesit se ku qëndroj në lidhje me profecitë specifike të Ndonjë shikues ose vizionar, pa marrë parasysh sa i shkëlqyeshëm është në shtat, nivelin e aprovimit, ose ndryshe.

 

DUKE ECUR PERPARA

Shpresoj gjithashtu që mbajtja "inkuizicionale" e disa katolikëve do t'i jepte rrugë një qasjeje më të mëshirshme, të qetë dhe të pjekur ndaj profecisë, e cila - si ai apo jo - është pjesë e jetës së Kishës. Nëse ndjekim mësimet e Kishës, jetojmë sipas tij dhe dallojmë profeci gjithmonë në këtë kontekst, me të vërtetë nuk ka asgjë për të pasur frikë, edhe kur bëhet fjalë për profecitë që janë specifik. Nëse ata nuk e kalojnë testin e ortodoksisë, ata nuk duhet të merren parasysh. Por nëse e bëjnë, atëherë, ne thjesht shikojmë dhe lutemi dhe vazhdojmë me punën e të qenit shërbëtorë besnikë në detyrat e përditshme të profesionit tonë.

Shumë po më pyesin se çfarë mendoj për bashkimin e 100 vjetorit të Fatimas dhe shënuesve të tjerë të tillë "data" në 2017. Përsëri, nuk e di! Mund të jetë domethënëse ... ose aspak. Shpresoj se njerëzit do ta kuptojnë kur them: "A ka vërtet rëndësi?" E rëndësishme është dy gjëra: që çdo ditë, ta vendosim veten në një gjendje hiri duke iu drejtuar mëshirës dhe dashurisë së Zotit, në mënyrë që të jemi gjithmonë të gatshëm ta takojmë Atë në çdo moment. Dhe së dyti, që ne të bashkëpunojmë me vullnetin e Tij në shpëtimin e shpirtrave duke iu përgjigjur planit të Tij personal për jetën tonë. Asnjë prej këtyre detyrimeve nuk sugjeron injorancë ndaj "shenjave të kohës", por përkundrazi, nuk duhet të forcojë përgjigjen tonë ndaj tyre.

Mos kini frikë!

 

LIDHJE ME LIDHJE

Profecia Kuptohet si duhet

Ndizni Fenerët

Papët, Profecitë dhe Picarretta

 
Ju bekoj dhe faleminderit të gjithëve
për mbështetjen tuaj ndaj kësaj ministrie!

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Papat dhe epoka e agimit   Po nese…?
2 shih  Ndizni Fenerët
3 shih 1:16:03 në këtë lidhje video: https://www.youtube.com/watch?v=723VzPxwMms
Postuar ne BALLINA, NJE PERGJIGJE.