Mbi përsosmërinë e krishterë

KRESHME RETREAT
Dita 20

bukuri-3

 

DISA mund ta konsiderojë këtë Shkrimin më të frikshëm dhe shkurajues në Bibël.

Jini të përsosur, ashtu si Ati juaj qiellor është i përsosur. (Mat 5:48) 

Pse Jezusi do t’u thoshte një gjë të tillë njerëzve të thjeshtë si ju dhe mua që përplasemi çdo ditë duke bërë vullnetin e Zotit? Sepse të jesh i shenjtë siç është i shenjtë Zoti është kur do të jemi unë dhe ti me e lumtur.

Imagjinoni sikur toka të anonte vetëm me një shkallë të vetme. Shkencëtarët thonë se kjo do të hidhte motin dhe stinët tona në kaos, dhe pjesë të caktuara të tokës do të qëndronin në errësirë ​​më gjatë se të tjerët. Po ashtu, kur unë dhe ti bëjmë edhe mëkatin më të vogël, ai hedh ekuilibrin tonë në çekuilibër dhe zemrat tona në më shumë errësirë ​​sesa dritë. Mos harroni, ne kurrë nuk u krijuam për mëkatin, kurrë nuk u krijuam për lotët, kurrë nuk u krijuam për vdekjen. Thirrja për shenjtëri është thirrja për t'u bërë thjesht ai që keni dashur të jeni, krijuar në shëmbëlltyrën e Zotit. Dhe përmes Jezusit, tani është e mundur që Zoti të rivendosë gëzimin që dinim dikur në Kopshtin e Edenit.

Shën Faustina ishte shumë e gjallë se si mëkati më i vogël ishte një dëm në lumturinë e saj dhe një plagë e vogël në marrëdhënien e saj me Zotin. Një ditë, pasi bëri përsëri të njëjtin gabim, ajo erdhi në kishëz.

Duke rënë në këmbët e Jezusit, me dashuri dhe një dhimbje të madhe, i kërkova falje Zotit, edhe më shumë e turpëruar për faktin se në bisedën time me Të pas Kungimit të Shenjtë këtë mëngjes unë kisha premtuar të isha besnik ndaj Tij . Pastaj dëgjova këto fjalë: Po të mos kishte qenë për këtë papërsosmëri të vogël, nuk do të kishit ardhur tek Unë. Dije që sa herë që të vish tek Unë, duke përulur veten dhe duke kërkuar faljen time, unë derdh një tepricë hiresh në shpirtin tënd dhe papërsosmëria jote zhduket para syve të mi, dhe unë shoh vetëm dashurinë dhe përulësinë tënde. Ju nuk humbni asgjë, por fitoni shumë -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1293

Ky është një shkëmbim i bukur që përsëri tregon se si Zoti e kthen përulësinë tonë në hir dhe se si "dashuria mbulon një mori mëkatesh", siç tha Shën Pjetri. [1]krh. 1 kafshë shtëpiake 4: 8 Por ai gjithashtu shkruajti:

Si fëmijë të bindur, mos u konformoni me pasionet e paditurisë suaj të dikurshme, por pasi ai që ju thirri është i shenjtë, edhe ju jeni të shenjtë në të gjithë sjelljen tuaj, pasi është shkruar: "Ju do të jeni të shenjtë, sepse unë jam i shenjtë. ” (1 Manar 1: 14-16)

Ne po jetojmë në një epokë të kompromisit të madh ku të gjithë tani janë viktimë, apo jo? Ne nuk jemi më mëkatarë, thjesht viktima të gjenetikës, viktima të hormoneve, viktima të mjedisit tonë, rrethanat tona etj. Ndërsa këto gjëra mund të luajnë një rol në zvogëlimin e fajit tonë në mëkat, kur i përdorim ato si një justifikim, ato gjithashtu kanë efektin e larjes së bardhë të përgjegjësisë sonë për t'u penduar dhe për t'u bërë burri ose gruaja që Zoti na bëri të jemi - që Ai vdiq në Kryq për të bërë të mundur. Ky mentalitet i viktimës po i kthen shumë, në rastin më të mirë, në shpirtra të vakët. Por Shën Faustina shkroi:

Shpirti i pabindur e ekspozon veten ndaj fatkeqësive të mëdha; nuk do të bëjë përparim drejt përsosmërisë dhe as nuk do të ketë sukses në jetën shpirtërore. Zoti i hijeshon mirësitë e Tij me shumë bujari mbi shpirtin, por ai duhet të jetë një shpirt i bindur.  -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 113

Në fakt, vëllezër dhe motra, është neglizhenca e gjërave të vogla që përfundimisht na verbon më të mëdhenjtë, duke i hedhur kështu zemrat tona në më shumë errësirë ​​sesa dritë, më shumë shqetësim sesa paqe, më shumë pakënaqësi sesa gëzim. Për më tepër, mëkatet tona errësojnë dritën e Jezusit që të mos ndriçojë përmes nesh. Po, të bëhesh i shenjtë nuk ka të bëjë vetëm me mua - ka të bëjë me të qenit një dritë për një botë të thyer.

Një ditë, Faustina shkroi sa Zoti dëshironte përsosjen e shpirtrave:

Shpirtrat e zgjedhur janë, në dorën time, dritat të cilat unë i hedh në errësirën e botës dhe me të cilat i ndriçoj. Ndërsa yjet ndriçojnë natën, kështu edhe shpirtrat e zgjedhur ndriçojnë tokën. Dhe sa më i përsosur të jetë një shpirt, aq më i fortë dhe më i gjerë është drita e hedhur prej tij. Mund të jetë i fshehur dhe i panjohur, madje edhe për ata që janë më afër tij, dhe megjithatë shenjtëria e tij reflektohet në shpirtra madje edhe në ekstremitetet më të largëta të botës. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1601

ju, Vëllezërit dhe motrat e mia, janë shpirtrat e zgjedhur në këtë kohë në botë. Unë nuk kam asnjë dyshim për këtë. Nëse ndiheni i vogël dhe i paaftë, aq më tepër arsye që ju jeni zgjedhur (shih Shpresa është Agimi) Ne jemi ushtria e vogël e Gideoni i Ri. [2]Shiko Gideoni i Ri Testimi Kjo tërheqje e kreshmës ka të bëjë me pajisjen tuaj që të filloni të rriteni në përsosmëri në mënyrë që të mund të mbani Flakën e Dashurisë, i cili është Jezusi, në errësirën në rritje të kohërave tona.

Ju e dini se çfarë të bëni tani kur pengoheni dhe bini, dhe kjo është kthimi në mëshirën e Krishtit me besim të plotë, veçanërisht përmes Sakramentit të Ndëshkimit. Por në gjysmën e fundit të kësaj Tërheqjeje të Kreshmës, ne do të përqendrohemi më shumë se si të mos biem në mëkat, me anë të hirit të Tij. Dhe kjo është edhe dëshira e Tij, sepse Jezusi tashmë i ishte lutur Atit.

… Që ata të jenë një, pasi ne jemi një, unë në to dhe ju në mua, që të mund të çohen në përsosmëri si një (Gjoni 17: 22-23)

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Ju do të jeni më të lumturit tuaj kur të jeni më të shenjtë - dhe bota do ta shohë Jezusin në ju.

Unë jam i sigurt për këtë, se ai që filloi një punë të mirë në ju do të vazhdojë ta përfundojë atë deri në ditën e Krishtit Jezus. (Phil 1: 6)

dritë-në-errësirë

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Libri i pemës

 

Pema nga Denise Mallett ka qenë recensues mahnitës. Unë jam më se e entuziazmuar që ndaj romanin e parë të vajzës sime. Unë qesha, qava dhe imazhet, personazhet dhe tregimi i fuqishëm i historive vazhdojnë të qëndrojnë në shpirtin tim. Një klasik i menjëhershëm!
 

Pema është një roman jashtëzakonisht i shkruar dhe tërheqës. Mallett ka shkruar një histori vërtet epike njerëzore dhe teologjike të aventurave, dashurisë, intrigave dhe kërkimit të së vërtetës dhe kuptimit përfundimtar. Nëse ky libër është bërë ndonjëherë një film - dhe duhet të jetë - bota duhet t'i dorëzohet vetëm të vërtetës së mesazhit të përjetshëm.
—Pr. Donald Calloway, MIC, autor & folës


Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.

- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

TANI NË DISPOZICION! Porosit sot!

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. 1 kafshë shtëpiake 4: 8
2 Shiko Gideoni i Ri Testimi
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.