Mbi Dokumentin

KRESHME RETREAT
Dita 12

zemra e shenjtë001_Fotor

 

TE "përgatit udhën e Zotit ", profeti Isaia na lutet ta bëjmë rrugën të drejtë, luginat të ngritura dhe" çdo mal dhe kodër të ulet ". Në Dita 8 ne medituam Mbi përulësinë- duke i ngritur ato male krenarie. Por vëllezërit e këqij të krenarisë janë rrëzë ambicies dhe vetë-vullnetit. Dhe buldozeri i këtyre është motra e përulësisë: butësia.

Predikuesi popullor dhe Dominikani anglez, i ndjeri Fr. Vann (vd. 1963), përshkroi ndoshta sa ndjehemi nga ne:

People njerëzit e mirë shqetësohen përsëri sepse thonë: “Unë kurrë nuk bëhem më mirë; Unë vazhdoj javë pas jave dhe vit pas viti duke bërë të njëjtat mëkate, duke qenë po aq i pasuksesshëm në përpjekjet e mia për lutje, duke mos u bërë kurrë më pak egoist, duke mos u afruar kurrë më pranë Zotit… ". A janë kaq të sigurt? Ajo që ata duhet të pyesin veten është: "A vazhdoj njëlloj javë pas jave dhe vit pas viti duke bërë të njëjtat gjëra të vështira për Perëndinë, duke mbajtur për hir të tij shumë urdhërime të tjera që shpesh janë të vështira për mua, duke vazhduar duke u përpjekur të lutem , duke shkuar me turp në përpjekjen për të ndihmuar njerëzit e tjerë? Dhe nëse përgjigjja është po (ashtu siç është), atëherë ata duhet ta dinë se cilado qoftë pamja dhe zhgënjimet sipërfaqësore, dashuri po rritet brenda tyre. -Nga Madhështor, Shkurt 2016, f. 264-265; cituar nga Në këmbët e kryqit, Shtypi i Institutit Sophia

Sigurisht, askush nga ne nuk është i kënaqur me ato barërat e këqija të vazhdueshme në jetën tonë, ato mëkate që vazhdojnë të thyejnë tokën e paqes tonë. [1]shih Unë nuk jam i denjë Më kujtohet vite më parë se si Zoti më çliroi në një çast nga mëkati i epshit. [2]shih Armët e befasishme Por unë gjithashtu kam qenë duke u lutur dhe duke luftuar për vite me gabime të tjera, duke menduar ndonjëherë pse Zoti nuk duket se më ndihmon. Të jem i sinqertë, ndërsa Zoti nuk dëshiron të mëkatoj, unë mendoj se Ai më lejon të mbaj këto dobësi në mënyrë që unë të varet nga Ai gjithnjë e më shumë.

Prandaj, që të mos bëhem shumë i ekzaltuar, m'u dha një gjemb në mish, një engjëll i Satanit, për të më rrahur, për të mos më tepër i ekzaltuar. Tri herë iu luta Zotit për këtë, që të mund të më linte, por ai më tha: "Hiri im është i mjaftueshëm për ty, sepse pushteti bëhet i përsosur në dobësi". (2 Kor 12: 7-9)

Në fakt, shumë prej atyre gabimeve kokëfortë dhe mëkateve veniale janë sepse ne i rezistojmë gjembave, domethënë nuk jemi zemërbutë; ne nuk jemi i bindur vullnetit të Zotit, i cili nganjëherë vjen në maskimin shqetësues të vuajtjeve. Po, ne mund të jemi të përulur, duke pranuar me lehtësi gabimet tona ... por nuk mund të harrojmë rrëzat e vetë-vullnetit dhe ambicien egoiste. Kjo është, lidhja me "rrugën time", "dëshirat e mia", "planet e mia". Sepse, në të vërtetë, kur mënyra, dëshirat dhe planet e mia zhgënjehen, nëse nuk jam zemërbutë - e cila duhet të jetë e bindur ndaj bekimeve dhe kryqeve - kjo është më së shpeshti kur ato mëkate kokëfortë depërtojnë: zemërimi, padurimi, nervozizmi, detyrimi, mbrojtja, etj. Nuk është se nuk i kam marrë këto gabime në Rrëfim sa duhet, ose nuk jam lutur sa duhet për to, ose kam bërë mjaft novenas, rruzare ose agjërime… është se Ati po përpiqet të më tregojë diçka edhe më të nevojshme: nevoja për shkathtësi Sepse vullneti i Tij - pavarësisht nga të gjitha paraqitjet - është ushqimi im. [3]krh. Gjoni 4:34

Një nga pasazhet e mia të preferuara të Biblës është nga Sirach 2:

Fëmija im, kur të vini t'i shërbeni Zotit, përgatituni për sprova… Mbërtheni pranë tij, mos e lini, që të mund të përparoni në ditët tuaja të fundit. Pranoni çdo gjë që ju ndodh; në periudhat e poshtërimit bëhu i durueshëm. Sepse në zjarr ari provohet dhe i zgjedhuri në kazan të poshtërimit. Ki besim te Zoti dhe ai do të të ndihmojë; drejtoni rrugët tuaja dhe shpresoni tek ai. (Sirach 2: 1-6)

Kjo është, të jetë zemërbutë. Dhe të jesh zemërbutë kërkon forcë dhe guxim. Nuk ka asgjë të mprehtë për butësinë. Jezusi dhe Zoja tregojnë në mënyrë të përsosur se si duket kjo cilësi.

Ajo ishte një vajzë pesëmbëdhjetë vjeçare, e fejuar me një burrë të mrekullueshëm, ndoshta duke ëndërruar për një familje të madhe, një gardh kunji kafe dhe një garazh me dy deve ... dhe papritmas Engjëlli Gabriel e kthen gjithë jetën e saj përmbys. Përgjigja e saj?

Më bëftë sipas fjalës sate. (Luka 1:38)

Jezu Krishti, pikon fjalë për fjalë në gjak, djersë dhe lot në Gjetsemane, bërtet:

Ati im, nëse nuk është e mundur që kjo kupë të kalojë pa e pirë unë, vullneti yt do të bëhet. (Mat 26:42)

Kështu duket butësia dhe ajo përcaktoi tërë jetën e tyre. Kur Jezusi tha ose bëri gjëra që Maria nuk i kuptonte, ajo nuk hodhi një përshtatje por "I mbajti të gjitha këto gjëra, duke i menduar në zemrën e saj". [4]Luka 2: 19 Dhe kur Jezusi kërkoi gjumë ose vetmi, për t'u ndërprerë nga turmat, Ai nuk i përqeshi ose i largoi me zemërim. Në vend të kësaj, ne pothuajse mund ta dëgjojmë atë duke pëshpëritur, "Mos bëj vullnetin tim, por tëndin". [5]Luka 22: 42

Këtu përsëri, siç thashë në Dita 2, plaga e mëkatit fillestar - mungesa e besimit tek Ati - tregon vetveten kur vullneti i vetes dhe ambicia marrin përsipër: my mënyrë, my dëshirat, my planet — edhe nëse është aq e vogël sa dëshira për të rënë në shtrat për një minutë kur gruaja juaj papritmas ju thërret për të ndërruar një pelenë poopy. Por Jezusi na tregon një mënyrë tjetër:

Lum ata që janë zemërbutët, sepse ata do të trashëgojnë tokën. (Mat 5: 5)

Kush janë zemërbutët? Ata që, si Maria ose Jezusi, janë gati të thonë Juaj mënyrë, Juaji Dëshirat, Juaji planifikon Atin Qiellor. Një shpirt i tillë sheshon rrëzat dhe bën një rrugë që Zoti të formohet në shpirtin e tyre.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Dokumentacioni ndaj vullnetit të Zotit, në çfarëdo forme që të vijë, e përgatit shpirtin për të trashëguar tokën, domethënë mbretërinë e Zotit.

Merrni zgjedhën time mbi ju dhe mësoni nga unë, sepse unë jam zemërbutë dhe zemër e përulur; dhe ju do të gjeni prehje për veten tuaj. (Mat 11:29)

 

jezusmeek

 

 

Për t'u bashkuar në Mark në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Unë nuk jam i denjë
2 shih Armët e befasishme
3 krh. Gjoni 4:34
4 Luka 2: 19
5 Luka 22: 42
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.