Në Daljen nga Babilonia

Ai do të Mbretërojë, by Tianna (Mallet) Williams

 

Këtë mëngjes kur u zgjova, "tani fjala" në zemrën time ishte të gjeja një shkrim nga e kaluara për "të dalë nga Babilonia". Këtë e gjeta, të botuar për herë të parë saktësisht tre vjet më parë në 4 Tetor 2017! Fjalët në këtë janë gjithçka që është në zemrën time në këtë orë, duke përfshirë Shkrimet e hapura nga Jeremia. Unë e kam azhurnuar me lidhjet aktuale. Unë lutem që kjo do të jetë po aq edukuese, qetësuese dhe sfiduese për ju sa është për mua këtë të Dielë në mëngjes… Mos harroni, ju jeni të dashur.

 

KETU janë raste kur fjalët e Jeremisë më shpojnë shpirtin sikur të jenë të miat. Kjo javë është një nga ato raste. 

Kurdoherë që flas, duhet të bërtas, të them dhunë dhe zemërim; Fjala e Zotit më ka sjellë turp dhe tallje gjatë gjithë ditës. Unë them që nuk do ta përmend, nuk do të flas më në emër të tij. Por atëherë është sikur zjarri po digjet në zemrën time, i burgosur në kockat e mia; Unë lodhem duke u mbajtur, nuk mundem! (Jeremia 20: 7-9) 

Nëse keni ndonjë lloj zemre, atëherë edhe ju po ndjeheni keq pas ngjarjeve që po zhvillohen në të gjithë botën. Përmbytja e tmerrshme në Azi që ka shkaktuar mijëra vdekje… spastrimi etnik në Lindjen e Mesme… uraganet në Atlantik… kërcënimi i afërt i luftës në Kore… sulmet terroriste (dhe trazirat) në Amerikën e Veriut dhe Evropë. A nuk marrin urgjencë të përtërirë fjalët e shkruara në fund të Librit të Zbulesës - një libër që duket se po jetojmë në kohë reale?

Shpirti dhe nusja thonë, "Eja". Lëri dëgjuesin të thotë: "Eja". Le të dalë përpara ai që ka etje dhe ai që e dëshiron atë të marrë dhuratën e ujit jetëdhënës… Eja, Zot Jezus! (Zbul. 22:17, 20)

Duket sikur Shën Gjoni e priste dëshirën dhe etjen për të e vërteta, bukuria dhe mirësia që përfundimisht do të kapërcente një brez të ardhshëm që ka "Shkëmbyen të vërtetën e Zotit me një gënjeshtër dhe e nderuan dhe adhuruan krijesën sesa krijuesin." [1]Rom 1: 25 Megjithatë, siç la të kuptova Dënimi më i keqky është vetëm fillimi i mundimeve që Qielli ka paralajmëruar prej kohësh se kjo njerëzim do të korrte si pasojë e refuzimit të Jezu Krishtit dhe Ungjillit të Tij. Po ia bëjmë vetes! Për Ungjillin nuk është ndonjë ideologji e bukur, një filozofi tjetër mes shumë. Përkundrazi, është harta hyjnore e siguruar nga Krijuesi për të udhëhequr krijimin e Tij nga fuqia e mëkatit dhe e vdekjes në liri. Realshtë e vërtetë! Nuk është trillim! Qielli është me të vërtetë! Ferri është realisht! Engjëjt dhe demonët janë me të vërtetë! Sa më shumë ka nevojë për këtë brez për të parë fytyrën e së keqes përpara se të përulemi dhe t'i thërrasim Zotit: "Jezusi na ndihmo! Jezusi na shpëto! Ne vërtet kemi nevojë për ju! ”? 

E trishtueshme për të thënë, shumë, shumë më tepër. 

 

BABILONI KOLLON

Ajo që po dëshmojmë, vëllezër dhe motra, është fillimi i shembjes së Babilonisë, të cilën Papa Benedikti shpjegon se është

… Simboli i qyteteve të mëdha jofetare në botë Asnjë kënaqësi nuk është kurrë e mjaftueshme, dhe teprimi i mashtrimit të dehjes bëhet një dhunë që copëton rajone të tëra - dhe e gjithë kjo në emër të një keqkuptimi fatal të lirisë që në të vërtetë minon lirinë e njeriut dhe në fund të fundit e shkatërron atë. —POPA BENEDICT XVI, Me rastin e Përshëndetjeve të Krishtlindjeve, 20 dhjetor 2010; http://www.vatican.va/

In Misteri Babilonia, Rënia e Babilonisë së Misterit (Dhe Kolapsi Vjen i Amerikës), Unë shpjegova historinë komplekse të Amerikës dhe rolin e saj në qendër të një plani djallëzor për të përmbysur Krishterimin dhe Sovranitetin e Kombeve. Përmes "demokracive të ndriçuara" atje do të përhapet ateizmi praktik dhe materializmi - "Gabimet e Rusisë"- siç i thirri Zoja e Fatimës. Frutat do të ngjanin me Babiloninë, siç përshkruhet te Zbulesa:

Hasshtë bërë një vendbanim demonësh, një vend i përhumbur i çdo fryme të ndyrë, një strehë e çdo zogu të urryer dhe të urryer; sepse të gjitha kombet kanë pirë verën e pasionit të saj të papastër, dhe mbretërit e dheut kanë kurvëruar me të dhe tregtarët e tokës janë pasuruar me pasurinë e ligësisë së saj. (Zbul. 18: 2-3)

Sa shpesh, kur diktatorët rrëzohen ose personat e brendshëm tregojnë historitë e tyre, a zbulojmë se, larg nga urrejtja e kulturës perëndimore siç pretendojnë ata, këta udhëheqës të korruptuar kanë kryer kurvëri me të! Ata kane importoi materializmin, pornografinë, zellshmërinë dhe lakminë e saj.

Por çfarë lidhje me ne? Po ti dhe mua? A po ndjekim Mbretin e mbretërve, apo po pimë edhe ne verën e pasionit të papastër që po vërshon në çdo rrugë dhe shtëpi nga interneti - "Imazhi i bishës"?

"Shenjat e kohës" kërkojnë një ekzaminim të sinqertë të ndërgjegjes nga ana e secilit prej nesh, nga peshkopi te laiku. Këto janë kohë serioze që kërkojnë një përgjigje serioze - jo një i shqetësuar dhe një përgjigje e frikshme - por një përgjigje e sinqertë, e përulur dhe me besim. Sepse kjo është ajo që Perëndia po na thotë neve që jetojmë në hijen e Babilonisë në këtë orë të vonë:

Largohuni prej saj, populli im, në mënyrë që të mos merrni pjesë në mëkatet e saj dhe të merrni një pjesë të plagëve të saj, sepse mëkatet e saj janë grumbulluar deri në qiell dhe Zoti i kujton krimet e saj. (Zbul. 18: 4-5)

Zoti i kujton krimet e saj për arsyen se Babilonia është nuk pendimi për ta. 

Zoti është i mëshirshëm dhe i dhembshur, i ngadalshëm në zemërim dhe i pasur me dashuri të patundur… për sa kohë që lindja është nga perëndimi, deri më tani ai i largon shkeljet tona nga ne. (Psalmi 103: 8-12)

Mëkatet tona janë hequr kur pendohemi, kjo eshte! Përndryshe, drejtësia kërkon që Perëndia të kërkojë llogari për të ligjtë britma e të varfërve. Dhe sa e madhe është bërë ajo britmë! 

 

Duke u kthyer

Jezusi tha: 

Kush beson në mua, siç thotë shkrimi i shenjtë: 'Lumenj me ujë të gjallë do të burojnë nga brenda tij'. (Gjoni 7:38)

Disa kanë shkruar, duke menduar, duke bërtitur: “Kur do të marrë fund gjithë kjo shkatërrim? Kur do të gjejmë pushim? ” Përgjigja është se do të mbarojë kur burrat kanë pirë mosbindje:[2]shih Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten

Merre nga duart e mia këtë kupë me verë të shkumëzuar dhe bëj që të gjithë kombet të cilëve do të të dërgoj ta pinë. Ata do të pinë, do të dridhen dhe do të çmenden, për shkak të shpatës që unë do të dërgoj midis tyre. (Jeremia 25: 15-16)

E megjithatë, a nuk i ofron Ati njerëzimit një kupë mëshire çdo ditë në altarët e kishave tona? Atje, Jezusi e bën Vetë Vetë të pranishëm tek ne, Trupin, Shpirtin dhe Hyjninë si një shenjë e dashurisë, mëshirës dhe dëshirës së Tij për të pajtuar njerëzimin, madje akoma. Edhe tani! Atje, në mijëra kisha kryesisht boshe në Perëndim, prapa velit të Tabernakullit, Jezusi bërtet, "Unë kam etje!" [3]John 19: 28

Kam etje Kam etje për shpëtimin e shpirtrave. Më ndihmo, bija ime, për të shpëtuar shpirtrat. Bashkojuni vuajtjeve tuaja në Pasionin Tim dhe ia ofroni Atit qiellor për mëkatarët. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari; n 1032

A e shihni pse po ju shkruaj sot, pas dy javëve të kaluara ku jam përqendruar në Kryq? Jezusi ka nevojë për vuajtjet dhe sakrificat tuaja më shumë se kurrë për këtë njerëzim të varfër. Por si mund t'i japim Jezusit ndonjë gjë nëse nuk jemi vërtet në bashkim me Të? Nëse nuk kemi vetë "Dilni nga Babilonia"? 

Kush mbetet në mua dhe unë në të do të jap shumë fryt, sepse pa mua nuk mund të bësh asgjë. (Gjoni 15: 5)

Por ku mbeten shumë prej nesh? Në cilën hardhi jemi shartuar - Jezusi, apo celularët tanë inteligjentë? Apo siç tha një Shën, "Çfarë, i krishterë, po bën me kohën tënde?" Për shumë njerëz kërkojnë me forcë teknologjinë në pauzën më të vogël të ditës; ata shfletojnë Facebook dhe Instagram duke kërkuar dikë që të mbushë heshtjen; ata skanojnë televizorin duke shpresuar se diçka do të zvogëlojë mërzinë e tyre; ata surfojnë në internet për sensacionin, seksin ose gjëra të tjera, duke u përpjekur të mjekojnë dhimbjen shpirtrat e tyre për paqe. Por asgjë nga këto nuk mund të sigurojë lumin e ujit të gjallë për të cilin foli Jezusi… sepse e Tij është një paqe "Kjo botë nuk mund të japë". [4]krh. Gjoni 14:27  Vetëm kur të vijmë tek Ai "si fëmijë të vegjël" në bindje, në lutje, në Sakramente, ne madje do të fillojmë të bëhemi enët e Ujit të Gjallë për botën. Ne duhet të pimë nga Pusi para se të dimë se çfarë po japim.

 

PARALAJMRIME TER M MRDHSHME

Po, ky shkrim është një paralajmërim! Tani po shohim ngjarje të grumbulluara, njëra mbi tjetrën si një mbytje e trenit… siç tha Jezusi se do të bënin, sipas një shikuesi amerikan:

Populli im, kjo kohë konfuzioni vetëm do të shumëfishohet. Kur shenjat fillojnë të shfaqen si karroca, dijeni që konfuzioni do të shumëfishohet vetëm me të. Lutuni! Lutuni fëmijë të dashur. Lutja është ajo që do t'ju mbajë të fortë dhe do t'ju lejojë hirin për të mbrojtur të vërtetën dhe për të qëndruar në këto kohë sprovash dhe vuajtjesh. —Jezusi gjoja i është drejtuar Jennifer; 11 nëntor 2005; fjalëfromjesus.com

Edhe unë duhet të shmang sytë nga të gjitha "dhuna dhe zemërimi" që shoh nga postimi im i vogël në mur, ose do të mbysë paqen time! Jezusi na tha të shikojmë shenjat e kohës, po, por Ai gjithashtu tha:

Shikojnë dhe lutu që të mos i nënshtroheni testit. Shpirti është i gatshëm, por mishi është i dobët. (Marku 14:38)

Ne duhet të lutemi! Ne duhet të ndalojmë së shikuari aq shumë nga pamja e jashtme e përmbytjes së ndyrësisë dhe shkatërrimit që Satanai po hedh në botë dhe të shikojmë nga brenda ku banon Trinia e Shenjtë. Merre parasysh Jezusin, jo të keqen. Ne duhet të shkojmë atje ku na pret paqja, hiri dhe shërimi, edhe pse shkatërrimi është i bollshëm. Dhe Jezusi gjendet në Eukaristi dhe në zemrat e besimtarëve. 

Kontrolloni veten për të parë nëse po jetoni me besim. Provoni veten tuaj. A nuk e kuptoni që Jezu Krishti është në ju? - nëse, sigurisht, nuk e doni testin. (2 Kor 13: 5)

Meqenëse ju keni Zotin si strehën tuaj dhe keni bërë fortesën tuaj të Shumë të Lartit, asnjë e keqe nuk do t'ju godasë, asnjë fatkeqësi nuk do të vijë afër çadrës tuaj. (shih Psalmin 91)

Atje, në strehën e pranisë së Zotit, Ai dëshiron t'ju lajë në shërim, fuqi dhe forcë për këto kohë.

Të dish të presësh, duke duruar sprovat me durim, është e nevojshme që besimtari të jetë në gjendje të "marrë atë që është premtuar" (Hebr 10:36) —POPA BENEDIKT XVI, enciklike Spe Salvi (Ruajtur në Shpresë), n 8

Si të presim? Lutuni, lutuni, lutuni. Lutja është pritje shpirtërore; pritja shpirtërore është besim; dhe besimi lëviz malet.

Lateshtë vonë dhe koha për të dalë nga Babilonia është tani, sepse muret e saj kanë filluar të shemben.  

Historia, në fakt, nuk është e vetme në duart e fuqive të errëta, rastësisë apo zgjedhjeve njerëzore. Mbi shpërthimin e energjive të liga, çrregullimin e ashpër të Satanit dhe shfaqjen e kaq shumë murtajave dhe të këqijave, Zoti ngrihet, arbitri suprem i ngjarjeve historike. Ai e udhëheq historinë me mençuri drejt agimit të qiejve të rinj dhe tokës së re, të kënduar në pjesën e fundit të Librit nën imazhin e Jeruzalemit të ri (shih Zbulesa 21-22). —POPA BENEDIKTI XVI, Auditori i Përgjithshëm, Maj 11, 2005

 

LIDHJE ME LIDHJE

Kundërrevolucioni

Një tërheqje në lutje: këtu

 

Ju bekoj dhe faleminderit për të
duke mbështetur këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Rom 1: 25
2 shih Plotësia e mëkatit: E keqja duhet ta shterrojë vetveten
3 John 19: 28
4 krh. Gjoni 14:27
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.