Për herezitë dhe më shumë pyetje


Mary duke shtypur gjarpërin, Artist i panjohur

 

Botuar për herë të parë më 8 nëntor 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim me një pyetje tjetër mbi shenjtërimin në Rusi dhe pika të tjera shumë të rëndësishme. 

 

A Epoka e Paqes - një herezi? Edhe dy antikrishta? A ka ndodhur tashmë "periudha e paqes" e premtuar nga Zoja e Fatimes? A ishte i vlefshëm shenjtërimi në Rusi i kërkuar nga ajo? Këto pyetje më poshtë, plus një koment për Pegasin dhe epokën e re, si dhe pyetjen e madhe: Çfarë u them fëmijëve të mi për atë që po vjen?

Epoka e paqes

Pyetje:  A nuk dënohet nga Kisha e ashtuquajtura "epokë e paqes", përveç herezisë së quajtur "mijëvjeçari"?

Ajo që Kisha ka dënuar nuk është mundësia e një "epoke paqeje", por interpretimi i rremë i asaj që mund të jetë.

Siç kam shkruar këtu në disa raste, Etërit e Kishës si Shën Justin Martiri, Shën Ireneu i Lyons, Shën Augustini dhe të tjerët kanë shkruar për një periudhë të tillë bazuar në Zbulesa 20: 2-4, Heb 4: 9 dhe profetët e Dhjatës së Vjetër që i referohen një periudhe universale paqeje brenda historisë.

Herezia e "mijëvjeçarit" është besimi i rremë se Jezusi do të zbresë në tokë në mish dhe të mbretërojë si një mbret global me shenjtorët e Tij për një fjalë e vërtetë një mijë vjet para përfundimit të historisë.

Degë të ndryshme të këtij interpretimi heretik dhe tepër të drejtpërdrejtë të Zbulesës 20 u manifestuan gjithashtu në Kishën e hershme, p.sh. "mijëvjeçari mishëror", gabimi i shtuar hebre-kristian i kënaqësive dhe teprimeve të mishit si pjesë e mbretërimit të njëmijë viteve; dhe "mijëvjeçarizmi i zbutur ose shpirtëror", i cili në përgjithësi mbajti mbretërimin e vërtetë njëmijë vjeçar të Krishtit dukshëm në mish, por hodhi poshtë aspektin e kënaqësive të mizshme të moderuar.

Çdo formë e besimit që Jezu Krishti do të kthehet në trupin e Tij të ringjallur në tokë dhe do të sundojë dukshëm në tokë për një mijë vjet (mijëvjeçari) është dënuar nga Kisha dhe duhet të hidhet poshtë kategorikisht. Kjo anatemë nuk përfshin, sidoqoftë, besimin e fortë Patristik të mbajtur nga shumë Etër të Kishave dhe Mjekë të një ardhjeje "shpirtërore", "të përkohshme", "të dytë" (por jo përfundimtare) ose "të mesme" të Krishtit që do të ndodhë para fundit të botës. - burimi: www.call2holiness.com; nb kjo është një përmbledhje e shkëlqyeshme e formave të ndryshme të kësaj herezie.

Nga Katekizmi:

Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet kërkesa për të realizuar brenda historisë atë shpresë mesianike që mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik. Kisha ka refuzuar madje edhe format e modifikuara të këtij falsifikimi të mbretërisë që do të vijnë nën emrin e mijëvjeçarit, veçanërisht formën politike "thelbësisht të çoroditur" të një mesianizmi laik. -Katekizmi i Kishës Katolike, 676

"Shpresa mesianike" që ne presim nuk është vetëm kthimi i Jezusit në mishin e Tij të lavdëruar për të mbretëruar në një "qiej të rinj dhe një tokë të re", por shpresa për trupat tanë të lirohen nga pushteti i vdekjes dhe mëkatit dhe të lavdërohet për gjithë përjetësinë. Gjatë Epoka e Paqes, edhe pse drejtësia, paqja dhe dashuria do të mbizotërojnë, kështu do të mbizotërojë edhe vullneti i lirë i njerëzimit. Mundësia për mëkat do të mbetet. Ne e dimë këtë, sepse në fund të "mbretërimit një mijë vjeçar", Satanai lirohet nga burgu në mënyrë që të mashtrojë kombet që do të bëjnë luftë me shenjtorët në Jeruzalem.  

 

Pyetje:  Pastori im, si dhe komentet e mira të Biblës tregojnë për interpretimin e mijëvjeçarit nga Shën Augustini si një periudhë simbolike që përfshin kohën nga Ngjitja e Krishtit deri te kthimi i Tij me lavdi. A nuk është kjo ajo që mëson Kisha?

Ky është vetëm një nga katër interpretimet që Shën Augustini propozoi për periudhën "mijë vjeçare". Sidoqoftë, është ai që hyri në modë në atë kohë për shkak të herezisë së përhapur të mijëvjeçarit - një interpretim i cili përgjithësisht ka mbizotëruar deri më sot. Por është e qartë nga një lexim i kujdesshëm i shkrimeve të Shën Augustinit se ai nuk e dënon mundësinë e një "mijëvjeçari" të paqes:

Ata që, për forcën e këtij pasazhi [te Zbulesa 20: 1-6], kanë dyshuar se ringjallja e parë është e ardhshme dhe trupore, janë zhvendosur, ndër të tjera, posaçërisht nga numri i njëmijë viteve, sikur ishin një gjë e përshtatshme që shenjtorët duhet të gëzonin një lloj pushimi të Shabatit gjatë asaj periudhe, një kohë të lirë të shenjtë pas punës prej gjashtë mijë vjetësh që kur u krijua njeriu… (dhe) atje duhet të ndiqnin përfundimin e gjashtë mijë vjetëve, si prej gjashtë ditësh, një lloj Sabati i ditës së shtatë në një mijë vitet pasardhëse; dhe se është për këtë qëllim shenjtorët ngrihen, dmth .; për të festuar Shabatin. Dhe ky mendim nuk do të ishte i pakundërshtueshëm, nëse do të besohej se gëzimet e shenjtorëve në atë Shabat do të ishin shpirtërore dhe si pasojë e pranisë së Zotit -De Civitate Dei [Qyteti i Zotit], Universiteti Katolik i Shtypit të Amerikës, Bk XX, Ch. 7; cituar në Triumfi i Mbretërisë së Zotit në Mijëvjeçarin dhe Fundin e Kohëve, Fr. Joseph Iannuzzi, Shtypi i Shën Gjonit Evangjelist, f. 52-53 

Shën Agustini këtu dënon "mijëvjeçarët mishëror" ose "Kiliastët" të cilët gabimisht pohuan se mijëvjeçari do të ishte një kohë "banketesh të pa moderuara mishore" dhe kënaqësive të tjera të kësaj bote. Në të njëjtën kohë, ai pohon besimin se do të ketë një kohë "shpirtërore" të paqes dhe të pushimit, si pasojë e pranisë së Zotit - jo të Krishtit në mish, si në trupin e Tij të lavdëruar - por praninë e Tij shpirtërore, dhe natyrisht , Prania eukaristike.

Kisha Katolike nuk ka bërë asnjë gjykim përfundimtar për çështjen e mijëvjeçarit. Kardinali Joseph Ratzinger, kur ishte kreu i Kongregatës për Doktrinën e Besimit, është cituar të ketë thënë,

Selia e Shenjtë nuk ka bërë ende ndonjë prononcim përfundimtar në lidhje me këtë. -Il Segno del Soprannauturale, Udine, Italia, n. 30, f. 10, Ott. 1990; Fr. Martino Penasa ia paraqiti këtë pyetje të një "mbretërimi mijëvjeçar" Kardinalit Ratzinger, në atë kohë, Prefekt i Kongregatës së Shenjtë për Doktrinën e Besimit

 

Pyetje:  A i premtoi Maria Fatimës një "epokë paqeje", apo "periudha e paqes" që ajo premtoi tashmë ka ndodhur?

Uebfaqja e Vatikanit poston mesazhin e Fatimas në anglisht si i tillë:

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. -www.vatican.va

Beenshtë argumentuar se me rënien e Komunizmit, botës i është dhënë një "periudhë paqeje". Shtë e vërtetë që Lufta e Ftohtë mbaroi dhe tensionet midis Amerikës dhe Rusisë u zvogëluan që nga koha kur ra Perdja e Hekurt deri në vitet e fundit. Sidoqoftë, që jemi në një periudhë paqeje tani është më shumë një këndvështrim amerikan; domethënë, ne Amerikanët e Veriut priremi të gjykojmë ngjarjet botërore dhe profecinë biblike përmes një lente perëndimore. 

Nëse dikush shikon të tjerët
rajone në botë pas rënies së Komunizmit, të tilla si Bosnjë-Hercegovina ose Ruanda, dhe persekutimi i vazhdueshëm i Kishës në Kinë, Afrikën e Veriut dhe gjetkë, ne nuk shohim paqe - por shpërthimin e ferrit në formën e luftës , gjenocidi dhe martirizimi.

Alsoshtë gjithashtu e diskutueshme që Rusia u "konvertua" në periudhën pas rënies së Perdes së Hekurt, ose të paktën të konvertuar plotësisht. Sigurisht, të krishterët kanë pasur më shumë akses në vend për sa i përket ungjillizimit. Ka një liri për të praktikuar bindjet e dikujt atje, dhe kjo me të vërtetë është një shenjë e madhe e ndërhyrjes së Nënës së Bekuar. Por korrupsioni i brendshëm dhe përmbytja e kulturës perëndimore në disa mënyra e kanë përkeqësuar situatën atje edhe më tej, gjatë gjithë kohës që frekuentimi i Kishave mbetet shumë i ulët. 

Shën Maximillian Kolbe dukej se kishte një pamje se kur do të mbizotëronte një Rusi e konvertuar:

Imazhi i Papërlyerit një ditë do të zëvendësojë yllin e madh të kuq mbi Kremlin, por vetëm pas një prove të shkëlqyeshme dhe të përgjakshme.  -Shenjat, mrekullitë dhe përgjigja, Fr. Albert J. Herbert, fq.126

Ndoshta ai gjyq i përgjakshëm ishte vetë Komunizmi. Apo ndoshta ai gjyq është ende për të ardhur. Pavarësisht, Rusia, e cila tani po bashkohet me Kinën dhe po kërcënon paqen siç bëri dikur në Luftën e Ftohtë, në disa raste duket diçka përveç "tokës së Marisë". Por sidoqoftë, pasi Rusia u shenjtërua tek Papa e saj Zemra e Papërlyer, disa herë tani në fakt.

Ndoshta komenti më tërheqës për këtë çështje të periudhës së paqes vjen nga vetë Lucia. Në një intervistë me Ricardo Cardinal Vidal, Sr. Lucia përshkruan periudhën në të cilën jetojmë:

Fatima është akoma në Ditën e Tretë. Tani jemi në periudhën pas Shenjtërimit. Dita e Parë ishte periudha e shfaqjes. E dyta ishte pas shfaqjes, periudha para-shenjtërimit. Java e Fatima-s ende nuk ka përfunduar… Njerëzit presin që gjërat të ndodhin menjëherë brenda kornizës së tyre kohore. Por Fatima është ende në Ditën e Tretë. Triumfi është një proces i vazhdueshëm. - Z. Lucia; Përpjekja Përfundimtare e Zotit, John Haffert, 101 Foundation, 1999, f. 2; cituar në Zbulesa Private: Të Diturit me Kishën, Dr. Mark Miravalle, f.65

Një proces i vazhdueshëm. Herselfshtë e qartë nga vetë Lucia, se Triumfi nuk është ende i plotë. Whenshtë kur Triumfi i saj është realizuar, besoj, se një Epoka e Paqes do te filloje. Më e rëndësishmja, kjo është ajo që tregohet nga Etërit e Hershëm të Kishës dhe Shkrimi i Shenjtë.

Për ata që nuk e kanë lexuar, unë rekomandoj meditimin Perspektiva profetike.

 

Pyetje:  Por Rusia nuk është shenjtëruar siç është kërkuar në Fatima sepse Nëna jonë e Bekuar kërkoi që Ati i Shenjtë dhe të gjithë peshkopët e botës të bëjnë një shenjtërim të përbashkët; kjo nuk ka ndodhur kurrë në 1984 sipas formulës që kërkoi Qielli, e saktë?

Në vitin 1984, Ati i Shenjtë në bashkim me peshkopët e botës, i kushtoi Rusinë dhe botën Virgjëreshës Mari - një veprim që vizionari Fatima, Plaku Lucia, konfirmoi se ishte pranuar nga Zoti. Në uebfaqen e Vatikanit thuhet:

Motra Lucia personalisht konfirmoi se ky akt solemn dhe universal i shenjtërimit korrespondonte me atë që Zoja dëshironte (“Sim, està feita, tal como Nossa Senhora a pediu, desde o dia 25 de Março de 1984”: “Po është bërë ashtu si Zoja pyeti, më 25 mars 1984 ”: Letra e 8 nëntorit 1989). Prandaj, çdo diskutim ose kërkesë e mëtejshme është pa bazë. -Mesazhi i Fatimes, Kongregacioni për Doktrinën e Besimit, www.vatican.va

Ajo e përsëriti këtë përsëri në një intervistë që ishte audio dhe video e regjistruar me Shkëlqesinë e Tij, Ricardo Kardinal Vidal në 1993. Disa argumentojnë se shenjtërimi nuk është i vlefshëm sepse Papa Gjon Pali II kurrë nuk tha në mënyrë të qartë "Rusia" në 1984. Megjithatë, i ndjeri John M. Haffert tregon se të gjithë peshkopët e botës ishin dërguar, para, i gjithë dokumenti i shenjtërimit të Rusisë bërë nga Pius XII në 1952, të cilin Gjon Pali II po e rinovonte tani me të gjithë peshkopët (shih Përpjekja Përfundimtare e Zotit, Haffert, shënimi në fund të faqes 21). Shtë e qartë se diçka e thellë ndodhi pas shenjtërimit. Brenda disa muajsh, filluan ndryshimet në Rusi dhe për gjashtë vjet, Bashkimi Sovjetik u shemb, dhe zgjebja e Komunizmit që shkatërroi lirinë e fesë u çlodh. Konvertimi i Rusisë kishte filluar.

Ne nuk mund të harrojmë se Qielli kërkoi dy kushte për konvertimin e saj dhe një "epokë paqeje" që rezultoi:

Unë do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunave të Parë. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen. Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje.

Ndoshta Rusia mbetet në një gjendje të paqëndrueshme sepse nuk ka pasur Komunitete të mjaftueshme të Riparimit:

Shiko, bija ime, në Zemrën time, e rrethuar me ferra me të cilat njerëzit mosmirënjohës Më shpojnë në çdo moment nga blasfemitë dhe mosmirënjohjet e tyre. Ju të paktën përpiqeni të Më ngushëlloni dhe të thoni, se unë premtoj të ndihmoj në orën e vdekjes, me hiret e nevojshme për shpëtimin, të gjithë ata që, të Shtunën e parë të pesë muajve rresht, do të rrëfejnë, marrin Kungimin e Shenjtë, recitojnë pesë dekada të Rruzares, dhe më mbaj shoqëri për pesëmbëdhjetë minuta ndërsa meditoja mbi pesëmbëdhjetë misteret e Rruzares, me qëllimin për të bërë dëmshpërblim për Mua. —Zoja jonë ndërsa mbante në dorë Zemrën e saj të Papërlyer, iu shfaq Lucia, 10 dhjetor 1925, www.ewtn.com

Ndërsa shikojmë një frymë totalitarizmi ("gabimet" e Rusisë përhapur në të gjithë botën, dhe rritjen e persekutimit dhe kërcënimin e luftës në rritje me "asgjësimin e mundshëm të kombeve", është e qartë se nuk është bërë aq sa duhet.

Sot mundësia që bota të shndërrohet në hi në një det zjarri nuk duket më fantazi e pastër: vetë njeriu, me shpikjet e tij, ka farkëtuar shpatën e ndezur. - Kardinali Joseph Ratzinger (BENEDICT XVI), Mesazhi i Fatimes, www.vatican.va

Nevojiten dëmshpërblime, dhe kështu, mund të shihet se si e ardhmja e botës varet kryesisht nga katolikët pasi që vetëm ata marrin Kungimin e vlefshëm (mund të përfshihen edhe ortodoksët që mendohet se mbajnë një Eukaristi të vlefshme, për sa kohë që parashikimet e tjera u takua.)

 

Pyetje:  A nuk vjen Antikrishti menjëherë para kthimit të Jezusit në Lavdi? Ju duket se tregoni se ka edhe dy antikrishta more

Unë i jam përgjigjur kësaj pyetje pjesërisht në Ngjitja e Vjetër dhe më hollësisht në librin tim, Përballja përfundimtare. Por më lejoni
shpejt paraqitni pamjen e madhe:

  • Shën Gjoni flet për një Bishë dhe një Profet të Rremë që ngrihen para sundimit të "një mijë vjetëve" ose Epokës së Paqes.
  • Ata kapen dhe "hidhen të gjallë në liqenin e zjarrit" (Zbul. 19:20) dhe
  • Satanai është lidhur me zinxhirë për një "mijë vjet" (Zbul. 20: 2). 
  • Kah fundi i periudhës mijëvjeçare (Zbul. 20: 3, 7), Satanai lirohet dhe fillon të "mashtrojë kombet… Gog dhe Magog" (Zb 20: 7-8).
  • Ata rrethojnë kampin e shenjtorëve në Jeruzalem, por zjarri zbret nga qielli për të konsumuar Gogun dhe Magogun (Zbul. 20: 9). Pastaj,

Djalli që i kishte humbur u hodh në pellgun e zjarrit dhe squfurit, ku ishin bisha dhe profeti i rremë. (Zbul. 20:10)

Bisha dhe Profeti i Rremë tashmë "ishin" në liqenin e zjarrit. Në këtë drejtim, Zbulesa e Shën Gjonit duket se paraqet një kronologji themelore që pohohet gjithashtu në shkrimet e Etërve të hershëm të Kishës, duke vendosur pamjen e një antikrishti individual para epokës së paqes:

Por kur ky Antikrisht të ketë shkatërruar të gjitha gjërat në këtë botë, ai do të mbretërojë për tre vjet e gjashtë muaj dhe do të ulet në tempullin në Jeruzalem; dhe atëherë Zoti do të vijë… duke dërguar këtë njeri dhe ata që e ndjekin në liqenin e zjarrit; por sillni për të drejtët kohën e mbretërisë, domethënë pjesën tjetër, ditën e shtatë të shenjtëruar. - Shën. Irenaeus i Lyons, fragmente, Libri V, Ch. 28, 2; nga Etërit e hershëm të kishës dhe vepra të tjera botuar në 1867.

Lidhur me mundësinë e më shumë se një Antikrishti, ne lexojmë në letrën e Shën Gjonit:

Fëmijë, është ora e fundit; dhe siç e keni dëgjuar që antikrishti po vjen, kështu që tani shumë antikrishta kanë ardhur… (1 Gjn 2:18) 

Duke pohuar këtë mësim, Kardinali Ratzinger (Papa Benedikti XVI) tha,

Për sa i përket antikrishtit, ne kemi parë që në Testamentin e Ri ai gjithnjë supozon linjat e historisë bashkëkohore. Ai nuk mund të kufizohet në asnjë individ të vetëm. Një dhe i njëjti ai vesh shumë maska ​​në çdo brez. -Teologjia Dogmatike, Eskatologji 9, Johann Auer dhe Joseph Ratzinger, 1988, f. 199-200 

Përsëri, për shkak të nivelet shumë-dimensionale të Shkrimit, ne duhet të jemi gjithmonë të hapur ndaj mundësisë që Shkrimi të përmbushet në mënyra që nuk mund t'i kuptojmë. Kështu, Jezusi thotë të jetë i pergatitur gjithmone, sepse Ai do të vijë "si një hajdut natën".

 

Pyetje:  Kohët e fundit keni shkruar në Shenja nga Qielli për Pegasin dhe një “ndriçimi i ndërgjegjes" A nuk është Pegasi një simbol i epokës së re? Dhe a nuk flasin agjentët e rinj për një epokë të re që vjen dhe një vetëdije universale të Krishtit?

Po, po. Dhe tani e shihni sa delikate janë planet e armikut për të shtrembëruar planin real dhe shpëtues të Krishtit. Fjala "antikrisht" nuk do të thotë "e kundërta" e Krishtit, por kundër Krishtit. Satani nuk përpiqet ta mohojë ekzistencën e Zotit, por përkundrazi, ta shtrembërojë atë në një realitet të ri, për shembull, që ne jemi perëndi. Ky është rasti me epokën e re. Ndoshta ajo që keni deklaruar në pyetjen tuaj ndërton edhe më shumë rastin për një "epokë të paqes" të mirëfilltë të vendosur nga Zoti, ndërsa shohim Satanin që përpiqet ta shtrembërojë atë realitet në versionin e tij. Një "provë e errët" mund të thuhet.

Moshat e reja besojnë në një ardhje të "Epokës së Ujorit", një epokë e paqes dhe harmonisë. Tingëllon si besimi i krishterë, apo jo? Por ndryshimi është ky: Epoka e re mëson se, në vend që kjo epokë të jetë një kohë kur ekziston një vetëdije e ngritur e Jezu Krishtit si ndërmjetësi i vetëm dhe i vetëm midis Zotit dhe njerëzimit, njeriu bëhet i vetëdijshëm se ai është vetë një zot dhe një me universin. Nga ana tjetër, Jezusi na mëson se ne jemi një me Të - jo përmes një ndërgjegjësimi të papritur të brendshëm të hyjnisë - por përmes besimit dhe njohjes së mëkateve tona që nxjerr Shpirtin e Shenjtë dhe frytin që lidhet me praninë e Tij. Epoka e re mëson se të gjithë do të shkojmë në një "ndërgjegje më të lartë" pasi "forca jonë e brendshme" bashkohet me "Forcën Universale Kozmike", duke bashkuar të gjithë në këtë "energji" kozmike. Nga ana tjetër, të krishterët flasin për një epokë të unitetit të një zemre, mendjeje dhe shpirti të bazuar në bamirësi dhe bashkim me Vullnetin Hyjnor. 

Jezusi u tha ndjekësve të Tij të vëzhgonin shenja në natyrë për t'i paraprirë ardhjes së Tij. Kjo do të thotë, natyra do të konfirmojë vetëm si një "shenjë" atë që Jezusi ka zbuluar tashmë në Ungjijtë. Sidoqoftë, epoka e re shkon përtej shikimit të natyrës dhe krijimit si një shenjë, dhe më tepër kërkon "njohuri të fshehtë" ose "të fshehur". Ky është i njohur gjithashtu si "gnosticizëm", të cilin Kisha e dënon dhe ka luftuar kundër saj gjatë gjithë shekujve. Dhe kështu, agjentët e rinj shikojnë në konstelacionin Pegasus sesa në Ungjill për atë njohuri të fshehtë që do t'i ngrejë ata në nivele të reja të vetëdijes dhe ekzistencës së perëndishme.

Në të vërtetë, “ndriçimi i ndërgjegjes”Zoti do të dërgojë nuk është për ta ngritur njerëzimin në statusin e perëndisë, por për të na përulur dhe për të na thirrur përsëri tek Ai. Po, ndryshimi këtu është çështje e "ndërgjegjes", jo e vetëdijes.

Forma të ndryshme të gnosticizmit janë duke u manifestuar në ditët tona me fenomene të tilla si videoja e quajtur "Sekreti", "Ungjilli i Judës", mashtrimet delikate të "Harry Potter, "Si dhe fenomenin" vampir "(shih artikullin fantastik të Michael D. O'Brien Muzgu i Perëndimit) Megjithatë, nuk ka asgjë delikate në lidhje me "Materialet e tij të errëta"Seria e së cilës" Busulla e Artë "është filmi i parë i bazuar në libra.

 

Pyetje:  Çfarë u them fëmijëve të mi për këto ditë dhe çfarë mund të vijë?

Ka shumë gjëra të diskutueshme që Jezusi tha dhe bëri publikisht, duke përfshirë denoncimin e Farisenjve dhe pastrimin e tempullit me kamxhik. Por sipas Markut, Jezusi foli për "kohët e fundit" privatisht vetëm me Pjetrin, Jakobin, Gjonin dhe Andrean (shih Mk 13: 3; krh. Mat. 24: 3). Ndoshta është për shkak se këta ishin Apostujt që dëshmuan Shpërfytyrimin (përveç Andreas). Ata panë lavdinë mahnitëse të Jezusit dhe kështu dinin më shumë se çdo qenie tjetër njerëzore “fundin e jashtëzakonshëm të historisë” që pret botën. Duke pasur parasysh këtë pamje të lavdishme, mbase vetëm ata mund të trajtonin në atë kohë njohjen e "dhimbjeve të lindjes" që do t'i paraprinin kthimit të Tij.

Ndoshta duhet të imitojmë mençurinë e Zotit tonë mbi këtë kur bëhet fjalë për fëmijët tanë. Të vegjlit tanë, së pari dhe më kryesorja, duhet të dinë atë "fundin e jashtëzakonshëm të historisë". Ata duhet të kuptojnë "lajmin e mirë" dhe pamjen e madhe se si Jezusi do të kthehet në re për të marrë në Mbretëri të gjithë ata që i kanë thënë "po" Atij me jetën e tyre. Ky është mesazhi kryesor, "Komisioni i Madh".

Kur fëmijët tanë rriten në një marrëdhënie personale me Jezusin, ata kanë një kuptim dhe perceptim më të thellë të botës dhe kohërave në të cilat jetojnë përmes veprimtarisë së qetë të Shpirtit të Shenjtë. Si të tilla, pyetjet ose shqetësimet e tyre me gjendjen mëkatare të botës që ata shohin rreth tyre do të jenë një mundësi që ju të ndani më thellë "shenjat e kohërave". Ju mund të shpjegoni se ashtu si një nënë duhet të kalojë disa dhimbje në mënyrë që të lindë një jetë të re, ashtu edhe brenga jonë
Do të duhej të kaloja një kohë dhimbjeje në mënyrë që të ripërtërihej. Por mesazhi është një shpresë për jetë të re! Për ironi të fatit, unë zbuloj se fëmijët që kanë një marrëdhënie autentike dhe të gjallë me Zotin Tonë shpesh njohin më shumë sesa ne i kuptojmë rreziqet e ditës sonë, me një qetësi, besim në plotfuqinë e Zotit.

Lidhur me mesazhin urgjent për “përgatit“, Kjo u shpjegohet më mirë atyre me atë që bëni për të përgatitur. Jeta juaj duhet të pasqyrojë një mentaliteti i pelegrinit: një frymë varfërie që i reziston materializmit, grykësisë, dehjes dhe konsumit të tepërt të televizionit. Në këtë mënyrë, jeta juaj u thotë fëmijëve tuaj: “Kjo nuk është shtëpia ime! Unë jam duke u përgatitur për të kaluar përjetësinë me Zotin. Jeta ime, veprimet e mia, po, shtrembërimi dhe gryka e ditës sime janë përqendruar tek Ai sepse Ai është gjithçka për mua. Në këtë mënyrë, jeta juaj bëhet një eskatologji e gjallë - një dëshmitare e të jetuarit në Lindje moment i pranishem në mënyrë që të banojnë përgjithmonë në momentin e përjetshëm. (Eskatologjia është teologji që ka të bëjë me gjërat e fundit.)

Në një shënim personal, unë kam ndarë shkrime të zgjedhura me fëmijët e mi më të vjetër që janë në adoleshencën e tyre të hershme. Herë pas here, ata më dëgjonin duke diskutuar shkrimet e mia me gruan time. Dhe kështu, ata kanë një kuptim themelor se ne kemi nevojë për të jetuar në një gjendje gatishmërie siç na urdhëroi Zoti ynë. Por kjo nuk është shqetësimi im kryesor. Përkundrazi, është që ne si familje mësojmë ta duam Zotin dhe njëri-tjetrin, dhe të duam të afërmin, veçanërisht armiqtë tanë. Për çfarë dobie ka të njohësh ngjarje që vijnë nëse jam i lirë nga dashuria?

Nëse kam dhuntinë e profecisë dhe i kuptoj të gjitha misteret dhe të gjitha njohuritë… por nuk kam dashuri, unë nuk jam asgjë. (1 Kor 13: 2)

 

PËRFUNDIM

Unë kam paralajmëruar në këtë faqe në internet disa herë se a cunami shpirtëror e mashtrimit po përshkon botën dhe atë që ka Zoti ngriti kufizuesin, duke lejuar kështu njerëzimin të ndjekë zemrën e tij të papenduar.

Sepse do të vijë koha kur njerëzit nuk do të tolerojnë doktrinë të shëndoshë, por, duke ndjekur dëshirat e tyre dhe kureshtjen e pangopur, do të grumbullojnë mësues dhe do të ndalojnë së dëgjuari të vërtetën dhe do të devijohen drejt miteve. (2 Tim 4: 3-4)

Ashtu si Noeu kërkoi mbrojtjen e Zotit nga përmbytja, ashtu edhe ne kemi nevojë për mbrojtjen e Zotit në ditët tona në mënyrë që ta kalojmë këtë cunami shpirtëror. Kështu, Ai na ka dërguar Arkën e re, Virgjëreshën e Bekuar Mari. Ajo është njohur gjithmonë nga kohërat më të hershme si një dhuratë për Kishën nga Zoti. Ajo dëshiron që me gjithë qenien e saj të na formojë në shkollën e zemrës së saj në mënyrë që të bëhemi bij dhe bija të Zotit të ndërtuara fort mbi Birin e saj, Jezusin, i cili është e Vërteta. Rruzarja që ajo na mëson të lutemi është një armë e madhe kundër herezisë sipas premtimeve të saj për ata që e lutin atë. Besoj se pa ndihmën e saj sot, tejkalimi i mashtrimeve dhe kurtheve të errësirës do të jetë shumë e vështirë. Ajo është Arka e Mbrojtjes. Pra lutuni Rruzarja me besnikëri, veçanërisht me fëmijët tuaj.

Por më e rëndësishmja midis armëve tona kundër krenarisë dhe arrogancës së armikut është sjellja fëmijërore e një zemre e cila beson te Ati dhe te Fryma e Shenjtë që na mëson dhe na udhëheq kisha katolike, të cilën e ka vetë Krishti ndërtuar mbi Pjetrin.

Shikoni dhe lutuni. Dhe dëgjoni Atin e Shenjtë dhe ata që janë në bashkim me Të. 

Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua. Kush të refuzon, më refuzon mua. Kush më refuzon, hedh poshtë atë që më ka dërguar. (Luka 10:16)

Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të dëgjoni zëri i Bariut tënd, Jezu Krishti, midis zhurmës së mashtrimit që është mbase më i zhurmshëm dhe më i rrezikshëm se në çdo brez tjetër para nesh.

Mesia të rreme dhe profetë të rremë do të lindin dhe ata do të kryejnë shenja dhe mrekulli aq të mëdha sa të mashtrojnë, po të ishte e mundur, edhe të zgjedhurit. Ja, unë jua kam thënë paraprakisht. Kështu që nëse ju thonë: "Ai është në shkretëtirë", mos dilni atje; nëse thonë: 'Ai është në dhomat e brendshme', mos e besoni. Sepse ashtu si rrufeja vjen nga lindja dhe shihet deri në perëndim, kështu do të jetë ardhja e Birit të njeriut. (Mat 24: 24-27)

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, MILENARIANIZMI, Epoka e paqes.

Komentet janë të mbyllura.