Mbi përulësinë

KRESHME RETREAT
Dita 8

huymility_Fotor

 

IT është një gjë të kesh vetë-njohje; për të parë qartë realitetin e varfërisë shpirtërore të dikujt, mungesën e virtytit ose deficitin në bamirësi - me një fjalë, për të parë humnerën e mjerimit të dikujt. Por vetëm njohja e vetvetes nuk mjafton. Duhet të martohet përulësi në mënyrë që hiri të hyjë në fuqi. Krahasoni përsëri Pjetrin dhe Judën: që të dy dolën ballë për ballë me të vërtetën e korrupsionit të tyre të brendshëm, por në rastin e parë njohja e vetvetes u martua me përulësi, ndërsa në këtë të fundit, ishte martesë për krenari. Dhe siç thonë Proverbat, "Krenaria shkon para shkatërrimit dhe një frymë mendjemadh para rënies." [1]Prov 16: 18

Zoti nuk i zbulon thellësitë e varfërisë tuaj për t'ju shkatërruar, por për t'ju çliruar nga vetja, me hirin e Tij. Drita e tij është dhënë për t'ju ndihmuar juve dhe mua të shohim se, përveç Tij, ne nuk mund të bëjmë asgjë. Dhe për shumë njerëz, duhen vite vuajtjesh, sprovash dhe hidhërimesh që më në fund t'i nënshtrohen të vërtetës se "Zoti është Zot, dhe unë nuk jam". Por, për shpirtin e përulur, përparimi në jetën e brendshme mund të jetë i shpejtë sepse ka më pak pengesa në këtë rrugë. Unë dua që ti, vëllai im i dashur dhe ti motra ime e dashur, të shpejtosh në shenjtëri. Dhe këtu është se si:

Në shkretëtirë përgatit udhën e Zotit; bëj drejt e në shkretëtirë një autostradë për Perëndinë tonë. Çdo luginë do të ngrihet, dhe çdo mal dhe kodër do të ulet; toka e pabarabartë do të bëhet e njëtrajtshme dhe vendet e ashpra një fushë. Dhe lavdia e Zotit do të zbulohet… (Isaia 40: 3-5)

Kjo është, në shkretëtirën e shpirtit tuaj, shterpë e virtytit, bëj drejtpërdrejt një autostradë për Zotin: ndalo së mbruari mëkatin tënd me gjysmë të vërteta të shtrembëra dhe logjikë të shtrembëruar, dhe thjesht shtroje drejt përpara Zotit. Ngrini çdo luginë, domethënë rrëfeni çdo mëkat që mbani në errësirën e mohimit. Bëni çdo mal dhe kodër të ulët, domethënë pranoni se çdo e mirë që keni bërë, çdo hir që keni, çdo dhuratë që mbani vijnë nga Ai. Dhe e fundit, niveloj tokën e pabarabartë, domethënë, ekspozoni ashpërsinë e karakterit tuaj, gunga të egoizmit, gropat e defekteve të zakonshme.

Tani, ne jemi të tunduar të mendojmë se zbulimi i thellësive të mëkatit tonë do të bënte që Zoti i Shenjtë të vinte në anën tjetër. Por për një shpirt që është përulur në këtë mënyrë, Isaia thotë, "Lavdia e Zotit do të zbulohet". Si Në thelb shtatë shtigjet mbi të cilën Zoti udhëton në zemrën tonë. E para është ajo për të cilën kemi diskutuar dje dhe sot: njohja e varfërisë shpirtërore të dikujt, e ngulitur në lumturi:

Lum të varfërit në shpirt, sepse e tyre është mbretëria e qiejve. (Mat 5: 3)

Nëse e njihni nevojën tuaj për Zotin, atëherë tashmë mbretëria e qiellit po ju jepet në fazat e saj të para.

Një ditë, pasi i tregoi drejtorit tim shpirtëror se sa i mjerë isha, ai me qetësi u përgjigj: “Kjo është shumë mirë. Nëse hiri i Zotit nuk do të ishte aktiv në jetën tënde, nuk do ta shihje mjerimin tënd. Kështu që kjo është mirë. ” Nga ajo ditë e tutje, unë kam mësuar ta falënderoj Zotin për përballjen time me të vërtetën e dhimbshme të vetvetes - qoftë kjo përmes drejtorit tim shpirtëror, gruas time, fëmijëve të mi, Rrëfyesit tim… ose në lutjen time të përditshme, kur Fjala e Zotit shpon "Madje edhe midis shpirtit dhe shpirtit, nyjeve dhe palcës dhe [është] në gjendje të dallojë reflektimet dhe mendimet e zemrës". [2]Heb 4: 12

Më në fund, nuk është e vërteta e mëkatit tuaj që ju duhet frikë, përkundrazi, krenaria që do ta fshihte ose hidhte poshtë atë. Për Shën James thotë se "Zoti i reziston krenarëve, por u jep hir të përulurve." [3]James 4: 6 Ne te vertete,

Ai i drejton të përulurit drejt drejtësisë, i mëson të përulurit rrugën e tij. (Psalmi 25: 9)

Sa më të përulur të jemi, aq më shumë hir marrim.

… Sepse i jepet më shumë favor një shpirti të përulur sesa kërkon vetë shpirti - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1361

Asnjë mëkat, sado i tmerrshëm, nuk do të bëjë që Jezusi të largohet nga ju nëse e pranoni me përulësi.

… Një zemër e penduar, e përulur, o Zot, nuk do të anulohesh. (Psalmi 51:19)

Prandaj, le të ju inkurajojnë këto fjalë, miq të dashur - ju inkurajojmë, si Zakeu, [4]krh. Luka 19: 5 të zbresësh nga pema e krenarisë dhe të ecësh me përulësi me Zotin tënd që dëshiron, sot, të darkojë me ty.

Mëkatari që ndjen brenda vetes një privim total të gjithçkaje të shenjtë, të pastër dhe solemne për shkak të mëkatit, mëkatari që në sytë e tij është në errësirë ​​të plotë, i shkëputur nga shpresa e shpëtimit, nga drita e jetës dhe nga bashkimi i shenjtorëve, është vetë shoku që Jezusi e ftoi për darkë, ai të cilit iu kërkua të dilte nga prapa mbrojtjeve, ai që kërkoi të ishte partner në dasmën e Tij dhe trashëgimtar i Zotit… Kush është i varfër, i uritur, mëkatari, i rënë ose i paditur është mysafiri i Krishtit. —Mateu i Varfëri, Kungimi i Dashurisë, p.93

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Vetë-njohja duhet të martohet me përulësi në mënyrë që hiri të formojë Krishtin brenda jush.

Prandaj, unë jam i kënaqur me dobësi, fyerje, vështirësi, përndjekje dhe shtrëngime, për hir të Krishtit; sepse kur jam i dobët, atëherë jam i fortë. (2 Kor 12:10)

 

zakeu22

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë pajtimtarë kanë raportuar së fundmi se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
PODCAST I KIST SHKRUAR poshtë:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Prov 16: 18
2 Heb 4: 12
3 James 4: 6
4 krh. Luka 19: 5
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.