Mbi Pafajësinë

KRESHME RETREAT
Dita 24

përbuz4a

 

ÇFARË një dhuratë që kemi përmes Sakramentit të Pagëzimit: pafajësi i një shpirti rikthehet. Dhe a duhet të mëkatojmë pas kësaj, Sakramenti i pendimit e rikthen atë pafajësi përsëri. Zoti dëshiron që ti dhe unë të jemi të pafajshëm, sepse Ai kënaqet me bukurinë e një shpirti të pacenuar, të rikrijuar përsëri në shëmbëlltyrën e Tij. Edhe mëkatari më i thekur, nëse i drejtohet mëshirës së Zotit, rikthehet në një bukuri fillestare. Dikush mund të thotë se në një shpirt të tillë, Zoti e sheh veten. Për më tepër, Ai kënaqet me pafajësinë tonë, sepse Ai e di është kur jemi më të aftë për gëzim.

Aq e rëndësishme ishte pafajësia për Jezusin sa Ai paralajmëroi,

Kush bën që një nga këta të vegjël që besojnë në mua të mëkatojë, do të ishte më mirë për të që të kishte një gur mulli të madh të varur në qafë dhe të mbytej në thellësitë e detit. Mjerë bota për shkak të gjërave që shkaktojnë mëkat! Gjëra të tilla duhet të vijnë, por mjerë ai përmes të cilit vijnë. (Mat 18: 6-7)

Kur flasim joshje, Qëllimi i Satanit është të bëjë që unë dhe ti të humbasim pafajësinë tonë, pastërtinë tonë të zemrës, pa të cilën ne nuk mund ta shohim Zotin. Kjo, dhe prish ekuilibrin e brendshëm dhe paqen e dikujt, dhe pastaj shpesh, paqen e botës përreth nesh. Ne i shohim efektet e humbjes së pafajësisë në Kopshtin e Edenit në tre mënyra.

Kur Adami dhe Eva hëngrën fruta nga pema e ndaluar, Shkrimi e thotë këtë “Tai u hap sytë të dyve dhe ata e dinin se ishin lakuriq ". [1]Gen 3: 7 Efekti i parë i pafajësisë së humbur është ndjenja e turp. Isshtë një ndjenjë e pashmangshme e zakonshme për të gjithë racën njerëzore që dikush ka bërë diçka në kundërshtim me natyrën e tyre, në kundërshtim me të dashuria, në imazhin e të cilit janë krijuar.

Së dyti, përvoja e Adamit dhe Evës frikë, veçanërisht, frika nga Zoti. "Të kam dëgjuar në kopsht", i tha Adami Zotit, "Por unë kisha frikë, sepse isha lakuriq, kështu që u fsheha ..." [2]Gen 3: 10

Efekti i tretë është hedhja faj. "Gruaja që ti vure këtu me mua - ajo më dha fruta nga pema, kështu që unë e hëngra atë". Gruaja u përgjigj, "Gjarpri më mashtroi, kështu që unë e hëngra atë." Në vend që të zotëronin mëkatet e tyre, ata filluan t'i justifikonin larg away. Dhe kështu fillon një cikël i turp, frikëdhe duke fajësuar që, nëse nuk pendohet, mund të prodhojë një mori sëmundjesh shpirtërore dhe madje fizike dhe ndarje pas ndarjes - frytet e pafajësisë së humbur.

Pyetja është, si mund të mbetemi të pafajshëm në një botë që na ekspozon vazhdimisht ndaj së keqes gati kudo ku kthehemi? Përgjigja qëndron në shembullin e Jezusit. Tre vitet e shërbimit të tij u kaluan gati plotësisht në prani të mëkatarëve. Meqenëse Ai darkoi me raff-raff, shkëmbeu fjalë me shkelës të kurorës dhe hasi rregullisht në demonët… si mbeti Jezusi i pafajshëm?

Përgjigja është se Ai vazhdimisht mbeti në bashkësi me Atin, si një shembull për NE:

Ashtu si Ati më ka dashur mua, ashtu edhe unë ju kam dashur juve; qëndroj në dashurinë time Nëse i zbatoni urdhërimet e mia, ju do të qëndroni në dashurinë time, ashtu si unë i mbaja urdhërimet e Atit tim dhe qëndroj në dashurinë e tij. (Gjoni 15: 9-10)

Kjo "bindje" është në thelb Lutje manifestohet në besnikëri vullnetit të Atit. Ishte pikërisht përmes kësaj duke qëndruar në Atin që Jezusi ishte në gjendje të shihte, me dashurinë e Atit, përpara zemrës vrasëse, epshore dhe lakmitare deri në gjendjen e pafajësisë dhe bukurisë që një shpirt kishte potencial të bëhet përmes besimit në Të. Howshtë mënyra se si Ai ishte në gjendje të thërriste, "Atë, fali ata, ata nuk dinë se çfarë bëjnë." [3]Luka 23: 34 Po ashtu, nëse qëndrojmë në Atin, jo vetëm që do të gjejmë forcën për t'i rezistuar tundimit, por do të gjejmë aftësinë për të dashur E tij sytë Dhe kështu së shpejti, unë do të flas për këtë bindje, e cila është vërtet zemra e kësaj tërheqjeje. 

Kush i beson vetes ka humbur. Ai që beson te Zoti mund të bëjë gjithçka. - Shën. Alphonsus Ligouri (1696-1787)

Kur bëhet fjalë për tundimin, ne posaçërisht duhet të duhet nuk t’i besojmë vetes. Nesër do të shikojmë me më shumë kujdes në gënjeshtër tundimi që kërkon të vjedhë pafajësinë tonë në mënyra të shumta dhe delikate - dhe si të rezistojmë.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Pafajësia jo vetëm që rrit aftësinë tonë për gëzim, por na mundëson të shohim të tjerët me sytë e Krishtit.

Kam frikë se, ndërsa gjarpri mashtroi Evën me dinakërinë e tij, mendimet tuaja mund të prishen nga një angazhim i sinqertë dhe i pastër ndaj Krishtit ... Kjo është mënyra se si mund ta dimë se jemi në bashkim me të: kushdo që pretendon se qëndron në të duhet të të jetojë ashtu si jetoi ai. (2 Kor 11: 3; 1 Gjonit 2: 5-6)

 

molla e mollës_Fotor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Gen 3: 7
2 Gen 3: 10
3 Luka 23: 34
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.

Komentet janë të mbyllura.