Mbi humbjen e shpëtimit

KRESHME RETREAT
Dita 14 

rrëshqitje dore_Fotor

 

SHPVTIMI është një dhuratë, një dhuratë e pastër nga Zoti që askush nuk e fiton. Jepet lirshëm sepse "Zoti e deshi aq botën." [1]John 3: 16 Në një nga zbulesat më prekëse nga Jezusi te Shën Faustina, Ai bën shenjë:

Mëkatari të mos ketë frikë të më afrohet. Flakët e mëshirës po më djegin - bërtas për t'u shpenzuar ... Unë dua t'i vazhdoj t'i derdh mbi shpirtrat; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë time. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 50

Apostulli Pal shkroi se Perëndia «dëshiron që të gjithë të shpëtohen dhe të arrijnë ta njohin të vërtetën». [2]1 Tim 2: 4 Kështu që nuk bëhet fjalë për zemërgjerësinë dhe dëshirën e zjarrtë të Zotit për të parë çdo burrë dhe grua të vetme të qëndrojnë me Të përjetë. Sidoqoftë, është po aq e vërtetë që ne nuk mund ta refuzojmë këtë dhuratë, por ta humbasim atë, edhe pasi të jemi "shpëtuar".

Kur isha duke u rritur, kishte një herezi që qarkullonte midis disa prej kishave Ungjillore që "dikur shpëtuan, gjithnjë shpëtuan", që ju mund të asnjehere humb shpetimin tend Se nga "thirrja e altarit", ju jeni "të mbuluar nga gjaku i Jezusit", pavarësisht se bëni. Mjerisht, unë ende dëgjoj predikuesit e radios dhe televizionit që vazhdojnë ta mësojnë këtë gabim herë pas here. Por për të qenë të sigurt, ajo ka edhe homologun e saj katolik, ku disa klerikë e kanë mësuar këtë, për shkak të mëshirës së pafund të Zotit, askush do të përfundojë për përjetësinë në Ferr. [3]shih Ferri është për Realin 

Arsyeja që të dyja këto herezi janë një gënjeshtër e rrezikshme dhe tinëzare, është se ajo ka potencialin e pengimit apo edhe të pengimit të plotë të rritjes së një të krishteri në shenjtërim. Nëse nuk mund ta humbas kurrë shpëtimin tim, atëherë pse të shqetësohem duke mishëruar mishin tim? Nëse thjesht mund të kërkoj falje, pse të mos i jepem këtij mëkati të vdekshëm vetëm një herë tjetër? Nëse nuk do të përfundoj kurrë në Ferr, atëherë pse të shqetësohem duke këmbëngulur në devocion, lutje, agjërim dhe duke frekuentuar Sakramentet kur koha jonë për të "ngrënë, për të pirë dhe për të qenë të gëzuar" këtu në tokë është e shkurtër sa është? Të tillë të vakët, nëse jo të krishterë të ftohtë, janë strategjia më e madhe e Djallit në betejën shpirtërore për të pretenduar shpirtrat si të tijat. Sepse Satani nuk ka frikë nga të shpëtuarit - ai ka frikë nga të shenjtorët. Ata që me Shën Palin mund të thonë, "Unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua." [4]Gal 2: 20 Dhe sipas Jezusit, ata janë të paktë.

Hyni nga porta e ngushtë; sepse porta është e gjerë dhe rruga është e lehtë, që çon në shkatërrim, dhe ata që hyjnë nga ajo janë të shumtë. Sepse porta është e ngushtë dhe rruga është e vështirë, që të çon në jetë, dhe ata që e gjejnë janë të paktë. (Mat 7: 13-14)

Ky fragment zakonisht kuptohet si kuptim që shumë shkojnë në Ferr, dhe pak arrijnë në Parajsë. Por ka një kuptim tjetër më të thellë këtu për t'u marrë parasysh. Dhe është kjo: se porta e ngushtë për në jetë është porta e vetëmohimit dhe heqjes dorë nga bota që çon në bashkimin e brendshëm me Zotin. Dhe me të vërtetë, pak janë ata që e gjejnë, pak janë ata që janë të gatshëm të qëndrojnë në atë që Jezusi e quan "rruga e vështirë". Sot, ne i quajmë ata që bënë "shenjtorë". Nga ana tjetër, shumë janë ata që marrin rrugën e lehtë dhe të vakët që bën kompromis me botën, dhe në fund të fundit çon në shkatërrimin e fryteve të Shpirtit në jetën e dikujt, duke neutralizuar kështu dëshminë e të krishterit dhe kërcënimin e tij / saj ndaj mbretërisë të Satanit.

Dhe kështu dje ishte një ftesë për mua dhe ty për të hyrë në portën e ngushtë, për t'u bërë pelegrinë të vërtetë që rezistojnë në rrugën e lehtë. "Rruga është e vështirë", por unë ju siguroj, Zoti do të bëjë çdo hir të mundshëm dhe "bekim shpirtëror" [5]shih Ef 1:3 në dispozicion për ju dhe mua nëse ne por Dëshira për të marrë këtë rrugë. Dhe kjo dëshirë hap shtegun e pestë, "autostradën" e pestë që Zoti të hyjë në shpirt, e cila është vendi ku unë besoj se do ta zgjedhim nesër.

Por unë dua ta mbyll reflektimin e sotëm duke kundërshtuar shkurtimisht këtë herezi se ne kurrë nuk mund ta humbasim shpëtimin tonë - për të mos ju trembur; për të mos krijuar frikë. Por për të tërhequr vëmendjen tuaj në betejën shpirtërore në të cilën ndodhemi, e cila ka për qëllim kryesisht të parandalojë që ju dhe mua të bëheni një tjetër Krisht në botë. Ishte për Shën John Vianney që Satani bërtiti, "Nëse do të kishte tre priftërinj të tillë si ju, mbretëria ime do të shkatërrohej!" Po nëse ti dhe unë në të vërtetë hyjmë në atë që tani e tutje do ta quaja "Rruga e ngushtë e pelegrinit"?

Mirë, në herezi. Jezusi paralajmëroi se

… Dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. Por ai që këmbëngul deri në fund do të shpëtohet. (Mat 10:22)

Duke folur me të krishterët romakë që u shpëtuan "për shkak të besimit", [6]Rom tha Shën Pali, 11:20  ai i kujton ata që të shohin

Kind Mirësia e Zotit ndaj jush, nëse ju qëndroni në mirësinë e tij; përndryshe edhe ju do të priteni. (Rom 11:22)

Kjo i bën jehonë fjalëve të Jezuit që ato degë që nuk japin fryt do të "priten" dhe ato…

… Degët mblidhen, hidhen në zjarr dhe digjen. (Gjoni 15: 6)

Hebrenjve, Pali u thotë:

Sepse kemi ardhur të marrim pjesë në Krishtin, if në të vërtetë ne e mbajmë të vendosur besimin tonë origjinal deri në fund. (Heb 3:14)

Ky besim ose "besim", tha Shën James, është i vdekur nëse nuk vërtetohet në punë. [7]krh. Jakovi 2: 17 Në të vërtetë, në gjykimin e fundit, Jezusi thotë se ne do të gjykohemi nga veprat tona:

'Zot, kur të pamë të uritur ose të etur ose të huaj, të zhveshur ose të sëmurë ose në burg dhe të mos shërbesh për nevojat e tua? 'Ai do t'u përgjigjet atyre, "Amen, unë të them ty, atë që nuk bëre për një nga këto më të voglat, nuk e bëre për mua. 'Dhe këta do të shkojnë në dënimin e përjetshëm, por të drejtët në jetën e përjetshme. (Mat 25: 44-46)

Vini re se i mallkuari e quajti Atë "Zot". Por Jezusi thotë, 

Jo të gjithë ata që do të më thonë: "Zot, Zot" do të hyjnë në mbretërinë e qiejve, por vetëm ai që bën vullnetin e Atit tim në qiell. (Mat 7:21)

Së fundmi, Shën Pali kthehet te vetja dhe thotë,

Unë e ngas trupin tim dhe e stërvit atë, nga frika se, pasi t'u kem predikuar të tjerëve, unë vetë duhet të skualifikohem. (1 Kor 9:27; shih gjithashtu Phil 2:12, 1 Kor 10: 11-12 dhe Gal 5: 4)

Kjo është, të dashur vëllezër dhe motra, Shën Pali hyri në Portën e Ngushtë të Pelegrinit dhe në rrugën e vështirë. Por në këtë, ai zbuloi një gëzim të fshehtë, "Për mua jeta është Krishti,"Tha ai,"dhe vdekja është fitim." [8]Phil 1: 21 Kjo është, vdekja për veten.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

"Rruga e ngushtë e pelegrinit", e cila është rruga e heqjes dorë nga vetja për hir të Krishtit, të çon drejt lumturisë së paqes dhe gëzimit dhe jetës.

Prandaj, le të lëmë pas mësimet themelore rreth Krishtit dhe të përparojmë drejt pjekurisë, pa hedhur përsëri themelin all Sepse është e pamundur në rastin e atyre që dikur janë ndriçuar dhe provuar dhuratën qiellore dhe të ndarë në Shpirtin e Shenjtë dhe provoi fjalën e mirë të Zotit dhe fuqitë e epokës që do të vijë, dhe më pas janë zhdukur, për t'i sjellë përsëri në pendim, pasi ata po rikriçojnë Birin e Zotit për veten e tyre dhe po e mbajnë atë për përbuzje. (Heb 6: 1-6)

  rrugë e vështirë_Fotor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

Dëgjoni podkastin e këtij shkrimi:

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 3: 16
2 1 Tim 2: 4
3 shih Ferri është për Realin 
4 Gal 2: 20
5 shih Ef 1:3
6 Rom tha Shën Pali, 11:20
7 krh. Jakovi 2: 17
8 Phil 1: 21
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.