Për Luizën dhe Shkrimet e saj

 

Botuar për herë të parë 7 janar 2020:

 

SSHT koha për të adresuar disa nga emailet dhe mesazhet që vënë në dyshim ortodoksinë e shkrimeve të Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta. Disa prej jush kanë thënë se priftërinjtë tuaj kanë arritur deri aty sa e kanë shpallur atë heretike. Ndoshta është e nevojshme, pra, të rivendosni besimin tuaj në shkrimet e Luizës, të cilat, ju siguroj, janë i miratuar nga Kisha.

 

KUSH ISSHT LUISA?

Luisa lindi në 23 Prill 1865 (një të Dielë të cilën Shën Gjon Pali II më vonë e shpalli si Ditën e Festës të së Dielës së Mëshirës Hyjnore, sipas kërkesës së Zotit në shkrimet e Shën Faustina). Ajo ishte një nga pesë vajzat që jetonin në qytetin e vogël të Corato, Itali. [1]Historia biografike e nxjerrë nga Libri i Lutjes së Vullnetit Hyjnor nga teologu Rev. Joseph Iannuzzi, f. 700-721

Që nga vitet e saj të hershme, Luisa u mundua nga djalli i cili iu shfaq asaj në ëndrra të frikshme. Si rezultat, ajo kaloi orë të gjata duke u lutur me Rruzar dhe duke u mbrojtur të shenjtorëve. Vetëm kur u bë një "Bijë e Marisë" që makthet më në fund pushuan në moshën njëmbëdhjetë vjeç. Në vitin pasues, Jezusi filloi t'i fliste asaj në brendësi, veçanërisht pasi mori Kungimin e Shenjtë. Kur ajo ishte trembëdhjetë vjeç, Ai iu shfaq asaj në një vegim që ajo e pa nga ballkoni i shtëpisë së saj. Atje, në rrugën më poshtë, ajo pa një turmë dhe ushtarë të armatosur që drejtonin tre të burgosur; ajo e njohu Jezusin si një prej tyre. Kur Ai arriti nën ballkonin e saj, Ai ngriti kokën dhe bërtiti: “Shpirt, më ndihmo! ” E prekur thellë, Luisa e ofroi veten që nga ajo ditë si një shpirt viktimë në shlyerjen e mëkateve të njerëzimit.

Rreth moshës katërmbëdhjetë vjeç, Luisa filloi të përjetonte vizione dhe shfaqje të Jezuit dhe Marisë së bashku me vuajtjet fizike. Në një rast, Jezusi vendosi kurorën me ferra mbi kokën e saj duke e bërë atë të humbte vetëdijen dhe aftësinë për të ngrënë për dy ose tre ditë. Kjo u zhvillua në një fenomen mistik me të cilin Luisa filloi të jetonte vetëm në Eukaristi si "buka e saj e përditshme". Kurdoherë që ajo detyrohej të bindej nga rrëfyesi i saj për të ngrënë, ajo kurrë nuk ishte në gjendje të trette ushqimin, i cili doli disa minuta më vonë, i paprekur dhe i freskët, sikur të mos ishte ngrënë kurrë.

Për shkak të sikletit të saj para familjes së saj, të cilët nuk e kuptuan shkakun e vuajtjeve të saj, Luisa kërkoi që Zoti t'i fshihte këto sprova nga të tjerët. Jezusi menjëherë e plotësoi kërkesën e saj duke lejuar që trupi i saj të merrte një gjendje të palëvizshme, të ngjashme me atë të ngurtë, që dukej pothuajse sikur të kishte vdekur. Ishte vetëm kur një prift bëri shenjën e Kryqit mbi trupin e saj që Luisa rifitoi aftësitë e saj. Kjo gjendje e shquar mistike vazhdoi deri në vdekjen e saj në 1947 - pasuar nga një funeral që nuk ishte pak çështje. Gjatë asaj periudhe në jetën e saj, ajo nuk pësoi asnjë sëmundje fizike (derisa iu nënshtrua pneumonisë në fund) dhe ajo kurrë nuk përjetoi gryka shtrati, megjithëse ishte e mbyllur në shtratin e saj të vogël për gjashtëdhjetë e katër vjet.

 

SHKRIMET

Gjatë atyre kohërave kur ajo nuk ishte në ekstazë, Luisa shkruante atë që i diktoi Jezusi ose Zoja. Këto zbulime përmbajnë dy vepra më të vogla të quajtura Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor Orët e Pasionit, si dhe 36 vëllime në të tre urdhëra në historinë e shpëtimit.[2]Grupi i parë me 12 vëllime adreson Fiat i Shëlbimit, e dyta 12 të Fiat e Krijimit, dhe grupi i tretë Fiat i Shenjtërimit. Më 31 gusht 1938, botimet specifike të dy veprave më të vogla dhe një vëllim tjetër i Luizës u vendosën në Indeksin e Librave të Ndaluar të Kishës përveç atyre të Faustina Kowalksa dhe Antonia Rosmini - të gjitha këto u rehabilituan përfundimisht nga Kisha. Sot, ato vepra të Luizës tani mbajnë atë Nihil Obstat  sanksionim dhe, në fakt, të "dënuarit" botimet nuk janë më të disponueshëm ose të shtypur më, dhe nuk kanë qenë për një kohë të gjatë. Teologu Stephen Patton vëren,

Çdo libër me shkrimet e Luizës që është aktualisht në shtyp, të paktën në anglisht dhe nga Qendra për Vullnetin Hyjnor, është përkthyer vetëm nga versionet e aprovuara plotësisht nga Kisha. - ”Çfarë thotë Kisha Katolike për Luisa Piccarreta”, luisapiccarreta.co

Kështu, në vitin 1994, kur Kardinali Ratzinger anuloi zyrtarisht dënimet e mëparshme të shkrimeve të Luizës, çdo katolik në botë ishte i lirë t'i lexonte, shpërndante dhe citonte në mënyrë të rregullt ato.

Ish Kryepeshkopi i Tranit, nën të cilin bie dallimi për shkrimet e Luizës, deklaroi qartë në Komunikatën e tij 2012 se shkrimet e Luizës janë nuk heterodoks:

Dëshiroj t'u drejtohem të gjithë atyre që pretendojnë se këto shkrime përmbajnë gabime doktrinore. Kjo, deri më sot, nuk është miratuar asnjëherë nga ndonjë prononcim nga Selia e Shenjtë, as personalisht nga unë… këta persona u shkaktojnë skandal besimtarëve të cilët ushqehen shpirtërisht nga shkrimet e përmendura, duke krijuar gjithashtu dyshime për ata prej nesh që janë të zellshëm në ndjekje të Kauzës. - Kryepeshkopi Giovanni Battista Pichierri, 12 nëntor 2012; danieloconnor.files.wordpress.com

Në fakt, shkrimet e Luizës - pak nga një deklaratë nga Kongregacioni për Doktrinën e Besimit - kanë një aprovim aq të fortë sa mund të shpresonte. Më poshtë është një kronologji e zhvillimeve të fundit në Kauzën e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta për Lumturimin si dhe zhvillimet në shkrimet e saj (më poshtë është marrë nga Daniel O'Connor's Kurora e Shenjtërisë - Mbi Zbulimet e Jezusit te Luisa Piccarreta):

20 nëntor 1994: Kardinali Joseph Ratzinger anulon dënimet e mëparshme të shkrimeve të Luizës, duke lejuar Kryepeshkopin Carmelo Cassati të hapë zyrtarisht çështjen e Luizës.
2 shkurt 1996: Papa Shën Gjon Pali II lejon kopjimin e vëllimeve origjinale të Luizës, të cilat deri atëherë ishin rezervuar rreptësisht në Arkivat e Vatikanit.
7 Tetor 1997: Papa Shën Gjon Pali II e bekon Hanibal Di Francia (drejtori shpirtëror i Luizës dhe promovuesi i përkushtuar dhe censori i zbulimeve të Luizës)
2nd 18 Qershor & 1997 Dhjetor XNUMX: Rev Antonio Resta dhe Rev. Cosimo Reho - dy teologë të caktuar nga Kisha - paraqesin vlerësimet e tyre për shkrimet e Luizës në gjykatën Dioqezane, duke pohuar se asgjë nuk është në kundërshtim me Besimin Katolik ose Moralin.
15 2001 dhjetor XNUMX: me lejen e dioqezës, një shkollë fillore hapet në Corato me emrin dhe i kushtohet Luizës.
16 maj 2004: Papa Shën Gjon Pali II e shenjtëron Hanibal Di Francia.
29 2005 Tetor XNUMX, gjykata dioqezane dhe Kryepeshkopi i Tranit, Giovanni Battista Pichierri, japin një gjykim pozitiv mbi Luizën pasi shqyrtuan me kujdes të gjitha shkrimet dhe dëshmitë e saj mbi virtytin e saj heroik.
● 24 korrik 2010, të dy Censorët Teologjikë (identitetet e të cilëve janë sekret) të emëruar nga Selia e Shenjtë japin miratimin e tyre për shkrimet e Luizës, duke pohuar se asgjë që përmban aty nuk është në kundërshtim me Besimin ose Moralin (përveç miratimit të teologëve Dioqezanë të vitit 1997).
12 2011 Prill XNUMX, Shkëlqesia e Tij Peshkopi Luigi Negri miraton zyrtarisht Bijat Benediktine të Vullnetit Hyjnor.
1st 2012 nëntor XNUMX, Kryepeshkopi i Tranit shkruan një njoftim zyrtar që përmban një qortim të atyre që 'pretendojnë se shkrimet e [Luizës] përmbajnë gabime doktrinore ", duke deklaruar se njerëz të tillë skandalizojnë gjykimin besnik dhe të paracaktuar të Selisë së Shenjtë. Për më tepër, ky njoftim inkurajon përhapjen e njohurive të Luizës dhe shkrimeve të saj.
22 nëntor 2012, fakulteti i Universitetit Papnor Gregorian në Romë i cili vlerësoi Fr. Disertacioni i Doktoratës i Joseph Iannuzzi duke mbrojtur dhe shpjeguar Zbulimet e Luizës [në kontekstin e Traditës së Shenjtë] i japin asaj miratim unanim, duke i dhënë kështu përmbajtjes së saj miratimin kishtar të autorizuar nga Selia e Shenjtë.
● 2013, sanksionim i është dhënë librit të Stephen Patton, Një udhëzues për librin e parajsës, i cili mbron dhe promovon zbulimet e Luizës.
2013-14, Fr. Disertacioni i Iannuzzi mori vlerësimet e pothuajse pesëdhjetë Peshkopëve Katolikë, përfshirë Kardinalin Tagle.
● 2014: Fr Edward O'Connor, teolog dhe profesor për një kohë të gjatë i teologjisë në Universitetin Notre Dame, boton librin e tij:  Të jetosh në Vullnetin Hyjnor: Hiri i Luisa Piccarreta, duke mbështetur me forcë zbulimet e saj.
● Prill 2015: Maria Margarita Chavez zbulon se ajo ishte shëruar për mrekulli përmes ndërmjetësimit të Luisa tetë vjet më parë. Peshkopi i Miamit (ku ndodhi shërimi) përgjigjet duke aprovuar hetimin për natyrën e tij të mrekullueshme.
27 2015 Prill XNUMX, Kryepeshkopi i Tranit shkruan se "Kauza e Lumturimit po vazhdon pozitivisht ... Unë u kam rekomanduar të gjithëve që ata të thellojnë jetën dhe mësimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta…"
● Janar 2016, Dielli i Vullnetit Tim, biografia zyrtare e Luisa Piccarreta, është botuar nga vetë shtëpia zyrtare botuese e Vatikanit (Libraria Editrice Vaticana). Autorizuar nga Maria Rosario Del Genio, ai përmban një parathënie nga Kardinali Jose Saraiva Martins, Prefekti Emeritus i Kongregatës për Kauzat e Shenjtorëve, duke mbështetur me forcë Luizën dhe zbulimet e saj nga Jezusi.
● Nëntor 2016, Vatikani boton Fjalorin e Misticizmit, një vëllim prej 2,246 faqesh redaktuar nga Fr. Luiggi Borriello, një Karmelitas Italian, profesor i teologjisë në Romë, dhe «këshilltar i disa kongregacioneve të Vatikanit». Luisa iu dha hyrja e saj në këtë dokument autoritar.
● Qershor 2017: Postulatori i sapoemëruar për kauzën e Luizës, Imzot Paolo Rizzi, shkruan: “Unë e vlerësova punën [e kryer deri më tani]… e gjithë kjo përbën një bazë solide si një garanci të fortë për një rezultat pozitiv C Kauza tani është në një fazë vendimtare përgjatë shtegut. ”
● Nëntor 2018: Një hetim zyrtar Dioqezan iniciohet nga Peshkopi Marchiori në Brazil për një shërim të mrekullueshëm të Laudir Floriano Waloski, në sajë të ndërmjetësimit të Luizës.

 

T R DREJTAT… DHE TR GABUARA

Pa diskutim, Luisa ka miratim nga çdo drejtim - përveç atyre kritikëve që nuk janë në dijeni të asaj që thotë Kisha, ose e injorojnë atë. Sidoqoftë, ekziston një konfuzion i vërtetë për atë që mund dhe nuk mund të botohet në këtë kohë. Siç do ta shihni, nuk ka asnjë lidhje me rezervimet për teologjinë e Luizës.

Në vitin 2012, Kryepeshkopi Giovanni Picherri i Tranit deklaroi:

Is është dëshira ime, pasi të kem dëgjuar mendimin e Kongregatës për Kauzat e Shenjtorëve, të paraqes një botim tipik dhe kritik të shkrimeve në mënyrë që t'u siguroj besimtarëve një tekst të besueshëm të shkrimeve të Luisa Piccarreta. Kështu që e përsëris, shkrimet e përmendura janë ekskluzivisht pronë e Kryepiskopatës. (Letër për Ipeshkvinjtë e 14 tetorit 2006)

Sidoqoftë, në fund të vitit 2019, Shtëpia Botuese Gamba lëshoi ​​një deklaratë në faqen e tyre të internetit në lidhje me tashmë vëllime të botuara të shkrimeve të Luizës:

Ne deklarojmë që përmbajtja e 36 librave përputhet në mënyrë të përkryer me Shkrimet origjinale nga Luisa Piccarreta, dhe falë metodës filologjike të përdorur në transkriptimin dhe interpretimin e saj, ajo do të konsiderohet një Botim tipik dhe Kritik.

Shtëpia Botuese jep që redaktimi i plotë i veprës është besnik i asaj që u bë në vitin 2000 nga Andrea Magnifico - themelues i Shoqatës së Vullnetit Hyjnor në Sesto S. Giovanni (Milano) dhe mbajtës i të drejtës së pronësisë për të gjithë Shkrimet nga Luisa Piccarreta - testamenti i fundit i të cilit, i shkruar me dorë, ishte që Shtëpia Botuese Gamba të ishte Shtëpia me të drejtë "të botojë dhe të përhapë më gjerësisht Shkrimet nga Luisa Piccarreta". Tituj të tillë u trashëguan drejtpërdrejt nga motrat Taratini nga Corato, trashëgimtare të Luizës, më 30 shtator 1972.

Vetëm Shtëpia Botuese Gamba është e autorizuar të botojë Librat që përmbajnë Shkrimet Origjinale nga Luisa Piccarreta, pa modifikuar ose interpretuar përmbajtjen e tyre, sepse vetëm Kisha mund t'i vlerësojë ato ose të japë shpjegime. -Nga Shoqata e Vullnetit Hyjnor

Nuk është plotësisht e qartë, pra, se si Kryepiskopata ka pohuar të drejtat e pronës mbi trashëgimtarët e dukshëm të Luizës që pretendojnë të drejtën (nga ligji civil) për të botuar vëllimet e saj. Ajo mbi të cilën Kisha ka të drejta të plota, natyrisht, është vlerësimi teologjik i ortodoksisë së shkrimeve të Luizës dhe ku ato mund të citohen (dmth. Në një mjedis zyrtar kishtar apo jo). Në atë drejtim, nevoja për një botim të besueshëm është e domosdoshme, dhe pa dyshim, tashmë ekziston (sipas Shtëpisë Botuese Gamba). Gjithashtu, në 1926, 19 vëllimet e para të ditarit shpirtëror të Luizës u botuan me sanksionim i Kryepeshkopit Joseph Leo dhe Nihil Obstat e Shën Hanibal Di Francisë, censori i emëruar zyrtarisht i shkrimeve të saj.[3]shih luisapiccarreta.co 

Fr. Seraphim Michalenko, zëvendës postulator për kanonizimin e Shën Faustinës, më shpjegoi se, po të mos kishte ndërhyrë ai për të sqaruar një përkthim të keq të veprave të Shën Faustinës, ato mund të kishin mbetur të dënuara.[4]Kongregacioni i Shenjtë për Doktrinën e Besimit, në 1978, tërhoqi censurimet dhe rezervat e bëra më parë nga "Njoftimi" i Selisë së Shenjtë në lidhje me shkrimet e Motrës Faustina. Pra, Kryepeshkopi i Tranit është shqetësuar me të drejtë se asgjë nuk ndërhyn në Kauzën që është hapur për Luizën, siç janë përkthimet e këqija ose interpretimet e gabuara. Në një letër në 2012, ai deklaroi:

Unë duhet të përmend përmbytjen në rritje dhe të pakontrolluar të transkriptimeve, përkthimeve dhe botimeve si përmes shtypit ashtu edhe përmes internetit. Sidoqoftë, “duke parë delikatesën e fazës aktuale të procedurave, çdo botim i shkrimeve është absolutisht i ndaluar në këtë kohë. Kushdo që vepron kundër kësaj është i pabindur dhe dëmton shumë çështjen e Shërbëtorit të Zotit ” (Komunikatë e 30 majit 2008). Të gjitha përpjekjet duhet të investohen në shmangien e të gjitha "rrjedhjeve" të botimeve të çdo lloji. - Kryepeshkopi Giovanni Battista Pichierri, 12 nëntor 2012; danieloconnor.files.wordpress.com
Megjithatë, në një të mëvonshme letër të 26 Prillit 2015, drejtuar një konference ndërkombëtare mbi Shërbëtorin e Zotit Luisa Piccarreta, Kryepeshkopi i ndjerë Pichierri deklaroi se ai “Morën me gëzim angazhimin që pjesëmarrësit deklaruan solemnisht se do të merrnin mbi vete që të ishin më besnikë ndaj Karizmit të 'jetesës në Vullnetin Hyjnor'" dhe se ai "u rekomandoi të gjithëve që të thellojnë jetën dhe mësimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta në dritën e Shkrimeve të Shenjta, Traditës dhe Magjistrit të Kishës nën drejtimin dhe bindjen ndaj Ipeshkvijve dhe priftërinjve të tyre "dhe se Peshkopët duhet të" mirëpresin dhe mbështesin grupe të tilla, duke i ndihmuar ata të zbatohen në praktikë konkretisht shpirtërorja e Vullnetit Hyjnor ”.[5]shih letër 
 
Shtë e qartë, në mënyrë që të jetojë 'Karizmin' dhe 'të thellohet' vetvetiu në 'jetën dhe mësimet' e Luizës dhe 'të praktikojë konkretisht shpirtërore të Vullnetit Hyjnor', një duhet kanë qasje në mesazhet e komunikuara Luisa. Vetë konferencën, Kryepeshkopi mori pjesë në botimet ekzistuese, në mënyrë që të udhëzonte të pranishmit në Vullnetin Hyjnor. Sponsorizuar nga Dioqezanit Shoqata Zyrtare e Luisa Piccarreta rregullisht citon nga vëllimet siç janë aprovuar në mënyrë kishtare Bijat Benediktine të Vullnetit Hyjnor të cilët citojnë përkthimet në anglisht të vëllimeve në gazetat e tyre publike. Atëherë, si janë besnikët për të sheshuar deklaratat në dukje kontradiktore nga Kryepeshkopi i ndjerë, veçanërisht në dritën e pretendimeve ligjore të Shtëpisë Botuese Gamba?
 
Përfundimi i qartë është se dikush mund të blejë, lexojë dhe ndajë tashmë ekzistuese tekste besnike ndërsa nuk do të prodhohen më "transkriptime, përkthime dhe botime" derisa të dalë në treg edicioni "tipik dhe kritik" i Kryepiskopatës. Kjo dhe duhet të ndiqni këto mësime "në dritën e Shkrimit të Shenjtë, Traditës dhe Magjistrit të Kishës", siç këshilloi me mençuri Kryepiskopi Pichierri. 

 

DITURIA DHE KUPTIMI

Unë pata një tallje të mirë kur Daniel O'Connor u ngjit në podium kohët e fundit në një konferencë të Vullnetit Hyjnor ku folëm në Teksas. Ai i ofroi ndokujt 500 dollarë nëse ata mund të siguronin dëshmi të ndonjë mistiku të Kishës i cili ka qenë 1) i shpallur një Shërbëtor i Zotit, 2) ka lindur fenomene të tilla mistike dhe 3) shkrimet e të cilit kishin kaq shumë gjerësi miratimi, siç bën Luisa Piccarreta, dhe megjithatë, 4) u shpall më vonë "i rremë" nga Kisha. Dhoma heshti - dhe Daniel mbajti 500 dollarët e tij. Kjo sepse nuk ekziston një shembull i tillë. Shpresoj se ata që deklarojnë këtë shpirt viktimë dhe shkrimet e saj si herezi, flasin në injorancë. Sepse ata janë thjesht të gabuar dhe në kundërshtim me autoritetet kishtare në këtë drejtim.

Përveç autorëve të përmendur më lart, unë do të rekomandoja shumë që skeptikët të fillojnë me një vepër të tillë si Kurora e Shenjtërisë - Mbi Zbulimet e Jezusit te Luisa Piccarreta nga Daniel O'Connor, i cili mund të shkarkohet falas në Kindle ose në formë PDF në këtë lidhje. Në arsyetimin e tij të zakonshëm të arritshëm, por të shëndoshë teologjikisht, Daniel siguron një hyrje të gjerë në shkrimet e Luizës dhe në epokën e ardhshme të Paqes, siç kuptohet në Traditën e Shenjtë, dhe pasqyrohet në shkrimet e mistikëve të tjerë të shekullit të 20-të.

Unë gjithashtu rekomandoj shumë punimet e Rev. Joseph Iannuzzi Ph.B., STB, M. Div., STL, STD, teologjia e të cilit ka udhëhequr dhe vazhdon të drejtojë shkrimet e mia mbi këto tema. Shkëlqimi i Krijimit është një vepër e vlerësuar teologjike që përmbledh bukur Dhuratën e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor dhe triumfin dhe përmbushjen e saj në të ardhmen të paralajmëruar nga Etërit e Hershëm të Kishës. Shumë gëzojnë gjithashtu podkastet e Fr. Robert Young OFM të cilin mund ta dëgjoni këtu. Studiuesi i madh laik i Biblës, Frances Hogan, po poston edhe komente audio mbi shkrimet e Luizës këtu.

Lexoni për ata që dëshirojnë të zhyten në një analizë më të thellë teologjike Dhurata e të Jetuarit në Vullnetin Hyjnor në Shkrimet e Luisa Piccarreta - Një hetim mbi Këshillat e Hershme Ekumenike dhe teologjinë Patristike, Skolastike dhe Bashkëkohore. Ky disertacion doktorature i Rev. Iannuzzi mban vulat e miratimit të Universitetit Papnor Gregorian dhe shpjegon se si shkrimet e Luizës nuk janë asgjë më pak se një shpalosje më e thellë e asaj që është zbuluar tashmë në Zbulesën Publike të Jezu Krishtit dhe "depozitimin e besimit".

… Asnjë zbulesë e re publike nuk pritet para shfaqjes së lavdishme të Zotit tonë Jezu Krisht. Megjithatë, edhe nëse Zbulesa është tashmë e plotë, ajo nuk është bërë plotësisht e qartë; mbetet që besimi i krishterë gradualisht të kuptojë domethënien e tij të plotë gjatë shekujve. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 66

Dekada më parë, kur lexova për herë të parë veprat e Shën Luis de Montfort mbi Shën Mërinë e Bekuar, unë nënvizoja disa fragmente ndërsa murmurisja me vete: "Kjo është një herezi ... ka një gabim ... dhe kjo është mori të jesh herezi ”. Sidoqoftë, pasi u formova në mësimet e Kishës për Zoja, ato fragmente kanë kuptim të përsosur teologjik për mua sot. Tani shoh disa apologjistë të njohur katolikë që bëjnë të njëjtin gabim me shkrimet e Luizës. 

Me fjalë të tjera, nëse Kisha deklaron një mësim të caktuar ose zbulesë private si të vërtetë që ne, nga ana tjetër, përpiqemi ta kuptojmë në atë kohë, përgjigja jonë duhet të jetë ajo e Zojës dhe Shën Jozefit:

Dhe ata nuk e kuptuan thënien që [Jezusi] u tha atyre… dhe nëna e tij i mbajti të gjitha këto gjëra në zemrën e saj. (Luka 2: 50-51)

Në atë lloj përulësie, ne krijojmë hapësirën për Urtësi dhe Mirëkuptim për të na sjellë në Diturinë e vërtetë - atë të vërtetë që na çliron. Dhe shkrimet e Luizës mbajnë atë Fjalë e cila premton të lirojë të gjithë krijimin free[6]krh. Rom 8: 21

Kush mund ta shkatërronte ndonjëherë të vërtetën – që Ati [Shën] Di Francia ka qenë pionieri në bërjen e njohur të Mbretërisë së Vullnetit Tim – dhe se vetëm vdekja e pengoi atë të përfundonte botimin? Në të vërtetë, kur kjo vepër madhështore të bëhet e njohur, emri dhe kujtimi i tij do të jenë plot lavdi e shkëlqim dhe ai do të njihet si shtytësi kryesor në këtë vepër kaq të madhe në Qiell e në tokë. Në të vërtetë, pse po zhvillohet një betejë? Dhe pse pothuajse të gjithë dëshirojnë fitoren - fitoren e frenimit të shkrimeve mbi Fiatin Tim Hyjnor? —Jezusi te Luisa, “Nëntë Koret e Fëmijëve të Vullnetit Hyjnor”, ​​nga gazeta e Qendrës për Vullnetin Hyjnor (Janar 2020)

 

LIDHJE ME LIDHJE

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

Shenjtëria e Re… apo Herezia e Re?

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Markun dhe "shenjat e ditëve" të përditshme këtu:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Historia biografike e nxjerrë nga Libri i Lutjes së Vullnetit Hyjnor nga teologu Rev. Joseph Iannuzzi, f. 700-721
2 Grupi i parë me 12 vëllime adreson Fiat i Shëlbimit, e dyta 12 të Fiat e Krijimit, dhe grupi i tretë Fiat i Shenjtërimit.
3 shih luisapiccarreta.co
4 Kongregacioni i Shenjtë për Doktrinën e Besimit, në 1978, tërhoqi censurimet dhe rezervat e bëra më parë nga "Njoftimi" i Selisë së Shenjtë në lidhje me shkrimet e Motrës Faustina.
5 shih letër
6 krh. Rom 8: 21
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor.