Mbi këmbënguljen

KRESHME RETREAT
Dita 19

boynail_Fotor

 

LUFTUAR është ai që këmbëngul.

Pse dekurajohesh, vëllai apo motra ime e dashur? Inshtë në këmbëngulje që dashuria dëshmohet, jo në përsosmëri, e cila është fryt i këmbënguljes.

Shenjtori nuk është personi që nuk bie kurrë, por përkundrazi ai që nuk arrin të ngrihet më kurrë, me përulësi dhe me një kokëfortësi të shenjtë. - Shën. Josemaria Escriva, Miqtë e Zotit, 131

Këtë verë që kaloi, unë po mësoja një nga djemtë e mi më të vegjël që të lëkundte një çekiç në një nga koralet tona. Me duar të tundura nën peshën e veglës, djali filloi të lëkundej, humbi disa herë, godiste herë pas here, derisa gozhda të përkulej aq shumë sa që duhej të drejtohej. Por nuk u zemërova; ajo që pashë, përkundrazi, ishte vendosmëria e djalit tim dhe dëshirë - dhe unë e doja atë edhe më shumë për të. Drejtimin e gozhdës, unë e inkurajova atë, korrigjova ritmin e tij dhe e lashë të fillojë përsëri.

Po ashtu, Zoti nuk po numëron shkeljet, gabimet dhe gabimet tuaja. Por ai is duke kërkuar për të parë nëse keni një zemër për Të, në vend se për botën; nëse ktheheni tek Ai nga shqetësimet tuaja, ose thjesht largoheni; nëse, si Jezusi, çohesh kur bie nën kryqin tënd, ose e hedhësh anash dhe zgjedh rrugën e gjerë dhe të lehtë. Zoti është më i dashuri për baballarët dhe për Të, dështimet tuaja janë një mundësi për t'ju korrigjuar dhe për t'ju mësuar që të rriteni në pjekuri. Satani dëshiron që ju t’i perceptoni lëshimet dhe gabimet tuaja si një kthim prapa; por Zoti dëshiron që ti t'i shohësh ato si një gur themeli:

Kjo rezolutë e vendosur për t'u bërë një shenjt është jashtëzakonisht e këndshme për Mua. Unë i bekoj përpjekjet tuaja dhe do t'ju jap mundësi të shenjtëroni veten. Bëni vigjilent që të mos humbni asnjë mundësi që providenca ime ju ofron për shenjtërim. Nëse nuk arrini të përfitoni nga një rast, mos e humbni qetësinë tuaj, por përuluni thellë para Meje dhe, me shumë besim, zhytuni plotësisht në mëshirën time. Në këtë mënyrë, ju fitoni më shumë sesa keni humbur, sepse një shpirt më i përulur i jepet më shumë favor sesa kërkon vetë shpirti  —Jezusi tek Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1361

Zoti është i gatshëm t'ju ndihmojë me njëmijë hire. Dhe kështu, siç tha rrëfyesi i Shën Faustinës,

Bëhuni sa më besnikë ndaj hirit të Zotit. - Shën. Rrëfyesi i Faustinës, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1432

Për disa arsye sot, Zoti dëshiron që unë të bërtas, “Mos u dorëzo! Mos lejo që djalli të të shkurajojë! ” Dëgjoni përsëri Fjalën e Zotit:

… As vdekja, as jeta, as engjëjt, as principatat, as gjërat e tanishme, as gjërat e ardhshme, as fuqitë, as lartësia, as thellësia, as ndonjë krijesë tjetër nuk do të mund të na ndajë nga dashuria e Zotit në Jezu Krishtin, Zotin tonë . (Rom 8: 38-39)

A e vutë re fjalën e parë në listë është "vdekja"? Çfarë është mëkati përveç vdekjes së shpirtit? Kështu që as mëkati juaj nuk mund t'ju ndajë nga dashuri të Zotit. Tani, mëkati vdekjeprurës, ose ajo që ne e quajmë "mëkat vdekjeprurës" mund t'ju shkëputë nga Perëndia hir. Por jo dashuria e Tij. Ai kurrë nuk do të pushojë së dashuruari ty.

Nëse jemi të pabesë, ai mbetet besnik, sepse nuk mund ta mohojë vetveten. (2 Tim. 2:13)

Por, cili nga gabimet dhe dështimet tuaja të përditshme të rriteni në shenjtëri, ose atë që ne e quajmë "mëkati venial"? Në atë që është një nga fragmentet më inkurajuese në Katekizëm, Kisha mëson:

Mëkati venial i qëllimshëm dhe i papenduar na disponon pak nga pak për të kryer mëkat të vdekshëm. Sidoqoftë mëkati venial nuk e prish besëlidhjen me Zotin. Me hirin e Zotit është e rikuperueshme nga ana njerëzore. "Mëkati venial nuk e privon mëkatarin nga hiri shenjtërues, miqësia me Zotin, dashuria hyjnore dhe rrjedhimisht lumturia e përjetshme." -Katekizmi i Kishës Katolike, n 1863

Kjo do të thotë, përkulja e gozhdës nuk është e njëjtë me thyerjen me qëllim të tij. Mos lejoni që djalli t'ju akuzojë nëse pengoheni herë pas here; thuaji atë ju jeni të dashur, atëherë injoroni atë, kërkoni faljen e Zotit dhe filloni përsëri.

Duke iu rikthyer njoftimit tim origjinal për këtë tërheqje të kreshmës, [1]shih Një tërheqje kreshmësh me Markun Unë thashë që kjo do të ishte 'për të varfërit; është për të dobëtit; është për të varurit; është për ata që mendojnë sikur kjo botë po u afrohet atyre dhe thirrjet e tyre për liri po humbasin. Por është pikërisht në këtë dobësi që Zoti do të bëhet i fortë. Ajo që nevojitet, pra, është "po" -ja juaj, e juaja dekret. ' Kjo është, juaji këmbëngulja.

Dhe kjo është edhe arsyeja pse unë ftova Nënën Tonë të Bekuar të ishte Mjeshtra jonë e Tërheqjes, sepse asnjë krijesë tjetër nuk shqetësohet më shumë për shpëtimin tuaj se ajo. Kjo - dhe e gjithë kjo tërheqje po krijon bazën që ju të hyni në betejën vendimtare të kohërave tona.

Sa shpejt dhe sa plotësisht do ta mundim të keqen në të gjithë botën? Kur e lejojmë veten tonë të drejtohemi nga [Maria] më plotësisht. Ky është biznesi ynë më i rëndësishëm dhe i vetmi. - Shën. Maksimilian Kolbe, Qëllimi më i Lartë, f. 30, 31

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Dashuria i dëshmohet Zotit përmes këmbënguljes, vendosmërisë dhe dëshirës ... dhe Ai do të bëjë pjesën tjetër.

… Sa i përket farës që ra në tokë të pasur, ata janë ata që, kur e kanë dëgjuar fjalën, e përqafojnë atë me një zemër bujare dhe të mirë dhe japin fryte me këmbëngulje… (Luka 8:15)

gozhdë e shtrembër_Fotor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Libri i pemës

 

Pema nga Denise Mallett ka qenë recensues mahnitës. Unë jam më se e entuziazmuar që ndaj romanin e parë të vajzës sime. Unë qesha, qava dhe imazhet, personazhet dhe tregimi i fuqishëm i historive vazhdojnë të qëndrojnë në shpirtin tim. Një klasik i menjëhershëm!
 

Pema është një roman jashtëzakonisht i shkruar dhe tërheqës. Mallett ka shkruar një histori vërtet epike njerëzore dhe teologjike të aventurave, dashurisë, intrigave dhe kërkimit të së vërtetës dhe kuptimit përfundimtar. Nëse ky libër është bërë ndonjëherë një film - dhe duhet të jetë - bota duhet t'i dorëzohet vetëm të vërtetës së mesazhit të përjetshëm.
—Pr. Donald Calloway, MIC, autor & folës


Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.

- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

TANI NË DISPOZICION! Porosit sot!

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Një tërheqje kreshmësh me Markun
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.