Në lutjeAS
trupi ka nevojë për ushqim për energji, po kështu edhe shpirti ka nevojë për ushqim shpirtëror për t'u ngjitur në to Mali i Besimit. Ushqimi është po aq i rëndësishëm për trupin sa edhe fryma. Por, çfarë mund të themi për shpirtin?

 

USHQIMI SHPIRTROR

Nga Katekizmi:

Lutja është jeta e zemrës së re. - KKK, n.2697

Nëse lutja është jeta e zemrës së re, atëherë vdekja e zemrës së re është pa lutje- ashtu si mungesa e ushqimit urie trupin. Kjo shpjegon pse kaq shumë prej nesh katolikë nuk po ngjiten në Mal, duke mos u rritur në shenjtëri dhe virtyt. Ne vijmë në Meshë çdo të Dielë, hedhim dy para në shportë dhe harrojmë për Zotin pjesën tjetër të javës. Shpirtit, që i mungon ushqimi shpirtëror, fillon të vdesë.

Ati dëshiron një marrëdhënie personale me ne, fëmijët e Tij. Por një marrëdhënie personale është shumë më tepër sesa thjesht të kërkosh Zotin në zemrën tënde ...

… Lutje is jetesa marrëdhënie e fëmijëve të Zotit me Atin e tyre -KKK, n.2565

Lutja ISSHT marrëdhënie personale me Zotin! Nuk ka lutje? Asnjë lidhje. 

 

NDIKUESI ME DASHURI

Shumë shpesh, ne e shohim lutjen si një punë e përditshme, ose më së shumti, një ritual i domosdoshëm. Farshtë larg, shumë më tepër.

Lutja është takimi i etjes së Zotit me tonën. Zoti ka etje që të mund të kemi etje për të. –CKC, n 2560

Zoti është i etur për dashurinë tuaj! Edhe engjëjt përkulen para këtij misteri, misteri i një Zoti të pafund të dashuruar me krijimin e Tij të fundëm. Lutja atëherë është duke e thënë me fjalë atë për të cilën shpirti ynë ka etje: dashuri… Dashuri! Zoti eshte dashuri! Edhe ne jemi të etur për Zotin, pavarësisht nëse e dimë apo jo. Sapo të zbuloj se Ai më do me jetën e Tij dhe nuk do ta marrë përsëri atë dashuri, atëherë unë mund të filloj të flas me Të sepse nuk kam pse ta kem frikë prej Tij. Kjo besim ndryshon gjuhën e lutjes (prandaj quhet "Mali i Besimit"). Nuk është më çështje e përsëritjes së fjalëve të thata ose e recitimit të teksteve poetike… bëhet një lëvizje e zemrës, një bashkim i zemrave, etje ngopje etje.

Po, Zoti dëshiron që ti të bësh lutu me zemër. Flisni me Të siç do të flisni me një mik. Kjo është E tij ftesa:

Unë ju kam quajtur miq ... ju nuk jeni më një skllav, por një fëmijë. (Gjoni 15:15; Gal 4: 7)

Lutja, thotë Shën Tereza e Avilës,

… Është një ndarje e ngushtë midis dy miqve. Do të thotë të marrësh kohë shpesh për të qenë vetëm me Atë që na do.

 

LUTJA NGA ZEMRA

Kur luteni nga zemra, po i hapeni Shpirtit të Shenjtë i cili is dashuria e Zotit për të cilin keni uri dhe etje. Ashtu siç nuk mund të hani ushqim pa hapur më parë gojën, duhet të hapni zemrën tuaj në mënyrë që të merrni fuqinë dhe hiret e Shpirtit të Shenjtë të nevojshëm për t'u ngjitur në Malin e Besimit:

Lutja ndjek hirin që na nevojitet -KKK, n.2010

A mund ta shihni tani rëndësinë për t'u bërë një shpirt lutjeje? Lutuni nga zemra dhe po luteni në mënyrën e duhur. Lutuni shpesh dhe do të mësoni të luteni gjithmonë.

Atëherë çfarë po pret? Mbylleni kompjuterin tuaj, shkoni në dhomën tuaj të brendshme dhe lutuni.

Ai, i cili është Dashuria, po pret. 

 

LEXIMI MË TEJ:

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHPIRTRIA.