Për Ministrinë time

e gjelbër

 

KJO Kreshma e kaluar ishte një bekim për mua të udhëtoja me dhjetëra mijëra priftërinj dhe laikë në të gjithë botën përmes meditimeve të përditshme të Masës që shkrova. Ishte ngazëllyese dhe rraskapitëse në të njëjtën kohë. Si i tillë, duhet të marr ca kohë të qetë për të reflektuar mbi shumë gjëra në shërbesën time dhe udhëtimin tim personal dhe drejtimin që po më thërret Zoti.

Sigurisht, shkrimi është vetëm një pjesë e apostolatës sime. Unë jam mirëpritur nga priftërinjtë ortodoksë katolikë për të folur ose për të sjellë koncertet e mia në famullitë e tyre ose shtëpitë e tërheqjes, nga San Francisco në Romë, Saskatchewan në Austri. Sidoqoftë, katër vjet më parë, Kryepeshkopata e Edmontonit, Alberta, refuzoi të lejonte që ministria ime të vinte atje. Shkrova tre letra duke kërkuar sqarim dhe çdo këshillë mbi shërbesën time që Kryepeshkopi mund të ofronte. Më në fund e mora këtë përgjigje në 2011:

Fakti i thjeshtë i çështjes është se ne kemi një politikë në Kryepeshkopatë, e cila përcakton që çdo folës i ftuar të drejtojë popullin tonë për çështje të besimit ose moralit duhet së pari të marrë një nihil obstat [Latinisht "asgjë nuk e pengon"] nga unë ose i deleguari im. Kjo është politikë standarde. Në rastin tuaj nuk u dha për shkak të indikacioneve në faqen tuaj në internet që ju i referoheni asaj që pretendoni se keni marrë në zbulimet private. Kjo është një qasje që unë nuk dua të promovoj brenda Kryepiskopatës së Edmonton. - Arqipeshkvi Richard Smith, Letra e 4 Prillit 2011

Gjatë javës së kaluar të Pasionit, 2015, dy peshkopë të tjerë fqinjë të Edmonton kanë marrë të njëjtin pozicion duke rezultuar, për fat të keq, që ne të duhet të anulojmë një turne koncerti katërmbëdhjetë. Një nga peshkopët citoi se ai po e bënte këtë sepse nuk është 'politikë e mirë baritore që të dy dioqezat të shkojnë në drejtime të ndryshme'. Një nga peshkopët shtjelloi pak më tej duke thënë se ai ishte i shqetësuar që ministria jonë përdor një 'strategji promovuese' për të kontaktuar famullitë sesa duke pritur për një ftesë; që koncertet e mia të përdorin zë dhe pajisje ndriçimi në shenjtëroren; dhe se faqja ime në internet, pretendoi ai, "promovon" Poezi e Njeriut-Zotit, Vassula Ryden dhe Garabandal. Më poshtë, shkurtimisht, janë përgjigjet e mia ndaj shqetësimeve të peshkopëve për hir të transparencës dhe për t'i dhënë një përgjigje të përgjithshme letrave që po marr për këtë çështje:

1. Ministria jonë bën veprojnë me ftesë. Ajo që ndodh kur marrim një ose disa ftesa, është që menaxheri im (gruaja ime) pastaj të lidhet me famulli të tjera në zonë për t'i bërë të ditur se unë po vij dhe u ofron shërbimin tonë. Kjo 'strategji promovuese' është mënyra se si operojnë një mori ministrive të tjera porotë për ta bërë kohën dhe përpjekjet tona efikase dhe me kosto efektive (pasi ne gjithashtu mbështetemi te Providenca Hyjnore). Mbi të gjitha, është mënyra se si përpiqemi ta sjellim Ungjillin në sa më shumë shpirtra.

2. Unë në të vërtetë përdor ndriçim dhe pajisje zanore për koncertet e mia. Unë përdor një sistem zanor për arsye praktike që nuk kërkojnë asnjë shpjegim. Sa i përket ndriçimit, ai është atje për të krijuar një atmosferë lutjeje të favorshme për këtë lloj shërbese. Në turneun tonë të fundit me 20 koncerte në Saskatchewan, kishim fjalë për fjalë dhjetëra priftërinj dhe qindra vizitorë koncertesh na tregonin se sa ishin plotësisht të kënaqur me sa bukur ishte ndriçimi që theksoi Kryqëzimin, Tabernakullin dhe statujat - me një fjalë, të theksuara të shenjtëria dhe bukuria të famullive të tyre katolike. E vetmja ankesë që kam pasur ndonjëherë nga priftërinjtë në lidhje me ndriçimin tim është se nuk po e lija atje për ta mbajtur! Respektimi dhe respektimi i shenjtërores janë të një rëndësie të madhe. Koncertet e mia përfshijnë dhënien e dëshmisë sime dhe drejtimin e shpirtrave te Eukaristia dhe Rrëfimi, veçanërisht katektizimi mbi Praninë e Vërtetë të Jezusit në Tabernakull. Kjo është arsyeja kryesore pse është preferenca jonë të mbajmë koncerte në pjesën kryesore të kishës (për të mos përmendur të metat e rëndësishme me akustikën në shumë salla të famullisë). 

3. Ka mbi një mijë shkrime në faqen time, shumica dërrmuese që mësojnë besimin katolik dhe shpirtëror në kontekstin e kohëve tona. Ka disa shkrime që integrojnë "zbulesën private" si për mësimet e Katekizmit që thotë se, ndërsa këto zbulesa nuk mund të korrigjojnë Traditën e Shenjtë, ato mund ta ndihmojnë Kishën që 'të jetojë më plotësisht prej saj në një periudhë të caktuar të historisë' (krh. n. 67).

• Unë kurrë nuk kam lexuar Poezi e Njeriut-Zotit as nuk i kam cituar ndonjëherë ato vepra. 

• Vassula Ryden ka qenë një figurë e diskutueshme, për të qenë i sigurt. Unë iu referova asaj posaçërisht për të shpjeguar pozicionin e Kongregatës për Doktrinën e Besimit mbi teologjinë e Znj. Ryden në një "Pyetje & Përgjigje" me lexuesit e mi (pasi ekziston një kryqëzim temash në lidhje me një "epokë paqeje"). [1]Shiko Pyetjet tuaja mbi epokën Ndër fakte të tjera, vura në dukje se Njoftimi për shkrimet e saj, megjithëse ende në fuqi, është modifikuar deri në atë masë sa vëllimet e saj tani mund të lexohen nën gjykimin e kujdesshëm "rast pas rasti" të peshkopëve së bashku me sqarimet që ajo ka dhënë në CDF (dhe që plotësoi miratimin e Kardinalit Ratzinger) dhe që botohen në vëllimet pasuese. Në atë frymë kujdes, citova një paragraf të vetëm [2]shih Fatima, dhe Tundja e Madhe nga shkrimet e saj. (Kurdo që citon zbulesë private në faqen time që ende nuk ka marrë një sanksionim ose nihil obstat, dhe nuk është refuzuar në mënyrë të qartë nga Magjisteri, unë përdor nomenklaturën e "pretenduar" për të kualifikuar statusin e shpalljes së propozuar.) Citimi që përdora nuk përmbante asgjë në kundërshtim me doktrinën katolike. 

• Garabandal (një shfaqje e pretenduar në të cilën një komision kishtar që e heton atë tha se nuk kishin "gjeti gjithçka që meriton censurë ose dënim kishtar qoftë në doktrinë ose në rekomandimet shpirtërore që janë botuar ") [3]shih www.ewtn.com po ashtu përmendet shumë shkurt në shkrimet e mia. Kur ishte, termi "i pretenduar" u përfshi gjithashtu siç duhet për të kujtuar lexuesin se duhet kujdes, sipas mësimit të Shën Palit: “Mos e përbuz profecinë. Provo gjithçka, mbaje atë që është e mirë. ” Në citatin që përdora, nuk ka asgjë në kundërshtim me doktrinën katolike. 

Një peshkop ka të drejtë të përcaktojë se si formohet tufa e tij dhe kjo përfshin parandalimin e madje edhe atyre që janë në gjendje të mirë për të folur në pronën e Kishës. Si përfundim, unë dëshiroj të pohoj bindjen time ndaj vendimit të këtyre tre peshkopëve Alberta dhe t'u kërkoj lexuesve të mi të luten për mua dhe të gjithë klerikët tanë që ata të mund të kenë hirin për të qenë barinj besnikë në detyrën e vështirë për të cilën Zoti ka thirrur ata

 

NJ O Vështrim i Përgjithshëm

Për shkak të faktit që shërbesa ime arrin mijëra njerëz çdo javë në shkrimet e mia dhe në apostatet e transmetuara në internet, duke përfshirë edhe ata në këto dioqeza, dhe sepse ky "ndalim" është bërë një burim konfuzioni për disa, unë kam përfshirë më poshtë një përmbledhje themelore të ministria, e cila kryhet nën bekimin dhe udhëheqjen e Ipeshkvit Më të Shenjtë Don Bolen nga Saskatoon, Saskatchewan dhe drejtimit shpirtëror të Rev. Paul Gousse të New Hampshire, SHBA.

Ministria ime përbëhet nga dy pjesë: muzika ime dhe mesazhi. Muzika shërben si mesazh ashtu edhe mjet për të hapur derën e ungjillizimit. Ka qenë përgjigjja ime ndaj thirrjes së Shën Gjon Palit II për të përdorur "mjete të reja dhe metoda të reja" në "ungjillizimin e ri". Në kushtet e mesazh, qoftë në këtë blog apo në librin tim, Përballja përfundimtare, Unë kam kaluar mijëra orë në lutje dhe kërkime të zellshme për të siguruar sa më mirë që të jetë e mundur që gjithçka për të cilën kam shkruar ose folur të jetë në harmoni me Traditën e Shenjtë. Unë kam cituar në mënyrë shteruese Etërit e Kishës, Shkrimet e Shenjta të Shenjta, Katekizmin, Etërit e Shenjtë dhe shfaqjet e aprovuara të Nënës së Bekuar për të forcuar lexuesin në këto kohë të pasigurta duke i shtyrë vazhdimisht Magjisteriut. Më shumë i rrallë raste, unë kam cituar zbulesë private nga individë të cilët, në këtë kohë, ndihen të detyruar t'i japin një "fjalë profetike" Kishës, por vetëm kur mesazhi i tyre nuk bie ndesh me mësimet e Kishës. [4]krh. 1 Sel 5: 19-21 Së fundmi, unë kurrë nuk kam pretenduar në shkrimet ose transmetimet e mia në internet se kam marrë ndonjëherë një shfaqje ose një lokucion të dëgjueshëm. Disa herë kam ndarë frymëzime dhe mendime që i ndiej se ishin qiellore që kanë ardhur nga lutja dhe meditimi im i brendshëm, ose nga ato që Kisha mund t'i quajë leksioni Divina. Në ato raste, unë kam treguar se "Ndjeva" ose "ndjeva" Zotin ose Zojën, etj. Duke thënë këtë apo atë. Unë i kam ndarë ato si një pikënisje ose për të hedhur një dritë dhe dallim shtesë mbi trupin më të madh të kësaj vepre. Në disa raste, ato fjalë të brendshme kanë qenë katalizatori për të zbuluar ose zgjeruar mësimet e Atit të Shenjtë.

 

NJ C THIRRJE N TO RINI

Në 2002 në Ditën Botërore të Rinisë në Toronto, Kanada, ku u mblodha me të rinj nga e gjithë bota, Ati i Shenjtë na bëri një kërkesë specifike:

Në zemër të natës mund të ndjehemi të frikësuar dhe të pasigurt dhe me padurim presim ardhjen e dritës së agimit. Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Ky ishte një jehonë e thirrjes së tij në Letrën Apostolike në mijëvjeçarin e ri:

Të rinjtë e kanë treguar veten të jenë për Romën dhe për Kishën një dhuratë të veçantë të Shpirtit të Zotit ... Unë nuk hezitova t'i kërkoja që të bënin një zgjedhje rrënjësore të besimit dhe jetës dhe t'u paraqes atyre një detyrë të jashtëzakonshme: të bëhen "rojet e mëngjesit ” në agimin e mijëvjeçarit të ri. OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9

Në librin tim, unë shpjegova në Kapitullin Një se si ndjeva që Zoti më thirri t'i përgjigjesha ftesës së Atit të Shenjtë duke ndihmuar në përgatitjen e zemrave për këtë "kalimin e pragut të shpresës" në një epokë të re. Kjo ftesë u përsërit nga Papa Benedikti XVI në Sidnei, Australi:

Të fuqizuar nga Shpirti dhe duke u mbështetur në vizionin e pasur të besimit, një brez i ri i të krishterëve po thirret të ndihmojë në ndërtimin e një bote në të cilën dhurata e Zotit e jetës është e mirëpritur, e respektuar dhe e dashur - jo e refuzuar, e frikësuar si një kërcënim dhe e shkatërruar. Një epokë e re në të cilën dashuria nuk është lakmitare ose vetkërkuese, por e pastër, besnike dhe vërtet e lirë, e hapur për të tjerët, duke respektuar dinjitetin e tyre, duke kërkuar të mirën e tyre, duke rrezatuar gëzim dhe bukuri. Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetët të kësaj epoke të re —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Në thelb, papët na kanë kërkuar neve të rinjve që të ushtrojmë zyra normative e profecisë:

Besnikët, të cilët me anë të Pagëzimit përfshihen në Krishtin dhe integrohen në Popullin e Perëndisë, bëhen pjesëmarrës në mënyrën e tyre të veçantë në zyrën priftërore, profetike dhe mbretërore të Krishtit. -Katekizmi i Kishës Katolike, 897

Edhe pse rendi i ligjit dhe profetët e Dhiatës së Vjetër pushuan te Gjon Pagëzori, operacioni në fryma profetike e Krishtit nuk ka. [5]Shiko Heshtja e ProfetëveEdhe, Papa BENEDICT XIV, Virtyti Heroik, Vëllimi III, f. 189-190; kjo nuk do të thotë që profecia ose profetët kanë pushuar që nga Gjon Pagëzori, por që një rend i ri është shfaqur. "Profetët" renditen si një nga anëtarët specifik të trupit të Krishtit në renditjen e Kishës nga Shën Pali; krh. 1 Kor 12:28 Ndërsa çdo katolik ndan zyrën e Tij profetike, Këshilli i Dytë i Vatikanit gjithashtu pohoi këtë karizmën e profecisë si një dhuratë e veçantë në rendin e hirit.

Jo vetëm përmes sakramenteve dhe shërbesave të Kishës Shpirti i Shenjtë i bën të shenjtë Popujt, i udhëheq dhe i pasuron me virtytet e tij. Duke shpërndarë dhuratat e tij sipas dëshirës së tij (krh. 1 Kor. 12:11), ai gjithashtu shpërndan hire të veçanta midis besimtarëve të çdo niveli. Me këto dhurata ai i bën ata të përshtatshëm dhe të gatshëm për të ndërmarrë detyra dhe zyra të ndryshme për rinovimin dhe ndërtimin e Kishës, siç është shkruar, "shfaqja e Shpirtit u jepet të gjithëve për përfitim" (1 Kor. 12: 7) ) Pavarësisht nëse këto karizma janë shumë të jashtëzakonshme ose më të thjeshta dhe të përhapura gjerësisht, ato duhet të pranohen me falënderime dhe ngushëllim pasi ato janë të përshtatshme dhe të dobishme për nevojat e Kishës. -Lumen Gentium, 12

Do të dukej, pra, që bazuar në Traditën e Shenjtë të Kishës dhe Magjisteriumin e saj, thëniet profetike duhet të konsiderohen me aftësi dalluese. Kjo është pikërisht ajo që Shën Pali mësoi:

Mos e shuaj Shpirtin. Mos i përçmoni thëniet profetike. Testoni gjithçka; ruaj atë që është e mirë. (1 Sel. 5: 19-21)

As Kisha nuk pohon që detyra profetike ushtrohet vetëm nga anëtarë kishtarë të Trupit:

Krishti… përmbush këtë detyrë profetike, jo vetëm nga hierarkia… por edhe nga laikët. Prandaj, ai i vendos si dëshmitarë dhe u siguron atyre kuptimin e besimit [sensus fidei] dhe hirin e fjalës. —Katekizmi i Kishës Katolike, n 904

Vlen të theksohet, mbase, se e gjithë shërbesa e Shën Palit ishte rezultat i një "zbulese" dhe ndriçimi të brendshëm kur Krishti iu shfaq në një dritë të shkëlqyeshme. [6]krh. Veprat 9: 4-6 Shën Palit u mësuan shumë gjëra dhe i ndau haptas këto "vizione dhe zbulesa" [7]2 Cor 12: 1-7 që më vonë formoi pjesë të Dhiatës së Re dhe, natyrisht, Zbulesa Publike e Kishës, deposum fidei. [8]"depozita e besimit" Çdo "zbulim privat" sot që kundërshton ose përpiqet të shtojë depozitimin e besimit konsiderohet i rremë. Megjithatë, i vërtetë zbulim privat, të dhëna falas falas—"Hiri i dhënë falas" - është për t'u mirëpritur. Në udhëzimin e tij në lidhje me lirimin privat, Papa Benedikti XIV shkroi:

[Atje]… ka zbulesa private qiellore dhe hyjnore me të cilat Zoti ndonjëherë ndriçon dhe udhëzon një person për shpëtimin e tij të përjetshëm, ose të të tjerëve. —POPA BENEDIKTI XIV (1675-1758), Virtyti Heroik, Vëllimi III, f. 370-371; nga Zbulesa Private, e Shquar me Kishën, Dr. Mark Miravalle, f. 11

Këto "zbulime", në çfarëdo forme që të marrin

… Na ndihmoni të kuptojmë shenjat e kohërave dhe t'u përgjigjemi atyre me besim. ArdKardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDIKTI XVI), Mesazhi i Fatimes, "Komenti Teologjik", www.vatican.va

Inshtë në atë frymë shërbimi, duke iu përgjigjur thirrjes së Atit të Shenjtë për të qenë "roje" dhe "profetë të kësaj epoke të re", që unë kam përcjellë me raste, nën drejtimin shpirtëror, disa meditime dhe "fjalë" nga lutja. Siç tha Papa Françesku në Evangelii Gaudium, ne jemi 'duke u komunikuar të tjerëve atë që dikush ka menduar' dhe që

Shpirti i Shenjtë… “sot, ashtu si në fillim të Kishës, vepron në çdo ungjilltar që lejon veten të pushtohet dhe drejtohet prej tij. Shpirti i Shenjtë vendos në buzët e tij fjalët që ai nuk mund t’i gjente vetë ”. -Evangelii Gaudium, krh. n 150-151

Kjo nuk do të thotë që unë jam një "profet" ose "shikues", por më tepër që jam përpjekur të ushtroj thirrjen time të pagëzimit për të vepruar në zyrën profetike të Krishtit. Unë e kam bërë këtë, me sa kam mundësi, me Magisteriumin dhe Traditën e Shenjtë si udhëzuesin tim. Unë besoj se kjo është fryma e duhur e aftësisë dalluese që nxiti Shën Pali. Akoma, Kisha duhet të jetë gjykatësi përfundimtar i gjithçkaje që kam shkruar që kur fjalët, frymëzimet dhe mësimet e mia rrjedhin nëpër një enë njerëzore. 

Në çdo epokë Kisha ka marrë karizmin e profecisë, e cila duhet të shqyrtohet, por jo të përçmohet. ArdKardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDIKTI XVI), Mesazhi i Fatimes, "Komenti Teologjik", www.vatican.va

 

VjollcëMark në koncert në Ponteix, Sk, 2015

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Pyetjet tuaja mbi epokën
2 shih Fatima, dhe Tundja e Madhe
3 shih www.ewtn.com
4 krh. 1 Sel 5: 19-21
5 Shiko Heshtja e ProfetëveEdhe, Papa BENEDICT XIV, Virtyti Heroik, Vëllimi III, f. 189-190; kjo nuk do të thotë që profecia ose profetët kanë pushuar që nga Gjon Pagëzori, por që një rend i ri është shfaqur. "Profetët" renditen si një nga anëtarët specifik të trupit të Krishtit në renditjen e Kishës nga Shën Pali; krh. 1 Kor 12:28
6 krh. Veprat 9: 4-6
7 2 Cor 12: 1-7
8 "depozita e besimit"
Postuar ne BALLINA, NJE PERGJIGJE.